صفات و خصوصیات امام
از آنجا كه هر كاری باید بر اساسی مستحكم و به شكل صحیح انجام شود در روایات اسلامی با صراحت بیان شده است كه هر عمل و عبادتی بدون اعتقاد به امام و رهبر الهی فاقد ارزش بوده و مرگ و زندگی در این حالت همانند مرگ و زندگی جاهلیت قبل از اسلام خواهد بود. چنانچه به نقل عامه و خواصه و حتی ناصبیون این حدیث شریف از پیامبر اكرم صلی الله علیه وآله و سلم روایت شده كه می فرمایند:
مَن ماتَ وَ لَم يعرف اِمامِ زَمانِهِ ماتَ ميتة جاهلية.
هر كس بدون معرفت و شناخت امام زمانش از دنیا برود به مرگ جاهلیت مرده است.
برای شناخت امام علیه السلام بایستی ویژگیهای مهم او بررسی شود و اگر كسی را با این خصوصیات یافتیم او را امام خود قرار دهیم و الاّ به هر كسی نمی توان اقتدا كرد زیرا غیر از گمراهی و سرگردانی نتیجه دیگری نخواهند داشت قرآن كریم می فرمایند:
وَ مَن اَضَلَ مِمَن اِتَبَع هَواهُ بغير هُدی مِن اللهِ (سوره قصص 50)
كیست گمراه تر از كسی كه بدون راهنمائی از جانب خدا هوسهای خود را پیروی كند؟
امامت جایگاه بی ارزشی نیست كه هر بی سرو پایی بتواند آن را عهده دار شود امام هشتم علیه السلام در تعریف امامت می فرمایند:
امامت و رهبری دین و سبب بالندگی آن است با امامت نماز و زكات و حج و روزه و جهاد انجام گرفته ،بیت المال جمع آوری و به طور صحیح مصرف شده حدود و احكام اجرا گشته و مرزهای دین حفظ میشود. امام حلال و حرام خدا را بیان كرده و حدود الهی را به پا می دارد، از دین خدا دفاع می كند و با حكمت و اندرز و برهان روشن مردم را به راه پروردگارشان دعوت می نماید.
امام ماه تابان،چراغ روشن و نور درخشان است امامت آب خوشگواری است كه تشنگان را سیراب نموده و به راه خدا راهنمائی رده و از هلات نجات می دهد.(اصول افی ج ا ص 200)
با توجه به مقامات امام ناگفته پیدا است كه مقام امامت همانند نبوت از جانب حق تعالی تعیین می گردد و خداوند در قرآن كریم خطاب به حضرت ابراهیم می فرمایند:
اِنی جاعِلَُ لِلناسِ اِماماً.(سوره بقره آیه 124)
من تو را امام و رهبر مردم قرار دادم.
امامت به انتصاب است یا انتخاب؟
مخالفین شیعه برای امامت موفقیت و ویژگی های خاصی قائل نیستند و آن را تنها یك مقام اجتماعی به مانند رئیس جمهوری كه از طریق اجتماع و آرای عمومی تعیین می شود،مانند چنانچه ادعا می كنند كه در مورد خلافت ابوبكر و عثمان اینگونه بود و عمر نیز به وصیت ابوبكر كه از جانب مردم تعیین شده بود به خلافت رسید و زمانی كه مردم كسی را به عنوان خلیفه تعیین كنند رهبر الهی نیز خواهد بود و به اصطلاح اولوالامر و واجب آن اطاعت می باشد.
خلاصه ایشان خلافت را انتخابی می داند امّا شیعه از آنجا كه خلافت و امامت را به مانند نبوّت یك مقام الهی می داند آن را به انتصاب و تعیین از جانب خدا و رسول دانسته و می گوید انتخاب مردم در امر امامت هیچ جایگاهی ندارد و این حقیقتی است كه در قرآن مجید و روایات عامه و خاصه نیز بیان شده است در سوره مباركه قصص آیه 68 خداوند متعال می فرماید:
وَ رَبُّك یخلُقُ ما یشاءُ و یختارُ وَ ما كانَ لَهُمُ اَلخِیرَةُ
پرودگارا تو آنچه بخواهد می آفریند و هر كس را بخواهد انتخاب می كند و برای مردم اختیاری نیست. اكثر مورخین عامه ذكر كرده اند: زمانی كه پیامبر اكرم صلی الله علیه وآله رئیس قبیله بنی عامر را به اسلام دعوت كردند او گفت: به شرطی دعوت تو را اجابت می كنم كه پس از خودت زمامداری و حكومت بر مسلمانان را به من واگذار كنی. حضرت در پاسخ فرمودند:
اَلاَمرُ اِلَی اللهِ یصنُعُهُ حَیثُ یشاءُ (تاریخ طبری ج 2 ص 84) (كامل ابن اثیرج 2 ص 65)(سیره حلبی ج 2 ص 3)(سیره ابن هشام ج 2 ص 42)
امامت و زعامت مسلمانان مربوط به خداست در هر كس صلاح بداند و بخواهد قرار می دهد.
امیرالمؤمنین در خطبه 173 نهج البلاغه خیلی زیبا و صریح این مطلب را بیان می فرمایند:
يا اَيها اَلناسُ اِنَّ اَحَقَّ الناسِ بِهذا َاَلاَمرَ اَقواهُم عليه وَ اَعلَمُهُم بِاَمرِ اللهِ فَاِن شَغَبَ شاغِبٌ اُستُعتِبَ فَاِن اَبي قوُتِلَ وَ لَعَمری لَئِن كانَتِ الاِمامَةُ لاتَنعَقِدُ حَتّی يحضرها عامَّةُ اَلناسِ فَما اِلی ذلِك سبيل وَ لكن اَهلُها يحکمونَ عَلی مَن غابَ عَنها ثُمَّ ليس لِلشّاهِدِ اَن يرجِع َوَلا لِلغائِبِ اَن يختار اَلا وَ اِنّي اُقاتِلُ رَجلين: رَجُلاً دَعی ما ليس له وَ آخَرَ مَنَعَ اَلَّذی عليه.
ای مردم سزاوارترین اشخاص به خلافت آن كسی است كه در تحقق حكومت اسلامی از همه نیرومندتر و در آگاهی از فرمان خدا از همه داناتر باشد تا اگر آشوبگری به فتنه انگیزی برخیزد به حق بازگردانده شود و اگر سرباز زد با او مبارزه شود.
به جانم سوگند اگر شرط انتخاب امام حضور تمامی مردم باشد هرگز راهی برای تحقق آن وجود نخواهد داشت اما اهل امامت در مورد كسانی كه بی اطلاع اند حكم می كنند آنگاه نه كسانی كه شاهد به حكم امامت اند حق برگشتن دارند و نه كسانی كه حضور ندارند حق انتخاب نخواهند داشت.
آگاه باشید! من با دو كس پیكار نمی كنم:كسی كه چیزی را مدعی می شود كه از آن او نباشد و آن كس كه از ادای حقی كه بر عهده اوست سر باز زند.
منظور از اهل امامت در این فرمایش وجود مقدس رسول خدا صلی الله علیه و آلهو پس از ایشان امامان بعد از آن حضرت هر كدام نسبت به امام بعد از خود می باشند.
به همین دلیل به اعتقاد شیعه امام باید خداوند متعال انتصاب كند و پیامبر و امام این اتصاب را به مردم اعلام كنند پس اولین ویژگی امام منصوب بودن از جانب خداست كه این صفت به دو طریق روشن می شود: اوّل نص صریح از جانب خداو رسول. دوّم معجزهای كه نشانگر مقام امامت و رهبری الهی باشد.
صفات و خصوصیات امام علیه السلام
مدیر انجمن: شورای نظارت

-
- سپاسهای ارسالی: 10691 بار
- سپاسهای دریافتی: 5476 بار
- تماس:

-
به نام خدا
اولا سلام :
دوما اقا من تازه عضو این سایت شده ام ونمی دونم چه جوری باید سوالم را در مورد یه موضوعبپرسم حالا هم از فرصت استفاده کردم واینجا سوالم را می پرسم
واما سوال:
اقا من می خوام در مورد صفات وخصوصیات ائمه مخصوصا امام علی بیشتر بدونم
به علی شناختم من به خدا قسم خدا را
اینو می خوام
ممنونم
خداحافظ
راستی جوابمو می دین ؟کجا؟
اولا سلام :
دوما اقا من تازه عضو این سایت شده ام ونمی دونم چه جوری باید سوالم را در مورد یه موضوعبپرسم حالا هم از فرصت استفاده کردم واینجا سوالم را می پرسم
واما سوال:
اقا من می خوام در مورد صفات وخصوصیات ائمه مخصوصا امام علی بیشتر بدونم
به علی شناختم من به خدا قسم خدا را
اینو می خوام
ممنونم
خداحافظ
راستی جوابمو می دین ؟کجا؟

-
- سپاسهای ارسالی: 3085 بار
- سپاسهای دریافتی: 5884 بار
- تماس:
به نام خدا
با سلام خدمت شما و عرض خوشامد به خانواده صميمي اعتقادات
اگر سوالی در زمینه های دینی دارید میتونید در این بخش سوال خود را مطرح کنید :
http://www.eteghadat.com/forum/viewforum.php?f=54
براي آشنايي از صفات مهم مربوط به امامت مي توانيد در همين بخش امامت مطالب مفيدي را بيابيد :
http://www.eteghadat.com/forum/viewforum.php?f=10
اما در مورد صفات و ويژگي ها و فضايل شخص امير المومنين امام علي (عليه السلام) در تاپيک زير مي توانيد
مجموعه کاملي از خصوصيات ايشان را مطالعه کنيد :
http://www.eteghadat.com/forum/viewtopic.php?p=569#569
در پناه مولا
با سلام خدمت شما و عرض خوشامد به خانواده صميمي اعتقادات
اگر سوالی در زمینه های دینی دارید میتونید در این بخش سوال خود را مطرح کنید :
http://www.eteghadat.com/forum/viewforum.php?f=54
براي آشنايي از صفات مهم مربوط به امامت مي توانيد در همين بخش امامت مطالب مفيدي را بيابيد :
http://www.eteghadat.com/forum/viewforum.php?f=10
اما در مورد صفات و ويژگي ها و فضايل شخص امير المومنين امام علي (عليه السلام) در تاپيک زير مي توانيد
مجموعه کاملي از خصوصيات ايشان را مطالعه کنيد :
http://www.eteghadat.com/forum/viewtopic.php?p=569#569
در پناه مولا

[External Link Removed for Guests]