با سپاس فراوان از ذکر منبع
اما ترجمه المیزان ،نوشته خود علامه طباطبایی نیست و جمعی بر این کار بوده اند و لذا دقت لازم را ندارد .
ترکیب عزم الامور ، با عزم فی الامور متفاوت است . اولی اصطلاحی است که معنی کارهای مهم را می دهد .
آیه نیز در مقام مقایسه و بیان تفاوت و ارزش این اعمال است .
البته این را رد نمی کنیم که ممکن است یکی از لوازم صبر ، اراده باشد . اما اینکه صبر مطلقا نتیجه اراده باشد خیر .
[HR]
صبر برگرفته از چندین چیز است ، خصوصا با حدیثی که در ذیل می آید بیان جالبی از پایه های صبر شده که شاید تا بحال کمتر شنیده باشیم :
امیر المومنین (علیه السلام) :
(حکمت 31 نهج البلاغه)
فَالصَّبْرُ مِنْهَا عَلَى أَربَعِ شُعَب: عَلَى الشَّوْقِ، وَالشَّفَقِ، وَالزُّهْدِ، وَالتَّرَقُّبِ:
فَمَنِ اشْتَاقَ إِلَى الْجَنَّةِ سَلاَ عَنِ الشَّهَوَاتِ، وَمَنْ أشْفَقَ مِنَ النَّارِ اجْتَنَبَ الْـمُحَرَّمَاتِ، وَمَنْ زَهِدَ فِي الدُّنْيَا اسْتَهَانَ بِالْمُصِيبَاتِ، وَمَنِ ارْتَقَبَ الْمَوْتَ سَارَعَ فِي الْخَيْرَاتِ.
صبر بر چهار پايه قرار دارد : شوق ، هراس ، زهد و انتظار .
آن كس كه اشتياق بهشت دارد ، از شهوت هايش می كاهد ، و آن كس كه از آتش جهنّم مى ترسد ، از حرام دورى مى گزيند ،
و آن كس كه در دنيا زهد مى ورزد (بی رغبتی) ، مصيبت ها را ساده می بیند ، و آن كس كه مرگ را انتظار مى كشد در نيكى ها شتاب مى كند .
واقعا احادیث نور هستند
