خودشناسي
مدیر انجمن: شورای نظارت

-
خودشناسي
خودشناسيازکجابفهميم که هستيم چگونه اثبات کنيم که هستيم آيادرتوهم به سرنمي بريم اين سوال يک قدم قبل ازسوال اينکه چه هستيم ميباشدآيااثبات عقلي داردوياتجربي است آياباشناخت خدا ميتوانيم به وجود خودمان پي ببريم بنده دانشجوي دانشگاه صنعتي اصفهان هستم که در اين جا باکتابهايي از اصغرطاهرزاده آشناشدم (آشتي باخداازطريق آشتي باخودراستين و...)که ازآنها فهميدم که اگر بداني کيستي وچيستي وخدارابشناسي وارزش انسان را بداني. بداني چه هدفي داري آنگاه باتمام وجودراه راميپيمايي وآنگاه کارهايت براي رضاي خداوامام زمان خواهد بودوآن خستگي ها خواب آلودگيها وکثالتها نميتوانند مانع توشوند.آيا اين اثبات خود بايد بگونه اي باشدکه هيچ شکي دردل باقي نگذاردآيا بعد ازمدتي دوباره به بودنمان شک ميکنيم کمااينکه من ميدانستم که هستم ولي در برخورد بايکي از افرادبه تفکرعميق تر ترغيب شدم(درجلسه ي نقد ترنس مدرنيسم وفيلم آواتار)درحالي که به نظرم به آرامش رسيده بودم همه چيز داشت خوب پيش مي رفت آيااين شک ها بيماري وسواس نيست آيا شيطاني نيست.

-
- سپاسهای ارسالی: 10691 بار
- سپاسهای دریافتی: 5476 بار
- تماس:
Re: خودشناسي
, عزیز
سلام
خوش اومدی
این افکاری که بعضاً برای انسان پیش میاید معمولا تحت تاثیر یکسری صحبتهای افرادیست که یا قصد شبهه افکنی دارند
یا اینکه یه حرفی زده باشند و چند نفر را دور خودشون جمع کنن !
اخه وجود داشتن یا نداشتن معنی نداره ، یعنی این زندگی که ما در اون هستیم همه توهم هست ؟ اصلا توهم یعنی چی ؟
اینهمه ایات قران که داریم درمورد خلق اسمان و زمین و جن و انس و... همه توهم هست ؟
دوست عزیز بهتره هیچگاه به این حرفهای بی پایه و پوچ گوش نکنید ، متاسفانه جدیدا هر کی از این حرفهای به ظاهر تفکر برانگیز بزنه خیلی ادم باسوادی هست و به اصطلاح روشنفکر.
امروز حرف چند جامعه شناس و دکتر و... که معلوم نیست تا چه حد سواد علمی دارند بر فرمایشات و رهنمودهای ائمه ما ارجح هستن.
بگذریم که اکثرشون تعالیمی که تدریس میکنن از کتب اسلامی گرفتند.
این ادمها هر حرفی بزنند ولو مغایر با نظرات ائمه برای ما حجت شده که این خیلی اسف بار هست.
به هر حال ...
همیشه سعی کنید معارفی را که قصد کسب کردن دارید از مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام برگیرید که قطعاً و تحقیقاً بدون عیب و خطا است
و کمال انسانی و خود و خداشناسی فقط در انها متبلور است.
موفق باشید
سلام
خوش اومدی
این افکاری که بعضاً برای انسان پیش میاید معمولا تحت تاثیر یکسری صحبتهای افرادیست که یا قصد شبهه افکنی دارند
یا اینکه یه حرفی زده باشند و چند نفر را دور خودشون جمع کنن !
اخه وجود داشتن یا نداشتن معنی نداره ، یعنی این زندگی که ما در اون هستیم همه توهم هست ؟ اصلا توهم یعنی چی ؟
اینهمه ایات قران که داریم درمورد خلق اسمان و زمین و جن و انس و... همه توهم هست ؟
دوست عزیز بهتره هیچگاه به این حرفهای بی پایه و پوچ گوش نکنید ، متاسفانه جدیدا هر کی از این حرفهای به ظاهر تفکر برانگیز بزنه خیلی ادم باسوادی هست و به اصطلاح روشنفکر.
امروز حرف چند جامعه شناس و دکتر و... که معلوم نیست تا چه حد سواد علمی دارند بر فرمایشات و رهنمودهای ائمه ما ارجح هستن.
بگذریم که اکثرشون تعالیمی که تدریس میکنن از کتب اسلامی گرفتند.
این ادمها هر حرفی بزنند ولو مغایر با نظرات ائمه برای ما حجت شده که این خیلی اسف بار هست.
به هر حال ...
همیشه سعی کنید معارفی را که قصد کسب کردن دارید از مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام برگیرید که قطعاً و تحقیقاً بدون عیب و خطا است
و کمال انسانی و خود و خداشناسی فقط در انها متبلور است.
موفق باشید

-
- سپاسهای ارسالی: 227 بار
- سپاسهای دریافتی: 154 بار
باسلام
پاسخ نظایر این سوالاتی که شما پرسیدید در علم کلام داده می شود
ولی در این انجمن بخشی در ارتباط با علم کلام وجود ندارد
پاسخ نظایر این سوالاتی که شما پرسیدید در علم کلام داده می شود
ولی در این انجمن بخشی در ارتباط با علم کلام وجود ندارد
------------چرا عده ای با سانسور چهره شیعه را زشت میکنند؟ ایا مولا علی هم چنین می کرد؟
اگر کسی اسم شیعه یدک میکشه ولی کار نادرستی انجام میده گناهش بیشتر است
(من در مورد صحت مطالبی که در این مدت نوشتم هیچ مسولیتی قبول نمیکنم اگر با نوشته های خودم هم باعث رنجش کسی شدم از او پوزش می طلبم)
اگر کسی اسم شیعه یدک میکشه ولی کار نادرستی انجام میده گناهش بیشتر است
(من در مورد صحت مطالبی که در این مدت نوشتم هیچ مسولیتی قبول نمیکنم اگر با نوشته های خودم هم باعث رنجش کسی شدم از او پوزش می طلبم)

-
- سپاسهای ارسالی: 23 بار
- سپاسهای دریافتی: 71 بار
- تماس:
bagherkh نوشته شده:خودشناسيازکجابفهميم که هستيم چگونه اثبات کنيم که هستيم آيادرتوهم به سرنمي بريم اين سوال يک قدم قبل ازسوال اينکه چه هستيم ميباشدآيااثبات عقلي داردوياتجربي است آياباشناخت خدا ميتوانيم به وجود خودمان پي ببريم بنده دانشجوي دانشگاه صنعتي اصفهان هستم که در اين جا باکتابهايي از اصغرطاهرزاده آشناشدم (آشتي باخداازطريق آشتي باخودراستين و...)که ازآنها فهميدم که اگر بداني کيستي وچيستي وخدارابشناسي وارزش انسان را بداني. بداني چه هدفي داري آنگاه باتمام وجودراه راميپيمايي وآنگاه کارهايت براي رضاي خداوامام زمان خواهد بودوآن خستگي ها خواب آلودگيها وکثالتها نميتوانند مانع توشوند.آيا اين اثبات خود بايد بگونه اي باشدکه هيچ شکي دردل باقي نگذاردآيا بعد ازمدتي دوباره به بودنمان شک ميکنيم کمااينکه من ميدانستم که هستم ولي در برخورد بايکي از افرادبه تفکرعميق تر ترغيب شدم(درجلسه ي نقد ترنس مدرنيسم وفيلم آواتار)درحالي که به نظرم به آرامش رسيده بودم همه چيز داشت خوب پيش مي رفت آيااين شک ها بيماري وسواس نيست آيا شيطاني نيست.
باسمه تعالی
ما یک وجود داریم و هستی و یک عدم و نیستی. عدم و نیستی به تفیل وجود میشود دربارهاش صحبت کرد چون نیستی است اما وجود یک امر بدیهی است مخصوصا وجود خود انسان اگر شما در وجود خود شک دارید یعنی میگویید شاید معدوم باشم پس چطور دارید دربارهٔ بودن یا نبودن یا وهم و خیال تفکر و اندیشه میکنید؟! مگر غیر از این است که اندیشه خود موجود است و منشاء آن نفس انسان پس شک در وجود نفس با وجود تعقل و شک چه میتواند باشد؟ حتی شک هم منشاء وجودی دارد چون معدوم که شک در وجود داشتن یا نداشتن نمیکند. اما شما بر عکس گفتید انسان طبق بیان عرشی من عرفه نفسه فقد عرف ربه از طریق خودشناسی خداشناس میشود و این بهترین راه خداشناسی است چون آینه صفات حق را متجلی میکند به قدر وسع. حتی منشاء خیال هم عدم نیست گرچه وهم و خیال وجود خارجی ندارند اما برای خیال وجود ذهنی ثابت شده است. در مورد مطالعه کتب و تماشای فیلم ها دقت کنید باعث شبهه نشود که شک تحت تاثیر شیطان القاء میشود و کسی که با شک از دنیا برود و اعتفادات محکمی نداشته باشد مشکلات بسیاری در نشئهٔ دیگر دارد بهترین راه کسب یک ایدئولوژی و عقیده کسب آنها از دریای منابع سالم و پاک اسلام و قرآن و اهل بیت و عالمان مطرح دینی است نه چالهٔ آبی که در پاک بودنش هم شک هست.
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزیاش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزیاش نشده است.
فرازی از فرمایشات استاد علامه حسن زادهٔ آملی
فرازی از فرمایشات استاد علامه حسن زادهٔ آملی