سئوال های مختلف خودم

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
New Member
New Member

سئوال های مختلف خودم

پست توسط morteza_1234m »

با عرض سلام خدمت همه ی دوستان
سئوال ولی قبل از اینکه سئوالم را مطرح کنم پیشنهاد میکنم که دوستانی که در این بحث واردن جواب سئوالات منو بدن (برای جلوگیری از منحرف شدن بحث)
شاید این سئوال خیلی از شما ها هم باشه پس نظری که از روی احساسات ندین(لطفا)
و اما سئوالات :
- من چه کار کنم که وقتی کاری را که میکنم با ریا نباشه و فقط برای خدا باشه در حالی که مثلا وقتی یک پول رو تو صندوق صدقات میندازم هیچ احساسی ندارم و شاید از رو عادت این کارو میکنم ؟
- مثلا من وقتی نماز میخونم حواسم هزار یک جا میفته ( چه جاهایی هم) . من وقتی که خیلی سعی کردم که حواسم هم به نماز باشه بیشتر از حمد وسوره تحمل نیاوردم و حواسم باز به هر سو پر میکشه و بعد از همه ی اینها که احساس میکنم که هیچ تاثیری نداره (اینم خودش مصیبتیه)
- بعد برام این سئوال پیش اومد که چرا ما اینقدر عبادت میکنیم ولی با یک گناه ممکنه همش نقش بر آب بشه و چرا ما گناه کبیره داریم ولی ،نمیدونم ولی ثواب کبیره نداریم . مگر در روز قیامت نمیگن که اونجا همه کارهای ما سنجیده میشه پس چرا انجام یک گناه کبیره همه اونا از بین میبره .
- یک جایی خوندم که همه کارها بی فایده هستند مگر اینکه برای رضای خدا باشه پس در واقع این طوری بخوای حساب کنی خیلی خوش بینانه از هر 10 تا نمازی که در هر روز هم بخونیم یکیش هم قبول نیست چرا ؟(چون که من نمیتونم نیتم رو بفهمم که چیه ، چون نمیفهمم که دارم برای رضای خدا عبادت میکنم یا برای ریا ، چون احساس میکنم که گناهان کبیره من در روز بیش از تعداد رکعات نمازمه برای مثال غیبت تمسخر دوستان و...)
- چرا گناهان کبیره بخشیده نمیشه مثلا چرا قتل ، زن...ا، ت.ج.ا.و.ز به عنف و ... را میگن حتی اگر طرف هم اعدام بشه باز هم باید بره جهنم و ...
حالا می پرسین چرا از شیخ محلتون چرا نمیپرسین ؟
چونکه همه سئوال ها را نمیشه از شیخ محله پرسید چون میگه لابد طرف مشکل روانی داره (
چیزی که اکثر مردم دچارن) و بعد هم روم نمیشه و یه چند تایی از این سئوالات که قابل گفتن بود را گفتم به نتیجه نرسیدم.
خواهش میکنم که بر مبنای اسلام و اینکه ما شیعه هستیم جواب منو بدین مثلا با تفسیر قسمتی از قران و یا نهج البلاغه و ... جواب منو بدین نه از روی فلان کتاب فلسفی مسیحی و یا مال ادیان دیگه
خوشحال میشم که دوستان در این بحث شرکت کنن فقط با شرایط بالا
با تشکر
wink
امیدوارم که پست پر باری بشه
انشا الله
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 3085 بار
سپاس‌های دریافتی: 5884 بار
تماس:

Re: سئوال های مختلف خودم

پست توسط محمد علي »

morteza_1234m نوشته شده:با عرض سلام خدمت همه ی دوستان

1- من چه کار کنم که وقتی کاری را که میکنم با ریا نباشه و فقط برای خدا باشه در حالی که مثلا وقتی یک پول رو تو صندوق صدقات میندازم
هیچ احساسی ندارم و شاید از رو عادت این کارو میکنم ؟

2- مثلا من وقتی نماز میخونم حواسم هزار یک جا میفته ( چه جاهایی هم) . من وقتی که خیلی سعی کردم که حواسم هم به نماز باشه
بیشتر از حمد وسوره تحمل نیاوردم و حواسم باز به هر سو پر میکشه و بعد از همه ی اینها که احساس میکنم که هیچ تاثیری نداره (اینم خودش مصیبتیه)

خواهش میکنم که بر مبنای اسلام و اینکه ما شیعه هستیم جواب منو بدین مثلا با تفسیر قسمتی از قران و یا نهج البلاغه و ...
جواب منو بدین نه از روی فلان کتاب فلسفی مسیحی و یا مال ادیان دیگه
خوشحال میشم که دوستان در این بحث شرکت کنن فقط با شرایط بالا
با تشکر
wink
امیدوارم که پست پر باری بشه
انشا الله

[align=center]به نام خدا  
با سلام و عرض خوشامد :razz:

پاسخ سوال اول :
از چه راه باید رفت ؟

[align=center]پاسخ سوال دوم :

حضور قلب ؛ روح عبادت 
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 747 بار
سپاس‌های دریافتی: 635 بار

پست توسط MAHDIYAR »

نيت

يكي از مسايل مهم در عبادات نيته اگر شما به كتاب وسايل الشيعه نوشته شيخ حر عاملي مراجعه كنيد در همان ابتداي كتاب ابوابي را با اين عنواين مي بينيد:

باب 5 - باب وجوب النية في العبادات . . . 6 - باب استحباب نية الخير و العزم عليه 7 - باب كراهة نية الشر و . . .

كتاب وسايل الشيعه از كتب معتبر شيعه است كه در آن روايات را دسته بندي كرده اند و 30 جلد مي باشد

در ابتداي جلد اول اين ابواب آمده است و اين نشان مي دهد كه چقدر نيت مهم است اگر به اين ابوابي سري بزنيد مجموعه اي از فرمايشات ائمه هدي (عليهم

السلام) را مي يابيد كه قطعا ديد ما را نسبت به اعمال عبادي عوض مي كند و اثر نيت (اين اولين فعل نفس آدمي) را به خوبي روشن مي سازد

اهميت نيت آنچنان است كه در حديث موثق از حضرت صادق (عليه السلام ) رسيده است:

{106} محمد بن علي بن بابويه باسناده عن الحسن بن علي بن فضال عن الحسن بن الجهم عن فضيل بن يسار قال : قال الصادق جعفر ابن محمد (عليهما السلام):

ما ضعف بدن عما قويت عليه النية 

به اين مضمون:بدن ضعيف نمي شود از آنچه نيت برايش تقويت مي كند. 

يعني آنقدر نيت قوت دارد كه ضعف بدن مانع رسيدن انسان به هدف نمي شود البته اگر واقعاً نيت كند براي مثال بچه خردسالي را در نظر بگيريد ؛ وقتي اسباب

بازي اي را مي خواهد آنچنان بر خواست خود پافشاري مي كند كه سر انجام به آن مي رسد و خردسالي مانع رسيدن او به هدف نمي شود

خواستن توانستن است 

چند روايت صحيح السند ديگر را براي شما نقل مي كنم:

{83} محمد بن يعقوب عن علي بن ابراهيم عن ابيه عن ابن محبوب عن مالك ابن عطيه عن ابي حمزه عن علي بن الحسين (عليه السلام) قال:

لا عمل الا بنية 

پس ملاك اعمال عبادي ما نيت ماست يعني در افعال خود چه نيتي داريم نيت خير يا نيت شر

{98} و عن محمد بن يحيي عن احمد بن محمد عن علي بن حديد عن جميل بن دراج عن زراره عن احدهما (عليه السلام) قال:

ان الله تبارك و تعالي جعل لآدم في ذريته ان من همَ بحسنة فلم يعملها كتبت له حسنة و

من همَ بحسنة و عملها كتبت له عشرا و من همَ بسيئة لم تكتب عليه و من همَ بها و عملها كتبت عليه سيئة

از حضرت صادق يا باقر (عليهما السلام) : خداوند تبارك وتعالي در ذريه حضرت آدم (نسل حضرت آدم) جعل فرمود (قرار داد) كه هر كس نيت كار خيري كند و آن نيت

عملي نشود به او يك حسنه بدهد و اگر نيت خير او عملي شد به او ده حسنه بدهد و اگر نيت شري كرد بر پاي او چيزي ننويسد و اگر نيت شرش عملي شد يك

گناه به پايش نوشته شود.

خوب پس معلوم شد كه خدا به نيت های خوب ما هم ثواب مي دهد و اين اوج رحمت الهي است كه نيت هاي شر ما را حساب نمي كند و اعمال خير ما را هم ده برابر

حساب مي كند.

گناهان كبيره هم بخشده مي شود و ادله توبه آنقدر عموميت دارد كه تمام گناهان را در بر مي گيرد و با توبه كبائر هم به طور كامل برطرف شده و بر طبق آيات قرآن

تبديل به حسنه مي شود سوره فرقان آيه 70:

فاولئك يبدل الله سيئاتهم حسنت 

تازه باز هم رحمتش را قطع نمي كند و در قيامت آنها كه استحقاق دارند شامل شفاعت مي گردند كه شفاعت بحثي عميق و دقيق است كه مجال آن در اينجا نيست.

توجه : تمام روايات را از همان جلد اول وسايل الشيعه ذكر كردم
فَمَنْ اتبَعَ هُدايَ فَلايَضِلُ وَ لا يَشقَي( طه/123)
ارسال پست

بازگشت به “پرسش و پاسخ”