موسیقی از دیدگاه ( m.d ) :

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Junior Member
Junior Member
محل اقامت: iran
سپاس‌های دریافتی: 86 بار
تماس:

Re: موسیقی از دیدگاه ( m.d ) :

پست توسط bluenight »

با سلام خدمت شما بزرگواران

ممنون از اینکه مطلب منو خوندین و ممنون که نظرتونو گفتین

مطلبی خواستم عرض کنم خدمتتون اینه که موسیقی رو نمیشه کامل نقض کرد و کامل هم نمیشه قبول کرد

اینطور بیان می کنم براتون از نظر دینی چون مطلبی رو که بالا گفتم سعی کردم منطقی بیان کنم :

موسیقی های حلال برای اشخاصی هست که توانایی مومن واقعی شدن را در حال حاضر ندارند . و هنوز بعضی مسائل براشون روشن نشده ( ان شاءالله بعد از مدتی به لطف خدا پی به بعضی از حقایق میبرند )

کسی که مومن واقعی شده باشه سعی می کنه خودشو از کارهای بیهوده نگه داره و اعضاء و جوارحش رو

به این موضوع میپردازیم که ما به این دنیا آمده ایم تا مومن به امر خدا باشیم و بهترین بنده ی خدا باشیم و میشه به این مقام رسید با بعضی از خودداریها

ان شاءالله جزء مومنین واقعی درگاه خداوند باشیم .

با تشکر از شما بزرگواران ارداتمندتان m.d :razz:
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 28 بار
سپاس‌های دریافتی: 106 بار

پست توسط S.Galaxy »

ولی من نه تنها موسیقی طبیعت را مقدس میدونم بلکه موسقیهای به قول شما مصنوعی را هم مقدس و راهی برای نزدیک شدن به خدا میدونم...
درسته، مقدسیت موسیقی با خیلی از آهنگها و ترانه های بسیار ضعیف کم شده و موسیقی خراب شده ولی هنوز هم هستند خیلی از آهنگها که مقدسیت و پاکی را میتونید توش پیدا کنید...
هیچ وقت حرف مرحوم ناصر عبدالهی را یادم نمیره ک میگفت من موسیقی را نمیسازم خداست که موسیقیهای من را میسازه.
Old-Moderator
Old-Moderator
محل اقامت: مشهد مقدس
سپاس‌های ارسالی: 845 بار
سپاس‌های دریافتی: 856 بار
تماس:

پست توسط HamidSHS »

ضمن تشكر از دوست عزيزمون بخاطر راه اندازي اين تايپك و دوستاني كه جهت كشف حقيقت ( نه دفاع و تعصب بي خود ) به اين تاپيك جهت تشريف آوردند و نظر هاشون رو گفتند :D :razz:

دوستان اين بحث بنده بحثي رو در مورد موسيقي در انجمن هاي مختلف انجام دادم كه به لطف خداي كريم شاهد استقبال دوستاني بودم كه از اين موضوع دفاع ميكردند ( به قول خودمون اهل دفاع از موسيقي بودند ) كه با عنايت خدا تونستم خيلي از كساني كه راه اشتباه رو ميرفتند رو نشون بدم
نمونه يك بحث اينجاست :

تاپيك زير رو قبل از هر بحثي در مورد موسيقي ( بدون تعصب ) بخونيد

[External Link Removed for Guests]

حتما قبل از هر صحبتي در مورد موسيقي ، تاپيكي كه در انجمن هاي افتابگردان راه انداخته بودم رو دقيقا مطالعه كنيد و باز اگر مطلبي بود و سوالي باقي مونده بود به من و يا دوستان بگيد تا به اميد خدا جواب صحيح رو بديم .

موفق باشيد
ياعلي

تصویر 
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 59 بار
سپاس‌های دریافتی: 42 بار

پست توسط zahra sadeghpoor »

سلامتصویر.مطالبی که در این مورد نوشته شده بود خیلی برام جدید و جالب بود من تا به حال تا این حد فقهی با این مسئله مواجه نشده بودم و اصلا در حدی نیستم که نظر بدم ولی چیزی که از روز روشن تره اینه که تا وقتی گوش انسان انواع صداهای مختلف و رنگارنگ رو بشنوه محاله بتونه با صداهای عالم معنا انس بگیره و هر کس لذت انس با عالم معنا رو چشیده باشه اونو با هیچ چیز عوض نمیکنهتصویرخصوصا وقتی انس نداشتن انسان با این عالم عواقب فجیعی داشته باشه که این جا مجال بحثش نیست ولی اگه مشتاق بودین میتونم منابع معتبر و عجیبی رو معرفی کنم.
نکته ی دیگه این که گوش انسان مستقل از نوع انسان به گونه ای خلق شده که میخواد تسبیح خدا(کلام حق) رو بشنوه و جان دارد ولی تقدیر خدا به این قرار گرفته که تا وقتی من تو دنیا هستم ونمردم اختیارش به دست من باشه( و متشابها سایر اعضا و جوارح) ، حالا درسته من بیام گوش رو بر خلاف میل خودش به شنیدن چیزای دیگه مشغول کنم ؟ ! ! ! (به تقدیر خداوند همه اشیا خدا رو آگاهانه تسبیح میکنن و از تسبیح خود آگاهن پس گوش هم ذاتا میل داره همراه کل نظام خلقت به تسبیح خدا بپردازه منتهی در قالب خودش ) ، به محض این که با مردن و رها شدن از ماده اختیار گوش از من برداشته شد، گوش به خاطر شنیدن کلام لغو از من شاکی نمیشه ؟ ! ! ! ! !
Old-Moderator
Old-Moderator
تماس:

پست توسط HamidSHS »

دوستان اين بحث بنده بحثي رو در مورد موسيقي در انجمن هاي مختلف انجام دادم كه به لطف خداي كريم شاهد استقبال دوستاني بودم كه از اين موضوع دفاع ميكردند ( به قول خودمون اهل دفاع از موسيقي بودند ) كه با عنايت خدا تونستم خيلي از كساني كه راه اشتباه رو ميرفتند رو نشون بدم
.

سلام
با عرض معذرت بايد عرض كنم جمله ي بالا رو اشتباه تايپ كردم ( يعني بد تايپ كردم و منظورم رو برعكس رسوندم ::ns )
منظورم اين بود كه افراد متعصب به موسيقي رو از ضرر ها و حرام بودن موسيقي مطلع كردم :D
ياعلي

تصویر 
New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 13 بار
سپاس‌های دریافتی: 19 بار

پست توسط reza2047 »

بحث جالبيه.
ولي تا حالا هيچ فكرش رو كردين كه قرآن چقدر ريتم زيبايي داره.
قرائت استادان بزرگ مثل عبدالباسط چه ملودي زيبايي داره
وما در تواشي هامون چقدر زيبا هارموني رو نشون ميديم.
نوحه ها ي عزاداري ما ، مولودي هاي ما و ... پر از موسيقي و آهنگ و شعره .
بدون موسيقي نميشه زندگي كرد .
من عاشق موسيقي هستم.
اللهم ارزقنا شفاعت الحسین یوم الورود.
Old-Moderator
Old-Moderator
تماس:

پست توسط HamidSHS »

سلام بر دوست عزيز جناب آقا رضاي 2047 :D :razz:
از اينكه با ما همراه شديد ممنونيم

راستش رو بخواين ريتمي كه قرآن و يا ادعيه و مناجات داره رو اصلا نميشه با اين ريتم موسيقي هايي كه الان در حال ساخت با آلات موسيقي هست ، مقايسه كرد. ( دليلش در پايين تر هست )

هرچند كه متاسفانه در حال حاضر برخي مداحي ها هم با ابزار آلات موسيقي خونده ميشن اما اين كار از طرف مراجع تقليد كاملا نهي شده كه يكي از دلايل اين نهي شدن مربوط ميشه به حرام بودن موسيقي .

آهنگ‌ها و آوازها رو می‌تونيم به سه دسته تقسیم کنيم:

الف‌) آهنگ‌ها و آوازهایی که به شیوة مجالس‌ِ عیش و عشرت و محافل‌ِ رقص و پایکوبی اجرا می‌شه و انسان رو از حالت‌ِ اعتدال‌ِ فکری و ذهنی دور می‌ كنه و به بی‌بند و باری‌، لاقید بودن و بی‌تعهّد زندگي كردن دعوت و تشویق می‌کنه که اصطلاحاً بهش "ساز و آوازهای مبتذل‌" می‌گن.

ب‌) اون هایی که هم از نظر محتوا (مضمون اشعار) دارای معنایی با شکوه و زیبا هستن و هم از نظر اجرا، خوب و زیبا اجرا می‌شن و در عین حال تناسب و شباهتی با ساز و آوازهای مجالس لهو، عیش و عشرت و فساد ندارن. ( مثل همين چيز هايي كه شما فرموديد )

گوش دادن به نوع اوّل حرام هست‌; امّا نوع دوم اشکال نداره.(جامع‌المسائل "استفتائات‌، آیت‌الله فاضل لنکرانی‌، ص 252 مطبوعاتی امیر، چاپ دوم‌، بهمن 1375.)

ج‌) ساز و آوازهایی که نسبت به اون شک داریم و نمی‌دونیم آیا از نوع اوّل هست تا از اون پرهیز کنیم و یا از نوع دوم هست تا پرهیز لازم نباشه. گوش دادن به موارد مشکوک (نوع سوم‌) اشکال نداره; امّا بهتر هست که به این نوع آهنگ‌ها هم گوش نکنیم‌.

این نکته هم شایان ذکر هست » هر چند بعضي از گونه هاي موسیقی جایز دونسته شده ‌; اَمّا در علم فقه‌، نسبت به هیچ كدوم از انواع موسیقی تشویق نشده و نمي تونيم بعضي از شکل‌های گوناگون موسیقی رو "مستحب‌" بدونيم‌; بنابراین‌، تعبیر "موسیقی پذیرفتنی‌" به معنای این هست که کدوم نوع از انواع موسیقی حرام نیست‌; نه این که فقه‌، کدام موسیقی را پذیرفته و ما رو به اون تشویق می‌کنه. يا به اصطلاح امروزي ها به انسان تجويز ميشه :D

شما : (بدون موسيقي نميشه زندگي كرد . )
بنده : ( من كه دارم بهتر از قبل زندگي ميكنم ، چرا نشه ؟ تصویر )

اميدوارم تونسته باشم جواب سوال شما رو ( هرچند مختصر ) داده باشم
موفق باشيد
ياعلي

تصویر 
Junior Member
Junior Member
تماس:

پست توسط bluenight »

سلام دوباره خدمت شما گرامیان   

بعد از مدتی دوری از این سایت اومدم عرض ادبی کنم خدمتتون   

ممنونم از لطفتون در این مدت که به نوشتهای نظر می دادین  

و خوشحال میشم نظرتونو در مورد این نوشته ام هم بدونم با تشکر .   

(((( خوشحال میشم تمام مطلب رو بخونین و نظرتون که برام اهمیت داره رو هم بنویسین با تشکر ))))

بزارین مطلبی رو خدمتتون عرض کنم

موسیقی مثل خیلی از عواملی که احساسات آدم رو تحریک می کنه و تحت تاثیر قرار میده عمل می کنه مثل :( محبت بین دو جنس مخالف که در این رابطه بخش اعظمی را احساسات تشکیل میده و از عقل بهره ی کمی گرفته میشه چرا ؟

چون محبت و احساس دوست داشتن و علاقه و شهوت و ... رابطه ی مستقیم با احساسات انسان دارند و رابطه ی عکس با عقل برای مثال : وقتی دو نفر در رابطه ی نامشروعشون اقدام به رابطه ی شهوت آمیز میکنند در اون لحظه هر دو نفر سرشار از احساسات هستند و درصد خیلی کمی از عقل در اون لحظه بهره میگیرند چرا ؟

چون بعد از این عمل جنس مرد دچار حالتی شبیه به پشیمونی و ... میشه چرا ؟

چونکه جنس مرد در زندگی طبیعی در مقابل مسائل روزمره و مسائل دیگه از احساساتش خیلی کم کمک میگیره و بعد از این رابطه دچار پشیمونی میشه چون بعد از ارضای احساسات بدنی و غریزه قوه عقل فعال میشه .و برای همین احساس پشیمونی به جنس مرد دست میده .

زنها در برخورد با مسائلشون بیشتر از احساساتشون بهره میبرند و خداوند بزرگ وحکیم جنس مرد را در کنار زن آفرید تا با هم به تعادل روحی و روانی برسند مرد با عقلش احساسات شعله ور زن را آرووم کنه و تسکین ببخشه و همچنین زن با احساسات شعله ور و زیبایش احساسات مرد را در زمان مناسبش هدایت کنه . خداوند واقعا حکیم است و بزرگ و مهربان .)

خوب بعد از این مثال برگردیم به بحث خودمون موسیقی :

موسیقی هم رابطه ی مستقیم با احساسات ما داره برای هر کسی یه نوعش . نمیشه این رو منکر شد

و اینکه به کار بردن احساسات بدون بهره گیری از عقل باعث پشیمونی و احساس یاس میشه

و حال آنکه بهترین حالت انسان همان حالت طبیعی بدن هست که به دور از هرگونه تزریق مصنوعی احساسات می باشه .

موسیقی تزریق مصنوعی احساسات به بدن و روح انسان هست و هیچ تزریقی بدون آسیب و عوارض نیست

پس چه بهتره با استفاده از نیروی درونی خودمون احساسات خودمونو در راه عقل قوی کنیم و با فاکتور مهم عقل تا در زمانی که عقل برامون حکم میکنه از احساساتمون استفاده کنیم نه از احساسات مصنوعی تزریق شده بهره ببریم

و حال اونکه اسلام نظرش بر بالا بردن تعالی روح و فکر و عقل و احساس انسان در مسیر درستش هست .

ان شاءالله که بتونیم با تکیه به خودمون و لطف خداوند و رهنمودهای معصومین علیهم السلام عزیز زندگی خوبی در دنیا بسازیم تا این محصول کاشته شده در این دنیا در آخرت پربار و پر بهره باشه برای همه ی ما ان شاءالله .

با تشکر از همه ی شما که لطف کردین و این مطلب رو خوندین ممنونم ازتون .

Old-Moderator
Old-Moderator
سپاس‌های ارسالی: 973 بار
سپاس‌های دریافتی: 1783 بار
تماس:

پست توسط سعید منتظر »

bluenight عزیز این جمله که فرمودید : موسیقی تزریق مصنوعی احساسات به بدن و روح انسان هست و هیچ تزریقی بدون آسیب و عوارض نیست

کاملاً‌ اشتباهه ، البته در مورد موسیقی‌ حرام صدق میکنه ولی نه هر موسیقی ای ، که اگر اینطور باشه قرائت قرآن و مداحی اهل بیت هم (نعوذ بالله) شامل این قضیه میشن

متاسفانه میبینیم اکثر دوستان حزب اللهی در جامعه از احادیث ائمه تفسیر به رای میکن و حتی پاشون رو از ائمه هم فراتر میزارن تا حدی که صرف صدای ساز رو حرام میدونن،

خیر عزیزان اینطور نیست، ساز و آواز باید با ریتم و اشعار خاصی همراه بشه تا موسیقی حرام بوجود بیاد

یا علی
 روزگاری‌ست که شیطان میگوید: انسان پیدا کنید ، سجده خواهم   [HIGHLIGHT=#FFFF00][HIGHLIGHT=#DBE5F1] +ـ+ـ+ـ+ـ+ـ+ـ+     [HIGHLIGHT=#FFFF00][HIGHLIGHT=#DBE5F1] +ـ+ـ+     [External Link Removed for Guests]  [External Link Removed for Guests][External Link Removed for Guests][External Link Removed for Guests][External Link Removed for Guests] 
Junior Member
Junior Member
تماس:

پست توسط bluenight »

سلام منتظر گرامی ممنونم از لطفتون فکر کنم متنی که نوشتم رو خوب نخوندین منظور من از موسیقی قرائتهای قرآنی نبود منظور موسیقی مصنوعی ای بود که توسط بشر ساخته میشه و صدای ست که با فطرت بشر سازگار نیست چون موسیقی مصنوعی با احساسات انسان رابطه ی مستقیم داره ولی موسیقی و نوای قرآن و دعا و نیایش و مداحی با عقل انسان رابطه داره و
ولی صدای قرآن و دعا و نیایش با فطرت بشر سازگار هست .
ارسال پست

بازگشت به “دیگر گفتگو ها”