..: بعدا ميخونم!!!

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Bronze
Bronze
سپاس‌های ارسالی: 1643 بار
سپاس‌های دریافتی: 1131 بار

Re: ..: بعدا ميخونم!!!

پست توسط mahdieh »

به نام خداوند بخشنده و مهربان

چهار بخش نماز  

بنيت الصلوة علي اربعة اسهم سهم منهااسباغ الوضوء، و سهم منها الرکوع وسهم منها السجود و سهم منها الخشوع  
 نماز برچهار بخش بنا شد: 1- گرفتن وضوي کامل . 2 - رکوع . 3- سجود .4- خشوع  
 ( مستدرک الوسائل ، ج 1، ص 265 )  
 تصویر  
 [COLOR=#c00000]حضور در عبادت   

اعبد الله کأنک تراه فان کنت لا تراه فانه يراک  
 عبادت کن خداوند تعالي را، چنانچه گويا او را مي بيني ، و اگر تو اورانمي بيني او تو را مي بيند  
 ( نهج الفصاحه ، ص .65 سر الصلوة ، ص .26 مکارم الاخلاق ، ص 459 )  
 تصویر  
 حضور قلب  

اذا قام العبد الي الصلوة فکان هواه و قلبه الي الله تعالي انصرف کيوم ولدته امه  
 هنگامي که انسان براي نماز مي ايستد، اگر همه توجه اش و قلبش به سوي خداباشد، در حالي نمازش تمام مي شود، که مثل روزي است که پاک به دنيا آمده  
 ( محجة البيضاء، ج 1، ص 382 )  
 تصویر  
 آخرين نماز  

صل صلوة مودع تري انک لا تصلي بعد ما صلوة ابدا  
 آنچنان نماز بگزار که گويي آخرين نماز توست و ديگر هرگز نمازي نخواهي خواند  
 ( بحار الانوار، ج ,84 ص 264 )  
 تصویر  
 نماز و تفکر  

رکعتان مقتصدتان في تفکر خير من قيام ليلة والقلب لاه  
 دو رکعت نماز همراه با تفکر و حضور قلب ارزشمندتر از يک شب زنده داري با دل سرگردان و بدون توجه است  
 ( ميزان الحکمه ، ج 5، ص .390 بحار الانوار، ج ,74 ص .82 مکارم الاخلاق ، ص 465 )  
 تصویر  
 مانع خشوع  

راي النبي - صلي الله عليه و اله - رجلا يعبث بلحيته في صلاته فقال : اماانه لو خشع قلبه لخشعت جوارحه  
 پيامبر اکرم (ص )ديدند مردي در حال نماز با ريش خود بازي مي کند،فرمودند: اگر قلب او خشوع مي داشت قطعا همه اعضايش نيز خاشع مي بود  
 ( ميزان الحکمه ، ج 5، ص .386 بحار الانوار، ج ,84 ص 228 )  
 تصویر  
 دو رکعت با حضور قلب  

من صلي رکعتين و لم يحدث فيهمانفسه بشي ء من امور الدنيا غفر الله له ذنوبه  
 کسي که دو رکعت نماز بخواند و درآن دو رکعت ، قلب خود را به چيزي از امور دنيا مشغول نکند، خداوند گناهانش رامي آمرزد  
 ( بحار الانوار، ج ,84 ص 249 )  

تصویر 
Bronze
Bronze
سپاس‌های ارسالی: 1643 بار
سپاس‌های دریافتی: 1131 بار

Re: ..: بعدا ميخونم!!!

پست توسط mahdieh »

نماز با توجه  

رکعة من عالم بالله خير من الف رکعة من متجاهل  
 يک رکعت نماز کسي که متوجه خدا باشد، بهتر از هزار رکعت کسي است که از خدا غافل باشد  
 ( نهج الفصاحه ، ص 350 )  
 تصویر  
 فقط ياد خدا در حال نماز  

من صلي صلوة لا يذکر فيها شيئا من امر الدنيا، لا يسئل الله شيئا، الا اعطاه  
 کسي که نماز مي خواند، در حال نماز هيچ چيز از امور دنيايي به يادش نيايد ( فقط خداوند در نظرش باشد)، در اين صورت هرچيزي از خداوند بخواهد،به او عطا مي کند  
 ( مستدرک الوسائل ، ج 1، ص 265 )  
 تصویر  
 توجه به نماز 

ان العبد ليصلي الصلاة لا يکتب له سدسها و لاعشرها، و انما يکتب للعبد من صلاته ما عقل منها  
 به درستي بنده نماز مي خواندبراي او، نه يک ششم آن و نه يک دهم آن نوشته نمي شود، جز اين نيست که براي بنده از نمازش آن مقدار نوشته مي شودکه به آن توجه کرده است  
 ( بحار الانوار، ج ,84 ص .237 اصول وافي ، ج 2، ص 105 )  
 تصویر  
 علي (ع ) و هديه پيامبر ص  

اهدي الي رسول الله - صلي الله عليه و اله - ناقتان عظيمتان ، فجعل احديهمالمن يصلي رکعتين لا يهم فيهما بشي ء من امر الدنيا و لم يجبه احد سوي علي - عليه السلام - فاعطاه کلتيهما  
 از ابن عباس نقل شده که گفت : به پيامبر (ص ) دو شتر هديه دادند، پيامبر(ص ) يکي از اين دوشتر را هديه قرار داد براي کسي که دو رکعت نماز به جاي آورد و چيزي از امور دنيارا به خاطر نياورد و به فکر چيزي از دنيانيفتد. کسي به پيامبر (ص ) پاسخ مثبت نداد ( يعني کسي چنين نمازي را که درآن هيچ به فکر دنيا و مافيها نيفتد، نخواند)بجز حضرت علي (ع ) که پاسخ مثبت داد. پيامبر (ص ) هر دو شتر را به علي (ع ) مرحمت فرمود  
 ( بحار الانوار، ج ,41 ص 18 )  
 تصویر  
 نماز با تفکر  

رکعتان خفيفتان في تفکر خير من قيام ليلة  
 دو رکعت نماز سبک ، در صورتي که همراه با تفکر و انديشه باشد، بهتر ازعبادت سراسر يک شب است  
 ( بحار الانوار، ج ,84 ص .240 ميزان الحکمه ، ج 5، ص 391 )  
 تصویر  
 حالت خشوع در نماز  

خيارکم الينکم مناکب في الصلوة  
 بهترين شما کسي است که شانه هايش در نماز افتاده تر باشد  
 ( بحار، ج ,84 ص 262 )  
 تصویر  
ارسال پست

بازگشت به “نماز”