سلام
یک سوال دارم که امیدوارم از طریق آیات قرآن به من پاسخ دهید
خداوند در آیات مختلف قرآن پس از خلقت آدم به ملائکه دستور سجده میدهد. این وسط ابلیس از ملائکه نبود پس امر خداوند هم بر او واجب نبود ( و اذ قلنا للملائکة .. )
پس طبعا ابلیس میتوانست سجده نکند.
علت چیست که با وجود اینکه امری به ابلیس نشده ولی از آسمان طرد شد
چرا ابلیس باید سجده میکرد
مدیر انجمن: شورای نظارت

-
- سپاسهای ارسالی: 45 بار
- سپاسهای دریافتی: 67 بار
چرا ابلیس باید سجده میکرد
[External Link Removed for Guests]

-
- سپاسهای ارسالی: 72 بار
- سپاسهای دریافتی: 227 بار
Re: چرا ابلیس باید سجده میکرد
به elaha سلام دررابطه باسوال فوق نکاتی راعرض میکنم 1-درقرآن میفرمایدابلیس ازجن بود«و اذ قلنا للملائكة اسجدوا لآدم فسجدوا الا ابليس كان من الجن» (سوره کهف آیه05) 2-همانطور که بعضی ازاهل علم گفته اندابليس هرگز فرشته نبوده ولي از آن جا كه در صف آنها قرار داشت و آنقدر خدا را پرستش كرده بود كه به مقام فرشتگان مقرب تكيه زده بود، مشمول خطاب آنها در مسأله سجده بر آدم شد 3-درزبان عربی استثناءبردوقسم است متصل ومنفصل درآيه فوق قرينه وجود دارد كه استثنا منقطع است نه متصل،ودر استثنا منقطع مستثنی ازجنس مستثنی منه نیست امیداست پاسخ خودرادریافت کرده باشیدلطفانظرتان رابنویسیدموفق باشیدوالسلام.
اللهم اجعلنا من المتمسکین بولایة رسولک (ص) وامیرالمؤمنین واولاده الطیبین الطاهرین المعصومین (ع)

-
- محل اقامت: زمین پهناور خدا (أرضُ اللّٰه الواسعة)
- سپاسهای ارسالی: 218 بار
- سپاسهای دریافتی: 311 بار
سلام
جواب سوالتون در سوره ي مباركه ي اعراف آيه ي شريفه ي 12 بيان شده . در اين آيه خداوند مستقيما به ابليس ميفرمايد : چی باعث شد که سجده نكنی موقعی که بهت دستور دادم . ( إذْ امَرْتُک ) . دیگه کاملا مشخصه که خدا بهش دستور سجده داده . و دلیل دیگه جوابِ ابلیسِ متکبرِ احمق هست که نگفت به من دستور ندادی بلکه گفت : من برتر از او هستم .یکی از چیزهای بسیار جالب در قران کریم , این هست که وقتی آیه ای رو میخونیم و سوالی برامون پیش میاد جواب سوال در جای دیگری از قران وجود داره .
جواب سوالتون در سوره ي مباركه ي اعراف آيه ي شريفه ي 12 بيان شده . در اين آيه خداوند مستقيما به ابليس ميفرمايد : چی باعث شد که سجده نكنی موقعی که بهت دستور دادم . ( إذْ امَرْتُک ) . دیگه کاملا مشخصه که خدا بهش دستور سجده داده . و دلیل دیگه جوابِ ابلیسِ متکبرِ احمق هست که نگفت به من دستور ندادی بلکه گفت : من برتر از او هستم .یکی از چیزهای بسیار جالب در قران کریم , این هست که وقتی آیه ای رو میخونیم و سوالی برامون پیش میاد جواب سوال در جای دیگری از قران وجود داره . دوستِ عزیز، چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد ،همه ما آسمونی هستیم وشمارش معکوس برای بازگشتمون ازهمون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده و حسابِ بسیار دقیقی هم در انتظارمونه.
یه آسمونیِ فعّال باش که آزمایشِ دنیا تکرارشدنی نیست.
باور نمیکنی؟ همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر تا مانعِ پرواز بشی.
قبول نداری؟
این شما واین هم دنیا
یه آسمونیِ فعّال باش که آزمایشِ دنیا تکرارشدنی نیست.
باور نمیکنی؟ همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر تا مانعِ پرواز بشی.
قبول نداری؟
این شما واین هم دنیا