یک دنیا سوال در مورد اسلام

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های دریافتی: 16 بار

Re: یک دنیا سوال در مورد اسلام

پست توسط گل پسر »

786

سلام

دوست عزیز قبل از ورود به ادامه بحث در رابطه با سواد پیامبر سؤال فرموديد؛ باید عرض کنم حقیر استادی داشتم در اصول فقه که می فرمودند پیامبر اعظم (ص) سواد خواندن و نوشتن داشته اند اما جای خاصی تعلیم ندیده بودند و برای حفظ قرآن که نگویند پیامبر از خودش درآورده (چون آن زمان بازار شعر و شاعری در عربستان گرم بوده) ایشان نه چیزی خوانده اند و نه چیزی نوشته اند. البته در تاریخ آمده که ایشان سواد خواندن و نوشتن نداشته اند که اشتباه است.

در رابطه با امی بودن هم که معنی تحت اللفظی آن بی سواد بودن است باید گفت : مفهوم اصلی اش این است کسی که اُمی است یعنی از نظر عقل و شرع آماده فتح ابواب علم الهی بر روی قلبش است آن هم به سرعت. این شخص کسی است که آماده دريافت علم لدنی است ، می تواند افکار دیگران را بفهمد از باطن اعمالشان باخبر باشد به لوح و قلم آگاهی داشته باشد و بسیاری کارهای دیگر را انجام دهد که به واسطه همین امی بودن صورت می پذیرد و پیامبر آخرالزمان امی بودند و به سرعت ابواب علم لدنی درقلب ایشان گشوده شد.

از این مفهوم امی بودن معمولاً در سایت ها جایی ندیده ام در کتب هم کمتر بحث شده تنها کتاب فتوحات مکیه شیخ اکبر محیی الدین ابن عربی جلد دهم را در این خصوص دیده ام که تقریباً کامل در خصوص این کلمه توضیح داده اند (که البته به شما توصیه نمی کنم بخوانید چون کتاب های این مرد بزرگ مورد تحریف بسیاری از فرق و مذاهب از جمله صوفیان و دراویش و اهل تسنن قرار گرفته تا به نحوی ایشان را متصل به خود بدانند و مشروعیت فرقه خود را نشان دهند).

دعاگویتان هستم دعایم کنید.
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 13 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار

پست توسط ensasn »

سلام و ممنون
این که گفتین رو تقریبا متوجه شدم
اما یه سوال..یعنی میشه تاریخ در مورد بعضی موارد مثل همین شق القمر یا..اشتباه باشه؟شما تحقیقی کردین و سندی دارین؟

باز ممنون :razz:
Junior Member
Junior Member

پست توسط گل پسر »

بله امکان اشتباه وجود دارد چون تاریخ را هم ما انسان ها می سازیم و گاهی اشخاصی که تاریخ را می نویسند منابع اشتباهی در اختیارشان هست یا خودشان به اشتباه و خطا می روند یا متأسفانه غرض خاصی دارند به هر حال ممکن است اشتباه پیش بیاید تاریخ اسلام پر است از تناقضاتی که بین شیعه و سنی وجود دارد شیعه می گوید اصل قضیه این بود سنی می گوید نه اصل قضیه این بوده حتی در علوم دیگر هم همینطور است و این مطلب عجیبی نمی تواند باشد.

در مورد تحقیق هم عرض کردم کتاب فتوحات ابن عربی جلد دهم که البته به شما توصیه مطالعه نمی کنم این کتاب برای کسانی خوب است که یک استاد ولایی و کامل و واصل و راه طی کرده داشته باشند تا نکات تحریفی را بشناسد و برای آنها بازگو کند تا فرد نیز به انحراف و سردرگمی بین ادیان و فرق مختلف گرفتار نشود.
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

ممنون
شما در مورد داستان شق القمر و مباحث مربوط به اعجاز قرآن به قطعیت رسیدید؟

راستی لطفا ادامه مطالبتون هم بزارین
Junior Member
Junior Member

پست توسط گل پسر »

786

سلام

دررابطه با شق القمر نه تنها بنده بلکه علم هم به قطعیت رسیده است شکاف عظیمی که در کره ماه وجود دارد و قدمت آن مربوط به هزاو و چهارصد و چند سال قبل بر می گردد گفته های تاريخ اسلام را در اين مورد تأييد می کنند. ضمن اینکه آنچه ما از بزرگان دینمان می دانیم به ما می گوید شق القمر که خوب است هزاران کار عجیب و غریب تر هم می توانند انجام دهند.

مثلاً شما فکر می کنید اینکه موعود آخرالزمان (عجل الله تعالی فرجه) را صاحب الزمان می نامند کم معجزه ای است ؟ صاحب الزمان یعنی کسی که صاحب زمان است یعنی بر زمان احاطه و تسلط دارد یعنی گذشته و حال و آينده برایش مفهومی ندارد به همین دلیل است که می گویند وقتی ایشان ظهور می فرمایند در هیأت یک جوان 40 ساله می بینیدشان در حالی که هزار و اندی از عمر مبارکشان می گذرد.

در رابطه با معجزاتی که در قرآن آورده شده تردید نداریم. يک نمونه از معجزات آن این است که می فرمایند زمین را بر پایه های محکم استوار ساختیم و امروزه علم جاذبه برای ما کاملاً عادی شده است و نمونه های بسیار زیاد دیگر که باید به مرور با آنها آشنا شوید . پیشنهاد می کنم ابتدا مفاهیم کلی را بیاموزید بعد وارد این جزئیات و فرعیات شوید.
New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

پست توسط meysam490 »

با سلام من اطلاعات زیادی از فلسفه و... ندارم ولی به نظر من یکی از دلایل محکم برای اثبات قرآن عدم وجود اختلاف و تناقض در قرآن باشه با این که در طول بیست و اندی سال نازل شده و بعد از 1400 سال با تکامل علم بشرنه تنها افول نکرده بلکه بعضی از آیات معنی اصلی خودشونو نشون رو نشون دادن مثلا آیه ای در قرآن هست که حرکت کوه رو مثل حرکت ابر دونسته یعنی از حرکت زمین حرف زده (کدوم سوره و آیه رو یادم نیست!) . تو کدوم کتابو سراغ داری که بعد از 1400 سال ( با این که از خیلی از مباحث مثل معاد عقل انسان و . . . توش مطرح شده و یه کتاب جامع هست )هیچ کدوم از جملات و مباحثش کهنه و مخالف با عقل نشده باشه؟
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

ممنون
اما فعلا جدای از قرآن.یعنی اول باید نبوت پیامبری محمد به من ثابت بشه
یه چیزی هست.اگه بخوام درست ببینم.یه معجزه هم کافیه..همین شق القمر که در موردش حرف زده شد.تا حدی باور دارم.البته فعلا به موضوع بنخوردم که بتونه خلافشو ثابت کنه.و یا رفع شده
خوب یعنی این همه آدم تو این همه سال.یکروز وقت نداشتن در مورد این موضوع تحقیق کننو بفهمن خدا یه پیامبری فرستاده که قرراره یه حرفایی بزنه از طزیقش؟مثلا مسیحی ها و دین دار ها که دیگه با خدا هستند.چی؟
واسم خیلی جالبه...
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

سر این موضوع خیلی بجث کردم.اما به نظرم این تناقضه که یه جاش گفته حق زنو مرد برابره..بعد چند جا به مرد یه حق بیشری داده شده.که قبول ندارم این نابرابری نیست..من بافرهنگی بزرگ شدم که کملا برابری رو لمس کردم.و ابدا نمیشه به این رفتارها کفت برابری..
البته ایندلیل نمیشه قرآن حرفه خدا نباشه.اما شک بر تحریف هست...یا..
خوب وارد حاشیه نمیشم.به این مسائل رسیدیم..میگم دیدمو..از همه ممنون
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 23 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی
درود بر دوستان

دوست عزیز ensasn, قبل از هر بحثی پیرامون شبهات شما با محوریت اثبات نبوت عامه و نبوت خاصه و اثبات وحی و قرآن و عدم تحریف قرآن لازم است عرض کنم بر هر انسانی لازم است که اصول دین و اعتقادات خود را با دلیل بپذیرد یعنی با ابزاری که در وجودش در وجود خود شکی ندارد یعنی عقل اثبات معارف حیاتی و مهم یعنی اعتقادات را انجام دهد و بعد به آنها ایمان بیاورد تا اهل سعادت و نجات بشود.

اما اثبات عقلی اعتقادات شامل توحید (جزء‌اش عدل)، نبوت (جزءاش امامت) و معاد:

قبل از هر اعتقادی انسان باید با دلیل بپذیرد که عالم صانعی دارد و پروردگاری بحث پیرامون اثبات حق تعالی با براهین عقلی قبلا در انجمن انجام شده و برای جلوگیری از اطالهٔ کلام از تکرار دوباره خودداری می‌کنیم محال بودن عقلی دور و تسلسل، ظاهرا ساده و البته برهانی قدرتمند و خدشه‌ناپذیر است که ثابت می‌کند رابطه‌ای علت و معلولی به لحاظ وجودی بین موجودات هست و همه به جزء حق تعالی معلول و در وجود وابسته به علت تامه یعنی الله هستند.

حال وقتی دانستیم خالق انسان و عالم، الله یا همان God یا هر اصطلاحی که اهل زبان دارند مثل ما فارس زبانان که می‌گوییم خدا، درنتیجه اگر ثابت کنیم همین خدا عالمی بعد از عالم دنیا دارد که محل حساب پس دادن هست می‌شود ثابت کرد که انسان بدون راهنما یعنی وحی و تنها با اتکا به عقل ناتمام خود قادر نیست مصالح خود را در مورد سعادت در عالم آخرت و سربلندی در پیشگاه حساب خداوند کسب کند. اثبات معاد از طریق اثبات بعد متافیزیکی خود انسان مقدور هست. گاهی شده در عالم خواب انسان واقعه‌ای را مشاهده کند که چند روز بعد واقع شود که این نشان از وجود حقیقتی در انسان هست ماورای مکان و زمان و البته ماده نیست و دلایل و براهین بی شمار دیگر در اثبات روح که فساد در وی راه ندارد چون فساد در ماده ممکن است نه فوق ماده و خبر از آینده از فوق ماده برمی‌آید نه ماده. لذا وقتی انسان متوجه شد بعدی در وجودش هست که بعد از مرگ حقیقتش نمی‌پوسد بلکه از پوست در می‌آید عقلا درمی‌یابد که عالمی ماوراء طبیعت وجود دارد متناسب با بعد ماورایی خود پس پی به معاد می‌برد.

وقتی انسان به عقل خود رجوع کرد می‌فهمد خیلی از امور هست که نمی‌فهمد و عقل وی چنین استنباط می‌کند که من عقل خیلی مسائل را نمی‌دانم، مثلا جزئیات اعمال و مصالحی که در آخرت کمکم کند گرچه کلیات را ادراک می‌کنم لذا انسان به ناچار نیازمند وحی هست چون وحی و نبوت پیامبر بیرون است همچنانکه عقل پیامبر درون است و باید در دامان وحی پرورش و رشد پیدا کند لذا خداوند هیچ وقت انسان را بدون وحی و نبوت رها نکرده چون اگر رها می‌کرد انسان می‌توانست در روز حساب که خدا می‌خواهد به حسابش برسد بگوید خدایا تو به من نگفتی از چی اطاعت کنم و چه را ترک کنم چون حجت بر من تمام نشده پس حق مجازات من را نداری و از آنجا که خدا معصوم از خطاست لذا هیچ وقت انسان مختار را بدون کتب وحی و پیامبر رها نکرده این هم اثبات عقلی نبوت عامه.

اما اثبات نبوت خاصه یعنی نبوت خاتم پیامبران و کتاب ایشان یعنی قرآن. اگر ثابت شد در هیچ برهه‌ای انسان بی قانون الهی و وحی و مجری قانون یعنی پیامبر نیست پس ثابت می‌شود کتاب و دینی وجود دارد که تا قیامت حجت را بر انسان تمام می‌کند چون کاملترین بوده و هست و خواهد بود بهترین راه اینکه بدانیم پیامبر نبی خداست اعجاز وی و بهترین اعجاز و نشانه‌ٔ او قرآن است و بهترین راه حقانیت قرآن در هر عصری به نبرد طلبیدن قرآن در آوردن کتابی مثل آن نه سوره ای مثل آن یا نه خیلی ساده‌تر آیه‌ای مثل آن است من با بقیه کاری ندارم در طول تاریخ توانستند یا نه گرچه می‌دانم ندانستند ولی چون بحث عقلی و بر مبنای برهان هست استناد به تاریخ و کتب مقدس نمی‌کنم ولی می‌دانم بگویم هر انسانی در اعجاز قرآن و حقانیت آن شک دارد خود دست به کار شود و اگر می‌تواند یک آیه مثل آن بیاورد!!!!!!! اگر امروزه به صفحات و جلد قرآن هتک حرمت می‌شود نشان از عجز یک سیستم فکری است که تا به حال از طریق علمی نتوانسته بر اعجاز قرآن غلبه کند چون اثر هر کس نشان دارایی اوست و قرآن نشان و اثر خداوند است چون خداوند بی نهایت است در کمالات لذا اثر او هم بی نهایت است.

این هم اثبات قرآن و نبوت خاصه از طریق صرف برهان و دلیل عقلی.
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزی​اش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزی​اش نشده است.

فرازی از فرمایشات استاد علامه حسن زادهٔ آملی
Member
Member
محل اقامت: تهران - تجریش
سپاس‌های ارسالی: 51 بار
سپاس‌های دریافتی: 94 بار
تماس:

پست توسط seraj33 »

دوباره سلام!!!
اینجا چه خبر هایی که نشده!!
من اول از همه معذرت می خوام که یه مدت نتونستم وقت بزارم و ادامه بحث رو بکنم :o ، و...
اما دوم اینکه من الان چی باید بگم!!!!!؟؟؟؟ ، راستش من از این پست های آخر شما خیلی چیزی نفهمیدم ، شما پیامبری پیامبر اسلام رو پذیرفتین یا؟...؟
من به شدت امیدوارم که بعد از اینکه جواب سوال بالا رو فهمیدم سرع بتونم ادامه صحبت رو بکنیم و خلاصه بتونم وقت بزارم...
اما الان هم نسبت به پست های بالا نکته هایی رو می ذارم که انشاءالله کمکتون کنه.(البته اینا فقط چند تا نکته اس ، از بحث اصلی خارج نشیم)
:
 اللهم عجل لولیک الفرج...    
ارسال پست

بازگشت به “پرسش و پاسخ”