چند سوال در مورد نماز . . . .

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Member
Member
محل اقامت: اصفهان
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار
تماس:

پست توسط KH.I.A.2500 »

آخر چطور ممکن است ؟ در هزار سال پيش از اين چطور اينکار را ميکردند ؟ چطور روزي چند بار ميتوانستند اوقات خود را تنظيم کنند ؟ هزار سال پيش تلفن و تلويزيون کجا بوده ؟ از کجا بفهمند صبح کي است تا نماز بخوانند ؟ يا غروب آفتاب آن کشور ديگر چه موقع است ؟ ساعت هم که وجود نداشته .
روشي که شما ميگوييد تنها در بعضي از قسمتهاي قطب ممکن است , آن هم براي دنياي امروز که بشر پيشرفت کرده .
* خدايا چنان کن سرانجام کار *** تو خشنود باشي و ما رستگار *
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 88 بار
سپاس‌های دریافتی: 557 بار

پست توسط پاسخ جو »

[align=center]به نام خدا  

KH.I.A.2500 عزیز ؛ سلام

چند تا نکته هست ، یکی اینکه این مناطقی که می فرمایید، بالاخره روزشان مثل ما 24 ساعت است ، کمتر یا بیشتر که نیست !

پس نمی شود گفت اینها چطور اوقات خودشان را تنظیم می کنند . بالاخره صبحی دارند ، ظهری (بر مبنای سیستم جسمی خود و خواب و خوراک و... )

دوم اینکه هزار سال پیش اصلا مسلمانی به این مناطق راه پیدا نکرده بود که دچار چنین مشکلاتی که شما فرمودید بشود . :D (لذا جای نگرانی ندارد)

الان هم که با وسایل امروزی اطلاع یافتن به آسانی ممکن است .

بنده این سوال را از دفتر پاسخگویی احکام (یکی از مراجع نیز پرسیدم) و باز همین پاسخ را دادند و اطمینانم بیشتر شد . :razz:

موفق باشید :razz:
چو مي بيني که نابينا و چاه است ... اگر خاموش بنشيني گناه است !
Member
Member
تماس:

پست توسط KH.I.A.2500 »

به نام خدا
سوال بعدي اينکه : اگر در حين خواندن نماز , مقداري از نماز ( مثلا يک دقيقه يا چند ثانيه ) بعد از وقت خوانده شود بايد چه کار کنيم ؟ بايد نماز را قضا کنيم و از اول بخوانيم ؟ و اگر حکم خاصي دارد لطفا راهنمايي کنيد .
چون مثلا تلويزيون ميگه غروب آفتاب << هفت و سي دقيقه >> ولي مثلا نمازمان << هفت و سي و يک دقيقه >> يا << هفت و سي دقيقه و سي ثانيه تمام ميشود >> .
مورد ديگر اينکه اگر بيشتر نماز بعد از وقت خوانده شد بايد چه کار کرد ؟ مثلا فقط يک رکعت از نماز در وقت خوانده شده و سه رکعت ديگر بعد از وقت خوانده شده .
و ديگر اينکه آيا اصلا در چنين مواردي که ميدانيم مثلا وقت براي نمازي چهار رکعتي فقط به اندازه يک يا دو رکعت مانده است , آيا بايد نماز را بخوانيم ؟
با تشکر :razz: :razz: :razz:
Administrator
Administrator
سپاس‌های ارسالی: 10691 بار
سپاس‌های دریافتی: 5476 بار
تماس:

پست توسط Mohsen1001 »

بسم الله الرحمن الرحیم

كسى كه به اندازه خواندن يك ركعت نماز وقت دارد , بايد نماز را به نيت ادا بخواند , ولى نبايد عمدا نماز را تا اين وقت تاخير بيندازد.

كـسى كه مسافر نيست , اگر تا غروب آفتاب به اندازه خواندن پنج ركعت نماز وقت دارد , بايد نماز ظهر و عصر هر دو را بخواند ,

و اگر كمتر وقت دارد بايد فقط نماز عصر را بخواند , و بعدا نماز ظهر را قضا كند ,

و هم چنين اگر تا نصف شب به اندازه خواندن پنج ركعت وقت دارد , بايد نماز مغرب و عشا را بخواند , و اگر كمتر وقت دارد بايد فقط عشا را بخواند و بعدا مغرب را بجا آورد بدون آن كه نيت اداء و قضا كند.

موفق باشید :razz:
Member
Member
تماس:

پست توسط KH.I.A.2500 »

با تشکر ,
اينها سوالاتي هستند که جواب دقيقي در رساله ها ندارند . به همين دليل اينجا مطرح ميکنم .

اول اينکه << به نيت ادا >> يعني چه ؟ يعني من موقعي که ميخواهم نيت ادا کنم ( مثلا براي نماز صبح ) بايد << دقيقا >> چه بگويم ؟ من واژه نيت ادا را بارها شنيده ام ولي هيچ وقت نميدانستم موقع نماز چطور اين نيت را بکنم .

مورد بعد اينکه اگر به اندازه 5 رکعت نماز وقت باشد و ما هر دو نماز ظهر و عصر را بخوانيم , در اين صورت بيشتر نماز ظهر قطعا در وقت مخصوص عصر خوانده خواهد شد و تنها حدود يک رکعت از نماز عصر در وقت خودش خوانده ميشود . آیا این اشکالي ندارد ؟

باید ببخشید من سوالاتم در پست قبلی ام را درست بیان نکردم . ولی الان درستشان میکنم :
در مورد پست دفعه قبل اصلا هدف اصلي اين سوال بود : << اگر پس از نماز , متوجه شویم مقداري از نماز ( مثلا يک دقيقه يا چند ثانيه ) بعد از وقت خوانده شده و قبل از نماز هم نیت ادا نکرده بوده ایم , حالا باید چه کار کنيم ؟
چون مثلا تلويزيون ميگه غروب آفتاب << هفت و سي دقيقه >> ولي مثلا نمازمان << هفت و سي و يک دقيقه >> يا << هفت و سي دقيقه و بیست ثانيه >> تمام ميشود >> .
سوال آخر : بین اینکه بیشتر نماز بعد از وقت خوانده شود یا کمتر از نصف نماز بعد از وقت خوانده شود تفاوتی وجود دارد ؟

با سپاس فراوان :razz:
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 88 بار
سپاس‌های دریافتی: 557 بار

پست توسط پاسخ جو »

[align=center]به نام خدا  
سلام مجدد خدمت دوست عزيزم

نيت ادا يعني اینکه در وقت خواندن (ادا کردن و به جا آوردن) ؛ بر عکس قضا .

نيت هم به زبان آوردن نيست ؛ نيت يعني قصد و انگيزه کاري در قلب و ذهن شما عبور کند (وجود داشته باشد) و با آگاهي و هشياري دست به چنين کاري بزنيد .

-------------------------------

اما در مورد سوال هاي بعدي مي خواستم يه چيزي بگم :-o

راستش خيلي دوستانه است و جسارت به حساب نياد يه وقت :o

چون چندبار ديدم اين سوال رو کرديد ، گفتم شايد براتون پيش اومده باشه چنين حالتي ، براي همين مي خواستم پيشنهاد کنم که خيلي خوبه اگه بشه يکم زودتر خوب نماز رو خوند ، اول وقت که خيلي بهتره اما اگه نشد حداقل يکم زودتر از مغرب آدم بخونه هم ديگه استرس نداره هم اينکه خوب داخل در وقت خونده .
بعد هم معمولا غروب آفتاب نجومي ، وقت قضا شدن نماز نيست ، معمولا احتياط مي کنند و وقتي که دیگه خورشيد از ديد خارج ميشه و آسمان به سرخي مي زنه ديگه بعدش تا مغرب ، حدودا بيست دقيقه هست ، نماز عصر رو قبل از اون سرخي بخونيد بهتره ، ظهر هم قبل تر از اون . البته اينا بيشتر در حد احتياط هست تا حکم .

---------------------

حکمش رو هم که آقا محسن نوشتند :

كسى كه به اندازه خواندن يك ركعت نماز وقت دارد , بايد نماز را به نيت ادا بخواند , ولى نبايد عمدا نماز را تا اين وقت تاخير بيندازد.

كـسى كه مسافر نيست , اگر تا غروب آفتاب به اندازه خواندن پنج ركعت نماز وقت دارد , بايد نماز ظهر و عصر هر دو را بخواند ,

و اگر كمتر وقت دارد بايد فقط نماز عصر را بخواند , و بعدا نماز ظهر را قضا كند , ( پس اول باید عصر رو بخونید نه هر دو رو که عصر بمونه )

و هم چنين اگر تا نصف شب به اندازه خواندن پنج ركعت وقت دارد , بايد نماز مغرب و عشا را بخواند , و اگر كمتر وقت دارد بايد فقط عشا را بخواند و بعدا مغرب را بجا آورد بدون آن كه نيت اداء و قضا كند. (یعنی اولویت با نماز دوم هست ، چون به وقتش نزدیک تره)

------------------------

یک دقیقه میزان صحیحی نیست ، باید ببینید هر رکعت چه زمانی دارد تا وارد این حکم شود .
چو مي بيني که نابينا و چاه است ... اگر خاموش بنشيني گناه است !
Member
Member
تماس:

پست توسط KH.I.A.2500 »

به نام خدا و با سلام مجدد ,
ببینید من گاهی برایم پیش میامد که مثلا از روی تنگی وقت , نمازم را سریع و بدون سوره و قنوت میخواندم ( یعنی رکعت ها زمان کوتاهی داشتند ) ولی با اینحال پس از پایان نماز نگاه میکردم و میدیدم که << حداکثر >> یک دقیقه از نمازم بعد از زمانی که تلفن گویا گفته بود خوانده شده .
و گاهی هم پیش میامد که وقت برای نماز بود و من نماز را با سوره و قنوت میخواندم ( یعنی طول رکعت ها معمولی بودند ) ولی تا نمازم تمام میشد میدیدم که چند ثانیه یا کمتر از یک دقیقه از نمازم بعد از وقت خوانده شده و حسابی کلافه میشدم .
لطفا بگید آیا این چند ثانیه ها ( حتی گاهی 5 یا 10 یا 15 ثانیه ) موجب باطل شدن نماز میشوند ؟
در پایان از همگی به خاطر اینکه وقت با ارزششان را برای پاسخگویی به سوالات من میگذارند سپاسگذاری میکنم . :razz: :razz: :razz:
New Member
New Member

پست توسط aminarazi »

با عرض سلام :D
من پاكستاني هسبم و اوائل بلوغ نمي دانستم كه از مجتهدي كه از دنيا رفته .نبايد تقليد شروع كرد ولي من از امام خميني تقليد شروع كردم و الان مقلد رهبر هستم انچه را كه انجام دادم قبل درست است يا نه؟
با تشكر :-x :razz: :razz:
amnarazi
-
سپاس‌های ارسالی: 350 بار
سپاس‌های دریافتی: 389 بار

پست توسط HRG »

aminarazi, دوست عزیز حالا چرا سه بار پشت سرهم پرسیدی ؟ :-(

اصولا در بیشتر موارد چیزی که از روی سهو انجام بشود تا حدودی صحیح است و در مورد سوال شما هم چنین است ولی مهم اینه که به محض اینکه متوجه شدی بایستی تغییر رویه بدهی :)

موفق باشید. :razz:
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 3085 بار
سپاس‌های دریافتی: 5884 بار
تماس:

پست توسط محمد علي »

aminarazi نوشته شده:با عرض سلام :D
من پاكستاني هسبم و اوائل بلوغ نمي دانستم كه از مجتهدي كه از دنيا رفته .نبايد تقليد شروع كرد ولي من از امام خميني تقليد شروع كردم و الان مقلد رهبر هستم انچه را كه انجام دادم قبل درست است يا نه؟
با تشكر :-x :razz: :razz:

به نام خدا

با سلام خدمت دوست گرامی

از آن جایی که رهبر ، مقلدین خود را به تقلید از امام فراخوانده اند ، پاسخ سوال شما را از توضیح المسائل امام عرض می نماییم :

مسئله ٩ - تقليد ميت ابتداءاً جايز نيست ، ولى بقاى بر تقليد ميت اشكال ندارد. و بايد بقاى بر تقليد ميت به فتواى مجتهد زنده باشد

و كسى كه در بعضى‏از مسايل به فتواى مجتهدى عمل كرده، بعد از مردن آن مجتهد مى‏تواند در همه مسايل از او تقليد كند.

بنابر این مسئله ، شما در آن دوران ابتدایی ، در واقع بدون مرجع و بدون تقلید گذرانده اید ، لذا حکم زیر تکلیف شما را معلوم می نماید :

مسئله شماره ١٤ - اگر مكلف مدتى اعمال خود را بدون تقليد انجام دهد در صورتى اعمال او صحيح است كه بفهمد به وظيفه واقعى خود رفتار كرده است

‏يا عمل او با فتواى مجتهدى كه وظيفه‏اش تقليد از او بوده يا با فتواى مجتهدى كه فعلا بايداز او تقليد كند، مطابق باشد.

یعنی عمل خود را با فتوای رهبر ( که در واقع همان فتاوای امام است چک کنید) اگر مشکلی نداشت ، نیاز به انجام دوباره نیست .

این مسئله در این مورد خاص اینگونه بود ، یعنی چون فتوای رهبر همان فتوای امام است ، زیاد مشکلی ندارید . اما اگر مرجع اول و دوم شما فتوایشان

متفاوت بود ، انوقت دقت بیشتری لازم بود .
[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests] 
ارسال پست

بازگشت به “نماز”