ما برون را ننگریم و قال را *** ما درون را بنگریم و حال را

مدیر انجمن: شورای نظارت

قفل شده
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 7581 بار
سپاس‌های دریافتی: 6236 بار
تماس:

Re: ما برون را ننگریم و قال را *** ما درون را بنگریم و حال را

پست توسط مائده آسمانی »

به نام خدا

سلام علیکم

باتشکر از آقا سید به خاطر ایجاد همچین بحثی در سایت .

تاپیک رو مطالعه کردم ، برای خودم هم سوالاتی پیش اومد که اقا محسن هم در پستاشون پرسیدن ولی هنوز جوابی داده نشده .

ما برون را ننگریم و قال را *** ما درون را بنگریم و حال را

اگه بیت بالا رو قبول داشته باشیم تکلیف این ضرب المثل چی میشه ؟

از کوزه همان تراود که دراوست ....

ابتدا اگه میشه هر کدوم از دوستانی که میخوان در بحث شرکت کنن این بیت رو برای ما معنی کنن و همچنین سوالی که اقا محسن

اوایل تاپیک پرسیده بود بی جواب موند . [COLOR=#7030a0]چه سندی داریم برای این داستان حضرت موسی ( ع ) ؟  

به نظر من دقیقا این شعر هم داره میگه دلت پاک باشه ... خب اگه دل پاک باشه ظاهر هم پاک میشه .

یه مثال عرض میکنم خدمتتون :

ظرف شیشه ای رو در نظر بگیرید که داخل آن آب هست . اگه آب داخل صاف و زلال و پاک و تمییز و قابل استفاده باشه مسلما ظرف هم
شفاف به نظر میرسه ولی اگه آب گندیده شده باشه و بد بو و بدمزه شده باشه مسلما ظرف هم بدرنگ شده و کِدِر میشه .

حالا دِل چه طوری هست که اگه توش صاف و پاک باشه بیرونش زشت میشه ؟ بیرونش الوده میشه ؟

به نظر شما پاک تر از دل امام زمان عج الان در زمان ما وجود داره ؟

ولی میدونیم که امام عج معصوم از هر خطا و گناهی هست و تمام واجبات رو انجام میده و تمام محرمات رو پرهیز میکنه .

( جدای از بحث مستحب و مکروه و مباح ، فعلا به همین واجب و حرام می پردازیم . )

حالا اون چه دل پاکی هست که نماز نخونه ، روزه نگیره ، حجاب نداشته باشه ولی بنده خدا باشه ؟ تصویر

اخه مگه میشه بنده خدا بود ولی حرف خدا رو گوش نداد ؟ تصویر

هنوز منتظریم که پاسخ سوالات فوق و سوالات دیگر دوستان رو در این مورد بخوانیم . تصویر

[HIGHLIGHT=#ffff00]در راه رسیدن به حقایق شیعی موفق و پیروز باشید . تصویرتصویر  
تصویر
Member
Member
سپاس‌های ارسالی: 23 بار
سپاس‌های دریافتی: 66 بار

پست توسط مخلوق اریایی »

یا حق
سلام و درود

عرض ادب خدمت تمامی دوستان گرامی
شما دوستان دقت نمیفرمایید عمل ان چوپان ناپاک نبود ایشان به اندازه ی درکشان عمل نمودند بله اگر ما با فهممان که از ان چوپان بالاتر است کارهای او را انجام دهیم کار ما نادرست است چرا شما عزیزان توجه نمیکنید دل ان چوپان پاک بود او نیتش خالص بود قصد او ازین حرفها کفر نبود بله اگر ما حرفهای او را بزنیم کفر است چون ما میدانیم که کفر است باز می گوییم اما او خیال می کند بهترین ستایش ها را دارد انجام می دهد خدا همان قدر از او انتظار دارد
خدا به هرکسی اصطلاحی داده است و به میزان ان فهم و اصطلاح از او طلب می کند
دل ان چوپان پاک بود و ظاهر عملشم پاک بود چون از روی خالصیت بود و به اندازه ی درکش بود ما که نمیتوانیم از یک بی سواد بخواهیم قانون نسبیت اینشتین را اثبات کند چون او تواناییش را ندارد ان چوپان هم تواناییش همان قدر بود
بنده موافقم با امر به معروف و نهی از منکر البته اگر عمل خودمان نیز صحیح باشد و البته اگر چماغ نگیریم تو سر دختر مردم بزنیم
منظورم این است که شما از راه صحیح امر به معروف بکنید دیگر اگر او اجرا کرد یا خیر به خودش و خدایش ربط دارد هرکه مسئول عمل خویش است ما در حد نصیحت می توانیم همدیگر را راهنمایی کنیم منظور بنده این است
بنده عرض نکردم ان چوپان معصوم است بلکه کار او خطا نبود برای او مورد قبول بود اما اگر ما اعمال مان مانند او باشد صحیح نیست چون اگاهیمان خیلی بالاتر است
در ضمن مولانا سنی نبودند بی اطلاع در مورد بزرگان سخن نگوییم جناب محسن بنده در مورد شما فهمیدم که وقتی یک موردی می گوییم شما دوست عزیز ده تا روش می گذارید به ادم می بندید این کار صحیح نیست قضاوت در مورد مردم خیلی سخت است
بزرگان به عزیزانشان سفارش می کردند که هیچ گاه قاضی نشوید
در اخر برای ان شبان می گویم که :
کفر تو دين است و دينت نـــــور جان ....................... ايمني وز تو جهاني در امــــــــــان
Administrator
Administrator
سپاس‌های ارسالی: 10691 بار
سپاس‌های دریافتی: 5476 بار
تماس:

پست توسط Mohsen1001 »

,

دوست عزیز شما متاسفانه فقط سراغ کل شعر میروید که با منظوری که بنده دارم سازگار نیست و من فقط این بیت را قصد دارم نقد کنم

و بیشتر هم منظورم تعمیم این بیت هست در محاوره و مکالماتمون.

من در پست قبلیم چند مورد را مطرح کردم در استفاده این بیت که شما بهش جواب ندادید باز میگید نیت چوپان خیر بوده ، من اصلا حرفی از چوپان زدم ؟!

بنظرم بحث تمام هست و ادامه اش تکرار مکررات است.

در مورد کل این شعر موسی و شبان مایلم در تاپیک دیگه مفصل صحبت و نقد کنم. موارد بسیاری هنوز از این شعر مونده که میخواستم بگم.

و همچنین پیرامون خود شخصیت مولوی حتماً تاپیکی ایجاد میکنم و عقاید ایشان را براتون اشکار میکنم تا خودتون قضاوت کنید.
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 23 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار
تماس:

پست توسط Seyyed Ali »

باسمه تعالی
سلام و درود بر دوستان عزیزتصویر

ضمن تشکر از نظرات دوستان بنده هم در حد وسع مسائلی را پیرامون موضوع تایپیک و مباحثی که به تبع آن دوستان پیش کشیدند خدمتتان عرض می‌کنم. البته خلاصه و بدون نتیجه‌گیری و نتیجه و احیاناً طرح موضوع جدیدتر را به دوستان واگذار می‌کنم.

- موضوع اول اینکه باید دوستان عنایت ویژه‌ای نسبت به این سخن بلند یعنی «حسنات الابرار سیئات المقربان» داشته باشند.

- پیامبران الهی مظهر اسم اعظم خداوند هستند و دارای مقام خلیفة الله که پیامبر و اهل بیت او اکمل و بالاترین مقام معنوی را دارند لذا پیامبر خداوند به واسطهٔ عصمت از گناه و مکروه و در مورد حضرت موسی موردی که عارف رومی فرمودند معصوم هستند لذا طرح وجود مصداق خارجی برای تمثیل عارف رومی با عصمت انبیاء مغایرت دارد.

- دوستان توجه خاصی به مقولهٔ حسن فعلی و حسن فاعلی در مورد عمل صادر شده از انسان داشته باشند حسن فعلی یعنی عمل از جانی که معتقد به عقاید حقه است سرچشمه گرفته باشد یعنی معتقد به اصول دین نه کافر و مشرک و منافق و به دور از رذایل خلقی مثل شرک خفی همان ریا و عجب و کبر و ... و حسن فاعلی یعنی بدنهٔ عمل حرام و منکر که تشخیص آن به عهدهٔ عقلی که در دامان وحی پرورش پیدا کرده نباشد که در موارد کثیری عقل تأیید می‌کند دستورات وحی را نمی‌فهمد و باید تعبداً عمل کند. عمل بدون حسن فعلی و فاعلی ابتر است.

- راه توحید از ولایت می‌گذرد لذا برادران اهل تسنن به درجات بالای عرفانی که عارف رومی مولوی یا محیی الدین ... رسیدند نخواهند رسید طرح اشعاری از مولوی که تأیید می‌کند سنی است با دو فرض نقض می‌شود اول تقیه ایشان به خاطر محدودیت‌ زمانی دوم تحریف کلام ایشان.

- عارف بالله امام خمینی که عرفان ایشان تحت تأثیر شخصیت انقلابی و سیاسیشان قرار گرفت در مکتوبات عرفانی که دارند از اشعار رومی نقل می‌کنند یا عارف معاصر علامه حسن زاده آملی یا علامه جوادی آملی و ... حتی وقتی آیت الله امامی کاشانی در خطبه‌های نماز جمعه از مولوی انتقاد کردند مقام معظم رهبری اشعاری از مولوی به ایشان دادند و فرمودند در سخنرانی بعدی این اشعار را بخوانید.

- آثار عرفا و بزرگان بنابر نقل علامه حسن زاده که نقل ایشان صاحب است و ما حالا حالاها باید خدمتشان درس بیاموزیم و اگر خود را بی نیاز دیدیم از ولایت دور شده‌ایم آثار عرفا و فلاسفه اسلامی تفسیر انفسی قرآن می‌دانند ولی هر کسی قدرت فهم و تحلیل این مسائل را ندارد لذا رخش می‌خواهد تن رستم را بکشد.

موفق و مؤید باشید.
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزی​اش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزی​اش نشده است.

فرازی از فرمایشات استاد علامه حسن زادهٔ آملی
Administrator
Administrator
سپاس‌های ارسالی: 10691 بار
سپاس‌های دریافتی: 5476 بار
تماس:

پست توسط Mohsen1001 »

سلام

دوستان این بحث تقریباً خاتمه یافته (پیرامون این بیت شعر) برای ادامه بحث درمورد شخصیت ابن عربی به تاپیک زیر مراجعه کنید :

forum-f16/topic-t7908.html

با تشکر :razz:
قفل شده

بازگشت به “پرسش و پاسخ”