چرا پیامبر به او گفت ، اباحریره؟

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Senior Member
Senior Member
محل اقامت: alihslc@yahoo.com
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 19 بار
تماس:

چرا پیامبر به او گفت ، اباحریره؟

پست توسط alihslc »

به نام خدا

دوستان ، من شنیدم که یکبار پیامبر کسی را می بیند که گربه در دستش دارد ، ( حالا نمی دانم گربه بود یا بچه گربه )

بعد ایشان خطاب به آن شخص ، او را ابوحریره یا اباحریره ( یعنی پدر گربه یا بچه گربه ) نامیدند !

چرا ؟ آیا این نوعی تمسخر محسوب نمی شود ؟ از آن به بعد هم آن مرد با همین نام نامیده شد !

چرا ؟
جراَت اندیشیدن داشته باش!
{کانت}
Iron
Iron
سپاس‌های دریافتی: 133 بار

پست توسط خاک قدم هايش »

به نام خدا

فکر می کنم بهتره اگه حرفی رو می شنویم حتما از صحت اون مطلع بشیم و حرفمون رو مستند کنیم یعنی یک سند معتبر برای اون ذکر کنیم. الان هم بهتره به جای جواب

ببینیم این موضوع در کجا اومده و سندهاش چی هستن تا ببینیم که اصلا قابلیت بحث رو داره یا نه.

پیروز باشید. :razz:
اللهم عجل ثم عجل ثم عجل لوليک الفرج
Old-Moderator
Old-Moderator
سپاس‌های ارسالی: 2988 بار
سپاس‌های دریافتی: 5531 بار
تماس:

پست توسط محدثه »

« بسم الله الرحمن الرحیم »  

پاسخ این پرسش در چند قسمت ارائه می شود :

1- بحث سندی این حدیث

2- معنی لغوی "ابا "

3- نگاهی به شخصیت ابوهریره

4- نوع وشیوه بررسی روایات

در ابتدا لازم به ذکر است که املاء صحیح ، « ابو هریره » است که « هِرّ » یا « هِرَّه » در لغت عرب به معنای « گربه » است ؛

اما اولا چون خود این حدیث را تنها ابوهریره نقل کرده ، و او را از جاعلان و تحریف گران مسلّم تاریخ می شناسند لذا هیچ اعتمادی به روایت او نیست .

اما بر فرض صدور هم ، چون از او پرسیدند که چرا تو را به این نام می خوانند و او گفت پیامبر این نام را بر من گذارده (شاید بهانه ای برای اهمیت دادن به خودش بوده)

اما فرض می کنیم درست باشد : ببینیم معنای این نام چیست ؟ تمسخر است یا واقعیت ؟

« اب » اگر چه در زبان عربی به معنای « پدر » است ولی عرب این ترکیب را همیشه به معنای « پدر ...» به کار نمی برد ، و به معنی صاحب و دارا هم به کار می رود .
در عرب مرسوم است که همیشه افراد را با « کنیه » خطاب می کنند نه اسم اصلی ، حتی زنها را هم با نسبت دادم « امّ » به نام پسر بزرگتر خطاب می کنند
مثلا فردی را با نام « ام هاشم » صدا می زنند .و زمانی که به فردی گفته می شود ابوهریره ، منظور « پدر گربه » نیست بلکه منظور این است که:

« ای کسی که صاحب گربه ای هستی که همیشه همراه توست و همیشه در کنار گربه ات هستی » و این هم یک تمسخر نیست . 

و البته این مطلبی که شما ذکر کرده اید تا حدی غلط است: یعنی ابو هریره فقط یک بار گربه دستش نگرفته که این کنیه را به او بدهند ، شغل اصلی او (به قول خودش) چوپانی بوده و یک گربه ای داشته که هر زمانی که به صحرا می رفته ، دائما « مشغول بازی با این گربه اش » بوده است و او این گربه را همیشه و در هر همه جا با خود می برده و آن را در آستینش نگه می داشته ،
پس می بینید که معنای واقعی « ابو هریره » هم در این جا یعنی فردی که صاحب گربه است و همراه گربه است ...

نکته بعدی که بهتر دیدم دوستان بدانند ، اطلاع از شخصیت ابوهریره است (چون بالا اشاره ای کردیم بهتر است در ذیل کامل توضیح داده بشود )

البته توصیه دوستانه ای می کنم این است که کاملا در مورد زندگی ابوهریره (..) و صدماتی که به اسلام وارد کرده و دروغ هایی که بر رسول خدا و سایر ائمه (ع) بسته است و کارهایی که برای خلفا و دربار امویان انجام می داده را مطالعه فرمایید و نقد احادیث جعلی او را چه در کتب « شیعی ای » مثل : « ابوهریره و احادیث ساختگی از علامه شرف الدین » و چه در کتب « خود اهل سنت » ( که ادعا می کنند اورا قبول دارند و احادیث ساختگی اش را دائم توجیح می کنند ) مانند « کتاب شیخ المضیرة ابوهریره از محمود ابوریّه » بخوانید .

ــ قال الصادق (ع) :

« ثلاثة کانوا یُکذبون علی رسول الله : ابوهریره و انس بن مالک و امرأة »

« 3 نفر بر رسول خدا (ص) دروغ می بستند : ابوهریره ، انس بن مالک ، و زنی ... ( که نام این زن هم مشخص هست ولی چون به بحث ما ربط ندارد وارد این مسئله نمیشویم ) »

ــ و در حدیث دیگری هم که بسیار مشهور است از قول رسول خدا (ص) که آمده است که هر کس بر ایشان ( رسول الله ) دروغ ببندد ، « لعنت خدا » بر او باد .

لذا او نیازی به مسخره ندارد ، چون ملعون خدایی است . (با اینکه گفتیم عبارت اول اصلا تمسخر نبوده بلکه توصیف واقعیت بوده است )

در کل فردی بوده که احادیث بسیاری از قول خیلی از افردا ساخته و به آنها نسبت داده و نه تنها از قول پیامبر (ص) بله از قول افراد دیگری مثل ابوبکر ، عایشه ، اسامه و .. هم حدیث نقل کرده ،

یکی از مهارت های او هم در جعل حدیث به این صورت بوده که چنان فضا سازی می کرده که فرد خواننده یا شنونده به سختی می توانسته به جعلی بودن حدیث پی ببرد .

درضمن این مطلب را هم اضافه کنم که نام ابوهریره معلوم نیست بالاخره چیست و حتی نام پدرش هم نا معلوم است ، در کتاب « الاصابة فی تمییز صحابه »

از ابن حجر عسقلانی از بزرگان اهل سنت ، در جلد 7 شرح زندگی ابوهریره ، در ص 430 ، چنین ذکر شده است :

« نام ابوهریره این ها بوده : عبد شمس ، عبد تیم ، سکن ، عمرو ، عُمر ، عامر و ... »

همچنین برای نام پدرش هم 15 اسم از جمله : « عاضد ، عامر ، هانی ، عبد عمرو و ... » را ذکر کرده است . 

لذا اینکه نامگذاری او از کی بوده و از کی او را به این نام می شناختند معلوم نیست . و خودش هم چندین نام برای خودش ذکر کرده که دیگر وضع معلوم است که همان روایت را هم راست گفته یا دروغ!

ابوهریره 20 سال پیش از هجرت پیامبر به دنیا آمده و از طرف دیگر سال 7 هجری بعد از جنگ خیبر به مدینه وارد شد . او سواد خواندن و نوشتن نداشت و به حافظه خودش اکتفا می کرد ، پس از ورود به مدینه بسیار فقیر بود . در زمان عمر والی بحرین شد و بعد از 1 سال او را از این سمت عزل کردند چون پول های زیادی برای خودش جمع کرده بود . پس از عمر او از طرفداران عثمان شد و حتی به خانه او راه یافت و در تشییع جنازه عثمان شرکت کرد .
در زمان خلافت امام علی (ع) مطرود بود . برای همین به دستگاه معاویه پناه برد که از اون به بعد به قول معروف « نانش در روغن بود » چون به فرمان معاویه هزاران حدیث جعل کرد .
ابوهریره در زمان ابوبکرو عمر پیش کعب الاحبار یهودی شاگردی کرد . و اسرائیلیات زیادی را وارد اسلام ساخت .
اودر سال 57 هـ بر جنازه عایشه نماز خواند و خودش هم 1 سال پیش از معاویه مرد و ولید ، نوه ابوسفیان ، بر جنازه اش نماز خواند . (!!!)

[align=center]لازم به ذکر است که « ابوحنیفه » نیز از بزرگان مذاهب اربعه اهل تسنن ، ابوهریره و انس بن مالک را از عدول صحابه هم نمی داند ! (شرح ابن ابی الحدید ج4 ص68) 

نکته آخر لزوم روش صحیح در بررسی احادیث است :

درسته که ثابت شد این روایت ، در صورت صحت نیز اصلا تمسخر نبوده بلکه در لغت عرب معنی "اب" چنین است .

اما باید دقت شود اگر روایتی دیدیم که با مسلمات اصول دین یعنی عصمت پیامبر(ص) مخالفت داشت ، حدیث را خدشه دار کنیم نه شخصیت پیامبر(ص) را .

چرا ؟ چرا ؟ ها را از جاعلان حدیث بپرسیم و تلاش های شومی که در شکستن شخصیت والای آن بزرگوار داشتند .

نکته بعدی در بررسی روایات ، بررسی کامل لغوی و نیز سندی است ، که بدون تبحر و گذراندن مقدمات لازم نباید وارد آن شد ؛

والسلام علی من اتبع الهدی :razz:

تصویر 
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

سلام

1- من عربی بلد نیستم .
2- علم حدیث شناسی هم ندارم
3-پاسخ شما در مورد اینکه منظور از "اب" پدر نیست و منظور صاحب چیزی بودن هست ، من را راضی و قانع نکرد .
4- ممنونم از شما
{کانت}
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 88 بار
سپاس‌های دریافتی: 557 بار

پست توسط پاسخ جو »

alihslc نوشته شده:سلام
3-پاسخ شما در مورد اینکه منظور از "اب" پدر نیست و منظور صاحب چیزی بودن هست ، من را راضی و قانع نکرد .

دلیلش همینه :

1- من عربی بلد نیستم .

این یکی از معروفترین اصطلاحات زبان عربی است . یکی از القاب امیر المومنین (ع) ابوتراب است . این لقب را پیامبر (ص) به ایشان دادند .

به خاطر سجده های طولانی بر خاک و همنشین بودن با خاک و خضوع و ...

اگر قرار بود " اب " همه جا به معنی پدر باشد . این لقب نیز به تصور شما باید می شد "پدر خاک" و باز شبهه مذکور در ذهنتان جولان می یافت .

علاوه بر جرات اندیشیدن ، جرات قبول حق نیز ارزش دارد . وقتی آدم چیزی رو بلد نیست می تونه یاد بگیره . :razz:
چو مي بيني که نابينا و چاه است ... اگر خاموش بنشيني گناه است !
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

پاسخ جوی عزیز ، متشکرم از پاسخ شما ،

من گفتم عربی بلد نیستم ، ، با همون چیزهایی که دوران دبیرستان به ما یاد داده بودم ، خودم رو میچرخونم ، پس بهتره بگم بلد نیستم و خودم رو خلاص کنم ، چون مشالله عربی تا دلتان بخواهد قواعد دارد ، و من هم مطالعات دیگرم اجازه نمی دهم که وقت صرف خواندن عربی کنم ( هرچند که خیلی علاقه مندم یاد بگیرم)

در مورد همین همین "اب" که فرمودید : در اول من تصور کردم شاید ، معنای عام کلمه "اب" به معنای پدر باشه ، و اینکه صاحب چیزی بودن را معنی بدهد شاید از نوادر باشد ، به همین خاطر عرض کردم من را فانع نکرد ، ولی این مثال ابوتراب شما نشان داد که فکر من اشتباه بود !

بله ، حق با شماست ، باید جرات پذیرفتن حق را هم داشت ، این امری است که من سعی می کنم انجامش بدم ، سعی می کنم حق و انصاف را نادیده نگیرم ، حتی اگر قیمت سنگینی هم برایم داشته باشد سعی می کنم ، جرات آن را داشته باشم که حق را بپذیزم . متشکرم از یاد آوری شما ، تذکر بسیار به جایی بود.

من هم دوست دارم یاد بگیرم ، اصلا من اینجا هستم تا یاد بگیرم !

ممنونم :razz:
{کانت}
ارسال پست

بازگشت به “پیغمبر شناسی”