سلام پاسخ جو عزیز!
و باز متشکر!
اما لازمه بگم که در جواب دادن ها مدیران محترم کمک زیادی می کنند و بدون مشورت و نظارت گروهی ، جوابی به کسی داده نمیشه .
اینو برای این گفتم چون نوشته بودی "ظاهرا فقط شما به من جواب میدی" ... نه اینطور نیست تقریبا خیلیا هستن که در جواب کمک می کنن
اگر شما می گی پس حتما درسته!مگه میشه پاسخ خالی ببنده!دربست شرمنده مدیران عزیز!و متشکر از انها!
نکته بعدی اینه که ازت خواهش می کنم که پله پله و با من جلو بیای و طبق همون چیزایی که نوشته میشه بحث کنیم .
درسته که من سعی می کنم خودمونی بنویسم ، اما خواهشم اینه که روی همه جملات دقت کنی و سرسری رد نشی.
چشم پاسخ جو جان!
اگر خدای نکرده فکر می کنی من از روی نوشته های شما که به خاط من نوشتی سرسری رد می شم! از این به بعد خط به خط نقل قول می زنم! و می گم فهمیدم تشکر! یا نفهمدیم ادامه بدیم!
------------------00000000000000000000------------
نکته بعدی اینه که بدون اعلام قبلی ، کسی جریمه نمیشه . یعنی اینکه بهشون میگن اگه فلان کار رو بکنی نتیجه اش اینه اگرم نکنی اون .
بعد از این اعلام هرکی تخلف کرد جریمه میشه هر کی هم اطاعت کرد تشویق میشه .(پاداش میگیره)
100 درصد درسته!
پس اگر کسانی توی دنیا بودند که دین حق بهشون نرسید ولی ادمای خوبی بودند (خدا یه حساب دیگه ای براشون داره در آخرت ، توی احادیث داریم که اونجا
یه محیطی برای آزمایششون فراهم میشه و دین حق بهشون عرضه میشه و امتحان میشن ... پس همینجوریم باز نمیرن بهشت بلکه اونجا هم امتحان میشن)
و اینهم برایم جالب و قابل قبول بود! چون نشنیده بودم 2 باره امتحان می شند!
پاسخ جو جان حرفات سنده!من چاکرتم هستم! ولی اگه روایتی در مورد این داری بزار با تشکر!
با کسایی کار داریم که دین حق ، در اینجا بهشون عرضه شد ولی نپذیرفتند و گفتند ما خودمون کارای خیر می کنیم
و به دین خودمون هستیم و خدای شما و آئین شما رو قبول نداریم . یا اینکه اصلا دینی نداشتند ولی گفتند ما خودمون یه راهی برای رسیدن به خدا پیدا می کنیم .
اتفاقا با اینان کاری نداریم ! اینان کافرند!
البته اگر منظور شما مسیحی یا یهودی نباشد!
چون اونا دنبال خدایی دیگه نیستند ! دنبال گزشته گانشان هستند!
اونا هم گمراه هستند منتها!بزرگانشون که می دانند و گمراهند و به گمراهی افراد بیشتر دامن می زنند!اصل مطلب هستند!
----------------
پاسخ جو جان با مثالات زیاد برام مفهموم نیست و کامل نیستند و قابل قیاس ! البته این نظر منه! شاید اشتباه و مشکل از بنده است! شرمنده!
ولی خاب بزار منم یه مثال بزنم!
یه معلم ریاضی میاد م یگه این مثله 10 نمره داره واسه قبولی!و دیگر 40 تا مثلهای دیگر 10 نمره!
حالا یکی میاد اون 10 تا دیگه رو می خونه! کاملم باز نمی خونه! 9 می گیره!!
درسته حرفه معلم رو گوش نکرده! و راه راحت و سریعتر رو نرفته! ولی خواب به بخش دیگرش گوش کرده! و در میان معلم مهربان ما اون 1 نمره را نیز بهش ارفاق می کنه! تا تلاشاش هدر نره!
این هم مثال من!
(ضمنا یه نکته مهم باید این وسط بگم : اونم اینکه برام نوشته بودی کجای قرآن ... ؟ یا اینکه خدا کجا گفته ...
اولا نباید فراموش کنیم که دین ما در دو قسمت نازل شده ، یکی قرآن و یکی تفسیرش یعنی احادیث معصومین و به اصطلاح بهشون میگن ثقلین
یعنی دوچیز گرانبها که پیامبر.ص برای ما گذاشته . نباید اشتباه کرد و هی گفت کجای قرآن نوشته ... عزیز من توی قرآن حتی ننوشته نماز صبح چند رکعته ؟
خوب ما از کجا فهمیدیم ؟ از حدیث پیامبر .ص /// همیشه باید یادت باشه که نباید فقط به قرآن استناد کرد و احادیث رو رها کرد ، چون هرکدوم بدون اونیکی
کامل نیست )
بله 100 درصد!
و خداوند گفت: «من با شما هستم! اگر نماز را برپا داريد، و زكات را بپردازيد، و به رسولان من ايمان بياوريد و آنها را يارى كنيد، و به خدا قرض الحسن بدهيد ( در راه او، به نيازمندان كمك كنيد)، گناهان شما را مىپوشانم ( مى بخشم); و شما را در باغهايى از بهشت، كه نهرها از زير درختانش جارى است، وارد مىكنم. اما هر كس از شما بعد از اين كافر شود، از راه راست منحرف گرديده است. (12)
اولا که اینا رو به قو بنی اسرائیل گفته. نشنیده بودم یهودی ها هم نماز می خونند! برام جالب بود. پس اونها هم نماز گزار هسنتد!
دوست عزیز یه چندتا سوال و ایرادی اومد هی نوشتم و هی خودم جوابشو یا فتم!!
اما خواب چندتا می مونه!!
اینایی که گقته اگر بخای بگی پس باید بگی همشون جزو واجبات هست و اگر یکیشو انجام ندی بهشت نمی ری!
مثلا خیلی از انسان ها نماز خوان حتی خیر هستند که زیاد دینی هم نیست می دونی که زکات زیاد تو جامعه عرف نیست!و زیاد تو چش نیست!
اینا هم کمک می کنند! اما چیزی به عنوان ذکات ندارند! یعنی نمی پردازند اینا چی؟به قولی زیاد تو باب زکات نیستند!
اینا هم می رن چنهدم؟؟ پس در نتیجه خدا چندتا راه گزاشته که می شه با این راه ها نزدیک شد! و درسته استفاده از همشون بهره و با هم جاده رو تکمیل می کنند! اما استفاده از یکیشون هم می تونه مقداری از جاده رو طی کنه!
آیه خیلی واضحه . دقت کن : خدا میگه من در صورتی با شما هستم ( چه توی دنیا و چه درآخرت ) که نماز رو برپادارید .
و ادامشم هست یعنی چزهای دیگه ای هم هست!
خدا که با هر کی هست که اون شخث بخواد باشه!
دیدم و تو روایت ها هم هستی هر کی از خدا بخاد خدا صداشو می شنوه.
بسیار دیدم و شنیدم انسانهای غیر نماز خوان از خدا در لحظه نا امیدی و دلشکستگی چیزی خواسته باشند و تمام وجود رفته باشند پیش خدا و دست خالی برنگشته باشند!
پس هر وقت ما بخواهیم در رحمتش رو باز می کنه! البته از این خصلاتا بیاد یکی شو داشته باشیم یعنی من اونایی که دیدم و شنیدم یکی شو داشتن و اون انفاق بود! و بخشش!در کل مهربانان و رحم کنندگان را دیدم که مورد لطف و عنایت خدا قرار گرفتند زمانی که مشکلی داشتند و به خدا مراجعه کرده بودند!
چیا فهمیدیم از این آیه ؟
من که هر چی فهمیدم تو نوشته هام هست!
شما رو نمی دونم؟
1- خدا در صورتی با ماست (و به قول تو از حقش میگذره و می بخشه ، که ما در مسیرش باشیم و به این کارا عمل کنیم ) همینجوری کشکی که نگفته از حقم میگذرم... (اینجوری باشه همه طلبکار میشن)
داداش طلب نیست!
ولی خاب امید هست شخصی میاد به مستمندی کمک می کنه!
به امید اینکه خدا کمکش کنه! چیمیشه!
نماز قبل از زکات اومده ، و مقدمه است ، اگه نباشه زکاتم نیست
و
خیلی مهمه (اونایی که با تفسیر و علوم قرآنی اشنا هستن می دونند که ترتیب کلمات بکاررفته در آیات خیلی مهمه و معنی داره)
خاب پس ترتیب کلمات مهمه!!
من با شما هستم! اگر
نماز را برپا داريد، و
زكات را بپردازيد، و به
رسولان من ايمان بياوريد و آنها را يارى كنيد، و به خدا قرض الحسن بدهيد
1-نماز!
2-زکات!
3-ایمان!
خاب پس اول نمازه! دوم زکات و سوم ایمان!
و حالا من می پرسم اگز ما ایمان نداشته باشیم! که در مرحله بعد از نماز هست! چگونه نماز بخانیم!
به نظر شما انسان ها اول نماز می خوانند! بعد ایمان می اورند؟ یا اول ایمان می اوردند بعد نماز می خوانند!
به بندگان من كه ايمان آوردهاند بگو نماز را برپا دارند
اینجا هم اول گفته ایمان بیارن ، بعد نماز ، بعدش انفاق و کمک .
بفرما تو این یکی ایه اول گفته ایمان بعد نماز!!
اولا نماز اثراتی داره ، که خود این اثرات موجب تقویت ایمان انسان و ایجاد توفیق برای کارهای بعدی میشه .
درسته که به قول شما بعضیا نماز می خونن ولی گناه هم می کنن . برای همینه که توی قرآن فقط خوندن نماز نیومده بلکه اقامه کردن و برپاداشتن حقیقی اش اومده
یعنی کسی که واقعا نماز گزار باشه سراغ گناه نمیره . اما بالاخره بشر عادی معصوم نیست و بعضا توی خاکی میزنه . اما کسی که توی جاده باشه ،
میزنه توی خاکی و اینجاست که دستشو میگیرن و با شفاعت میارنش توی راه .
اما اونیکه از اول توی خاکی باشه و کلی هم حالشو ببره و اصلا هم به فکر جاده نباشه دیگه شفاعتشو نمی کنن .
اون حدیث هم که نوشته بودم از حضرت زهرا.س همین بود . یعنی کسی که بفهمه و توی مسیر باشه و قدم بزنه ، یه موقع هم که داشت چپ می کرد
دستشو میگیریم . (یادمونم نره که شفاعت مال آخرت نیست فقط ، توی این دنیا هم بدون کمک اونا ما بیچاره شده بودیم )
100 درصد درست!
و اینکه تا حدودی در مورد قضیه حضرا زهرا متوجه شدم!
فرض کن یه فرمانده سپاه ، به لشکرش دستور بده که از این کوه برن بالا .
یه سری میرسن به قله
یه سری حرکت می کنند به سمت قله اما وسط راه می مونن
یه سری هم اصلا از جاشون تکون نخوردند و حرکتی نکردند .
خوب به نظر شما اون فرمانده اگر بخواد دست کسیو بگیره و بیاره بالا اونا کیا هستند ؟
معلومه دسته دوم ، چون توی مسیر بودند و نیت قله رو داشتند ولی نتونستند برسن (اینجاست که شفاعت میاد وسط و کمکشون می کنه)
خاب این قبوله!
منم نمی گم همرو می بخشه!
منظورم اشخاصی که نماز رو نخونددند قول ولی به هر حال چند جایی خدا رو در نظر گرفتند! و چند جای وسه رضای خدا کار انجام دادند و خدا رو خوشحال کردند!
اونا رو می گم که رحمت خدا شامل حالشون میشه و به قول شما دست شونو می گرن!
اما بریم توی بحث خودمون .
حالا فرض کن توی همون لشکر ، یه سری بگن ما می ریم علف بیابون جمع می کنیم و می بریم میدیم به عشایر منطقه تا هیزم داشته باشن
اینم کار خوبیه دیگه ، مگه چشه ؟ خوب این بندگان خدا هم توی سرما هستن ...
بابا اصلا فرمانده دستور داده برید بالای کوه !!! شما رفتی پی اجتهاد خودت که الان این کار بهتره
همۀ حرفم سر همینه که اونیکه دین رو فرستاد ، دستور داد این کارو بکن تا رستگار بشی . هیچ راه دیگه ای هم نذاشت که همه فکر کنن ... بله دلت پاک باشه بقیه چیزا حله
نه عزیز همه جا باید دید دستور خالقم چیه ؟ سراغ همون برم !
نکه قله خدای ما فقط نمازه؟؟؟
اون نکه قله و هدف صالح بودن هست!
در سته نماز جزو ارکانشه! ولی هدف اصلی فقط نماز نیست!
هدف این فرمانده رسیدن به نوک کوه است! اگر تشبح شما از این فرمانده به خدا هست هدف خدا رسیدن ما به نماز هست؟ همین؟ یا نماز خود وسیله ای برای رسیدن به خدا و خوبی هاست؟؟
حالا همون مثال شما اینگونه معنا پیدا می کنه که.
این فرمانده می گه با تناب و این وسایل برید نک قله!را حتتره!
حالا یه 4 نفری فرماندرو دوست دارن اما اعتقادی به تناب ندارن و واسه دل فرماند و واسه اینکه اون خوشحال شه! میان از دستشون استفاده می کنن!
میان تمام تلاششونو می کنند! ولی تا حدی بیشتر نمی تونن بیان بالا! ولی خاب فرمانده رو دوست داشه و سعی کردن اینگه به اون هدف ایشون که براشون تایین کرده برسند!
واضح تر نماز مسلا همان طناب هست! ولی تمام وسایل رسیدن نیست!
ما فقط با تمام وائل می تونیم کل قله رو فتح کنیم! ولی حداقل با مقداری از اون می تونیم تا وسط کوه بریم که!
گیرم که فرماندم نمی گه که هر کی فقط رسید بالای کوه ما بهش 10 روز مرخصی می دیم!
می گه هر کسی به مقداری که تلاش کرد و تا اونجایی که به قله رسید!
مرخصی می دیم!
اوناییم که پایه کوه موندن! 20 روز اضافه می خوردن!
من «الله» هستم; معبودى جز من نيست! مرا بپرست، و نماز را براى ياد من بپادار! (14)
بطور قطع رستاخيز خواهد آمد! مىخواهم آن را پنهان كنم، تا هر كس در برابر سعى و كوشش خود، جزا داده شود! (15)
پس مبادا كسى كه به آن ايمان ندارد و از هوسهاى خويش پيروى مىكند، تو را از آن بازدارد; كه هلاك خواهى شد! (16)
اول میگه هیچ پروردگاری جز من نیست ، پس فقط منو بپرست بعدشم میگه نماز رو برای اینکه دائما به یاد من باشی بخون .
دوباره اینجا بعد از نماز بلافاصله اشاره به قیامت می کنه ویه نکته هم میگه که بعد از نماز ، اون دنیا هرکس به اندازه سعی و تلاشی که
در راه من کرده پاداش میگیره . اما باز هم این سعی و تلاش مشروط به نماز هست .
یه نکته قشنگی هم در آیه بعد میگه که : هواستو پرت نکنن کسایی که هی میگن اقا ایمان به خدا چیه نماز چیه ؟ و دنبال دل خودشون هستن
خیلی تذکر قشنگی داده ، گویا اصلا خدا خودشم می دونسته که بهونه ادما چیه ... خودش نهی کرده و گفته حواست پرت اینا نشه .
آیه آخر هم این :
سوره عنکبوت
اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ (45)
آنچه را از كتاب (آسمانى) به تو وحى شده تلاوت كن، و نماز را برپا دار، كه نماز (انسان را) از زشتيها و گناه بازمىدارد، و ياد خدا بزرگتر است;
و خداوند مىداند شما چه كارهايى انجام مىدهيد! (45)
مهم ترین اثر نماز اینه که شمارو از زشتی ها و پلیدی ها به طور خودکار باز میداره ، و این تازه هدف کوچکی هست و یاد خدا که هدف بزرگتر هست و در آیه قبل هم گفتیم اینجا اومده که بزرگترین هدفه .
و بعدشم باز خدا کنایه زده که : ما می دونیم شما چه می کنید و از حالتون خبر داریم .
-------------------------------------------------------------------------------------------
یه نکته هم راجع به نیت خالص بود . اونم اینکه نیت خدایی به این معنی نیست که برای بهشت و جهنم کار کنم . خالص یعنی فقط برای خودش
نه حتی برای نجات خودم . (البته مراتبی داره که توی همون تاپیک دیگه که باز کردی بعدا بهش می رسیم ، گر صبر کنی) فعلا باید اینجا یه سری چیزا رو
باهم طی کنیم ، به اونم می رسیم .
فعلا منظورم از خالص کردن نیت این بود ؛ برای انساندوستی و این حرفا (صرفا نمیشه کاری کرد) مگر اینکه با دید کلی تری از آخرت و رضایت خدا ،
به خلقش هم کمک کرد .
اونم با شرایطی که در آیات اومده بود !!
برادر نماز خیلی مهمه! قبول! ستون دین هست! ولی تمام دین نیست!!
اقا قبول اونایی که نماز نخونن پیش خدا شرمگن هستند! که خدا ما اشتباه کردیم(در روز اخرت) ولی خاب نادنیمون بود!!
ولی در عوض خدا در نظرت داشتیم کاملا بی خیالت نبودیم به خاطر خوشنودی خدا انفاق کریم!
حق کسی رو نخوردیم!
حال انصاف هست که خدا فقط به خاطر
نماز را براى ياد من بپادار! (14)
یعنی همون چیزی که متعلق به خداست! بریم جهندم! یکی مقل من اومده دنبال می دونه نماز چیه ارزشش چیه! حالا اگه نخونم درسته می دونستم و نکردم! اما این افرادی که من می گوم مثل من و یا شما تو جو نبوده و اینطور که باید به نماز ایمان نیوردند!
بابا ما کرم خدا اینطور سراغ داریم که به هر بهانه ای رحمت کنه!
نه اینکه بنده ای رو فقط به خاطر خودش چون که حق خودشو نداده عذاب بده!
شایدهم من زیادی به بخشش خدا اعتماد دارم .
بی خیال ادامه می دهیم.
حالا نیای بگی ، خوب من یکار دیگه می کنم که به یاد خدا باشم ؛ نه عزیز دیگه اگه از این گیرا بدی مخالف قرآن حرف زدی و ... )
برادر تو نوشته های بلا هم گفتم نماز تو قران به تنهایی نیست! بلکه بخشهای دیگری هم مانند انفاق هست که باعث خوشنودی خدا میشه!
در سته بخش مهمش است ولی همه اش نیست!
----------------------------
و اما در مورد نتیجه!
گفتم که تا حدودی گرفتم نتیجه های رو که نشتید!
فوایید بسیار عالی داشت!
اما اصل مطلب هنوز مبهم هست!البته برای من گمراه!!
خلاصه رفیق من نتیجم این بود!
خدا خودش مهربان هست و رحم کننده! و از نظر من به کسانی که رحم کنند! نیز رحم می کنند!
بابا خدا شرایط هم می سنجه! یکی که بهش می گن نماز بخون چماق میارن بالا سرش بخون! از نماز بدش میاد!مشکل از اون طرف هست که با چماغ اومده!
شرایط بد رو ایجاد کرده! یا به کسی می گیم که نماز بخون اما خوب حقانیتش رو نمی تونیم بهش ثابت کنیم و بهش بفهمیونیم! مشکل از ما بود که نتونستیم خوب بهش بگیم!
کسی که تازه تو 14 سالگی فهمیده نمازی هست می خونن و نه بابایی بهش گیر داده و توضیح داده که بخون!
با کسی که از اول با توجه به رهنمود های خانواد و شرایط موجود خونده! فرقی نداره؟؟ هر دو اگز نمازاشون مشکل پیدا کنه! یکسان محاکمه می شن؟
ایا خدا نمی گه تو چرا تو که تمام کمال راه رو دیدی ما همه چی رو برات فراهم کردیم فهمیده بودی قبول داشتی تو چرا کم کاری کردی؟
--------------------------------_(-_
و در ضمن در مورد اینکه به شهادت خود خدا افراد زیادی می رن جهندم!
من ایه رو خوندم و تفسریش این گونه متوجه شدم که تا قبل از زمان این ایه و زمان بنی اسراویل افرادی زیادی رفتند دنبال شیطون! و نه بعد از ان! و برای اینده صدق نمی کرده .و به اینده اشاره نشده!
اونان یعنی بنی اسرائیل در کنار پیامبر بوده و حرف گوش نکردند!!
-----------------------------
ببین برادر پاسخ جون من خیلی دوست دارم و کوچیکتم هستم!
دوست ندارم نارحت شی و فکر کنی سرسری متنتو خوندم واسه همین خط به خط رفتیم!
درسته؟
من به نوشته هات اشاره کردم! تا بفهمی دقیقا جواب کدوم نشوته چیه و بدونی همشو خوندم یا فهمیدم یا نفهمیدم!
شما هم لطفی کن اگر پاسخی می دی!
نقل قول نوشته منم بزار تا بهتر متوجه شم!
و بازهم تشکر!