كي جواب اين سوال منو ميدونه؟

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 21 بار
سپاس‌های دریافتی: 9 بار

كي جواب اين سوال منو ميدونه؟

پست توسط بهشتي »

با سلام
چند روز پيش توي وضوخونه دانشگاه يكي چادر منو به اشتباه برد و منم بالتبع مجبور شدم چادر اونو بردارم و البته همون موقع همراه با شماره تماس اطلاعيه زدم كه چادر من جابجا شده اما هيچ خبري نشد.
خلاصه من موندم و چادري كه مال خودم نيست. حالا خواستم بدونم با توجه به اينكه طرف مقابل چادر منو اشتباه برده، من ميتونم از چادر اون ناشناس استفاده كنم و بالاتر از اون اينكه با اين چادر ميتونم نماز بخونم؟
(شايد لازم باشه بگم كه هر دو چادر ساده و معمولي هستند، من زياد اطلاعي از قيمت چادر ندارم اما شايد چادري كه پيش من مونده قيمتش بيشتر باشه)
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 2007 بار
سپاس‌های دریافتی: 991 بار

Re: كي جواب اين سوال منو ميدونه؟

پست توسط مستور »

حتما قیمت چادر شما بیشتر بوده که برنگردوندش :grin:

اگه فکر می کنید چادر اون فرد قیمتش بالاتر باشه به اون مقدار بیشتر، صدقه بدهید
همیشه یک ذره حقیقت پشت هر"فقط یه شوخی بود "- یک کم کنجکاوی پشت" همین طوری پرسیدم " - قدری احساسات پشت"به من چه اصلا " - مقداری خرد پشت " چه بدونم " -و اندکی درد پشت " اشکالی نداره" هست.
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 7581 بار
سپاس‌های دریافتی: 6236 بار
تماس:

پست توسط مائده آسمانی »

به نام خدا

سلام علیکم

بايد براي يافتن صاحبش به مدّت يکسال تلاش و کوشش کنيد، هرگاه در اثناء از يافتن صاحبش مأيوس شديد مي توانيد آن را به نيت صاحب اصلي به فقيري صدقه دهيد یا پول چادر را صدقه دهید .

برای نماز خواندن هم بهتر است با این چادر نماز نخوانید .

موفق باشید
تصویر
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 21 بار
سپاس‌های دریافتی: 9 بار

پست توسط بهشتي »

از توجه و راهنمايي دوستان بسيار متشكرم
اما مائده آسماني... خدا را خوش مياد؟... چادرم كه رفته ... از اين چادر هم كه نمي تونم استفاده كنم... در آخر هم بايد به نيت صاحب اصلي چادر اين چادر را ببخششم! :-x
پس من چي؟ :lol:
به خدا ميسپارمتان :AA:
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 2007 بار
سپاس‌های دریافتی: 991 بار

پست توسط مستور »

عزیزم وقتی کسی کاری رو به نیت دیگری انجام میده حتما برای خودش هم ثواب و پاداشی داره

چون بخششی رو انجام داده(ثواب اهدای چادر رو بخشیده به صاحب چادر)

پس شما در واقع بخشنده ای :-)
همیشه یک ذره حقیقت پشت هر"فقط یه شوخی بود "- یک کم کنجکاوی پشت" همین طوری پرسیدم " - قدری احساسات پشت"به من چه اصلا " - مقداری خرد پشت " چه بدونم " -و اندکی درد پشت " اشکالی نداره" هست.
Advance Member
Advance Member
محل اقامت: زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 218 بار
سپاس‌های دریافتی: 311 بار

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام
:)

آيا شما مطمئن هستين كه چادري كه شما برداشتين , چادري همون كسي هست كه چادر شما رو برداشته ؟

اگر جوابتون بله هست , از كجا اطمينان داريد ؟ شما كه نديدين كي چادرتون رو برداشت.

چون خيلي احتمالها وجود داره مثلا شايد يكي چادرتون رو خدايا نكرده كش رفته و شما هم ديدين چادري اونجا هست و برداشتينش اما اون چادر متعلق به نفر ديگه بوده . اين احتمال بسيار ضعيفه اما صفر نيست .

يا يكي چادر شما رو اشتباهي برداشته بعد شما چادر يكي ديگر رو برداشتين به جاي چادر كسي كه چادرتون رو برداشته
-----------------------

اگر فرض كنيم كه شما حدستون درسته صد درصد , پس شما با دو مسئله سر و كار دارين .

اول : چادرتون گم شده كه بايد دنبالش بگردين و پيداش كنين

دوم : يك چادر پيدا كردين كه بايد به صاحبش برگردونين .

به نظر من اگر چادري كه شما برداشتين دقيقا مال همون كسي هست كه چادر شما رو برداشته , و شما چادر ديگه اي ندارين , حق دارين تا پيدا شدن چادرتون از اون استفاده كنين اما بايد مراقبش باشين چون متعلق به شما نيست بلكه امانت دست شما .

اما آيا شما يقين دارين كه حتما متعلق به همون كسي هست كه چادرتون دستشه الان ؟

-----------------------

حالا راه حل چيه ؟

به نظر من اگر چادر ديگه اي ندارين فعلا تا پيدا شدن صاحبش ميتونين از استفاده كنين

در ضمن بايد به ديوار يا در وضوخانه كاغذي بزنيد و بنويسيد كه يك چادر نماز گم شده و چادر نماز ديگري هم پيدا شده . لطفا چادر نماز خود را چك كنيد اگر متعلق به شما نيست با اين شماره تماس بگيريد ........

-----------------------

والله أعلم
 دوستِ عزیز، چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد ،همه ما آسمونی هستیم وشمارش معکوس برای بازگشتمون ازهمون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده و حسابِ بسیار دقیقی هم در انتظارمونه.
یه آسمونیِ فعّال باش که آزمایشِ دنیا تکرارشدنی نیست.

باور نمیکنی؟ همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
قبول نداری؟
این شما واین هم دنیا

Administrator
Administrator
سپاس‌های ارسالی: 10691 بار
سپاس‌های دریافتی: 5476 بار
تماس:

پست توسط Mohsen1001 »

MOHAMMAD_ASEMOONI

به نظر من اگر چادري كه شما برداشتين دقيقا مال همون كسي هست كه چادر شما رو برداشته , و شما چادر ديگه اي ندارين , حق دارين تا پيدا شدن چادرتون از اون استفاده كنين اما بايد مراقبش باشين چون متعلق به شما نيست بلكه امانت دست شما .

سلام

دوست عزیز این حرف را از کجا و با چه ادله ای شما مطرح نمودید ؟

چند جا دیدم فرمودید به نظر من چنین است و...

ظاهراً در این موارد باید به نظر مرجع تقلید رجوع کرد و جواب را از او جویا شد که در فقه سالها دستی بر آتش دارد نه نظر شخصی.

البته شما قصد کمک کردن به دوستمون را دارید اما به هر حال هر چیزی راه حلی دارد.

و اما این که فرمودید مراقب چادر باشید که آن امانت است پیش شما ، امانت معنای دیگری دارد باید شخصی با اذن خود چیزی را نزد کسی به امانت بگذارد

وگرنه ما میتونیم هر شی ای را از جایی برداریم مثلا یک روز استفاده کنیم به بهترین وجه هم رعایت کنیم و فردا پس از استفاده

بگذاریم سر جاش و صاحبش برش داره.

در هر صورت جواب همون بود که جناب مائده آسمانی فرمودند.

این مسائل خیلی دقیق هست و معمولاً بعضی ذهنیت ها در فکر ادم رسوخ میکنه که مثلا نه اشکالی نداره بردار اونم برای تو را برداشته عیبی نداره و...

امیدوارم صاحب چادر را پیدا کنید.

موفق باشید
Advance Member
Advance Member

سلامممنون از مطلبتون ----خب قربون شكلت , بنده خدا ميگه چادر ديگه اي نداره . چجوري نماز بخونه ؟ :Dاصلا ميدونين خانوم شما مرتكب يك خطاي بزرگ شدي !شما وضو گرفتين اومدين ديدين چادرتون نيست . يعني چادرتون گم شد اما شما حق نداشتين چادر ديگه اي رو كه اونجا بوده بردارين . چون متعلق به شما نيست اصلا.----------شما چادري رو كه متعلق به شما نبوده برداشتين به اين دليل كه چادرتون گم شده ؟اين كار خطا بوده شما چادرتون گم شده بايد بگردين پيداش كنين . همين . اما برداشتن چادري كه متعلق به شما نبوده كار اشتباهي بوده چادر رو ببرين بذارين سر جاش . اون چادز فقط مال صاحبشه و كسي جز اون حق نداره برش داره واسه پيدا شدن چادرتون هم اطلاعيه بزنين تو وضوخانه . تو نماز خونه هم همه ي چادرها رو چك كنين با چشم .شايد پيداش كنين.---------براي نماز هم يك چادر ديگه بخرين و از آنجايي كه مومن از يك سوراخ دو بار گزيده نميشه , ديگه چادرتون رو ول نكنين تو وضوخانه . اون بنده خدايي هم كه چادر شما رو برداشته اگر همين كار رو انجام بده هم چادر شما پيدا ميشه هم چادر خودش البته اگر اون رو سهوا برداشته باشه نه عمدا .البته اگر عمدا هم برداشته باشه و شما خريدن يه چادر ديگه براتون دشوار نيست , اون چادر رو حلال كنين بهش چون به هر حال چادر براي پوشش و نماز هست و شايد بهش نياز داشته ( گرچه بي شك كار خطايي انجام داده ) اما حلال كنين بهش و به نيت صدقه براي يكي از امواتتون -----بنده يه بار رفتم يه رستوران شلوغ . ساندويچ رو گرفتم بردم گذاشتم رو ميز و دوباره رفتم تا دستمال كاغذي بيارم اما وقتي برگشتم ديدم جناب ساندويچ پر زده و رفته !!!!! يه لبخندي زدم و با خودم گفتم : ساندويچ واسه چيه ؟ واسه خوردن . كي ساندويچ ميخوره ؟ يه آدم گرسنه . پس اوني كه ساندويچ بنده رو برد يه آدم گرسنه بوده ديگه . خب نوش جونش و خير امواتم . الحمد لله پول دارم من يكي ديگه بخرم .البته هميشه هم به اين سادگي نيست .وقتي 14 سالم بود بابام خدا رحمتش كنه يه دوچرخه دنده اي كمك فنر دار آلماني برام خريد هفتصد تومن ( 7000 ريال ) . يه روز رفتم نون بخرم اما با دوچرخه رفتم و پياده برگشتم خونه .:grin: شش ماه بي دوچرخه بودم تا بابام دوباره يه دوچرخه برام بخره . فقط خدا ميدونه چي كشيدم تو اين شش ماه .
 دوستِ عزیز، چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد ،همه ما آسمونی هستیم وشمارش معکوس برای بازگشتمون ازهمون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده و حسابِ بسیار دقیقی هم در انتظارمونه.

تا مانعِ پرواز بشی.
قبول نداری؟
این شما واین هم دنیا

Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 7581 بار
سپاس‌های دریافتی: 6236 بار
تماس:

Re:

پست توسط مائده آسمانی »

به نام خدا

سلام علیکم

اولا ، دوستانی که تخصصی در پاسخگویی به سوالات شرعی ندارند لطفا از پاسخ دادن به سوالات جدا خودداری کنند .

MOHAMMAD_ASEMOONI نوشته شده:سلامممنون از مطلبتون ----خب قربون شكلت , بنده خدا ميگه چادر ديگه اي نداره . چجوري نماز بخونه ؟ :Dاصلا ميدونين خانوم شما مرتكب يك خطاي بزرگ شدي !شما وضو گرفتين اومدين ديدين چادرتون نيست . يعني چادرتون گم شد اما شما حق نداشتين چادر ديگه اي رو كه اونجا بوده بردارين . چون متعلق به شما نيست اصلا.----------شما چادري رو كه متعلق به شما نبوده برداشتين به اين دليل كه چادرتون گم شده ؟اين كار خطا بوده شما چادرتون گم شده بايد بگردين پيداش كنين . همين . اما برداشتن چادري كه متعلق به شما نبوده كار اشتباهي بوده چادر رو ببرين بذارين سر جاش . اون چادز فقط مال صاحبشه و كسي جز اون حق نداره برش داره واسه پيدا شدن چادرتون هم اطلاعيه بزنين تو وضوخانه . تو نماز خونه هم همه ي چادرها رو چك كنين با چشم .شايد پيداش كنين.---------براي نماز هم يك چادر ديگه بخرين و از آنجايي كه مومن از يك سوراخ دو بار گزيده نميشه , ديگه چادرتون رو ول نكنين تو وضوخانه . اون بنده خدايي هم كه چادر شما رو برداشته اگر همين كار رو انجام بده هم چادر شما پيدا ميشه هم چادر خودش البته اگر اون رو سهوا برداشته باشه نه عمدا .البته اگر عمدا هم برداشته باشه و شما خريدن يه چادر ديگه براتون دشوار نيست , اون چادر رو حلال كنين بهش چون به هر حال چادر براي پوشش و نماز هست و شايد بهش نياز داشته ( گرچه بي شك كار خطايي انجام داده ) اما حلال كنين بهش و به نيت صدقه براي يكي از امواتتون -----بنده يه بار رفتم يه رستوران شلوغ . ساندويچ رو گرفتم بردم گذاشتم رو ميز و دوباره رفتم تا دستمال كاغذي بيارم اما وقتي برگشتم ديدم جناب ساندويچ پر زده و رفته !!!!! يه لبخندي زدم و با خودم گفتم : ساندويچ واسه چيه ؟ واسه خوردن . كي ساندويچ ميخوره ؟ يه آدم گرسنه . پس اوني كه ساندويچ بنده رو برد يه آدم گرسنه بوده ديگه . خب نوش جونش و خير امواتم . الحمد لله پول دارم من يكي ديگه بخرم .البته هميشه هم به اين سادگي نيست .وقتي 14 سالم بود بابام خدا رحمتش كنه يه دوچرخه دنده اي كمك فنر دار آلماني برام خريد هفتصد تومن ( 7000 ريال ) . يه روز رفتم نون بخرم اما با دوچرخه رفتم و پياده برگشتم خونه .:grin: شش ماه بي دوچرخه بودم تا بابام دوباره يه دوچرخه برام بخره . فقط خدا ميدونه چي كشيدم تو اين شش ماه .

ثانیا : کجا گفتن که چادر دیگه نداره که نماز بخونه ؟ بعد ایشون چادر نمازشون رو قطعا گم نکرده . درفقه و احکام هم کاری به این ندارن که چادرش چی شده . از مزه پرونی هم خودداری کنید .

موفق باشید
تصویر
Advance Member
Advance Member

دوباره سلام

:D
دوست عزيز , وقتي كسي چيزي پيدا ميكنه يعني چيزي در اختيار داره كه متعلق به ديگري هست . اين همون امانته يعني چيزي يا كسي نزد شما باشه اما بدون اجازه ي صاحبش حق دخل و تصرف در اون رو نداشته باشين حالا چه خود صاحبش اون رو نزد شما امانت گذاشته باشه چه پيداش كرده باشين يا هر دليل ديگه مثل اموالي كه پليس از سارقان ميگيره . همه ي اينها امانت هست و بايد به صاحبانش برگردونده بشه .

چادري كه اين خواهر پيدا كرده اند يا به عبارت صحيح تر برداشته اند ( منظور سرقت نيست ) هم امانت هست .

اين خانوم , در حقيقت چادر رو گرو برداشته چون خودشون ميگن اومدم ديدم چادرم نيست و يكي ديگه جاشه و ايشون هم برش داشتند چون فكر كردند حتما متعلق به كسي هست كه چادرشون رو برده .

شما زياد ناراحت نشين . تالار واسه همينه كه چيز ياد بگيريم و همين گفتگوها خودش كلي معلمه

------------------------------------
الحمدلله مسئله هم كه حل شد

برا چادرشون اطلاعيه زدند

چادر رو هم كه در اختيار دارند اگر صاحبش تا يك سال ديگه پيدا نشد ميرسه به يه مستحق

يه چادر ديگه هم حتما دارند يا خريده اند يا ميخرند .
درس عبرتي هم ميشه براي همه كه بيشتر مراقب وسايل شخصيشون باشند تا عمدا يا سهوا كسي برش نداره .

ديگه ديگه .... آها و اينكه الكي فتوى نديم

:D

----------------------------------

مشكل اين خانوم بنده رو ياد دوره ي خدمت سربازي انداخت .

يه روز جمعه بعد از نماز نشستم تا از جناب امام جماعت چند مسئله بپرسم . همه رفتند و من موندم و امام جماعت .

بعد كه اومدم بيرون ديدم پوتينم نيست . كاش حد اقل يه جفت دمپايي جاش گذاشته بودند كه باهاش برم اونور پادگان اما با انصافها فكر بنده رو نكرده بودند .

با هزار بدبختي پا برهنه رفتم تداركات

گفتن اگه پوتينت بزرگه يا كوچيكه يا عيبي داره بيارش يكي ديگه بگير . خلاصه سرتون رو درد نيارم آخرش گفتند بايد يكي بخري !

يكي خريدم و ديگه از اون روز به جاي صف اول كنار در مينشستم تا پوتين رو بپام و تا نماز تموم ميشد اول از همه ميرفتم بيرون .

مار گزيده يعني همين ديگه

مخلص همگي

حق نگهدار همگي

تا مانعِ پرواز بشی.
قبول نداری؟
این شما واین هم دنیا

ارسال پست

بازگشت به “ساير احکام”