پاداش تعليم مسائل مذهبى
زني خدمت حضرت صديقه اطهر ، فاطمه زهرا سلام الله عليها شرفياب شد و عرض كرد مادر پيري دارم كه راجع به نمازش چند سوال داشت ، مرا خدمت شما فرستاده تا بپرسم حضرت فاطمه س جواب سئوال او را داد ، مسئله دوم را پرسيد ، باز جواب داد ، ايضا پرسيد تا بالاخره ده مسئله عنوان كرد و جواب شنيد آن زن از كثرت و زيادي سئوال شرمنده شد عرض كرد ديگر شما را بزحمت نمي اندازم و بيشتر تصديع نميدهم
حضرت فاطمه س فرمود هر چه ميخواهي بپرس ، اگر بكسي صدهزار دينار طلا بدهند كه بار سنگيني را ببالاي بامي ببرد با اين مزد زياد خيال ميكني بر او دشوار ميايد ؟ عرض كرد نه ، فرمود:
مسئله ايكه من جواب بدهم بيشتر از فاصله بين زمين و عرش كه پر از لولو باشد پاداشم ميدهند ،
پس من از كسيكه بار سنگيني ميبرد شايسته ترم كه ناراحت شوم و دشوار بر من نيايد
از پدرم پيغمبر اكرم ص شنيدم ميفرمود علماء شيعه ما روز قيامت كه محشور ميشوند هر يك از آنها را از خلعت هاي كرامت خدا باندازه علم و جديتش در راه ارشاد بندگان جايزه ميدهند بطوريكه به يكي از ايشان يك ميليون حله نور داده
ثم ينادي منادي ربنا عزوجل ايها الكافلون لايتام آل محمد ص الناعشون لهم عند انقطاعهم عن آبائهم الذين هم ائمتهم هولاء تلامذ تكم الذين كفلتوهم و تعشتموهم ، فاخلعوا عليهم خلع العلوم في الدنيا فيخلعون عل كل واحد من اولئك الايتام علي قدر ما اخذ و اعنهم من العلوم حتي ان فيهم يعني في الايتام لمن يخلع عليه ماه الف خلعه .
منادي ازطرف پروردگار ندا ميكند اي كسانيكه كفالت و سرپرستي يتيمان آل محمد را ميكرديد و هنگاميكه آنها دست رسي به پدرهاي خود يعني ائمه نداشتند ، نگهداري ميكرديد ، اينك شاگردان شما ، همان يتيمهائيكه عهده دار كفالت آنها بوديد در حضور شمايند ، از خلعت هاي علوم دنيا بانها بدهيد بهر يك از شاگردان باندازه ايكه علم آموخته خلعت ميدهند بطوريكه بعضي از آنها را تا صدهزار خلعت ميرسد .
بهمين طريق آن شاگردان نيز بشاگردانيكه باز از آنها آموخته اند خلقت ميدهند .
آنگاه خداوند خطاب ميكند و امير ميفرمايد علمائيكه كفالت ايتام را ميكردند ، هر مقدار از خلعت هاي خود را كه بشاگردان خويش داده اند برابرش بانها برگردانند ، وقتي مقداريكه بشاگردان داده اند تامين شد آنگاه همانقدر كه پيش از دادن بشاگردان داشتند خلعتها را دو برابر مينمايند ، همينطور آن شاگردانيكه بشاگردان خود خلعت داده اند نصيب و بهره آنها را نيز دو چندان ميكنند تا دو برابر از مقداريكه قبل از دادن بشاگردان داشتند دارا باشند
در اين هنگام حضرت فاطمه س به آن زن فرمود:
باش يك تار از اين خلعتهاي نوري هزار هزار برابر بهتر است از آنچه خورشيد بر او تابيده زمين قابل مقايسه نيستند ، چگونه ميشود بين اين دو فضيلت قائل شد ، با اينكه لذائذ و بهره هاي دنيا تمام مخلوط به آلام و ناراحتي ها است .
/ پند تاريخ جلد 5 صفحه 53 نقل از جزء 2 بحار صفحه 3