ماورای ماده ---> چرا خدا ؟

مدیر انجمن: شورای نظارت

قفل شده
New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

ماورای ماده ---> چرا خدا ؟

پست توسط net66net »

سلام
خوبین
خیلی خوشحالم که این انجمن رو پیدا کردم ، به عنوان اولین پستم بهتره از مشکلم بگم
من حدود 2 سال هست که درباره خدا یه سوالاتی برام به وجود اومده و الان تبدلیل به یه شک اساسی شده و الان در یک اتاق هزار در هستم
(قابل توجه که من وسواس فکری هم دارم)((لطفا دعا کنید تا زود تر از این حالات خارج شم ))

خب یکی از سوالاتی که من رو خیلی مشغول کرده اینه :
من یه کتابی میخوندم که داشت اثبات میکرد که حتما باید یه ماورایی وجود داشته باشه ، یعنی ماورایی برای ماده باشه ، و ما عقلمون به ماورا نمیرسه...
خب حالا از کجا معلوم که این ماورا خدا ست؟
هزار حالت وجود داره؟
خب ما که عقلمون به ماورا نمیرسه ، و هر چیزی امکان داره باشه ، دقیقا مثل اینکه میگیم خدا از ازل بوده ولی ما عقلمون نمیرسه پس بنا بر این هزاران هزار حال دیگه وجود داره
حال ما از کجا بفهمیم که این ماورا خدا بوده

بهتره تنها دلیلی که برام برای وجود خدا هست رو در این مسئله بگم:

در زمین 124000 پیامبر اومدن و رفتن و حرفشون هم این بوده که خدا هست ، و کاراشون هم درست بود

و حالا به خودم میگم شاید این ها همه یه دروغ بوده و کلک نمیدونم

لطفا بگید چرا باید اون ماورا خدا باشه

خیلی مسیله مهمی برام شده

التماس دعاااااااااااااااااا تصویر
Administrator
Administrator
سپاس‌های ارسالی: 10691 بار
سپاس‌های دریافتی: 5476 بار
تماس:

Re: ماورای ماده ---> چرا خدا ؟

پست توسط Mohsen1001 »

سلام :D

قبلاً بحث های مفصلی در این بخش انجام شده میتونید مهمترینش را در اینجا مطالعه کنید » forum-f7/topic-t8312.html
New Member
New Member

پست توسط net66net »

من تا یه جایی این مطالب رو خوندم
ولی تا اونجایی که من خودنم مسیله ای که من مطرح کردم رو مظرح نکرده بود ، حالا نمیدونم بعدش هست یا نه ، و دارم بقیش رو میخونم و این تاپیک رو واسه این زدم که فکر کنم سوال من رو خووب متوجه نشدید

سوال من اینه که
ما قبول داریم که یه ماروای ماده ای است ، حالا از کجا معلوم ماورای ماده خدا باشه ، ماکه عقلمون محدود هست ، و هر دلیل علمی که بیاریم میتونیم بگیم که : ماورای ماده ، در عقل ما نمیگنجه ، پس امکان داره این مطلب هم صحیح باشه
امکان داره در ماورای ماده اتفاقاتی افتاده باشه ، و خود این ماورایی که ماعقلمون نمیرسه ، توسط یه ماورای دیگه درست شده باشه و بینهایت حالت دیگه
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 23 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی
درود بر دوستان

دوست عزیز ماورای ماده هم مثل عالم ماده و مثل عالم ورای ماوراء ماده یعنی عالم عقول مخلوق خداوند است ماوراء ماده و هر عالمی خدا نیست مخلوق خداست ولی چون پسترین عالم و نزدیکترین عوالم به عدم و نیستی عالم ماده و طبیعت است و بعد از طبیعت عالمی نیست لذا هر چه انسان از عالم ماده صعود داشته باشد ادراکات وی به قدر وسع و طاقتش برای شناخت خدا بیشتر می‌شود لذا نباید اثبات حق تعالی را با اثبات عالم ماوراء طبیعت خلط کرد گرچه با اثبات ماوراء طبیعت به اثبات خالق آن نزدیکتر می‌شویم و مسائل حیاتی اعتقادی یعنی مبداء و معاد با اثبات وجود حق تعالی و عالم آخرت حل می‌شود.
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزی​اش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزی​اش نشده است.

فرازی از فرمایشات استاد علامه حسن زادهٔ آملی
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 41 بار
سپاس‌های دریافتی: 72 بار

پست توسط سارا/سینا »

یعنی چی نزدیکترین عالم به عدم ؟
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی

یعنی آنقدر عالم طبیعت بالقوه و ادنی است بر خلاف عالم ملکوت و اعلی که پایین تر از آن عالمی نیست از دنیا پایین تر عدم و نیستی است.
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزی​اش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزی​اش نشده است.

Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 747 بار
سپاس‌های دریافتی: 635 بار

پست توسط MAHDIYAR »

با سلام خدمت همه دوستان و با تشكر

فكر كنم بهتر اين باشه كه دوستان دلايلشون رو براي اثبات خدا مطرح كنند تا دوستمون اشكالاتي كه داره مطرح كنند.
فَمَنْ اتبَعَ هُدايَ فَلايَضِلُ وَ لا يَشقَي( طه/123)
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

تعالی
درود بر دوستان

براهین و دلایل متقن عقلی در اثبات وجود حق تعالی:

قبل از پرداختن به دلایل ذکر این نکتهٔ مهم به عنوان مقدمهٔ بحث ضروری است که اگر انسانی منکر هر گونه فاعل و علتی برای وجود باشد در این صورت راه برای هرگونه اندیشه بسته می‌شود چون برای فکر و بیان آن نیاز است انسان از قضیه به نتیجه برسد و بین قضیه و نتیجه رابطهٔ علّی وجود دارد پس بدون پذیرش نظام علیت نه موحد و نه ملحد می‌تواند حاصل فکر خود را بیان کند. با قبول مقدمهٔ مزبور گفته می‌شود هستی موجود از دو حالت خارج نیست یا هستی‌‌اش عین ذاتش است یعنی علت تامه است یا هستی‌اش عین ذاتش نیست و معلول است. اگر عامل هستی موجود از عدم، خود آن موجود باشد این فرض محال است چون موجود عدم بوده چطور می‌توانسته خود عامل وجودش باشد یعنی هم معدوم بوده هم موجود و این جمع نقیضین است و در اصطلاح دور در نتیجه دور محال است و علت تامه عامل هستی موجود بوده نه خود آن موجود. اگر مماثل آن موجود عامل وجودش باشد که آن مماثل هم خودش برای وجود نیاز به مماثل دیگری داشته باشد تا بی نهایت در اصطلاح تسلسل پیش می‌آید و تسلسل هم محال است چون عامل هستی موجود مثل آن موجود نیست بلکه علت تامه است. نتیجهٔ بحث اینکه اگر موجود هستی‌اش عین ذاتش نبود یعنی معلول بود پس برای وجود نیاز به علت دارد که البته آن علت باید مبداء فاعلی باشد یعنی علت تامه باشد نه مبداء قابلی یعنی خود موجود یا مماثل آن تا دچار دور و تسلسل نشویم. بدون ذکر اصطلاحات فلسفی این براهین بهترین راه برای اثبات وجود حق تعالی است.  

New Member
New Member

پست توسط net66net »

با سلام
من حرف های شما رو قبول دارم ، ولی مثل اینکه موضوع من رو خوب متوجه نشدید
بهتره یه جوری دیگه بگم
خدا پرستان میگن ، ما به دلیل این که ما عقلمون به ماورای ماده نمیرسه ، پس خدا ابدیه ، حالا این ماورا میخواد هر چی باشه
یعنی ما محدودیم ، خب حالا که ما محدودیم ، حال فرض میکنیم برای من اثبات شده که حتما باید فراتر از ماده ای باشد ، یعنی نمیشود که ماده خود به خود به وجود آمده باشد و حتما باید فراتر از ماده ای باشد
حالا چرا ما این فراتر رو خدا میدونیم؟

هزاران حالت وجود دارد
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

تعالی
درود بر دوستان :razz:

دوست عزیز قبلا پاسخ این شبهه شما را دادم ولی ملتفت نشدید توجه داشته باشید که مشکل شما در سه قسمت است اول عقل انسان و میزان توانایی آن در ادراک حقایق، دوم ماوراء طبیعت و رابطه آن با انسان و خالق آن سوم روش شناخت و معرفت نسبت به حق تعالی.

اولا بنده و خداپرستان کثیری قبول نداریم که عقل انسان به ماوراء ماده نمی‌رسه چون طبق بیان قرآن انسان اشرف مخلوقات است و حکما انسان را عالم صغیر و هستی را عالم کبیر دانسته‌اند لذا در روایتی معروف معصوم فرموده : من عرفه نفسه فقد عرف ربه.
خودشناسی و خودسازی یعنی راه معرفت نفس بهترین و نزدیکترین راه خداشناسی است اگر عقل و ادراکات ماورای عقل انسان همان شهود روحانی به ماوراء ماده نمی‌رسید که این همه عارف واصل نداشتیم و معصوم نمی‌فرمود من عرفه نفسه فقد عرف ربه. که معصومین عارفترین بشر بودند و هستند و خواهند بود.

ابدی بودن خدا با نقصان عقل ما به فرض نظر شما ربطی ندارد برای ابدی بودن خدا دلایل و براهین عقلی وجود دارد عقل قدرت این را دارد که کلیات و حقایق را ادراک کند همچنانکه علم فلسفه و حکمت اسلامی مسؤول این امور است اگر عقل انسان از فهم حقایق هستی که ماوراء طبیعت جزء آن است عاجز بود که این همه کتب و نظریه متقن و محکم فلسفی وجود نداشت اصلا برهان می تواند هم خداوند را و هم صفاتش را مبرهن و مستدل کند و نیازی ندارد حتما به جزئیات عوالم دیگر که کار شهود قلبی است برسد لذا خداشناسی با برهان و نعمت خدادادی عقل مقدور است البته نه معرفت به کنه ذات حق تعالی که برای هیچ مخلوقی جزء خود خدا مقدور نیست.

فراتر از ماده هم طبق برهان عقلی اگر معلول باشد مخلوق خداست و در هستی و وجود وابسته به علت تامه است معلوم است براهین اثبات حق تعالی را قبول دارید طبق گفته خودتان ولی چشم بسته چون پاسخ این شبهه هم در آنجا بیان شده دقیقتر مطالعه بفرمایید.

متشکرم  

قفل شده

بازگشت به “خدا شناسی”