سوالی رو پرسیده بودند در مورد شیطان که چه کسی شیطان رو گول زد منم یه جوابی شکست و پاره دادم
ولی میترسم یه موقع جواب رو اشتباه داده باشم و خودمون رو گرفتار کرده باشیم من سوال رو میزارم و جوابی که در این زمینه دادم رو میزارم اگر اشتباهاتی داره تصحیح کنید و ممنون میشم بحث رو بازتر کنید
ما معمولا می گیم شیطون میاد و ما رو گول می زنه
حالا خود شیطونو کی از اول گول زده بوده که بیاد سجده نکنه؟؟؟
و اگر این خواست خدا بوده که شیطون یه همچی کاری بکنه این بی عدالتی نیست؟؟؟
جواب من هم این بود
با سلام
اعوذبالله من الشيان الرجيم
اعياد شعبانيه و عيد بزرگ جمعه رو به تمام دوستان تبريک عرض ميکنم
در مورد سوالتون در اين مورد قبلا هم پرسيده بودند ولي من اصلا دنبال نرفته بودم ببينم قضيه چيه ولي اطلاعاتي که دارم و در ذهن است براتون بيان مي کنم
خداوند متعال در سوره کهف آيه 50 ميفرمايد : و اي رسول به ياد آر وقتيرا که به فرشتگان فرمان داديم که بر آدم سجده کنيد و آنها تمام بر سر به سجده فرود آوردند جز[COLOR="Red"] شيطان که از جنس بود بدين جهت از طاعت خداي سر پيچيد آيا (شما فرزندان آدم ) مرا فراموش کرده و شيطان را دوست خود گرفتيد ؟ در صورتي که آنها شما را سخت دشمنند ؟؟و...
حالا در سوره اعراف هم آيه 12 اين رو داريم : خداوند به او فرمود : چه چيز ترا مانع از سجده آدم شد که چون ترا امر کردم نافرماني کردي پاسخ داد که من از او بهترم که مرا از آتش و او را از خاک آفريدي
در سوره ذاريات آيه 56 داريم که و ما خلق جن و ان را نيافريديم مگر براي اينکه مرا (به يکتائي پرستش کنند )
همچنين شيطان
اولين كسى كه در پيشگاه با عظمت الهى تكبر نمود و به دستور خالق خود عمل نكرد.
اولين كسى كه كه معصيت و نافرمانى خدا را كرد و آشكارا با او مخالفت نمود.
خوب حالا يه چيز ديه هم بگم
ببيند همه شما در کتاب معارفتون احتمالا با اين جمله رو به رو شده ايد که اگر انسان گاه نکند مقامش از فرشته ها بالاتر است (در همين مايه ها )
خداوند متعال ابتدا فرشتگان رو خلق کرد به فرشته ها فقط عقل داد و فرشته ها شهوت ندارند
يادم است يه دفعه از يکي از اساتيد پرسديم چرا مقام انسان از فرشه ها بالاتر است فرمود: چون انسان هم شهوت دارد و هم عقل حالا به اختيار خودش گناه نمي کند ولي فرشته ها شهوت ندارند و تابع خداوند هستند به همين دليل اگر انسان گناه نکند مقامش بالاتر است از فرشتگان
(واقعا زشته استاد در ديد شاگردانش گناه کند )
پس فهميدم که فرشتگان نميتوانند گناه کنند فقط تسليم خداوند هستند.
حالا بعد از خق فرشتگان خداوند متعال جن رو خلق کرد (سورش رو يادم نيست ولي در يکي از آيه ها اشاره دارد که جن رو قبل از انسان خلق کرديم اگر خيلي واجب است بگيد تا پيدا کنم )
حالا به جن هم هم عقل داد و هم شهوت
و سپس انسان رو آفريد که هم عقل داد و هم شهوت
حالا انسان با اختيار خودش يا گناه ميکند يا نه يا تکبر ميورزد يا نه
در جايي ديگه ميخوانيم که شيطان به خاطر تکبر و غروري که داشت بر آدم سجده نکرد (سوره و آيه رو نميدونم )
فهميديم که شيطان از جنس فرشتگان نيست که گناه نميتواند بکند بلکه از جنس جنيان است طبق سوره کهف آيه 50 که جنيان هم داري اختيار هستند و ديدم که شيطان به خاطر تکبري که ورزيد سجده نکرد
پس شيطان با تکبري که ورزيد خود رو از درگاه راند
حالا اين خداي مهربون تازه دعاي شيطان رو مستجاب کرد : آنجا که گفت مرا از مهلت دادگان قرار بده خدا هم بهش مهلت داد
قضيه بعدي هم نفس اماره است که اين نفس دشمن داخلي است و شيطان دشمن بيروني
به هر حال اين تاپيک هم خالي از لطف نيست [External Link Removed for Guests]
درمورد جوبي که دادم مطمئن نيستم فقط از چيزهايي که ياد داشتم گفتم سوال شما رو ميپرسم اگر به غير از اين بود حتما بعدا در همين جا ميزارم
يا علي
التماس دعا
یا علی.