در پرتو غريزه جنسي انسان به بعضي كمالات و نيازهاي روحي و عاطفي و معنوي خود دست پيدا ميكند.
1. حفظ دين: بالاترين مزيت ازدواج حفظ دين است. پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمودند: «كسي كه ازدواج كند، نيمه ايمان خود را كامل كرده و از خدا در نيمه ديگر ايمان بترسد».[1]
2. به دست آوردن ولايت الهي:پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ ميفرمايند: «كسي كه براي خدا ازدواج كند و يا مقدمات ازدواج ديگري را فراهم نمايد، ولايت الهي شامل حالش ميشود».[2]
3. نجات از آتش جهنم است:پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمودند: «اكثر اهل جهنم، عزبها و بي همسران هستند».[3]
4. مايه پاكدامني و عفاف است:پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمودند: «شخصي كه قدرت ازدواج دارد.
ازدواج كند، زيرا نكاح بيش از هر چيز موجب چشم پوشي از گناهان و پاكدامني ميشود و اگر كسي تمكن بر ازدواج ندارد، با روزه گرفتن خود را از گناه محفوظ نگه دارد.[4]
5. نمازش ارزش بيشتري دارد:امام صادق ـ عليه السلام ـ ميفرمايند: «دو ركعت نمازي كه شخص متأهّل ميخواند از هفتاد ركعت نماز شخصي كه ازدواج نكرده بالاتر است».[5]
6. موجب بقاء نسل است: پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ ميفرمايد: «ازدواج كنيد تا در سايه آن نسلتان زياد شود كه من در روز قيامت از زيادي امتم ولو طفل سقط شده، افتخار كنم».[6]
7. عامل به دست آوردن آسايش و آرامش است:قرآن ميفرمايد: «يكي از آيات و نشانههاي لطف خداوند اين است كه براي شما از جنس خودتان، زنان را آفريد كه به وسيله آنان آرامش يافته و ميان شما مهرباني برقرار نمود».[7]
8. عبوديت خداوند است:پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمودند: «كسي كه ازدواج نمايد، نيمي از راه عبوديت خدا را طي كرده است».[8]
9. رسيدن به ثواب است: روايت ميفرمايد: «مردي كه زحمت بكشد تا نياز خانوادهاش را از راه حلال تامين كند، مثل مجاهد در راه خداست».[9]
در مقابل براي خانمها نيز براي شوهر داري، بارداري، شيردهي، تربيت فرزند، محبت به فرزند و ... اجز و ثوابهاي فراواني در متون روايي ذكر شده است.[10]
10. افزايش رزق و بركت است: پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمودند: «براي افزايش رزق خود ازدواج كنيد زيرا بركت در ازدواج است».[11]
و باز فرمودند:
«كسي كه از ترس فقر ازدواج نكند به خدا بدگمان شده است در صورتي كه خدا ميگويد اگر از ترس فقر ازدواج نميكنند، خدا به آنها كمك ميكند و آنها را ثروتمند ميسازد».[12]
-------------------------------------------------------------------------------- [1] . نهجالفصاحه، سخن 2936. [2] . المحجه البيضاء، ج 3، ص 54. [3] . وسائل الشيعه، ج 14، ص 8. [4] . المحجه، ج 3، ص 53. [5] . وسائل الشيعه، ج 14، ص 6. [6] . المحجه البيضاء، ج 3، ص 53. [7] . «و من آياته ان خلق لكم». (21/ روم) [8] . روضه الواعظين. ص 375. [9] . «الكاد علي عياله كالمجاهد في سبيلالله.» (جامع السعادات، ج 2، ص 15) [10] . حلية المتقين. [11] . «من لا يحضره الفقيه»، ص 410. [12] . من لا يحضره الفقيه»، ص 410.
در افراد عادي، پسر در پايان پانزده(15) سالگي و دختر پس از پايان نه(9) سالگي به بلوغ ميرسد و كمكم آثار بلوغ در او هويدا ميشود.
اما عواملي هست كه موجب بلوغ زودرس در فرد ميشود:
الف: اولياء
يكي از عوامل تحريك غريزه جنسي، پدر و مادر ميباشند.
گاه اولياء شرايطي در فضاي منزل ايجاد ميكنند كه اين شرايط موجب تحريك فرزند و بلوغ زودرس در او ميشود.
مشاهده عمل زناشويي توسط كودك، خوابيدن در اتاق اولياء، بازي اولياء با آلت تناسلي فرزند، عدم پوشش مناسب محارم، موجب تحريك غريزه جنسي در نوجوان است.
ب: لباس
يكي از عوامل تحريك، لباس تنگ و چسبان بخصوص در مورد شورت و مايو ميباشد.
اين لباسها بايد از جنس نايلون يا بسيار نرم نباشد. بلكه از جنس نخ استفاده شوند. لباس نايلون و تنگ بر اثر برخورد با بدن و اصطكاك ايجاد جرقه و موجب تحريك غريزه جنسي ميشود.
ج: غذا
عامل ديگر تحريك غريزه جنسي، غذاها و آشاميدنيها ميباشد. برخي غذاها براي جوانان محرك ميباشند و در سنين بلوغ بايد از آنها جداً پرهيز شود.
غذاها و ميوههايي چون، موز، پياز، سير، فلفل، ادويه، شيريني، زعفران، وانيل، شيرينيهاي مصنوعي، هويج، محرك هستند.
در صورت مصرف اين مواد بايد با ورزش، روزه و كارهاي جسمي انرژي حاصله از آن مصرف شود تا جوان با مشكل مواجه نشود.
كساني كه در مناطق حاره و گرم زندگي ميكنند، تحريك پذيرترند و بايد در خوردنيها دقت بيشتري به عمل بياورند.
د: ديدنيهاي محرك
مشاهده برخي مناظر و چشم چراني، جوان را تحريك ميكند.
نوارهاي ويديويي غير مجاز و محرك، ديدن فيلمهايي كه هنرپيشههاي آن لباس و پوشش مناسب ندارند از عوامل تحريك است.
چشم چراني و نگاه حرام به جنس مخالف يا هم جنس از روي علاقه، عامل تحريك و حرام ميباشد.
پيامبر ـ صلي الله عليه و آله ـ فرمودند:
«چشم چراني، تيري است زهرآلود كه از ناحيه شيطان، ايمان را هدف قرار ميدهد».[1]
امام علي ـ عليه السلام ـ ميفرمايد:
«كسي كه چشمش را آزاد بگذارد قلبش را به رنج ميافكند و كسي كه آزادانه و پي در پي نگاه كند، حسرتهاي ابدي خواهد داشت».[2]
قران نيز ميفرمايد:
«اي پيامبر به زنان و مردان مومن بگو كه ديدگان خود را از نامحرمان ببندند».[3]
هـ : شنيدنيهاي محرك
يكي از عوامل تحرك غريزه جنسي، شنيدنيهاي محرك است. اين شنيدنيها منابع گوناگون دارد،
گاه شوخي دو زوج با هم، گاه موسيقيهاي مهيج و محرك، گاه صحبت با دوستاني كه تجارب تلخ و شيرين خود را از مسايل جنسي براي ديگران بازگو ميكنند.
جوان بايد مواظب باشد كه چنين اعمالي را انجام ندهد و چنين مواردي را نشنود و اگر شنيد، سعي كند به فراموشي بسپارد و از خاطر ببرد.
اگر انسان نياز معنوي خود را از مسير صحيح تامين نكند، گرفتار وساوس شيطان شده و گمراه ميگردد. خداوند به چنين افرادي كه او را عبادت نميكنند ميفرمايد:
«و هر كس از ياد من دوري كند و مرا فراموش نمايد، قطعا زندگي سختي بر اثر هجوم تلخيها و آفات مربوط به دنيا خواهد داشت و در قيامت او را كور وارد محشر خواهم كرد».[1]
و در آيه ديگر ميفرمايد:
«و هر كس از ياد خداي رحمن اعراض و چشمپوشي كند،
شيطاني را براي او برميانگيزيم كه ملازم او خواهد بود و شياطين، دوري كنندگان از ياد خدا را، از راه حق باز ميدارند و آنان فكر ميكنند كه هدايت شدهاند».[2]
و اين بالاترين گمراهي است كه انسان كاري انجام دهد و فكر كند كه كار خوبي انجام ميدهد، در حالي كه اعمالشان عملهاي خوبي نباشد. قران ميفرمايد:
«آيا شما را به زيانكارترين افراد در اعمالشان خبر دهم، كساني كه كوشش آنها در زندگي دنيا از بين رفته و خودشان ميپندارند كه اعمالشان خوب است».[3]
دستاوردهاي تمسك به غير از خداوند، براي انسان، دستاوردهاي بسيار بدي است، خوب است انسان در برآوردن نيازهاي معنوي خود بكوشد و صفاتش را الهي كند.
-------------------------------------------------------------------------------- [1] . «و من اعرض عن ذكري فان له معيشه ضنكا». (طه/ 124) [2] . «و من يعش عن ذكر الرحمن». (زخرف/ 36) [3] . «قل هل انبئكم بالاخسرين...». (104/ كهف)
اگر انسان نياز معنوي خود را در عبوديت خداوند جستجو كند، داراي صفاتي در اخلاق و رفتار ميشود و خداوند، به همين دليل به امداد آنان ميآيد.
قران ميفرمايد:
[HIGHLIGHT=#d99694]«اي پيامبر مژده بده به اهل خضوع و خشوع، كساني كه در هنگام ياد خداوند دلهايشان به طپش ميافتد».[1]
امام صادق ـ عليه السلام ـ ميفرمايد:
[HIGHLIGHT=#d99694]«خداي بزرگ فرموده، كسي كه در نهاني مرا ياد كند، من در آشكارا و در منظر خلايق او را ياد ميكنم».[2]
و در آيه ديگر ميفرمايد:
[HIGHLIGHT=#d99694]«اي كساني كه ايمان آوردهايد، اگر تقوا پيشه كنيد خداوند به شما تميزي حق و باطل(فرقان) عنايت ميكند و از گناهان شما ميگذرد و شما را ميآمرزد».[3]
و در آيه ديگر ميفرمايد:
[HIGHLIGHT=#d99694]«كسي كه از خداوند بپرهيزد و تقوا پيشه كند، خداوند او را از غم و اندوه بيرون ميكند و او را از جايي كه گمان نميبرد، روزي ميدهد».[4]
و در آيه ديگري ميفرمايد:
[HIGHLIGHT=#d99694]«و كسي كه به خداوند توكل كند، خداوند براي او كافيست».[5]
و آيه ديگر ميفرمايد:
[HIGHLIGHT=#d99694]«كسي كه تقوا پيشه كند، خداوند كارهاي او را آسان ميكند».[6]
پس كساني كه خداوند را عبادت كنند، خضوع و خشوع داشته باشند، به ياد خدا باشند.
تقوا پيشه كنند خداوند عناياتي چون فرقان، كفايت امور و آساني كارشان را به آنان ارزاني خواهد داشت.
بايد در خاطر داشته باشيم، تنها راه صحيح، عبوديت خداوند است و از اينجاست كه انسان به تكامل ديني، دنيوي و اخروي، سعادت دنيا و آخرت، دست پيدا ميكند
و به انگيزه خلقت، جامه عمل ميپوشاند.
-------------------------------------------------------------------------------- [1] . «و بشر المخبتين الذين ...». (34/ حج) [2] . «من ذكرني سرا ذكرته علانيه». (عده الداعي، ص 244) [3] . «يا ايها الذين آمنوا ان تتقوالله». (30/ انفال) [4] . «و من يتق الله يجعل له مخرجا». (2/ طلاق) [5] . «و من يتوكل علي الله». (3/ طلاق) [6] . «و من يتق الله يجعل له ...». (4/ طلاق)