دعای صنمی قریش
مدیر انجمن: شورای نظارت

-
- سپاسهای ارسالی: 72 بار
- سپاسهای دریافتی: 227 بار
دعای صنمی قریش
با سلام دعای صنمی قریش منسوب به علی {ع}ازنظرسندبی اعتباربوده چون سندنداردومرسل است وازنظرمتن هم جعلی وبی اعتبارمیباشد برای نمونه میگوید{بکل آیه حرفوها}یعنی قرآن راتحریف کرده انداین مطلب برخلاف نظرمحققین ازعلماءشیعه وسنی است سعی کنید اینگونه مطالب جعلی رامنتشرنکنید که به ضرر شیعه است.
اللهم اجعلنا من المتمسکین بولایة رسولک (ص) وامیرالمؤمنین واولاده الطیبین الطاهرین المعصومین (ع)

-
- سپاسهای ارسالی: 10691 بار
- سپاسهای دریافتی: 5476 بار
- تماس:
Re: دعای صنمی قریش
. ,
دوست عزیز این دعا بسیار هم مجرب است همچنین نزد علما.
این دعا در نزد بزرگان بسیار مورد توجه میباشد از جمله امام خمینی سند آن را تایید نموده و جابر بن عبدالله انصاری صحابه بزرگ رسول خدا صلی الله علیه و اله که از افتخارات عالم شیعه و فقیه بزرگ که به شیخ اعظم معروف است در جایی در باب صلاة نقل میکند: (مستحب است که دعای صنمی قریش در قنوت خوانده شود).
این دعا در کتاب بحارالانوار هم نقل شده و متاسفانه افراد نا بلد و غیر متخصص فقط یاد گرفتند بگویند فلان حدیث سند نداره
اخه یکی نیست بگه شما علم درایه و رجال خوندی که به این راحتی میگویی سند نداره ؟
و جالب اینه که معمولا هم درمورد دعاهایی که لعن هست مطرح میشه چند وقت پیش هم سند زیارت عاشورا مورد خدشه قرار گرفت از سوی افراد بی خرد که الحمدلله علما
جبهه گرفتند و نگذاشتند این مساله ادامه پیدا کنه.
دوست عزیز این دعا بسیار هم مجرب است همچنین نزد علما.
این دعا در نزد بزرگان بسیار مورد توجه میباشد از جمله امام خمینی سند آن را تایید نموده و جابر بن عبدالله انصاری صحابه بزرگ رسول خدا صلی الله علیه و اله که از افتخارات عالم شیعه و فقیه بزرگ که به شیخ اعظم معروف است در جایی در باب صلاة نقل میکند: (مستحب است که دعای صنمی قریش در قنوت خوانده شود).
این دعا در کتاب بحارالانوار هم نقل شده و متاسفانه افراد نا بلد و غیر متخصص فقط یاد گرفتند بگویند فلان حدیث سند نداره
اخه یکی نیست بگه شما علم درایه و رجال خوندی که به این راحتی میگویی سند نداره ؟
و جالب اینه که معمولا هم درمورد دعاهایی که لعن هست مطرح میشه چند وقت پیش هم سند زیارت عاشورا مورد خدشه قرار گرفت از سوی افراد بی خرد که الحمدلله علما
جبهه گرفتند و نگذاشتند این مساله ادامه پیدا کنه.

-
- محل اقامت: ای کاش نجف
- سپاسهای ارسالی: 190 بار
- سپاسهای دریافتی: 385 بار
- تماس:
الله علی اول خوب جستجو کنید بعد بگویید .... : کتاب نفحات الاهوت فی لعن الجبت و الطاغوت تألیف محقق ثانی مرحوم کرکی ص 173 دعایی به نام دعا صنمی قریش نقل شده در جلد 85 ص 240 بحارالانوار نیز نقل شده .
پيامبر(ص) به على(ع) فرمود:
«انت منى بمنزلة هارون من موسى الا انه لا نبى بعدى؛ ».
« تو نسبت به من، به منزله هارون از موسى هستى جز اينكه بعد از من پيامبرى نيست».
أللَّهُمَّ العَـن صَنَمي قُرَیشٍ وَجِبتَیهَا وَ طاغُـوتَیها وَ إفکَـیها وابنَـتَیهِمَا اللَّذَینِ خالَفا أمرَکَ وَ أنکَرا وَحـیَکَ
[External Link Removed for Guests]
«انت منى بمنزلة هارون من موسى الا انه لا نبى بعدى؛ ».
« تو نسبت به من، به منزله هارون از موسى هستى جز اينكه بعد از من پيامبرى نيست».
أللَّهُمَّ العَـن صَنَمي قُرَیشٍ وَجِبتَیهَا وَ طاغُـوتَیها وَ إفکَـیها وابنَـتَیهِمَا اللَّذَینِ خالَفا أمرَکَ وَ أنکَرا وَحـیَکَ
[External Link Removed for Guests]

-
mohsen1001 mamashli110 باسلام اولا :این دعا بنا به نقل کفعمی ازابن عباس نقل شده نه ازجابرانصاری ثانیا :مرحوم کفعمی مرسلا وبدون سندذکرکرده است اگرشماسندی برای آن دیدیدبنویسیدتامعلوم شودچه کسی بلداست وچه کسی نابلد ثالثا: امام خمینی درکدام کتاب وصفحه سندآنراتائیدنموده رابعا:برخی ازعلماءبزرگ شیعه آنراجعلی میدانند خامسا:متن آن که ازتحریف قرآن سخن میگویدمثل ایندوجمله {بکل آیه حرفوها} و{وحرفا کتابک} بهترین دلیل برجعلی بودن است.آیا خلیفه اول ودوم قرآن راتحریف کردند؟هرگز /مگرمثل بعضی ازاخباریون نادان بگوئیم قرآن تحریف شده است سادسا: چرااینگونه روایات بی اعتبار رانشردهیم که به ضرر شیعه بوده وبهانه بدست اهل سنت بدهیم که بگویندشیعیان میگویندقرآن تحریف شده. ..
اللهم اجعلنا من المتمسکین بولایة رسولک (ص) وامیرالمؤمنین واولاده الطیبین الطاهرین المعصومین (ع)

-
- تماس:
این هم مطالبی در اثبات این دعای معتبر.
به نقل از جناب استاد عمو ناصر :
اهل علم می دانند که فقها قاعده ای دارند به نام " تسامح ادله " که بر اساس این قاعده ،
مثلا ادعیه ای که مضامین آنها در روایات دیگر آمده باشد را تصحیح می نمایند
و لو اینکه به ظاهر (!) سند آنها مقبول نباشد .
البته شاید برخی از مدعیان (!) ندانند که هر روایت مرسله را ضعیف نمی شمارند .
بلکه بسیاری از روایات مرسله که مضامین آنها در دیگر روایات آمده باشد ، مقبول است .
گذشته از اینکه حتی روایات ضعیف را نیز ما طرد نمی کنیم [FONT=arial narrow]
چرا كه برخي از روايات ضعيف برخي ديگر را تقويت مي كند و از مجموع روايات ضعيف مضمون مورد اتفاق آن ثابت مي شود .
این قاعده ای است که هم رجالیون شیعه قبول دارند و هم رجالیون اهل خلاف
دعای صنمی قریش دعایی که امام علی علیه السلام در قتون خود آن را می خواندند
و سخن شیخ انصاری در تایید این مطلب ، بهترین دلیل بر صحت ان است ....
البته کلام علامه مجلسی نیر مهر تایید و تکمیل این مطلب است ...
مرحوم شیخ علی نمازی در قسمت مقدمه رجال خود ( مستدرک علم رجال الحدیث ) بیان می نماید که در بررسی احادیث ، هم سند مهم و هم متن روایت !
و البته بسیاری روایات هستند که شاید در ظاهر سند آنها ضعف دیده شود ولی به دلیل عمل اصحاب امامیه به آنها ، روایت تصحیح شده است .
مثلا : روایتی که مشهور است در مورد وجوب طمانینه در نماز ، مخدوش است و بنابر کلام مرحوم صاحب حدائق ، اجماع علما دلیل بر قبول آن است .
در رجال و فقه ، چنین کلامی مشهور است : ضعف الروایه منجبر بعمل الاصحاب !
علامه خوئی در معجم ج 1 ص 35 در مورد " عدم امامت غیر بالغ " که بر اساس روایتی ضعیف است بیان می دارند که روایت ضعیف منجبر به عمل مشهور ( اصحاب امامیه ) می باشد .
البته در اینمورد نیز روایات و مثالها زیاد اند ولی همین اندک برای اثبات مرام کفایت می کند .
در مورد دعای صنمی قریش ،تایید شیخ اعظم انصاری و کلام علامه مجلسی مبنی بر مشهور بودن این روایت ، برای ما کفایت می کند ....
البته این ادعیه بیشتر بر ضد عقاید اهالی وحدت است .... لذا حتی بر زیارت عاشورا هم خدشه می کنند که لعن آخر را ندارد !!!!!!!!!!
نظر علامه مجلسی راجع به این دعا :
بحار الأنوار - العلامة المجلسي - ج 30 - ص 394
أقول : ودعا صنمي قريش مشهور بين الشيعة ، ورواه الكفعمي عن ابن عباس ، أن أمير المؤمنين عليه السلام كان يقنت به صلاته ، وسيأتي في كتاب الصلاة إن شاء الله ، وهو مشتمل على جميع بدعهما ، ووقع فيه الاهتمام والمبالغة في لعنهما بما لا مزيد عليه .
این هم لیستی از شارحین این دعا :
الذريعة - آقا بزرگ الطهراني - ج 13 - ص 256 - 257
( شرح دعاء صنمي قريش ) للشيخ أبي السعادات أسعد بن عبد القاهر ، أستاذ المحقق الخواجة نصير الطوسي وغيره ، واسمه ( رشح الولاء في شرح الدعاء ) كما مر في ج 11 ص 236 .
( 939 : شرح دعاء صنمي قريش ) للمولى علي العراقي الفه سنة 878 ه* . ذكره في ( الرياض ) وقال : انه فارسي رأيته باسترآباد وألفه هو في قصبة جاجرم .
( 940 : شرح دعاء صنمي قريش ) فارسي ، للفاضل عيسى خان الأردبيلي .
( 941 : شرح دعاء صنمي قريش ) فارسي ، ليوسف بن حسين بن محمد النصير الطوسي الاندرودي ، أوله : الحمد لله رب العالمين . . الخ رأيته عند العلامة أبي المجد الشيخ آغا رضا الأصفهاني . ( شرح دعاء صنمي قريش ) اسمه ( ذخر العالمين ) كما مر في محله ج 10 ص 9 .
( 942 : شرح دعاء صنمي قريش ) فارسي في غاية البسط يقرب من ( مجمع البحرين ) يوجد عند المحدث الميرزا عبد الرزاق الهمداني ، كما حدثني به . ( شرح دعاء صنمي قريش ) اسمه ( نسيم العيش ) كما يأتي في حرف النون .
( 943 : شرح دعاء صنمي قريش ) أبسط عبارة من ( رشح الولاء ) وهو موافق معه في المطالب ، لم يذكر فيه اسم التأليف ولا اسم مؤلفه ، كان عند المولى مهدي القزويني صاحب ( ذخر العالمين ) حين تأليفه له في سنة 1119 ه* . كما ذكره في أوله ، ولعله بعينه ( ضياء الخافقين ) الآتي في حرف الضاد .
( 944 : شرح دعاء صنمي قريش ) لشيخنا الميرزا محمد علي المدرس الچهاردهي النجفي ، كان بخطه عند حفيده مرتضى المدرسي .
اللهم العن صنمی قریش و جبتیها
مرحوم شیخ انصاری در " کتاب الصلاه " چنین می گویند :
كتاب الصلاة - الشيخ الأنصاري - ج 1 - ص 415 - 416
بناء على منع ما تقدم من كونها من كلام الآدميين ، ومنع حجية إجماع المنقول ما لم يفد الاطمئنان بالحكم ، فبقي أصالة الجواز ، بل استحبابها ، بناء على ما عرفت من كونها - ولو على تقدير كونها من أسماء الألفاظ - داخلة في الدعاء المستحب عموما وخصوصا في الصلاة ، حتى ورد أنه أفضل فيها من قراءة القرآن ، [SIZE=150]مضافا إلى ورود بعض الأدعية المشتملة على هذه الكلمة كدعاء صنمي قريش الذي كان يقنت به أمير المؤمنين عليه السلام ، ودعاء آخر مشتمل عليها حكي عن المهج والبلد الأمين نسبته إلى مولانا أبي إبراهيم عليه السلام ، وما عن مفتاح الفلاح من ذكر بعض القنوتات المشتملة عليها .
این دعا در متون قبل از کتب مرحوم کفعمی هم آمده است ... همچنان که شارحین متقدم بر مرحوم کفعمی ، این دعا را شرح داده اند !
همانند یکی از اساتید مرحوم سید بن طاووس
إقبال الأعمال - السيد ابن طاووس - ج 1 - ص 11 - 12
مشايخه والمجيزين له :
1 - أسعد بن عبد القاهر بن أسعد الأصفهاني ، صاحب كتاب رشح الولاء في شرح دعاء صنمي قريش ، اجازه في صفر سنة 635 ه* .
یعنی ایشان ( شیخ اسعد اصفهانی ) که در قرن 7 زنده بوده است ، شرح دعای صنمی قریش را نوشته است و تقدم دارد بر مرحوم کفعمی که متوفی سنه 905 ه. ق هستند !!!
الذريعة - آقا بزرگ الطهراني - ج 11 - ص 236
( 1434 : رشح الولاء في شرح الدعاء ) يعنى دعاء صنمي قريش .
للشيخ أبى السعادات أسعد بن عبد القاهر بن أسعد الأصفهاني .
يروى عنه السيد رضى الدين جمال السالكين علي بن طاوس والمحقق نصير الدين الطوسي
والشيخ ميثم البحراني ذكره في ( رسالة مشائخ الشيعة ) و ( أمل الآمل )
ومر في ( ذخر العالمين في شرح دعاء الصنمين ) المؤلف ( 1119 )
ان هذا الكتاب كان موجودا عنده . ونقل عنه المجلسي في باب القنوت من كتاب صلاة البحار .
جالب است بدانید که مرحوم کفعمی نیز از این عالم بزرگ نقل قول کرده است :
خاتمة المستدرك - الميرزا النوري - ج 2 - ص 463
ج - الشيخ الفاضل الجليل أبو السعادات أسعد بن عبد القاهر بن أسعد الأصفهاني ،
العالم الفاضل المعروف ، صاحب كتاب رشح الولاء في شرح دعاء صنمي قريش ،
الذي نقل عنه الشيخ إبراهيم الكفعمي في حواشي جنته وغيرها .
عالم دیگری که متن دعای صنمی قریش را بیان کرده و متقدم بر مرحوم کفعمی می باشد ،
مرحوم شیخ حسن بن سلیمان حلی می باشد .
ایشان از علمای قرن 8 بوده اند و از شاگردان مرحوم شهید اول بوده اند .
مرحوم حسن بن سلیمان حلی ، دعای صنمی قریش را در کتاب " المحتضر " ص 111 بیان نموده است ....
یکی دیگر از شارحین این دعا ، مرحوم یوسف انداروادی بوده است .
كشف الحجب والأستار - السيد إعجاز حسين - ص 335
1839 - شرح دعاء صنمي قريش بالفارسية
ليوسف بن محمد بن الحسين بن محمد النصير الطوسي الاندرودي
أوله الحمد لله رب العالمين والصلاة والسلام على أشرف الخلائق محمد وآله أجمعين الخ *
تراجم الرجال - السيد أحمد الحسيني - ج 2 - ص 874
يوسف الانداروادي ( ق 8 - ق 8 )
يوسف بن الحسين بن محمد النصير الطوسي الانداروادي عالم جليل واسع الاطلاع ،
من أعلام القرن الثامن ، كان يسكن في سبزوار .
اختلفت النسخ في الحسين " الحسن " والطوسي " الطبرسي " .
له " شرح دعاء صنمي قريش " ألفه سنة 740 .
یکی از شارحین دعای صنمی قریش ، مرحوم مولی علی عراقی می باشد ...
آغا بزرگ طهرانی چنین می گویند :
الذريعة - آقا بزرگ الطهراني - ج 13 - ص 256
( 939 : شرح دعاء صنمي قريش ) للمولى علي العراقي الفه سنة 878 ه* .
ذكره في ( الرياض ) وقال : انه فارسي رأيته باسترآباد وألفه هو في قصبة جاجرم .
مرحوم آغا بزرگ طهرانی در کتاب " الذریعه " تصریح دارد که دعای صنمی قریش از ادعیه معروفه می باشد.
الذريعة - آقا بزرگ الطهراني - ج 13 - ص 246
وبالنظر لاهتمام القدماء بها ورغبتهم في إيضاح معانيها ،
فقد عمدوا إلى شرح معظم الأدعية المعروفة ك* ( دعاء أبي حمزة الثمالي )
و ( دعاء الاحتجاب ) و ( دعاء الجوشن الصغير ) و ( دعاء الجوشن الكبير )
و ( دعاء السمات ) و ( دعاء السيفي ) و ( ودعاء الصباح ) و ( دعاء صنمي قريش )
و ( دعاء العديلة ) و ( دعاء كميل بن زياد ) و ( دعاء المشلول ) و ( دعاء الندبة ) وكثير غيرها .
مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی در " شرح احقاق الحق " عبارتی دارند که نشان از اطمینان از صحت صدور دعای صنمی قریش دارد .
شرح إحقاق الحق - السيد المرعشي - ج 1 - شرح ص 337
أورده العلامة المجلسي في باب القنوت من كتاب الصلاة من مجلدات البحار
ونقل هناك فوائد عن كتاب رشح الولاء في شرح الدعاء
للشيخ الجليل أسعد بن عبد القاهر بن الأسعد الإصبهاني ،
ثم اعلم أن لأصحابنا شروحا على هذا الدعاء ( منها ) الرشح المذكور ( ومنها )
كتاب ضياء الخافقين لبعض العلماء من تلاميذ الفاضل القزويني صاحب لسان الخواص
( ومنها ) شرح مشحون بالفوائد للمولى عيسى بن علي الأردبيلي
وكان من علماء زمان الصفوية ، وكلها مخطوطة .
وبالجملة صدور هذا الدعاء مما يطمئن به ،
لنقل الأعاظم إياها في كتبهم واعتمادهم .
[SIZE=200][COLOR=black]یا علی ع
به نقل از جناب استاد عمو ناصر :
اهل علم می دانند که فقها قاعده ای دارند به نام " تسامح ادله " که بر اساس این قاعده ،
مثلا ادعیه ای که مضامین آنها در روایات دیگر آمده باشد را تصحیح می نمایند
و لو اینکه به ظاهر (!) سند آنها مقبول نباشد .
البته شاید برخی از مدعیان (!) ندانند که هر روایت مرسله را ضعیف نمی شمارند .
بلکه بسیاری از روایات مرسله که مضامین آنها در دیگر روایات آمده باشد ، مقبول است .
گذشته از اینکه حتی روایات ضعیف را نیز ما طرد نمی کنیم [FONT=arial narrow]
چرا كه برخي از روايات ضعيف برخي ديگر را تقويت مي كند و از مجموع روايات ضعيف مضمون مورد اتفاق آن ثابت مي شود .
این قاعده ای است که هم رجالیون شیعه قبول دارند و هم رجالیون اهل خلاف
دعای صنمی قریش دعایی که امام علی علیه السلام در قتون خود آن را می خواندند
و سخن شیخ انصاری در تایید این مطلب ، بهترین دلیل بر صحت ان است ....
البته کلام علامه مجلسی نیر مهر تایید و تکمیل این مطلب است ...
مرحوم شیخ علی نمازی در قسمت مقدمه رجال خود ( مستدرک علم رجال الحدیث ) بیان می نماید که در بررسی احادیث ، هم سند مهم و هم متن روایت !
و البته بسیاری روایات هستند که شاید در ظاهر سند آنها ضعف دیده شود ولی به دلیل عمل اصحاب امامیه به آنها ، روایت تصحیح شده است .
مثلا : روایتی که مشهور است در مورد وجوب طمانینه در نماز ، مخدوش است و بنابر کلام مرحوم صاحب حدائق ، اجماع علما دلیل بر قبول آن است .
در رجال و فقه ، چنین کلامی مشهور است : ضعف الروایه منجبر بعمل الاصحاب !
علامه خوئی در معجم ج 1 ص 35 در مورد " عدم امامت غیر بالغ " که بر اساس روایتی ضعیف است بیان می دارند که روایت ضعیف منجبر به عمل مشهور ( اصحاب امامیه ) می باشد .
البته در اینمورد نیز روایات و مثالها زیاد اند ولی همین اندک برای اثبات مرام کفایت می کند .
در مورد دعای صنمی قریش ،تایید شیخ اعظم انصاری و کلام علامه مجلسی مبنی بر مشهور بودن این روایت ، برای ما کفایت می کند ....
البته این ادعیه بیشتر بر ضد عقاید اهالی وحدت است .... لذا حتی بر زیارت عاشورا هم خدشه می کنند که لعن آخر را ندارد !!!!!!!!!!
نظر علامه مجلسی راجع به این دعا :
بحار الأنوار - العلامة المجلسي - ج 30 - ص 394
أقول : ودعا صنمي قريش مشهور بين الشيعة ، ورواه الكفعمي عن ابن عباس ، أن أمير المؤمنين عليه السلام كان يقنت به صلاته ، وسيأتي في كتاب الصلاة إن شاء الله ، وهو مشتمل على جميع بدعهما ، ووقع فيه الاهتمام والمبالغة في لعنهما بما لا مزيد عليه .
این هم لیستی از شارحین این دعا :
الذريعة - آقا بزرگ الطهراني - ج 13 - ص 256 - 257
( شرح دعاء صنمي قريش ) للشيخ أبي السعادات أسعد بن عبد القاهر ، أستاذ المحقق الخواجة نصير الطوسي وغيره ، واسمه ( رشح الولاء في شرح الدعاء ) كما مر في ج 11 ص 236 .
( 939 : شرح دعاء صنمي قريش ) للمولى علي العراقي الفه سنة 878 ه* . ذكره في ( الرياض ) وقال : انه فارسي رأيته باسترآباد وألفه هو في قصبة جاجرم .
( 940 : شرح دعاء صنمي قريش ) فارسي ، للفاضل عيسى خان الأردبيلي .
( 941 : شرح دعاء صنمي قريش ) فارسي ، ليوسف بن حسين بن محمد النصير الطوسي الاندرودي ، أوله : الحمد لله رب العالمين . . الخ رأيته عند العلامة أبي المجد الشيخ آغا رضا الأصفهاني . ( شرح دعاء صنمي قريش ) اسمه ( ذخر العالمين ) كما مر في محله ج 10 ص 9 .
( 942 : شرح دعاء صنمي قريش ) فارسي في غاية البسط يقرب من ( مجمع البحرين ) يوجد عند المحدث الميرزا عبد الرزاق الهمداني ، كما حدثني به . ( شرح دعاء صنمي قريش ) اسمه ( نسيم العيش ) كما يأتي في حرف النون .
( 943 : شرح دعاء صنمي قريش ) أبسط عبارة من ( رشح الولاء ) وهو موافق معه في المطالب ، لم يذكر فيه اسم التأليف ولا اسم مؤلفه ، كان عند المولى مهدي القزويني صاحب ( ذخر العالمين ) حين تأليفه له في سنة 1119 ه* . كما ذكره في أوله ، ولعله بعينه ( ضياء الخافقين ) الآتي في حرف الضاد .
( 944 : شرح دعاء صنمي قريش ) لشيخنا الميرزا محمد علي المدرس الچهاردهي النجفي ، كان بخطه عند حفيده مرتضى المدرسي .
اللهم العن صنمی قریش و جبتیها
مرحوم شیخ انصاری در " کتاب الصلاه " چنین می گویند :
كتاب الصلاة - الشيخ الأنصاري - ج 1 - ص 415 - 416
بناء على منع ما تقدم من كونها من كلام الآدميين ، ومنع حجية إجماع المنقول ما لم يفد الاطمئنان بالحكم ، فبقي أصالة الجواز ، بل استحبابها ، بناء على ما عرفت من كونها - ولو على تقدير كونها من أسماء الألفاظ - داخلة في الدعاء المستحب عموما وخصوصا في الصلاة ، حتى ورد أنه أفضل فيها من قراءة القرآن ، [SIZE=150]مضافا إلى ورود بعض الأدعية المشتملة على هذه الكلمة كدعاء صنمي قريش الذي كان يقنت به أمير المؤمنين عليه السلام ، ودعاء آخر مشتمل عليها حكي عن المهج والبلد الأمين نسبته إلى مولانا أبي إبراهيم عليه السلام ، وما عن مفتاح الفلاح من ذكر بعض القنوتات المشتملة عليها .
این دعا در متون قبل از کتب مرحوم کفعمی هم آمده است ... همچنان که شارحین متقدم بر مرحوم کفعمی ، این دعا را شرح داده اند !
همانند یکی از اساتید مرحوم سید بن طاووس
إقبال الأعمال - السيد ابن طاووس - ج 1 - ص 11 - 12
مشايخه والمجيزين له :
1 - أسعد بن عبد القاهر بن أسعد الأصفهاني ، صاحب كتاب رشح الولاء في شرح دعاء صنمي قريش ، اجازه في صفر سنة 635 ه* .
یعنی ایشان ( شیخ اسعد اصفهانی ) که در قرن 7 زنده بوده است ، شرح دعای صنمی قریش را نوشته است و تقدم دارد بر مرحوم کفعمی که متوفی سنه 905 ه. ق هستند !!!
الذريعة - آقا بزرگ الطهراني - ج 11 - ص 236
( 1434 : رشح الولاء في شرح الدعاء ) يعنى دعاء صنمي قريش .
للشيخ أبى السعادات أسعد بن عبد القاهر بن أسعد الأصفهاني .
يروى عنه السيد رضى الدين جمال السالكين علي بن طاوس والمحقق نصير الدين الطوسي
والشيخ ميثم البحراني ذكره في ( رسالة مشائخ الشيعة ) و ( أمل الآمل )
ومر في ( ذخر العالمين في شرح دعاء الصنمين ) المؤلف ( 1119 )
ان هذا الكتاب كان موجودا عنده . ونقل عنه المجلسي في باب القنوت من كتاب صلاة البحار .
جالب است بدانید که مرحوم کفعمی نیز از این عالم بزرگ نقل قول کرده است :
خاتمة المستدرك - الميرزا النوري - ج 2 - ص 463
ج - الشيخ الفاضل الجليل أبو السعادات أسعد بن عبد القاهر بن أسعد الأصفهاني ،
العالم الفاضل المعروف ، صاحب كتاب رشح الولاء في شرح دعاء صنمي قريش ،
الذي نقل عنه الشيخ إبراهيم الكفعمي في حواشي جنته وغيرها .
عالم دیگری که متن دعای صنمی قریش را بیان کرده و متقدم بر مرحوم کفعمی می باشد ،
مرحوم شیخ حسن بن سلیمان حلی می باشد .
ایشان از علمای قرن 8 بوده اند و از شاگردان مرحوم شهید اول بوده اند .
مرحوم حسن بن سلیمان حلی ، دعای صنمی قریش را در کتاب " المحتضر " ص 111 بیان نموده است ....
یکی دیگر از شارحین این دعا ، مرحوم یوسف انداروادی بوده است .
كشف الحجب والأستار - السيد إعجاز حسين - ص 335
1839 - شرح دعاء صنمي قريش بالفارسية
ليوسف بن محمد بن الحسين بن محمد النصير الطوسي الاندرودي
أوله الحمد لله رب العالمين والصلاة والسلام على أشرف الخلائق محمد وآله أجمعين الخ *
تراجم الرجال - السيد أحمد الحسيني - ج 2 - ص 874
يوسف الانداروادي ( ق 8 - ق 8 )
يوسف بن الحسين بن محمد النصير الطوسي الانداروادي عالم جليل واسع الاطلاع ،
من أعلام القرن الثامن ، كان يسكن في سبزوار .
اختلفت النسخ في الحسين " الحسن " والطوسي " الطبرسي " .
له " شرح دعاء صنمي قريش " ألفه سنة 740 .
یکی از شارحین دعای صنمی قریش ، مرحوم مولی علی عراقی می باشد ...
آغا بزرگ طهرانی چنین می گویند :
الذريعة - آقا بزرگ الطهراني - ج 13 - ص 256
( 939 : شرح دعاء صنمي قريش ) للمولى علي العراقي الفه سنة 878 ه* .
ذكره في ( الرياض ) وقال : انه فارسي رأيته باسترآباد وألفه هو في قصبة جاجرم .
مرحوم آغا بزرگ طهرانی در کتاب " الذریعه " تصریح دارد که دعای صنمی قریش از ادعیه معروفه می باشد.
الذريعة - آقا بزرگ الطهراني - ج 13 - ص 246
وبالنظر لاهتمام القدماء بها ورغبتهم في إيضاح معانيها ،
فقد عمدوا إلى شرح معظم الأدعية المعروفة ك* ( دعاء أبي حمزة الثمالي )
و ( دعاء الاحتجاب ) و ( دعاء الجوشن الصغير ) و ( دعاء الجوشن الكبير )
و ( دعاء السمات ) و ( دعاء السيفي ) و ( ودعاء الصباح ) و ( دعاء صنمي قريش )
و ( دعاء العديلة ) و ( دعاء كميل بن زياد ) و ( دعاء المشلول ) و ( دعاء الندبة ) وكثير غيرها .
مرحوم آیت الله العظمی مرعشی نجفی در " شرح احقاق الحق " عبارتی دارند که نشان از اطمینان از صحت صدور دعای صنمی قریش دارد .
شرح إحقاق الحق - السيد المرعشي - ج 1 - شرح ص 337
أورده العلامة المجلسي في باب القنوت من كتاب الصلاة من مجلدات البحار
ونقل هناك فوائد عن كتاب رشح الولاء في شرح الدعاء
للشيخ الجليل أسعد بن عبد القاهر بن الأسعد الإصبهاني ،
ثم اعلم أن لأصحابنا شروحا على هذا الدعاء ( منها ) الرشح المذكور ( ومنها )
كتاب ضياء الخافقين لبعض العلماء من تلاميذ الفاضل القزويني صاحب لسان الخواص
( ومنها ) شرح مشحون بالفوائد للمولى عيسى بن علي الأردبيلي
وكان من علماء زمان الصفوية ، وكلها مخطوطة .
وبالجملة صدور هذا الدعاء مما يطمئن به ،
لنقل الأعاظم إياها في كتبهم واعتمادهم .
[SIZE=200][COLOR=black]یا علی ع

-
به mohsen1001 سلام اولا:به شما متذکرشوم که جواب سلام واجب است ثانیا:بالاخره بااین همه مطلب که نقل کرده و نوشتیدخودشماهم اقرارکردیدکه این دعای صنمی قریش سندنداردومرسل است ولی اول بارنمی پذیرفتید ثالثا:اگراین دعااصلی داردچرا درکتابهای قدیم علماء نامی ازاونیست وازقرن ششم به بعداین دعاپیدا شده واین یک دلیل برساختگی وجعلی بودن آن است رابعا:تسامح درادله سنن مربوط به مستحبات است نه درموضوع بحث ماکه ربطی به آن نداردخامسا :اگر1 یا2 عالم شیعه این دعا راقبول کرده اند ولی دههاعالم شیعه سکوت کرده وتاییدی نکرده اندحتی سیدابن طاووس بااینکه استادش این دعا راشرح کرده ولی سیدآنرا نقل ننموده و حتی محدث قمی هم درمفاتیح الجنان آنرا ننوشته است ودرضمن مگر شرح أسعد بن عبد القاهر بن الأسعد الإصبهاني ودیگران براین دعا ثابت میکندکه این دعاازمعصوم است ! مگرعلماءشرح بردعای عدیله ننوشته اندبااینکه دعای عدیله ساخته بعضی ازعلماء است سادسا:تقلیدازعلما درفروع دین است نه دراین مورد که میخواهیم بدانیم آیا این دعاجعلی است یا ازعلی {ع}میباشد سابعا :جائی که متن روایت دروغ باشدومیگویدقرآن تحریف شده وآندو خلیفه آنراتحریف کردندحتی اگرسنداین روایت ضعیف هم نبودعلماءآن رامردودمیدانسته وقبول نمی کردندبنابراین وقتی دعائی سندنداردومتنش هم خلاف ودروغ است نشرآن صحیح نیست وبه ضررشیعه بوده وبهانه میدهدبه دست اهل سنت که شیعه رابکوبند.والسلام علی من اتبع الهدی.

-
- تماس:
. ,
سلام علیکم
شمایی که میگید دعا دروغ است :
بگذریم ...
بحث مختومه هست و بینندگان خود میتوانند قضاوت کنند.
اللهم العن صنمی قریش وجبتیها
سلام علیکم
شمایی که میگید دعا دروغ است :
بگذریم ...
بحث مختومه هست و بینندگان خود میتوانند قضاوت کنند.
اللهم العن صنمی قریش وجبتیها