شما را به خدا قسم کمکم کنید ، ایمانم رفت!

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 200 بار
سپاس‌های دریافتی: 440 بار
تماس:

پست توسط نسيم »

دوست عزيز alihslc
سلام عليکم
بنده امروز تمام اين سوالهاي شما رو خواندم. به نظر بنده شما بايد يکبار ديگر تمام موضوع ( اعم از سوالهايتان و پاسخها را) دوباره بخوانيد. من نه از منطق سر در مي آورم نه ... اما راستش فکر ميکنم شما افتاده ايد در يک دور و تسلسل( اگر درست بگويم) قبل از اينکه نظر ديگران را بخوانيد بهتر است اول يک بار در موضوع "توحید" و "عدل" و "نبوت" و... يک کتاب خوب پيدا کنيد و از ديد يک مسلمان مطالعاتي داشته باشید.( حتی اگر خوانده باشید. دوباره بخوانید ) بعد که کاملا برايتان جا افتاد برويد نظر ديگران را هم بخوانيد( مخالفان)
فکر ميکنم اين راه بيشتر به شما کمک کند اين طوري راه به جايي نمي بريد. هرچند در بعضي قسمت ها مشکل تان حل شده ( شکرخدا) اما يکبار به جاي اين همه پرسيدن بخوانيد. هرچند مشخص است انسان اهل مطالعه و تفکر هستيد که سوالات به اين خوبي پيدا ميکنيد و ادم منصف و حق طلبي هستید که به دنبال پاسخ هستيد.
ببخشيد بين صحبتهايتان بي مقدمه وارد شدم.
اما چون براي خودم هم اين سوالهاي در سنين دبيرستان ايجاد شده بود و از راهي را که برايم نشان دادند، جواب گرفتم. خواستم شما هم امتحان کنيد. مثل کتابهاي استادمطهري و .... :razz: :razz: :D
خاک پایت سرمه چشم فلک یا فاطمه ( سلام الله علیها)
Senior Member
Senior Member
محل اقامت: alihslc@yahoo.com
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 19 بار
تماس:

پست توسط alihslc »

به نام خدا

سلام بر جناب نسیم.
متشکرم از راهنمایی شما... من حدود دو سال کتابهای استاد مطهری را مطالعه می کردم... کتابهای خوبی هستند. ولی متاسفانه آن زمان که این کتب را مطلاعه می کردم سوالات امروز برایم مطرح نبود. آن زمان من صرفا مطالعه می کردم و هرچه در آن کتاب بود را می پذیرفتم... ولی شاید اگر الان آن کتاب ها را بخوانم چندین سوال دیگر برایم ایجاد شود و کوله باری از اشکال همراه خودم بیاورم... البته کمی اغراق آمیز عرض کردم... ولی متاسفانه تا عقلا چیزی برایم ثابت نشود ...خیلی سخت قبول می کنم.
برای مثال : ]اخیرا یک کتاب نه چندان یزرگ به نام 30 نکته از اصول عقاید اسلام را تهیه کردم که همین اشکال توحید افعالی تقریبا در آنجا شدت بیشتری به خود گرفت.
در هر صورت انشالله در فرصتی مناسب مروری بر اطلاعات سابق خواهم داشت...
جراَت اندیشیدن داشته باش!
{کانت}
New Member
New Member

پست توسط bornoosh »

به نام خدا
سلام
من به دنيال چيزي مي گشتم در اينترنت به بحث شما برخوردم.
درباره جبر و تفويض حديث امام صادق (ع) که با نظر اشاعره و معتزله متفاوت است به نظرم بسيار جاي تامل دارد:

لا جبر و لا تفویض، بل امر بین الامرین

به نظر مي آيد که در نظر شيعه هر دوي جبر و تفويض مطلق، مردود است. چند نفر هم نظراتشان را در این زمینه نوشته اند:

[web][External Link Removed for Guests][/web]

[web][External Link Removed for Guests][/web]
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

دوست عزیز ممنونم از شما.... ولی خدا رو شکر فعلا موضوع جبر و اختیار برایم حل شد.

درباره این موضوع با یکی از دوستان صحبت می کردم.... ( به او می گفتم که من مشکلم را حل کردم ) و برایش توضیح دادم که چطور....

ولی او گفت... من ایرادی می توانم به این مسئله که تو را قانع کرد بگیرم... ولی می ترسم اگر به تو بگویم تو از همین درجه هم بیفتی.... و هرچه از او خواهش کردم نگفت....
{کانت}
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 747 بار
سپاس‌های دریافتی: 635 بار

پست توسط MAHDIYAR »

با سلام خدمت شما و تمام دوستاني كه به اين مباحث اظهار لطف كردند:

الحمد لله كه بحث علم خدا براي شما حل شد :AA:

قدم به قدم مطالبي كه شما فرموديد بررسي مي كنيم

مطلب شماره يك كه شما نوشتيد كاملا درسته

1- خداوند از ازل می دانست که یزید با اختیار خودش امام حسین را شهید می کند

و ما معتقديم اگر هر حرفي غير از اين بزنيد همان اشكالاتي كه به معتزله و اشاعره وارد بود بر شما وارد مي شه

2- خداوند از ازل می دانست که امام حسین کشته می شود در صحرای کربلا.

اين مطلب هم كاملا صحيح است و بر اساس علم خدا و به عبارتي خداوند عالم به ما كان و ما يكون است.

3-تا خداوند نخواهد اتفاقی بیفتد . آن اتفاق روی نمی دهد.

اين هم كاملا صحيح است و منطبق بر توحيد افعالي چون اگر غير از اين بگويي خالق متعدد مي شود (البته قبلا بحثش گذشت)

و هيچ ربطي هم به جبر ندارد چون خداوند خواسته كه موجوداتي مختار با استفاده از اختيار خود جيزهايي را بخواهند

4 - خداوند اراده کرد تا امام حسین به دست یزید کشته شود. (اين مطلب را چون با عبارت بعدي كامل تر آورديد به بررسي آن مي پردازيم )

5-خداوند اراده کرد که یزید با اختیار خودش امام حسین را به شهادت برساند.

اين هم كاملا صحيح ومنطبق با مطالب مطرح شده قبلي است خداوند خواسته كه اختيار يزيد (چون موجودي مختار است) متحقق شود اين هم به هيچ وجه انكار

اختيار از يزيد نمي كند و هيچ جبري هم در كار نيست و با اين اختيارهاي مختلف است كه بشر به سعادت و يا شقاوت مي رسد و خدا خواسته كه اختيار هر موجود

مختاري محقق شود حتي اگر اين اختيار به شهادت بزرگترين اولياء الهي منتهي شود

6- افعال انسان از خدا سرچشمه می گیرد. اين هم كاملا صحيح است تمامي افعال اختياري انسان به اذن الهي محقق مي شود و البته اين هم موجب جبر نيست

اگر خدا نمي خواست كه موجودي مختار خلق شود هيچ فعل اختياري هم محقق نميشد پس خدا سرچشمه همه مخلوقات عالم است حتي انسان مختار

7- کشتن یک فعل(اختياري) است.
8 - یزید امام حسین (را با اختيارش)کشت.

9 - از بند 8 و 7 شما چه استدلالی می کنید ؟ جواب واضح است خدا خواست كه اختيار موجود مختار تحقق يابد حتي اگر اين موجود مختار يزيد و خواست او شهادت

امام حسين (عليه السلام ) باشد.

اما در مورد تصوير برفكي شما با يد بگم اگر در عبارت من بيشتر دقت مي كرديد به جواب مي رسيديد:

فكر مي كنم ديگه خوب واضح شده باشه كه چرا نبايد افعال بد مخلوقات ناقص رو به خداي كامل نسبت داد. 

در عبارت كامل و ناقص دقت كن اگر نقص در يك موجود كامل راه داشته باشه كه ديگه كامل نيست از اين واضح تر ::sh

بعدش هم مگر قرار ما نبود كه اگر و مگر نگيم و تخيل و واقع را قاطي نكنيم ما به واقعيت و حقيقت كار داريم نه اگر و شايد

البته در همان جهان فرضي شمام جمع نقيضين محاله و 2 * 2 هر عددي غير 4 باشه مثلا 5 نمي تونه در همون آن كه 5 هست 4 باشه

احكام عقلي قابل خدشه نيستند حتي در جهان فرضي تخيلي :x
فَمَنْ اتبَعَ هُدايَ فَلايَضِلُ وَ لا يَشقَي( طه/123)
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

به نام الله

برادر مهدی یار.... ممنونم از شما.... خب... در مورد تخیل و دنیای فرضی شاید حق با شما باشد.... چون نمی توان در مورد چیزی که نیست با قاطعیت نظر داد... ولی من هنوز نفهمیدم یک چیز را....

فرض کنید خداوند چاقو را خلق کرد که با آن خیار پوست بگیرم....
حالا من نادان از اخیتار خودم سو استفاده کنم بزنم با چاقویی که برای پوست کندن خیار است کسی را بکشم...

1 - اگر با چاقو خیار پوست می کندم.... فعل من از خدا سرچشمه گرفته
2 - اگر با چاقو کسی را بکشم.... خودم فعلم را خلق کرده ام ؟؟؟؟

شما میگید اگر من کار خوب بکنم.... فعل من از طرف خدا انجام شده.... اگر کار بد بکنم... خودم کردم... به خدا ربطی نداره ... پس خودم خالق کار بد خودم هستم ؟؟؟؟ اگر اینطور باشه که قضیه شرک مطرح میشه....

این یزید خدا نیامرز.... به اختیار خودش .... خودش و خودش و خودش.... امام حسین را شهید کرد ؟؟؟؟ یعنی اینجا فعل کشتن یزید ( حالا به قول شما اختیاری) از خداوند سرچشمه نمی گیره ؟؟؟ یعنی خداوند آن کار را انجام نداده ؟؟؟؟؟؟
{کانت}
Iron
Iron
تماس:

پست توسط نسيم »

سلام. دوباره پريدم وسط حرفا ها
ببخشيد
من که تا به حال چيزي مبني بر اينکه افعال ادم اگه خوب باشن خدا انجام داده و اگه بد باشن انسان... نديدم
جمله رو بيارين که اين حرف زده شده. تا جناب مهديار و ماهم ببينيم.
شما ديگه دارين کم کم انگاري از عمد دنبال سوال ميگردين. اگه با همون مثالهاي قبلي توجيه شده باشين که ديگه نبايد سوال ديگه اي در همون موضوع داشتهباشين.
با همان مباني رياضي بايد عرض کنم
از عمددارين براي خودتون اشکال تراشي مي کنين
يه کم ارام تر و دقيق تر به حرفهايي که زده ميشه دقت کنيد و باز عرض ميکنم دوباره بخونيد
ببخشيد اومدم وسط حرف هاي علمي شماها
اما ديگه ...
يا علي
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

به نام خدا

جناب نسیم ... در مورد این موضوع که شما از بنده خرده گرفتید باید عرض کنم که :
این همان چیزی هست که جناب مهدیار فرمودند... بنده ادعا نکردم.... حتی در خود قرآن هم آمده اگر اشتباه نکنم.... به این مضمون که :

اگر شما کار خوبی انجام دادید... از جانب ما(خدا) است . ولی اگر به خود ستم کردید خودتان این کار را انجام دادید...

شما جمله ی بالا را چگونه تفسیر می کنید ؟

به نظر من جز این نمیشه از این جمله دریافت کرد >>> اگر با چاقو خیار پوست کندید... کار خدا بوده... ولی اگر با چاقو آدم کشتید کار خودتان بود.

این هم مثالی که جناب مهدیار زحمت کشیدند در رابطه با همین موضوع فرمودند که متاسفانه به نظر بنده بسیار نقص دارد.

خداوند خلقت را در همه چيز (حتي خواست فرد) جاري مي كند و خلقت كه فعل خداست خوبي محض است در مورد امام حسين عليه السلام هم حضرت زينب

عليها السلام فرمود : ما رايت الا جميلا آنچه از طرف خدا بود خوبي محض بود اما بدي از طرف مخلوقات بود

ما اصابك من حسنة فمن الله و ما اصابك سيئت فمن نفسك (سوره نساء/79)

باز هم يك مثال براي تقريب به ذهن :

كارخانه برق هر لحظه در حال توليد برق است و اين برق در خطوط مختلف جريان داشته و به همه خانه ها مي رسد همه را روشن مي كند انرژي لوازم برقي را

تامين مي كند همه خير است حال اگر شخص خبيثي از اين برق سوء استفاده كند و كسي را دچار برق گرفتگي كند شما اين فعل بد را به برق نسبت مي دهي يا

آن شخص قطعا هيچ كس نمي گويد از فردا بايد اداره برق تعطيل شود و برق خيلي بد است بلكه همه مي گويند بدي از آن شخص است (در مثال مناقشه نكني ها)

حالا بحث ما اين است كه خدا حيات را در همه موجودات ساري و جاري ساخته و بعضي از موجودات مختار از اين اختيار سوء استفاده مي كنند و افعالي بد از آنها سر

مي زند اما اين بدي از ناحيه حقيقت حيات نيست بلكه بخاطر اراده اين فرد مختار است خوب اگر بگوييد چرا خدا به او اجازه سوء استفاده داده جواب آن روشن است

چون افراد و نيك و بد از هم جدا شده و هر كدام مشخص مي شوند.

فكر مي كنم ديگه خوب واضح شده باشه كه چرا نبايد افعال بد مخلوقات ناقص رو به خداي كامل نسبت داد.

حالا یک سوال.... دوستان عزیز و بزرگوار... شما برای بنده بفرمایید که :

بنا بر توصیفات شما : چون خداوند خیر مطلق است نمی تواند شر بیافریند . حالا دلایل دیگه ای هم داره که بماند ...

اگر یزید امام حسین را به شهادت برساند ( که رساند) . مرتکب یک امر عدمی شده است . ولی به هرحال مرتکب شده است . خداوند باید خلقت را در خواست او ( کشتن امام حسین )جاری کند . چون او اختیار دارد و با اختیار خود خواسته که امام حسین را به شهادت برساند و خدا هم مطابق خواست او خلقت را جاری نموده (منظورم این است که به اراده او فعلیت داده است). { امیدوارم از این جمله ایراد نگیرید}

حالا اجازه بدید جهت تقرب به ذهن این بار بنده مثالی بزنم. (استدعا دارم با دقت بخوانید)

شرکت بزرگی را در نظر بگیرید ( جهان آفرینش ) . این شرکت رییسی و مدیری دارد ( خدا ) . که هیچ کدام از کارکنان شرکت بدون اجازه مدیر حتی نمی توانند کوچکترین کاری انجام دهند . و مدیر باید جهتهر فعل کوچکی که از کارمندانش سر می زند مجوز صادر کند. مثلا کارمند درخواست مجوز ارسال می کند که پرونده ای را امضا کند و مدیر درخواست او را تایید می کند تا او امضا کند .
البته این مدیر از اون مدیر های باحال است . شما هر درخواستی که برای او بفرستید نه نمی گوید . و همه را تایید می کند. ولی........ (این ولی خیلی مهم است)

اگر شما در محدوده اهداف شرکت کاری انجام دهید ( مثلا پرونده امضا کنید یا کار ارباب رجروع را راه بیندازید ) > جناب مدیر می گوید بنده مجوز این کار را دادم پس از طرف من است.
اگر شما کاری انجام دهید که به مزاج ایشان خوش نیاید یا کار بد انجام دهید ( مثلا با ارباب رجوع دعوا کنید و پرونده اش را پاره کنید ) جناب مدیر ایجا زرنگی می کند و می گوید شما خودتان این غلط را انجام دادید. (( هرگز نمی گوید من ابتدا فعل شما را مهر تایید زده بودم ولی خودتان کار بد انجام دادید))

نسیم :
از عمددارين براي خودتون اشکال تراشي مي کنين
يه کم ارام تر و دقيق تر به حرفهايي که زده ميشه دقت کنيد و باز عرض ميکنم دوباره بخونيد

هـــــــــــــــــــــــــــــــــــــای نسیم سحری صبر کن.... ما را با خود ببر از کوچه ها !
{کانت}
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

به نام خدا
یاری اندر کس نمی​بینیم یاران را چه شد?
:?
{کانت}
Iron
Iron
تماس:

پست توسط نسيم »

بنده صحبت هاي شما رو قبول دارم. ببخشيد يه چند روزي سرم گرم بود نتونستم جواب بدم/. اگه اجازه بدين سر وقت ميام و جواب ميدم
يا علي
:razz:
ارسال پست

بازگشت به “خدا شناسی”