چرا فتواها متفاوت است؟

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Senior Member
Senior Member
محل اقامت: alihslc@yahoo.com
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 19 بار
تماس:

پست توسط alihslc »

بد نیست در زمینه ریش نگاهی هم به این لینک بندازید

[External Link Removed for Guests]

نظر چند تن از مراجع در مورد تراشیدن ریش ، در پایان ذکر شده :

لازم به ذکر است که حرمت ريش تراشي در نزد حضرت آیت الله صانعی محرز نیست.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
نظر شما چیه ؟
جراَت اندیشیدن داشته باش!
{کانت}
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 53 بار
سپاس‌های دریافتی: 182 بار

پست توسط کاظم سبزواری »

به نام او
با سلام خدمت علي جان
والا من خودم در مورد آقاي صانعی اطلاعات زيادي ندارم به همين دليل نميتونم چيزي بگم و چيزي ندارم که بگم

اينم بگم بعضي مواقع نميشه فتوا را سريع داد مثلا بيان بگند موسيقي حرام است خوب فردا ملت همين 2 رکعتي هم که ميخوندند از فردا نميخونند يا بعضي فتواهاي ديگه ، ولي اگر کسي اهل فضل باشد ميداند که موسيقي هم حرام هست
گرچه مراجع نظرهاي مختلفي دارند و نميشه يه دفعه اي فتوا را داد
بعضي از احکام است که قابل تغيير نيست که با آن احکام اوليه ميگند مثلا خمس دادن واجب است فکر نمي کنم روزي برسه که بگند آقا خمس واجب نيست بدهيد يا بعضي از احکام هم قابل تغيير است و با شرايط جامعه ممکن است تغيير کند و ضربه اي فکر نکنم به دين وارد کند .

حالا اگر دوستان جوابي داشتند ميدند وگرنه فکر نميکنم بحث کردن در اين مورد فايده اي داشته باشد
يا علي
[External Link Removed for Guests]
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

نمی دانم چرا آقایان مهدیار و محمد علی در این تاپیک حضور پیدا نمی کنند ، و فقط تشکر کردند از آقا محسن...
{کانت}
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 21 بار
سپاس‌های دریافتی: 88 بار
تماس:

پست توسط vorojax »

سلام :razz:
چرا کسی جوابی به این بحث نمیده ، آقا وروجکس شما که قرار بود بحث رو بالا نگهداری...

صبر کن عزیز دل :)
با تشکر از تمام دوستان عزیز =:(
((((((((())))))))))))))))
نتیجه بنده از این تحیقیقات!
هر کس یه چیزی می گه!
باید خدمت عالمی برسم!
به قول بعضی ها :: یا حق:: :grin:
نورآسمانwww.noas.ir
آن کیست از روی کرم ، با ما وفاداری کند#بر جای بدکاران چو من ، یک دم نکوکاری کند
_ _ _ _ _
در جهان چون حُسن یوسف کس ندیــــــد# حُسن آن دید که یوسف افریــــــــــــــــــــد
Member
Member
سپاس‌های ارسالی: 9 بار
سپاس‌های دریافتی: 27 بار

پست توسط M_N00 »

با سلام خدمت دوستان.
اما جواب سوال دلیل اختلاف فتوا؟

جوابی که آقا محسن عرض کردند کاملا صحیح بود.

ولی برای تکمیل اون باید عرض کنیم که اگه کمی با اصوف فقه حوزه آشنایی داشته باشین میفمین که منشأ اختلاف فتوا،در نظر علما است در اصول فقه.
مثلا یکی ظن رو حجت میدونه یکی نمیدونه،یکی خبر واحد رو معتبر میدونه یکی نمیدونه و غیره که آقا محسن یه خوبی اشاره کردند.

درمورد تراشیدن ریش باتیغ وماشینی که مثل تیغ ازته می تراشد چهار نظر هست:
الف، جایز نیست(1).
ب، به احتیاط واجب جایز نیست. (2) (دراحتیاط واجب می توان به مجتهد دیگر عدول نمود).
ج ، بنا بر احتیاط واجب جایز نیست، البته تراشیدن بخشی از صورت و گونه ها اشکال ندارد وبه اصطلاح ریش پرفسورى گذاشتن کافى است و به آن ریش صدق می کند .(3)
د، تراشیدن ریش حرام نیست ، ولی بهتر است نتراشند. (4)

باید بگم که خود من شخصا با توجه به اینکه روایتهای حرمت ریش زدن رو بررسی کردم کاملا مخالف فتوای ایشون هست که اگه خدا توفیق بده درباره این موضوع مطلب جامعی رو قرار خواهم داد.

ولی حالا در کل وقتی خوب دقت کنیم نظر آیة الله صانعی کاملا مخالف 3 نظر دیگه هست،و یکی که به دنبال متابعت هست میبینه نظر اکثریت در یه موضوع چیه،اگه هم که خودش مجتهده و میتونه حکم استخراج کنه که فقوای خودش برای خودش حجت هست.

ولی اگه کسی بخواد در این حکم از فتوای ایشون پیروی و تقلید کنه اگه نظر ایشون خدایی نکرده مخالف حقیقت(حکم شارع)باشه گناهه تمام مقلدینش به گردن خودشه نه مقلد.

ولی دوستان میتونن صبر کنن وقتی مطلب در مورد ریش تراشی قرار داده شد خودشون هم کمی تفکر کنن بعد تصمیم بگیرن،علاوه بر این که از نظر علمی هم ضررهای ریش تراشی ثابت شده که انشاءالله بعدا گذاشته میشود.
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

ای بابا.. دوستان... اصل مطلب ریش و سبیل و ... نیست...
اصل حرف اینه : آنهایی که می گویند :

موارد اختلاف خیلی کم هستش و در موارد بسیار جزیی هستش ، در احکام اصلی هیچ کس با کسی مخالفت ندارد و ... از این جور حرفها...

عرض من اینه ، که چرا نباید همه ی مراجع دست به دست همه بدن ، یه روز قدم رنجه کنن برن خونه آقای صانعی ، ( یا ایشون رو دعوت کنن خونه خودشون ) یا یه جا قرار بگذارند ( محفلی مجلسی جایی )... ایشون رو یا قانع کنند ، یا خودشون قانع بشن ، و سرانجام همه بگن : وقتی 10 نفر آدم عاقل میگن حرامه ، و یک نفر آدم عاقل میگه حلاله ، بهتره حرف اون 10 نفر رو قبول کینم.
و از این به بعد به جای اینکه نظر 500 تا مرجع رو توی این رساله ها بنویسند که کی چه نظری داده ، بگن : نظر اکثریت مراجع این است که تراشیدن ریش حرام است. و السلام...

از کجاهاش بگم ... اینقدر این موضوع اختلاف فتاوا دردسر ایجاد میکنه که نگو... همین اخیرا ( 2 - 3 سال پیش ) همه ی کشور عید فطر بود ، ولی آیت الله بهجت عید فطر اعلام نکرده بود و مقلدینش روزه بودن...
خب این یعنی چی ...؟؟

دوستان...خواهشان الکی جبهه گیری نکنید ! بعضی از دوستان به نظر من متعصبانه جواب میدن ، بابا جون من ، تعصب رو بگذارید کنار ، با عقل خودتون کلاه رو قاضی کنید ، ببینید کدوم طرف خیرش بیشتره..
{کانت}
Member
Member

پست توسط M_N00 »

با سلام
سوال در مورد دلیل اختلاف فتوا بود که جوابها به نظر خود بنده کامل و جامع بود.
جواب این سوال بیشتر برای کسانی قابل حله که آشنایی با علم اصول فقه داشته باشند ولی ما و دیگر دوستان تا اونجا که تونستیم با توجه به حال مخاطبین جواب دادیم.

دوست خوبم جناب آقای alihslc شما که لازم نیست تمام فتاوای مراجع رو بخونی و بخای به اونا عمل کنی.

شما و من ودیگر دوستان وظیفه داریم یکی رو به عنوان مرجع تقلید انتخاب کنیم و از ایشون پیروی کنیم،و باز هم آسون گرفتندو گفتند شما اگه در عین حالی که مقلد یک مرجعی هستی از فلان فتوای مرجع دیگه تو همون مسئله میتونی استفاده کنی.

در ثانی اختلاف فتواها زیاد نیست،گفتم اگه بنا باشه بخای ببینی چه کسی حرفش به حقیقت نزدیکتره نگاه میکنی نظر اکثریت چیه نه نظر یه فرد واحد.

و اگه بحث عمل کردن باشه که شما باید یکی رو انتخاب کنی و عمل کنی،حالا یا آیةالله صانعی (زید ظله) یا غیر ایشون.
Member
Member

پست توسط M_N00 »

معذرت میخام من قسمت آخر حرفتون رو نخونده بودم
ببینید کدوم طرف خیرش بیشتره..

شما یکم صبر کن تا موضوع ریش تراشی گذاشته بشه به قول خودتون اونوقت قضاوت کنین،و ببینین خیر کدوم طرف این مسئله هست.

یه مطلبه دیگه هم هست و اون اینکه شما گفتید بعضی از دوستان متعصبانه صحبت میکنن.

والا من که صحبت های دوستان رو خوندم چنین چیزی رو متوجه نشدم و اگه منظورتون من بودم من معذرت میخام،شما بگین کجاش متعصبانه بود تا من اصلاح کنم.

موفق و موید باشید.
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط alihslc »

ای بابا.... شما که دایم حرف خودتون رو می زنید....

عزیز دل برادر... شما یک کشور رو در نظر بگیر ، طبیعتا هر کشوری از چند استان تشکیل شده...

حالا شما بیایید به استانداران استان های مختلف ابلاغ کنید که :

عزیزان استاندار ، از آنجایی که شما هر کدامتان کلی مخ استانداری هستید و ببینید با تجربه و علم شما بهترین راه برای حفظ امنیت استان شما کدام است ؟ در ضمن استانداران عزیز اگر زحمتی نیست قوانین راهنمایی و رانندگی را هم خودتان تحقیق کنید ببینید درست ترش کدام است ، همان را در استان خود اجرا کنید.

نتیجه : آقای ایکس از تهران میخواد بره بوشهر ، خب این جناب ایکس به ساز چند تا استندار باید حرکات موزون انجام بده ؟ وقتی وارد یک استان اصفهان میشه ، مثلا چراغ قرمز برای ماشین یعنی حرکت ، استان بعدی همین چراغ یعنی ایست...

سرتون رو درد نیارم ، میشه هرج و مرج ، میشه شیر تو شیر ، همیشه همین که آقای صانعی میگه بزن حلاله ، آقای بهجت میگه نزن حرامه...

بهتر نیست در یک شورا همه ی مراجع حرفشون رو یک کاسه کنن ، یک رساله مشترک بدن بیرون ؟؟؟

دیگه از این روشن تر و شفاف تر و مثال وار تر من بلد نیستم بگم....

دوست عزیز ، جناب M-NOO همینکه شما نمی خواهید قبول کنید که اتحاد و اتفاق مراجع تقلید در مسائل فقهی می تواند بهتر باشد ، و می فرمایید همین اوضاع الان خیلی هم باحاله ، و نمی خواهید با حقیقت این موضوع روبرو بشید که برخلاف آنچه که می فرمایید اختلاف فقط در مسایل جزیی هستش ، در خیلی از امور ( مثال همون هایی که در صفحه قبل بحث عرض کردم مثل ریش ، سن بلوغ دختر ، موسیقی ، مذکر یا مونث بودن ولایت فقیه و....... ) . اگر شما به اینها اختلاف جزیی و کوچک میگویید ، من نمی گویم.

اگر یک رساله مشترک باشد دیگه همه مردم تکلیف خودشان را می دانند.
این هم یک مثال عینی که برای خودم پیش آمد :

چند روز پیش بنده ریش خود را بعد از مدتها تراشیدم ، اکثر کسانی که من را می شناختند ، گفتند ، جایز نیست این کار تو ، حرام است ، تو گناه کردی... و ....

من در جواب ایشان گفتم آقای صانعی حلال می دانند ترایشیدن ریش را ! خب...حرفی برای گفتن نداشتند...
همین موضوع کوچک را در نظر بگیرید.... برید تا انتها....
انشالله که دیگر روشن شده باشد...

به قول یکی از دوستان بحث در این زمینه بی فایده است ، چون اوضاع فعلا همینه که هست ، من هم که زورش رو ندارم حرفم رو جایی به غیر از اینجور جاها مطرح کنم... خب...فایده اش چیه وقتی نشه عملی اش کرد...
تازه ... وقتی شما حتی حاضر نیستید حتی درصدی احتمال بدید که شاید این پیشنهاد برای بهبود اوضاع شاید اندکی موثر باشد ، و کلا این موضوع را رد می کنید... اگر واقعا به حرف من فکر کردید ، و دیدید حق نیست ، دم شما گرم ، ممنونم ، ولی اگر فکر کردید و دیدید شاید درست باشه ولی بعضی مسائل نمیگذاره که با من موافقت کنید ، حاشا و انصافتان...
{کانت}
Member
Member

پست توسط M_N00 »

با سلام خدمت همه دوستان
دوستان عزیز اگر توجه به پست های اینجانب داشته باشند متوجه میشوند که مطلبی در مورد پیشنهاد این دوست عزیزمون مطرح نکردم و اصلا صحبتی دراینباره به میان نیامد.

اما حالا، نظر و پیشنهاد دوستمون کاملا به جاست و صحیح و اگر اشتباه نکنم آیةالله مکارم شیرازی هم چنین پینهادیو داشتند و مطرح کرده بودند.(البته من از یکی از اساتید خودم شنیدم نه بصورت مستقیم).

و باید متذکر بشم که قصد ما بیان دلیل اختلاف فتوا بود نه بیشتر و من شخصا در مورد پیشنهاد این دوستمون نظری نداده بودم و در اینجا اشتباهی رخ داده که ایشون تفکر کردند ما با پیشنهاد ایشون کاملا مخالفیم،در صورتی که ما هم با پیشنهاد ایشون موافقیم چه عملی بشه و چه نشه،امیدوارم این مسئله برای همه دوستان روشن شده باشه.

موفق و موید باشید.
ارسال پست

بازگشت به “پرسش و پاسخ”