بسم الله الرحمن الرحیم
از زبان امیر المومنین(علیه السلام) :
[FONT=Yagut] [FONT=Lotus]رسول خدا صلياللهعليهوآله مرا نزد خويش فراخواند وفرمود:
[FONT=Lotus] مرداني از قريش در انديشه قتل من نقشه كشيدهاند. تو امشب در بستر من بخواب تا من از مكه دور شوم كه اين دستور خداست.
[FONT=Lotus] گفتم: بسيار خوب اي فرستاده خدا! چنين خواهم كرد. سپس در بستر او جاي گرفته وخوابيدم. پيامبر خدا صلياللهعليهوآله در بگشود واز منزل خارج شد. مشركان در اطراف خانه او، در پي اجراي نقشه پليد خود به انتظار سپيده صبح كمين كردهبودند. رسول خدا صلياللهعليهوآله با تلاوت اين آيت:
[FONT=Lotus]« [FONT=Badr] وَجَعَلْنا مِنْ بَيْنِ اَيْديهِمْ سَدّا وَمِنْخَلْفِهِمْسَدّا فَاَغْشَيْناهُم فَهُم لا يُبْصِرون »[SUP]1[/SUP]
[FONT=Lotus]از مقابل چشمان باز وخيره آنها به سلامت گذشت.
[FONT=Lotus]در بين راه با ابوبكر كه به انگيزه خبرگيري از منزل خارج شده بود، برخورد ميكند چرا كه او از توطئه قريش آگاه گشته بود! رسول خدا صلياللهعليهوآله وي را با خود همراه ساخت. [FONT=Lotus] [FONT=Lotus]پس از طلوع فجر، مشركان به درون خانه يورش آوردند. آنها ابتدا مرا با آن حضرت اشتباه گرفتند. اما پس از اينكه من از جاي برخاستم ودر مقابلشان فرياد كشيدم، مرا شناختند وگفتند: علي!؟ [FONT=Lotus] [FONT=Lotus]گفتم: آري، علي هستم.
[FONT=Lotus] ـ پس محمد كجاست؟
[FONT=Lotus] ـ از شهر شما خارج شده.
[FONT=Lotus] ـ به كجا؟
[FONT=Lotus] ـ خدا ميداند.
[FONT=Lotus] سپس آنها مرا رها كردند ودر جستجوي رسول خدا صلياللهعليهوآله خانه را ترك گفتند.
[FONT=Lotus] در بين راه به «ابوكرز خزاعي» كه در رديابي وشناسايي جاي پاي اشخاص مهارتي بسزا داشت، برخورد ميكنند و از وي ميخواهند تا در يافتن رسول خدا صلياللهعليهوآله آنها را ياري دهد.
[FONT=Lotus] [COLOR=#1f497d]ردياب، ابتدا جاي پاي آن حضرت را كه درِ خانهاش وجود داشت (به عنوان نمونه) شناسايي كرد وسپس گفت: اين جاي پاي محمد است به خدا سوگند اين قرين همان قدمي است كه در «مقام ابراهيم» هست.[SUP]2[/SUP] [FONT=Lotus] [FONT=Lotus]او پس از شناسايي به تعقيب پرداخت [FONT=Lotus]ودنبال اثر پاي پيامبر صلياللهعليهوآله را گرفت تا رسيد به همان مكاني كه ابوبكر با رسول خدا صلياللهعليهوآله همراه شده بود. آنگاه گفت: شخصي از اينجا به محمد صلياللهعليهوآله پيوسته واو را همراهي كرده است واين جاي پا ميرساند كه آن كس بايد «ابو قحافه» يا فرزند او ابوبكر باشد! [FONT=Lotus]خزاعي به نشاني آن آثار، راه غار را پيش گرفت ورفت تا به غار رسيد كه ديگر اثري از جاي پا نبود.
[FONT=Lotus] خداوند كبكي را به درِ غار گماشته بود كه از تخم خود حضانت ميكرد وعنكبوتي را واداشته بود تا با تنيدن تارهاي خود، پوششي بر سطح ورودي غار ايجاد نمايد. (با ديدن اين صحنه) ردياب در حيرت شد وگفت:
[FONT=Lotus] محمد وهمراهش، از اينجا به بعد حركتي نداشتهاند. حال يا آن دو به آسمان پرگشودهاند ويا اينكه در دل زمين فرو شدهاند! زيرا همان طور كه [FONT=Lotus]ميبينيد، اين درِ [FONT=Lotus]است كه تافتههاي عنكبوت را همچنان (دست نخورده) حفظ كرده است. اگر آنها به درون غار رفته بودند، تارهاي عنكبوت درهم ريخته بود.
[FONT=Lotus]افزون بر اين، كبكي كه درِ غار از تخم (و جوجه) خود حضانت ميكند، خود شاهد ديگري است كه آنها درون غار نرفتهاند.
[FONT=Lotus]بدين ترتيب مشركان از وارد شدن به درون غار منصرف شدند وبه منظور دست يافتن به رسول خدا صلياللهعليهوآله در كوههاي اطراف پراكنده شدند. [FONT=Lotus] [FONT=Lotus]، ج 19، ص 74. .1 .«از پيش و پس، (راه خدا را) بر آنها بستيم و بر چشمشان هم پرده افكنديم كه هيچ (راه حق را) نبينند» سوره يس (36): 9. 2. موضوع جاي پاي آن حضرت، گذشته از اينكه بسيار مستبعد مينمايد، در روايات ديگر و منابع اوليه تاريخي نيامده است.
شب حادثه
مدیر انجمن: شورای نظارت
ارسال پست
تعداد پست ها:1
• صفحه 1 از 1

-
- سپاسهای ارسالی: 37 بار
- سپاسهای دریافتی: 176 بار
ارسال پست
تعداد پست ها:1
• صفحه 1 از 1
پرش به
- بخش داخلی
- ↲ قوانين و اخبار سايت
- ↲ سوال ، پيشنهاد و انتقادها
- ↲ سرویس میزبانی وب - ETEGHADAT Web Hosting
- گنجینه ثـقلیـن
- ↲ قرآن مجید
- ↲ متن و ترجمه قرآن کریم
- ↲ تفسیر
- ↲ علوم قرآنی
- ↲ اهل بيت (عليهم السلام)
- ↲ پيامبر اکرم (صلّي الله علیه و آله و سلّم)
- ↲ اميرالمومنين علي (علیه السّلام)
- ↲ فاطمة الزهراء (سلام الله علیها)
- ↲ امام حسن مجتبی (علیه السّلام)
- ↲ امام حسین (علیه السّلام)
- ↲ امام زین العابدین (علیه السّلام)
- ↲ امام محمد باقر (علیه السّلام)
- ↲ امام جعفر صادق (علیه السّلام)
- ↲ امام موسي کاظم (علیه السّلام)
- ↲ امام رضا (علیه السّلام)
- ↲ امام جواد (علیه السّلام)
- ↲ امام هادی (علیه السّلام)
- ↲ امام حسن عسکری (علیه السّلام)
- ↲ صاحب الزمان (عجّل الله تعالي فرجه الشّریف)
- ↲ حديث
- ↲ نهج البلاغه
- ↲ صحیفه سجادیه
- ↲ خطابه غدیر
- ↲ ادعيه و زيارات
- ↲ علوم حدیث
- اصـول ديــن
- ↲ خدا شناسی
- ↲ عدل
- ↲ پیغمبر شناسی
- ↲ امام شناسی
- ↲ مهدویت (عج)