]چرا به خدا ایمان داشته باشم؟

مدیر انجمن: شورای نظارت

قفل شده
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 5 بار

Re: ]چرا به خدا ایمان داشته باشم؟

پست توسط BIST »

famamoleu نوشته شده:به نام خدا

با سلام
مدتی پیش من در تلوزیون بر نامه ای را دیدم که خیلی زیبا، با تشریح و تفسیر و معادل سازی در دو دوران زمان پیامبر و زمان حال(اکنون) بیانگر این بود که: اگر در همین بدیهیات علومی که انسانها به آن دست یافته اند، تفکر شود دلیلی محکم و غیر قابل انکار بر وجود پروردگار می باشد.
در این برنامه حتی به مسائل و فرضیه هایی مانند اولین انفجار، انبسات عالم و ...، اشاره شده بود.
در کل دیدگاه من نسبت به وجود خداوند و آفرینش تاحدی از کدورت در آمد و شفافتر شد.تصویر

با سلام
در دنیای امروز فیلمهای مستند و علمی فراوانی وجود دارد که چگونگی پیدایش جهان و ایجاد موجودات زنده و از جمله انسان را با قوانین طبیعی و بدون اثر موجودی ماورایی توضیح میدهد که البته ما در ایران از دیدن انها محرومیم.
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 23 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

BIST نوشته شده:با سلام
در پاسخ به اقای "سیدعلی" همانطور که قبلن عرض کردم وجود چیزی بجز ماده و انرژی (که به هم مرتبط هم هستند) اثبات نشده است و مایلم علت اعتقاد شما به غیر اینها را بدانم.در مورد سوال دوم این سوال خود من هم هست.تا جایی که میدانم ماده ای بنام خدا نداریم . پس لابد بنظر شما غیر ماده است حالا اینکه این غیر ماده چیست چگونه بوجود ان پی بردید و ... مطالبی است که کسی که مدعی است باید جواب دهد.
در پاسخ به اقای "دیوونه110" هم عرض کنم سوال من مشخص بود و اینجا هم محل پرسش و پاسخ است و گفتن اینکه این سوال را قبلن فلان شخص در فلان کتاب پاسخ داده جواب مناسبی نیست. شما میتوانید اگر مایلید برداشت خود را بطور مختصر بیان کنید. از کتابهایی که معرفی کردید من هیچکدام را نخانده ام ولی فکر میکنم در زمینه فلسفه اند یعنی بنظر شما فلسفه راه اثبات وجود خداست؟؟.تا جایی که من برهانهای فلسفی مثل علیت یا وجوب و امکان را مطالعه کردم برایم قانع کننده نیامد ضمن اینکه این براهین نیز توسط فیلسوفان زیادی با روش های فلسفی رد شده است (برای یافتن ان میتوانید در اینترنت سرچ کنید!!!). در این رابطه چیزی که بنظر من میرسد این است که چون این برهانها در سالهای بسیار قدیم مطرح شده و در ان زمان علم بشر در حدی نبود که پدیده های طبیعی و پیچیدگی جهان و موجودات زنده را توضیح دهد ذهنیت وجود ماورائ طبیعه و خدا بوجود امد و نسل به نسل منتقل شد تا جایی که امروزه نیز ما با این ذهنیت به برسی برهانها میپردازیم. بنظر من برهانهایی مثل علیت یا وجوبو امکان با دانستن جواب مسئله راه حل را به نوعی تغییر میدهند تا به همان جواب برسند. مثلن در برهان علیت قانونی مطرح میشود که هیچ اثباتی بر جهانشمول بودن ان نیست "هر پدیده علتی دارد" . سپس به دلخاه استثنایی قایل میشود و انرا خدا مینامد.حالا چرا ان استثنا ماده نباشد یا انرژی نباشد .
ببخشید اگر فشرده و بی انسجام چیزی گفتم چون وقت کمی داشتم

باسمه تعالی
درود بر دوستان

در زمانی که ماتریالیست یا همان مادی می‌خواست با تمسک به این مطلب که هر چه ماده است وجود دارد و غیر ماده نیستی است عقاید خود را گسترش دهد معلمی با این عقیده برای بچه‌ها شروع به صحبت کرد:

معلم: خوب بچه‌ها شما الان من رو می‌بینید؟
بچه‌ها: بله آقا معلم می‌بینیم.
معلم: پس چون من رومی‌بینید وجود دارم و هستم درسته بچه‌ها؟
بچه‌ها: درسته آقا معلم.
(معلم همین سؤال را در مورد تخته سیاه و گچ مطرح می‌کند و با پاسخ مثبت بچه‌ها مواجه می‌شود)
معلم: بچه‌ها شما الان خدا رو می‌بینید؟
بچه‌ها: نه نمی‌بینیم.
معلم: پس چون نمی‌بینید خدایی وجود ندارد.

در میان بچه‌ها شاگردی زرنگ و باهوش از معلم اجازه می‌گیرد پای تابلو بیاید و شبهه مطرح شده را بررسی کند به روش خود معلم:

شاگرد باهوش: بچه‌ها شما آقا معلم را می‌بینید؟
بچه‌ها: بله می‌بینیم.
شاگرد باهوش: پس آقا معلم وجود دارد.
شاگرد باهوش: بچه‌ها شما عقل آقا معلم رو می‌بینید؟
بچه‌ها (پس از کمی تأمل): نه نمی‌بینیم.
شاگرد باهوش: پس آقا معلم عقل نداره یعنی دیوانه است.

(انفجار خنده در کلاس و شرمندگی معلم ماتریالیست)
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزی​اش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزی​اش نشده است.

فرازی از فرمایشات استاد علامه حسن زادهٔ آملی
Junior Member
Junior Member

پست توسط BIST »

سلام
اول بگم که من خودم را ماتریالیست نمیدونم چون اصلن نمیدونم چه دیدگاهی دارند و دوست هم ندارم خودم را در یک چارچوب قرار بدم. همین الان اگر کسی وجود چیزی غیر ماده را اثبات کنه قبول میکنم و ممنون هم هستم.
این داستان را قبلن هم شنیده بودم و نمیدونم چرا برای رد نظر منکران وجود ماوراطبیعه از این داستان استفاده میکنند. چیزی که مشخصه امروزه هیچ انسان عاقلی یا هیچ ماتریالیستی ندیدن را دلیل بر وجود نداشتن نمیدونه.
همانطور که میدانید ما دانسته هایمان را بر اساس شواهد بدست میاوریم.حال این شواهد میتواند مستقیمن از طریق حواس پنجگانه بدست اید یا بطور غیر مستقیم با ابزار های اندازه گیری و ازمایش و غیره. مثلن ما امواج رادیویی را نمیبینیم ولی با ابزاری خاص به وجود ان پی میبریم .

میخام یه سوال دیگه بپرسم البته سوالات قبلیم هنوز به قوت خودش باقیه چون جواب قانع کننده ای نگرفتم.فرض کنید من مدعی باشم "پلنگ صورتی" واقعن وجود داره . البته از خصوصیات اون اینه که هیچ انسانی با هیچ وسیله ای نمیتونه جای اونا پیدا کنه یا اونا ببینه. البته میگن هزاران سال پیش بعضی انسانها با اون در ارتباط بودن و داستانهایی داشتن که امروزه بصورت کارتون در دسترس همه ست.
حالا سوالم اینه که شما به وجود همچین موجودی باور دارید؟؟ چرا؟؟ اگه از بچگی، پدر و مادر و اطرافیان و در مدرسه و.. از واقعی بودن اون صحبت میکردند چطور؟؟ چرا؟؟
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی
درود بر دوستان

دوست عزیز اگر وقت برای شما اهمیت ندارد خواهشا وقت بنده و دیگر دوستان را نگیر چون اگر عزیزی واقعا شبهه داشته باشد بعد به واسطه بحث بی فایده با شما در مورد مطلبی که جای دیگر قبول دارید و دیگران را به آن دعوت می‌کنید ولی اینجا مخالف آن هستید تنوانیم شبهه او را در حد وسع رفع کنیم شما اخلاقا مقصر هستید چرا این حرف را می‌زنم به دلیل اظهار نظری که در تایپیک زیر به این آدرس: http://www.eteghadat.com/forum/forum-f7/topic-t8162.html#p34044 داشتید:

BIST نوشته شده:
divaneh68 نوشته شده:سلام دوستان .اميدوارم يكي بتونه به من كمك كنه.
مدتيه كه در وجود خدا و ائمه به شك افتادم و نميتوانم خودم رو از اين افكار نجات بدم . واقعا دجار استرس شديدي شدم و زندگي برايم تلخ شده . هر چه هم دلايل اثبات خدا رو ميخونم باز هم دلم اروم نميگيره . تا ميام دو كلمه با خدا صحبت كنم و از خودش كمك بخوام وسوسه هاي شيطان بهم اجازه نميده و هي تو گوشم ميخونه خدايي وجود نداره كه تو باهاش درد دل كنيد . تو بد وضعي گرفتار شدم .حتي فكر خود كشي هم بسرم زده چون فكر نميكنم راه نجاتي واسم باقي مونده باشه.. لطفا كمكم كنيد اگر دعايي چيزي داريد كه من رو از زير تسخير شيطان و وسوسه هاي اون نجات بده بگوييد.
اخه چرا من ؟ من كه يه روزي عاشق خدا و اهل بيت ع . بودم. حالا يه كلمه هم نميتونم باهاشون صحبت كنم . خواهش ميكنم دعام كنيم .

دوست عزیز، من پیشنهاد میکنم بجای پناه بردن به ذکر و ایه و ورد و اینجور چیزها به عقلتون رجوع کنید.اینکه شما شک میکنید اصلن چیز بدی نیست .معنیش اینه از نظر عقل و منطق شما و با اطلاعات کنونیتون یه جای کار میلنگه و خدا اثبات شده نیست. راه حلش اینه که با مطالعه بیشتر اطلاعاتتون را بالا ببرید و با استفاده از عقلتون بدون هیچگونه پیش فرض و ترس و تعصبی اطلاعات را تحلیل کنید و این را بپذیرید که با اطلاعات ان لحظه تون واقعیت همونه که بهش رسیدیت و تا زمانی که اطلاعات مهم و موثر جدیدی بدست نیاوردید به نتیجه تفکرتون اعتماد کنید و دیگه وسواس بخرج ندید. "باید به عقل خودتون اعتماد کنید "
نتیجه هر چی باشه دلیلی برای خودکشی یا حتی ناراحتی وجود نداره.
امیدوارم هر چه زودتر به ارامش برسید
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزی​اش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزی​اش نشده است.

Junior Member
Junior Member

پست توسط BIST »

سلام
تعجب میکنم چطور چنین ذهنیتی پیدا کردید.جهت اطمینانتان بگویم من نه بیکارم نه حرفم را در جایی عوض کردم.پیشنهادم به ان شخص این بود که اطلاعات بگیرند وبه عقل رجوع کنند. من قبلن در حد امکانم اینکار را کردم و به نتیجه هم رسیدم و نظراتم همینی است که در این بخش گفتم.لطفن اگر در مورد سوالاتم مطلبی دارید بفرمایید و گرنه مرا به حاشیه نکشانید.
با تشکر
منتظر جواب بقیه خانندگان هم هستم.
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی

لطفا در مورد جمع آوری اطلاعات صحیح و رجوع به عقل با توجه به نظرات فعلی که دارید تجدید نظر جدی کنید.

Iron
Iron
محل اقامت: اصفهان
سپاس‌های ارسالی: 456 بار
سپاس‌های دریافتی: 371 بار

پست توسط divoone110 »

بعد از جند روز قصد داشتم به سخنان دوست خوبم جواب بدهم اما با توجه به سخنان رد و بدل شده تنها به ذکر چند نکته بسنده میکنم و بحث را به عقب برنمیگردانم.دوست عزیز من شما را به مطالعه چند کتاب دعوت کردم تا جواب سوالتان را بگیرید.
. خوب است هرکس هر سوالی داشت از کسی بپرسد ولی بهتر آن است که اول مطالعاتی داشته باشد و به منابعی رجوع کند.  که به دنبال جواب است باید کمی زرنگ تر باشد.  برای این مطالعه این کتابها را به شما پیشنهاد کردم تا با ابعاد قضیه آشنا شوید.ماجرا بسیار پیچیده تر از آن است که فکر میکنید.
. همانطور که گفتید این کتب فلسفی هستند اما فلسفه نیستند.سوال شما یک سوال فلسفی است هرچند منظور شما چیز دیگری باشد پس انتظار نداشته باشید جواب غیر فلسفی بگیرید.
. من نام براهینی را بردم.اگر این براهین را مطالعه کنید در هیچیک نام خدا برده نمیشود.یکی به واجب الوجود میرسد، دیگری به محرک اول، و هکذا. برای اینکه ثابت کنند واجب الوجود و ... همان الله است براهین متعدد دیگری اقامه میکنند تا کسی ادعا نکند که مثلا واجب الوجود ماده است یا امثال آن. مجموعه این براهین را در الهیات در فصلی به نام توحید میآورند.
. شما جز ماده را قبول ندارید و خود را مادیگرا هم نمیدانید.باور کنید مادیگراها هم حرفی جز حرف شما نزده اند فقط کمی بیشتر روی نظریه خودشان کار کرده اند و خیلی چیزها از جمله اخلاق و غیره را رد کرده اند.گفته اید ما خدا را در اثر تلقین قبول داریم ولی باید بگویم خدائی که با فکرو عقل اثبات نشود را قبول نداریم چون این خداپرستی را خدا قبول ندارد.
. اما شما گفتید برای اثبات وجود چیزی به حواس پنجگانه رجوع میکنید یا از آثار آن چیز بهره میبرید. اگر ممکن است به این چندسوال بنده نادان هم پاسخ دهید:
وجود علیت را با کدام روش اثبات میکنید؟چون خود علت بودن و معلول بودن نه با حواس و نه با آزمایش قابل درک نیست -
-ماده چیست؟روی چه حسابی به یک پدیده میگوئید مادی؟به این همه چیز مختلف میگوئید مادی که هیچیک با دیگری تناسبی ندارد.آیا ماده یک عنصر مشترک است که در همه اینها وجود دارد و در ابتدا که هیچکدام ار این مادیات نبوده آن عنصر بوده و بقیه از آن بوجود آمده اند؟یا اینکه ماده هم خودش یک امر غیر مادی است؟خلاصه بگوئید ماده چیست و با کدام حواس یا کدام آزمایش ماده اثبات شده است.و بگوئید چرا به یک پدیده میگوئید مادی.
-در اطراف همه ما اتفاقاتی رخ میدهد که من آنها را به امور غیر مادی ربط میدهم.مثل شفا پیدا کردن مریضها، زنده شدن برخی مردگان، اعمالی که مرتاضین انجام میدهند و بینهایت اتفاق دیگر.شما که امر غیر مادی را نمیپذیرید اینها را چگونه توجیه میکنید؟آیا ماده هم از عادت عدول میکند و به اصطلاح خرق عادت یا معجزه میکند؟
- امروز هم شما را دعوت میکنم تا آن کتب را مطالعه کنید بعلاوه مقالاتی را هم که پدید آمدن عالم و خدا را با حساب احتمالات محاسبه کرده اند مطالعه کنید تا برای ادامه بحث کمی پیشرفت کنیم.مطمئن باشید این کتب و مقالات هم بحث علمی میکنند نه بحث احساسی و عاطفی.  
  گفتيد با نظر ماترياليستها آشنا نيستيد و بنظر ميايد با نظر خدا پرستان هم آشنا نباشيد.پس شما با کدام اطلاعات فکر کرده ايد و به اين نظرات رسيديد؟       

در کوچه های شهر و در انظار مردمان

دیوانه وار نعــــره زنــــم رو به آسمـــان

آن دم که خواست حب علی از دلم رود

ای خالق جهان به دمی جان من ستان

[External Link Removed for Guests]
New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 4 بار
سپاس‌های دریافتی: 11 بار

پست توسط nastooh »

bistعزیزم سلام .
از سوال شما ممنونم و از جواب دوستان بیشتر ممنون . این چند خط فقط برای اینه که بگم جور دیگه ای هم میشه به این قضیه نگاه کرد طوری که استارت خداشناسی من از همینجا آغاز شد (الحمدلله) . شاید جواب سوال شما نباشه ولی مطمئنم حداقل براتون جالبه !
ما اینو میدونیم که همه کشفیات علمی عالم مراحلی رو طی کردند اول سوال . دوم شک . سوم فرضیه ای بر اساس اون سوال و سپس بر اساس اون فرضیه عملیات آزمایش و خطا و در آخر کشف جدید ! این روش رو ما علم مینامیم . حال چه در علوم طبیعی چه در علوم انسانی یا بهتر بگم فلسفه . خوب حالا بر اساس این روش علمی من از خودم سوالی پرسیدم ! اون سوال اینه اگر من گرفتار یک حادثه ( اعم از تصادف با ماشین ! اختلاف با همسر و نزدیکان ! ورشکستگی و... ) بشم عقل به من میگه طلب کمک کنم ! به همین سادگی ! یعنی اگر تصادف کردم از دکتر متخصص اگر مشکلات روحی داشتم از یک روانشناس ..... در حقیقت از کسی کمک میخوام که حداقل از من تو اون زمینه هم اطلاعاتش بیشتره هم تواناییش که میتونه دستمو بگیره و نجاتم بده ! تا اینجای مطلب فکر میکنم روشنه !
bistعزیزم من ابتدا از خودم سوال کردم که آیا خدایی هست ؟ سپس شک کردم که اگر نبودچه ؟ اگر بود چه؟ فرض کردم بر حسب یک تصادف وسط یک اقیانوس گیر افتادم ! (قسمت آزمون و خطا ): فرضیه داروین اومد تو ذهنم (البته این زمانیست که داشتم غرق میشدم !) منطق و عقل بهم گفت اجدادمیمونت هیچ کمکی بهت نمیتونند بکنند ! حداقل با خیال راحت و آرامش بمیرم ! بیگ بنگی هم در کار نبود که تقی به توقی بخوره من نجات پیدا کنم ! تنها چیزی که میتونستم ازش کمک بخوام نیرو ویا انرژی و یا قدرت مافوقی بود که به محض اینکه داد بزنم کمک اون نیرو به طور معجزه آسایی کمکم کنه ! من اسمش رو گذاشتم (خدا)! این اتفاق (یعنی غرق شدن) ممکنه برای من و تو نیافتاده باشه ولی مطمئنم از این دست اتفاقات در زندگی ما کمرنگ و پررنگ هر روز میافته ! و هر زمان برای من افتاده تنها چیزی که میگم اینه : یا الله !
ادعونی استجب لکم . چون خودش گفته بخوانید تا اجابت کنم شما را ! به نظر من اثبات وجودش رو از خودش بخواه باور کن بهت میگه !
موفق باشی و همیشه دوست خوبی مثل تو برایم محترم . یا ولی العافیه یا حق
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی
درود بر دوستان

با تشکر از نظر دوست عزیز nastooh ، لازم است در پرانتز به عنوان حاشیه عرض کنم که نظریه داروین نزد متفکرین غربی هم نظریه ضعیفی است و اشکالات زیادی بر آن وارد است و نزد ما مسلمان‌ها این نظریه توهین به شؤون انسانی است اگر نسل ما انسان‌ها گوریل و میمون بوده پس آیات زیادی که در کرامت انسان وارد شده مثل «از روح خود در انسان دمیدم» البته به لحاظ تجلی نه امتثال چیست؟ لذا نسل انسان کنونی طبق روایات و آیات از حضرت آدم علیه السلام است و انسان صاحب فطرت شریف خداجو است که میمون و گوریل فاقد آن هستند.

New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 1 بار

پست توسط حبیب الله »

با سلام: ای برتر از خیال و قیاس و گمان و وهم. وز هر چه خوانده ایم و شنیدیم و گفته ایم برتری.خوب چیزی که از عقل ما برتره چگونه با این عقل میخواهیم اونو بشناسیم؟بله میگن از اثر پی به موثر میبرند فقط همین و البته میگن متدینین ادیان خدائی برای خودشون میسازند و خدای دست ساز خودشونو عبادت میکنند اعتقادات همان اعتقادات پدر مادری است و راه خدا شناسی بسته است منتها ممکنه کلیدهائی باشه که بشه بوسیله ان در خد ممکن و مقدور بهش نزدیک شد مثلا برای من این سئواله که چرا اول ایات که با بسم الله الرحمن.....شروع میشه چرا به این صورت نیست مثلا به الله رحمن الر...این اسم کیه و چیه با اینکه به روایات و حدیث زیاد زیاد معتقد نیستم میگن معصوم گفته نحن اسما الله ما ان اسم هستیم یا پیغمبر گفته من رانی رای الحق یعنی هرکی منو بشناسه خدا را میشناسه و به انها هم دست رسی نیست و در قران هست انی جاعلن فی الرض خلیفه الله من در هر زمانی روی زمین خلیفه ای دارم (امیدوارم نگید که خضرت مهدی است)چون میگه هر کی منو بشناسه خدارو میشناسه ما چه شناختی از حضرت مهدی میتونیم داشته باشیم؟میگن با چشم سر نمیشه خدارو شناخت با چشم دل میشه حالا اونیکه باچشم دل شناخت چطوری میتونه حالی دیگران بکنه مثلا حضرت موسا در کوه طور با درخت و اتیش حرف زد گفت من خدای تو هستم کفش از پا در ار حالا خدا اتیشه یا اتیش خداست؟برای همین موسا گفت ربش رحلی صدری خدایا یه من زبانی بده که بتونم به این مردم حالی کنم ایا تونست؟
قفل شده

بازگشت به “خدا شناسی”