آیا وحدت وجود با توحید حقیقی منافات دارد

مدیر انجمن: شورای نظارت

قفل شده
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 27 بار
سپاس‌های دریافتی: 23 بار
تماس:

آیا وحدت وجود با توحید حقیقی منافات دارد

پست توسط MN110 »

یا سلام در توضیحی بفرمایید وحدت وجود یعنی چه و حکم کسانی که قائل به وحدت وجود هستند چیست

و آیا افرادی مانند امام خمینی و سید علی قاضی و شهید مطهری وحدت وجود رو قبول داشتند

و میدانید که کسی که منصور حلاج را تایید کند وحدت وجود را تایید کرده برداشت شما از متن زیر که امام خمینی درباره حلاج فرموده چیست

[SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]نظرات امام خمینی .ره.درباره حسین منصور حلاج      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]صوفیانو عده ای از مخالفین تصوف سعی نموده اند بیتی که در آن حضرت امام میفرمایند: « همچو منصور خریدار سر دار شدم » را به عنوان دفاع ایشان ازتصوف و حلاّج کنند؛ امّا آیا واقعا اینگونه است؟      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]درپاسخ باید گفت که در ادبیات فارسی منصور نماد مقاومت، هر چند در راه باطلشده که در راه عقیده خود بر سر دار رفت. از این رو در اشعار این گونهاستفاده می شود و می توان نظر امام خمینی (ره) را این چنین تعبیر کرد،مانند تشبیه اهل بخشش به حاتم طائی که به کرم مشهور شده است.      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]مخالفت های ایشان با حلاّج و شطحیات در سایر آثار واشعار ایشان ، نشانه این موضوع است.      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]حضرتامام خمینی (ره) پس از نقل داستانی از بیابان گردی حلاّج و ابراهیم الخواص، می فرمایند : این دو مرد جاهل به مقام توحید و توکل بودند؛ زیرا صحراگردی و قلندری را با مقام توکّل اشتباه کردند، و ترک سعی و از کارانداختنقوایی را که حق تعالی عنایت فرموده به خرج توحید و توکّل گذاشتند. (شرححدیث جنود عقل و جهل/ص214)       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]ایشان در شعری خطاب به حلاج می فرمایند:      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]گرتو آدم زاده هستی علّم الاسماء چه شد      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] قاب قوسینت کجا رفته است أو أدنی چه شد؟      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] بر فراز دار، فریاد انا الحق می زنی       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] مدعی حق طلب انیت و انا چه شد؟      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] مرشد از دعوت به سوی خویشتن بر دار دست      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] لا الهت را شنیدستم ولی الاّ چه شد؟      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] (دیوان امام خمینی(ره)/ص94)      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]ایشان در جای دیگر می فرمایند :       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] از صوفی ها صفا ندیدم هرگز       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]زین طایفه من وفا ندیدم هرگز      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] زین مدعیان که فاش انا الحق گویند       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]با خودبینی فنا ندیدم هرگز      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] (دیوان امام خمینی(ره)/ص217)      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] تا کوس انا الحق بزنی خودخواهی       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] در سرّ هویّتش تو نا آگاهی      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] بردار حجاب خویشتن از سر راه       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] با بودن آن هنوز اندر راهی      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] (دیوان امام خمینی(ره)/ص248)      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] گر نیست شوی کوس انا الحق نزنی      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] با دعوی پوچ خود معلق نزنی      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] تا خودبینی تو، مشرکی بیش نیی      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] بی خود بشوی که لاف مطلق نزنی      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] (دیوان امام خمینی(ره)/ص246)      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]و در بتی دیگر سروده :       
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] فریاد انا الحق ره منصور بود یارب مددی که فکر راهی بکنم      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca] (دیوان امام خمینی(ره)/ص226)      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]اما از علمای شیعه ، کسانی که به مخالفت منصور حلاّج برخاسته اند عبارتند از :      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]1) شیخ ابوالقاسم حسین بن روح، سومین وکیل خاص امام زمان (عج) است.      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]2) شیخ مفید(413-336ق) که به حق هر چه برای شیعه مانده از زحمات اوست.حتی مخالفان نیز او را مجدد شیعه در رأس سده چهارم دانسته اند.      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]3) شیخ محمد بن ابی یعقوب معروف به ابن ندیم بغدادی(متوفی بعد از 377ق)      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]4)شیخ علی بن حسین بن موسی بن بن بابویه قمی، پدر مرحوم صدوق که امام زمان(عج) برای او در توقیعی دعا نموده و او را ستایش کرده است.      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]5)شیخ الطائفه محمد بن حسن طوسی (460-385ق) که حلقه اتصال متقدمین ومتأخّرین به شمار می آید و غالب علوم از ناحیه او به دست ما رسیده است.      
  [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]6) ابوسهل اسماعیل بن علی نوبختی (متوفی402ق) صاحب کتاب فرق الشیعه.      
 [SIZE=85][COLOR=#999999] [COLOR=#cacaca]وبسیاری دیگر از علمای شیعه همچون مقدس اردبیلی، شیخ حر عاملی و .... .

الله بهجت فرمودن که اگه تو یک مسئله اعتقادی گیر کردی بگو من با عقیده معصومین در این زمینه هم عقیده ام اینطوری ضرری متوجه شما نیست
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 23 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار
تماس:

Re: آیا وحدت وجود با توحید حقیقی منافات دارد

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی
درود بر دوستان

وحدت وجود یعنی فنا فی الله که بالاترین درجهٔ توحید نزد انسان است وحدت وجود نزد برخی ناآگاهان به معنای وحدت بین خالق و یکی شدن با مخلوق فرض می‌شود ولی اصل مسئله این نیست و اصولا بحثهای قطره و بازگشت آن به دریا مطرح نیست وحدت وجود یعنی انسان به مقام رضا برسد و به تمام تعینات و خودبینیها و دگر بینیها پشت پا زده اراده‌اش در اراده خدا فانی شده مظهر اراده و فعل خدا در اسماء فعلیه خدا بشود که معصومین نمونه بارز و اتم آن هستند و در روایت قرب نوافل اشاره‌ای به درجات پایینتر وحدت وجود یعنی توحید فعلی شده است البته خود وحدت وجود عالی‌ترین درجه توحید است البته با شریک و مباشر و دستیار قایل شدن برای خدا فرق دارد و بحث بیشتر در مورد وحدت وجود نیاز به مقدمات فلسفی دارد وگرنه بدفهمی این مقوله هم می‌شود ابزار کافر دانستن زید و عمر.

نادانی به مرحوم بوعلی سینا گفت چون تو قایل به وحدت با واجب الوجودی کافری!!
بوعلی هم فرمود: تو چقدر جاهلی که فرق بین وحدت وجود و وحدت با واجب الوجود را نمی‌دانی!
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزی​اش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزی​اش نشده است.

فرازی از فرمایشات استاد علامه حسن زادهٔ آملی
New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 28 بار
سپاس‌های دریافتی: 20 بار

پست توسط hamedi »

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

دوست عزیز جناب MN110

در مورد وحدت وجوداگر می خواهید تحقیقی و کامل متوجه شوید می توانید به کتب زیر مراجعه کنید.

[External Link Removed for Guests]

البته دوست عزیز جناب سید علی درست فرمودند ولی تنها آنی که ایشان گفته اند نیست. مثلا آقای مکارم شیرازی در سایت خودشان نوشته اند :

2- مفهوم وحدت وجود

تصویر لطفاً توضيح روشنى در مورد وحدت وجود بيان فرماييد؟

تصویر توضيح اين كه وحدت وجود گاه به معناى وحدت مفهوم وجود است كه اشكالى ندارد و گاه به معناى وحدت حقيقت است مانند حقيقت نور آفتاب و نور چراغ كه هر دو يك حقيقت است ولى مصداق متعدد است آن هم اشكالى ندارد و گاه به معناى وحدت مصداق وجود است به اين معنا كه در عالم هستى وجودى جز خدا نيست و همه چيز عين ذات اوست اين سخن مستلزم كفر است و هيچ يك از فقها آن را قبول نكرده اند.

آدرس مطلب بالا :

[External Link Removed for Guests]

برخی صوفی ها که خودشان را به عارفان واقعی می چسبانند و نام عارف و عرفان به خود می دهند اعتقادشان بر این است که وجودی در عالم جز وجود خداوند تبارک و تعالی نیست و هرچه میبینید همان خداست که در موجودات دیگر تجلی نموده است!!! و این کاملا سخن باطلی است.

چون طبق فرمایش معصوم علیه السلام بین خالق و مخلوق بینونیت ( تباین و جدایی ) وجود دارد یعنی این دو یکی نیستند حتی وجودی که خدا دارد از وجودی که مخلقو دارد تفاوت دارد و تنها در کلمه یکی هستند.

باتشکر - یاعلی
الحمدلله الذي جعلنا من المتسكين بولايه اميرالمومنين و الائمه عليهم السلام

الحمدلله الذي جعل كمال دينه و تمام نعمته بولايه اميرالمومنين علي ابن ابيطالب عليه السلام
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 27 بار
سپاس‌های دریافتی: 23 بار
تماس:

پست توسط MN110 »

قضیه از اینجا شروع شد که ما در مورد حدیث علی ممسوس فی ذات الله بحث میکردیم یکی از دوستان گفت که ممسوس در لغت عربی یعنی مجنون و دیوانه یعنی که امیرالمومنین دیوانه و مجنون ذات حضرت حق است و در ذات با خدا یکی نیست یکی گفت مانند قطره که در دریا می افتد فانی شده در ذات خدا اما یکی دیگر از دوستان گفت اینجوری کی میگی کفر است چون میگی قطره و دریا یعنی که حضرت امیر و حضرت حق با هم یکی شدن یعنی در ذات هم یکی شدن در حالی که ذات خدا با هیچ چیز یکی نیست طبق احادیث که در روایات مانند اصول کافی و توحید شیخ صدوق آمده و کسانی هم که میگویند وحدت وجود یعنی مخلوقات را با ذات خدا یکی دانسته اند و کسانی که این عقیده را دارند کافر هستند و گفت افرادی مانند امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی این عقیده رو دارند و منصور حلاج هم که گفت انا الحق با این حرفش وحدت وجود رو تایید کرد و این که در حدیث علی ممسوس فی ذات الله فرمودین فنا فی الله یعنی فانی در ذات شده پس با ذات یکی شده که این میشه کفر یا اینکه انیت و منیت او از بین رفته هرچه میبیند اوست و مجنون در اوست در حالی که خدا خالق و او مخلوق و خدا از اینکه مخلوقات در ذات با یکی باشند منزه است و چیزی همانند او نیست

در این مورد هم با مولایمان حضرت ولی عصر هم عقیده ایم به عنایت حضرتش
یا زهرا بر عمر لعنت مدام
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی
درود بر دوستان

((کسانی هم که میگویند وحدت وجود یعنی مخلوقات را با ذات خدا یکی دانسته اند و کسانی که این عقیده را دارند کافر هستند و گفت افرادی مانند امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی این عقیده رو دارند و منصور حلاج هم که گفت انا الحق با این حرفش وحدت وجود رو تایید کرد ))

متاسفانه نسبت نارواست به امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی و منصور حلاج نمی‌دانم این انتسابهای غلط به افراد حاصل چیست؟ بدفهمی مفاهیم و مضامین بلند، ناآگاهی یا عوامل دیگر. اسامی بالا صوفی به معنای منحرف آن نبودند تا معتقد به عقیده غلط زیر که دوستمان اشاره کردند باشند:
((برخی صوفی ها که خودشان را به عارفان واقعی می چسبانند و نام عارف و عرفان به خود می دهند اعتقادشان بر این است که وجودی در عالم جز وجود خداوند تبارک و تعالی نیست و هرچه میبینید همان خداست که در موجودات دیگر تجلی نموده است!!! و این کاملا سخن باطلی است.))

حقیر از گوینده این کلام تبری می‌جویم.

((چون طبق فرمایش معصوم علیه السلام بین خالق و مخلوق بینونیت ( تباین و جدایی ) وجود دارد یعنی این دو یکی نیستند حتی وجودی که خدا دارد از وجودی که مخلقو دارد تفاوت دارد و تنها در کلمه یکی هستند.))

و از گوینده این کلام تولی و دوست دارم به این اعتقاد از دنیا بروم مشروط به اینکه مضامین فنا فی الله و وحدت وجود در حکمت متعالیه و تجلی اسماء فعلیه خداوند در مخلوق از سنخ دیگری است که موافق با آیات و روایات معصومین است.
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزی​اش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزی​اش نشده است.

New Member
New Member

پست توسط hamedi »

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

دوست عزیز جناب سید علی

Seyyed Ali نوشته شده:((کسانی هم که میگویند وحدت وجود یعنی مخلوقات را با ذات خدا یکی دانسته اند و کسانی که این عقیده را دارند کافر هستند و گفت افرادی مانند امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی این عقیده رو دارند و منصور حلاج هم که گفت انا الحق با این حرفش وحدت وجود رو تایید کرد ))

متاسفانه نسبت نارواست به امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی و منصور حلاج نمی‌دانم این انتسابهای غلط به افراد حاصل چیست؟ بدفهمی مفاهیم و مضامین بلند، ناآگاهی یا عوامل دیگر. اسامی بالا صوفی به معنای منحرف آن نبودند تا معتقد به عقیده غلط زیر که دوستمان اشاره کردند باشند:
((برخی صوفی ها که خودشان را به عارفان واقعی می چسبانند و نام عارف و عرفان به خود می دهند اعتقادشان بر این است که وجودی در عالم جز وجود خداوند تبارک و تعالی نیست و هرچه میبینید همان خداست که در موجودات دیگر تجلی نموده است!!! و این کاملا سخن باطلی است.))

حقیر از گوینده این کلام تبری می‌جویم.

واقعا متاسفم که مطلب به این سادگی بنده را متوجه نشدید!!!

اولا بنده ادعایی در مورد علمایی که ذکر شده نکرده ام.
دوما بنده عرض کردم اعتقاد صوفی ها بر این است آیا آن بزرگواران صوفی بودند؟؟؟!!!
سوما آیا فکر نمی کنید که این جمله حضرتعالی : ( بدفهمی مفاهیم و مضامین بلند، ناآگاهی یا عوامل دیگر. اسامی بالا صوفی به معنای منحرف آن نبودند تا معتقد به عقیده غلط زیر که دوستمان اشاره کردند باشند ) تهمت به بنده حقیر باشد؟؟؟!!!
بنده کجا چنین ادعایی کرده ام؟؟؟!!!

Seyyed Ali نوشته شده:((چون طبق فرمایش معصوم علیه السلام بین خالق و مخلوق بینونیت ( تباین و جدایی ) وجود دارد یعنی این دو یکی نیستند حتی وجودی که خدا دارد از وجودی که مخلقو دارد تفاوت دارد و تنها در کلمه یکی هستند.))

و از گوینده این کلام تولی و دوست دارم به این اعتقاد از دنیا بروم مشروط به اینکه مضامین فنا فی الله و وحدت وجود در حکمت متعالیه و تجلی اسماء فعلیه خداوند در مخلوق از سنخ دیگری است که موافق با آیات و روایات معصومین است.

در اینکه فناء فی الله و وحدت وجود در نظر اشخاص چی بوده بنده عرض نظری نکرده ام. و مطلب دیگری عرض نموده ام.

فی الحال تبری و تولی حضرتعالی برای حقیر سودی در بر ندارد مهم این است که کلام مطالبق فرمایشات اهل بیت اطهار علیهم السلام باشد.

باتشکر - یاعلی

الحمدلله الذي جعل كمال دينه و تمام نعمته بولايه اميرالمومنين علي ابن ابيطالب عليه السلام
Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی
درود بر دوستان

((واقعا متاسفم که مطلب به این سادگی بنده را متوجه نشدید!!!

اولا بنده ادعایی در مورد علمایی که ذکر شده نکرده ام.
دوما بنده عرض کردم اعتقاد صوفی ها بر این است آیا آن بزرگواران صوفی بودند؟؟؟!!!
سوما آیا فکر نمی کنید که این جمله حضرتعالی : ( بدفهمی مفاهیم و مضامین بلند، ناآگاهی یا عوامل دیگر. اسامی بالا صوفی به معنای منحرف آن نبودند تا معتقد به عقیده غلط زیر که دوستمان اشاره کردند باشند ) تهمت به بنده حقیر باشد؟؟؟!!!
بنده کجا چنین ادعایی کرده ام؟؟؟!!!))

به جمله ای که گفتید توجه کنید: ((((کسانی هم که میگویند وحدت وجود یعنی مخلوقات را با ذات خدا یکی دانسته اند و کسانی که این عقیده را دارند کافر هستند و گفت افرادی مانند امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی این عقیده رو دارند و منصور حلاج هم که گفت انا الحق با این حرفش وحدت وجود رو تایید کرد ))))

اعتقاد اشتراک مخلوقات با ذات خدا به عنوان وحدت وجود موجب کفر می‌شود درست که شما اشاره کردید و برخی صوفی های منحرف معتقد به این عقیده کفرآمیز بودند این هم مسلما قبول دارید و شما فرمودید در ادامه: ((و گفت افرادی مانند امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی این عقیده رو دارند و منصور حلاج هم که گفت انا الحق با این حرفش وحدت وجود رو تایید کرد )) من با مخاطب و فاعل ((و گفت)) کار دارم و گفتم اشتباه کرده حالا هر کسی بوده اشتباه اشتباهه. ظاهرا جملات شما وحدت وجود اصیل را نتوانسته از وحدت وجود کفر آمیز تمیز بدهد چون بد بیان شده است نه اینکه بنده بد برداشت کنم البته هیچ بقالی نمی‌گوید ماست من ترشه.

((در اینکه فناء فی الله و وحدت وجود در نظر اشخاص چی بوده بنده عرض نظری نکرده ام. و مطلب دیگری عرض نموده ام.

فی الحال تبری و تولی حضرتعالی برای حقیر سودی در بر ندارد مهم این است که کلام مطالبق فرمایشات اهل بیت اطهار علیهم السلام باشد.

باتشکر - یاعلی))

کلا اصول دین تقلیدی نیست نه از من حقیر و نه از اجداد من علیهم السلام بلکه ائمه اطهار هم در اصول ما را دستور به اجتهاد و تحقیق و پذیرش آن با دلیل و برهان داده اند برخلاف فروع که تعبدی محض است.

موفق باشید.

New Member
New Member

پست توسط hamedi »

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

دوست گرامی جناب سید علی

Seyyed Ali نوشته شده:به جمله ای که گفتید توجه کنید: ((((کسانی هم که میگویند وحدت وجود یعنی مخلوقات را با ذات خدا یکی دانسته اند و کسانی که این عقیده را دارند کافر هستند و گفت افرادی مانند امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی این عقیده رو دارند و منصور حلاج هم که گفت انا الحق با این حرفش وحدت وجود رو تایید کرد ))))

من هرچه گشتم ندیدم که بنده چنین سخنی گفته باشم!!!!!!!!!!!!!!!!!!

این جملات از من نیست. چرا اصرار دارید که از منه؟؟؟!!! لطفا یکبار دیگه مطالب بنده بخونید!!!

Seyyed Ali نوشته شده:اعتقاد اشتراک مخلوقات با ذات خدا به عنوان وحدت وجود موجب کفر می‌شود درست که شما اشاره کردید و برخی صوفی های منحرف معتقد به این عقیده کفرآمیز بودند این هم مسلما قبول دارید و شما فرمودید در ادامه: ((و گفت افرادی مانند امام خمینی- علامه طباطبایی- سید علی قاضی این عقیده رو دارند و منصور حلاج هم که گفت انا الحق با این حرفش وحدت وجود رو تایید کرد )) من با مخاطب و فاعل ((و گفت)) کار دارم و گفتم اشتباه کرده حالا هر کسی بوده اشتباه اشتباهه. ظاهرا جملات شما وحدت وجود اصیل را نتوانسته از وحدت وجود کفر آمیز تمیز بدهد چون بد بیان شده است نه اینکه بنده بد برداشت کنم البته هیچ بقالی نمی‌گوید ماست من ترشه.

بنده عرضم اینه که اسامی علما رو بنده ننوشتم یکی دیگه نوشته. چرا دقت نمی کنید؟؟؟!!!

فاعل هم من نیستم ولی شما دارید منو مخاطب قرار میدید!!!

Seyyed Ali نوشته شده:((در اینکه فناء فی الله و وحدت وجود در نظر اشخاص چی بوده بنده عرض نظری نکرده ام. و مطلب دیگری عرض نموده ام.

باتشکر - یاعلی))

کلا اصول دین تقلیدی نیست نه از من حقیر و نه از اجداد من علیهم السلام بلکه ائمه اطهار هم در اصول ما را دستور به اجتهاد و تحقیق و پذیرش آن با دلیل و برهان داده اند برخلاف فروع که تعبدی محض است.

موفق باشید.

بنده باز در اینجا از اصول سخنی با میان نیاورده ام!!!

نمی دانم چرا شما اصولا دوست دارید مطالبی را به بنده بچسبانید؟؟؟!!!

لطفا مطالب بنده را دوباره مطالعه بفرمایید و بعد جواب بنویسید.

باتشکر - یاعلی

Senior Member
Senior Member
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی

نه بنده در پست قبلی هم اشاره کردم فاعل هر که بوده اشتباه کرده حالا شما می‌گوید من نیستم خوب شما نیستید از اول هم بنده قصد پیدا کردن متهم را نداشتم هدفم نقد یک تفکر بود نه نقد شخصیت. اگر شما یا هر کسی بحثم با شخص خاصی نیست کلی عرض می‌کنم نمی‌دانند وحدت وجود شامل اعتقادات و معارف دینی است بدانند که اسلام شامل عقاید و اخلاقیات و احکام است و این مسائل جزء اعتقادات محسوب می‌شود. و نقد کلی دیگر در نحوهٔ نگارش اینکه خوب است سخن دیگران را برای اینکه با نوشته خودمان تفکیک کرده باشیم تا خلط نشود از علامت نقل قول (()) «» در ابتدای و انتهای جملاتمان استفاده کنیم این هم مطلبی بود کلی و مخاطب خاصی مد نظرم نیست.

New Member
New Member

پست توسط hamedi »

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام

مخاطب بنده هرکسی می تواند باشد ولی آن کسی که نمی تواند باشد اگر باشد پس به او می گویم :

سلام !!!

قفل شده

بازگشت به “خدا شناسی”