سلام بر شما
چندی است با برخی از دوستان و برادران شیعه که از موافقان وحدت و برادری و تقریب با اهل خلاف هستند ، در مورد تقریب و .... صحبت می کنم .
بنده در سایت " خبرگزاری تقریب " مصاحبه ای دیدم که شاید مطالعه آن خالی از لطف نباشد .
این مصاحبه را در اینجا می گذارم و سپس از همه دوستان و اساتید خودم تقاضا دارم تا نظرات خود را در نقد یا قبول این مصاحبه بیان نمایند ....
لینک خبر : [External Link Removed for Guests]
کد خبر: 9911 زمان مخابره: 20/11/1388 14:45
سرویس: فرهنگي
![]()
امام شافعي و اهل بيت و اصحاب پيامبر(ص)
دکتر عادل ضيايي مدير گروه فقه و حقوق شافعي دانشگاه مذاهب اسلامي و عضو هيئت علمي دانشکده الهيات دانشگاه تهران در مصاحبه با خبرنگار تقريب به بررسي و تبيين جايگاه مذهب شافعي و مؤسس اين مذهب اسلامي پرداخته که در ويژه نامه اي که در آينده نزديک تحت عنوان معرفي مذاهب اسلامي منتشر خواهد شد، مشروح آن از نظر مخاطبان خواهد گذشت.
اين پژوهشگر برجسته کشورمان در مورد آرا و نظرات امام شافعي در مورد اهل بيت و اصحاب پيامبر گرامي اسلام(ص)، تأکيد دارد که براي هر دو احترام خاصي قائل بوده و آنها را اساس اسلام برمي شمارد.
وي در اين رابطه تاکيد مي کند:امام شافعي همچون ساير دانشمندان اهل سنت براي ياران وفادار پيامبرگرامي اسلام(ص) احترام خاصي قايل بود و به تأسي از قرآن آنها را نسل برتر مي دانست و با اطاعت از اوامر پيامبر(ص) خوض در بدگويي از آنان را جايز نمي شمرد.علاوه بر آن امام شافعي با الهام از قرآن اهل بيت رسول گرامي اسلام(ص) را تکريم مي کرد و با احترام از آنان ياد مي کرد.
ايشان در مورد خلفاي راشدين مي فرمايند:
شهدت بان الله لا شي ء غيره واشهد ان البعث حق و اخلص
و ان ابا بكر خليفه ربه و كان ابوحفص على الخير يحرص و اشهد ربى ان عثمان فاضل و ان على فضله متخصص
وي مي افزايد: امام شافعي، ربيع بن سليمان مولوي شاگرد باوفايش را به سه چيز توصيه مي کند که يکي از آنها پرهيز از ورود طعنه گويي نسبت به اصحاب پيامبر(ص) است.ايشان مي فرمايد:لا تخوضن في اصحاب رسول الله (ص) فان خصمک النبي(ص) غدا.
دکتر ضيايي در مورد محبت امام شافعي به اهل بيت اظهار مي کند:ايشان هنگامي که به محبت اهل بيت پيامبر(ص) تصريح کرد، برخي به او اتهاماتي زدند.او خود در اين باره مي فرمايد:
اذا نحن فضلنا عليا فاننا روافض بالتفضيل عند ذوي الجهل
وفضل ابي بکر اذا ما ذکرته رميت بنصب عند ذکري للفضل
فلازلت ذا رفض و نصب کلاهما بحبيهما حتي اوسد في الرمل
و اين بيت از او نقل شده است که فرمود:
يا آل بيت رسول الله حبکم فرض من الله في القرآن انزله
وبر اين عقيده خويش اصرار داشت، آنجا که فرمود:
لئن کان ذنبي حب آل محمد فذلک ذنب لست عنه اتوب
انتهای خبر / خبرگزاری تقریب/ کد خبر 9911
نظرات اساتید و بزرگواران این سایت هستم .
[SIZE=200] علی