دانستنی هایی در مورد علم دسته های عزاداری

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Advance Member
Advance Member
محل اقامت: Tehran, Iran
سپاس‌های ارسالی: 100 بار
سپاس‌های دریافتی: 138 بار
تماس:

دانستنی هایی در مورد علم دسته های عزاداری

پست توسط mona m »

سلام دوستان، عید غدیر رو به همتون تبریک میگم. همون طور که می دونید، 15روز تا محرم فاصله داریم و تو
این ماه کلی دسته برای عزاداری راه میافته. حتما همتون این علمایی که جلوی دسته ها هستند رو دیدید که چطور جوونا میرن زیرشو می خوان عشقشون به ائمه رو نشون بدن. علم از کی وارد ایران و یکی از اجزای اصلی عزاداری ها شد؟ علم از بعد از دوران صفویه، یعنی زمانی که انگلیسی ها وارد ایران شدند، وارد دسته ها شد. اگه توجه کنید، می بینید که علم به شکل صلیبه و روی اون(بالاش) حیوانات مختلفی داره. قبلا روی اون شیر بود و وقتی ما می پرسیدیم این شیر چیه؟ بهمون می گفتن که این نماد امام علی(ع) است، اما حالا وقتی بیشتر دقت میکنیم، میبینیم که روی علم حیواناتی مثل مرغ و اژدها و خیلی چیزای دیگه وجود داره (یعنی شده باغ وحش!) که من هرچی فکر کردم، نفهمیدم که مثلا اون اژدها که نماد ژاپنه، رو علم ما چیکار میکنه؟!!! (اگه شما فهمیدید، حتما به منم بگید!)تصویر . علم مضرات زیادی داره که باعث از بین رفتن جوونا میشه. اگه یادتون باشه، تا چند سال پیش خیلی ها به دلیل رفتن زیر علم، کمرشون می شکست. (البته به احتمال زیاد خانم ها اون زمان رو یادشون نمیاد، چون اون موقع مثل الانشون، سن زیادی نداشتند!!تصویر)، بعد از این کمر شکستنا، معلوم شد که این علم ها باعث ناباروری هم میشن. بعد از این قضیه، بعضی از علمای دین، مثلا آیت الله جوادی آملی گفتند که مردم زیر علم نرن (حدود8-7 سال پیش). که بعد از این حرف، برای بعضی از این علم ها، چرخ گذاشتند. اما هنوز هم در بعضی جاها، دیده می شه که مردم به زیر علم ها میرن.
این مطلب رو برای این براتون نوشتم، که بدونید این علم ها برای چی وارد دین شدن و دیگه زیر اونها نریدو کلی خانواده رو تو خرج نندازید تصویر(البته بیشتر برای سلامتی خودتون بود.تصویر). حالا اگه براتون مفید بود، یه صلوات تصویربرام بفرستید

.

خدا را دوست دارم, بخاطر اینکه از من می پذبرد که بگویم: دوستت دارم...
Administrator
Administrator
سپاس‌های ارسالی: 10691 بار
سپاس‌های دریافتی: 5476 بار
تماس:

Re: دانستنی هایی در مورد علم دسته های عزاداری

پست توسط Mohsen1001 »

سلام

میشه بگید این همه اطلاعات مفید را از کجا گیر آوردید ؟!!!

منبع حرفتون از کجاست ؟

اکثر مراجع علم را جایز میدونن و حتی ایة الله وحید و صافی هنگام عزاداری در دسته شون علم هم وجود داره.

فکر میکنم این مسائل را بعهده مراجع بگذاریم بهتره تا اینکه براش فلسفه چینی کنیم.
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 41 بار
سپاس‌های دریافتی: 72 بار

پست توسط سارا/سینا »

صلوات برات می فرستم (mona m)
اما حرفات خیلی بی سر و ته بود
حالا آقای جوادی از علم خوشش نمیاد به ما چه ربطی داره ؟؟؟؟

حالا که علم زمان زیادی که وجود داره (بر فرض از زمان صفویه ) این همه علما از اون موقع تا حالا نفهمیدن علم بده آقای جوادی و شما فهمیدی ؟؟؟؟؟

گذشته از آن چیزهایی مثل علم در شیعیان قبل از صفویه هم رواج داشته است و هر وقت که شیعیان کرخ بغداد به سمت کربلا می رفتند آن را در جلوی خود می گرفتند ودر حمله سنی ها به شیعیان بغداد در زمان شیخ طوسی به آتش کشیده می شود علاوه بر کتابخانه شیخ طوسی و منبری که بر روی آن روضه خوانی می شده (کتاب تاریخ شیعیان بغداد--مسجد جمکران--)
پس این مطلب سابق بر صفویه بوده و علما ی قبلی و حتی معاصر در مقابل آن موضع منفی نداشتند
Advance Member
Advance Member
تماس:

پست توسط mona m »

در مورد اینکه علم به شکل صلیبه و تحریف شده، منبعم اقای خامنه ای هستند که هرکی شک داره، می تونه بره بیت و بپرسه (فبلا ایشون در یکی از سخنرانی هاشون که برای دانشجوها کرده بودند، علم و تحریف اون رو نقد کرده بودند.). در مورد ورود علم هم منظور من زمان ورود علم به شکل کنونی بود. منبعم هم یکی از اساتید فلسفه ی دانشگاه الزهرا ست که چون شما نمی شناسیدشون، مجبورم که منبع خودشون رو براتون پیدا کنم که حدودا یک هفته طول می کشه.
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 41 بار
سپاس‌های دریافتی: 72 بار

پست توسط سارا/سینا »

به هر حال بحث فوق غیر علمی است
بالاخص با توجه به عدم مخالفت علمای پیشین
Advance Member
Advance Member
تماس:

پست توسط mona m »

این چیزیه که تو کلاس های فلسفه ی دانشگاه تهران هم تدریس میشه, شاید به نظر شما علمی نباشه، ولی به نظر اونا و آقا، علمیه.
در مورد این هم که تو دسته های بعضی از مراجع علم وجود داره، باید بگم که تو دسته ی خیلی از مراجع دیگه هم علم وجود نداره.
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 563 بار
سپاس‌های دریافتی: 541 بار

پست توسط هیچ »

من راست و دروغ ریشهء ورود علم رو در عزاداری نمیدونم ولی اینو میدونم که امام حسین علیه السلام هیچ وقت از پیروانشون نخواستن که براشون علم روی سر بگیرن ، بلکه از اونا خواستن به فرائض دین و احکام خدا عمل کنن و اسلام رو روی سر بگیرن و کتاب خدا رو رو چشماشون نگه دارن...
برای نشون دادن عشق به سیدالشهداء برداشتن پرچم یاحسین خیلی درست تر از برداشتن علم هست و صد البته اصل قضیه یه چیز دیگست اونم این که سعی کنیم راه امام حسین رو تو زندگی بریم ...
یادمون نره که امام حسین علیه السلام برای امر به معروف و نهی از منکر جهاد کردن ، وقتی میبینم که پشت سر این دسته های عزاداری یه کاروان منکر راه می افته و کسی چیزی نمیگه افسوس میخورم و از خدا فرج اقامون رو میخوام ( سوء تعبیر نشه ، منظورم همون دسته جوونای از خدا بیخبره که به یه منظور دیگه پشت دسته ها جمع میشن ...)
همانا دنیا مانند آب شور است
هر چه بیشتر بنوشی تشنه تر شوی

(امام علی علیه السلام)
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 747 بار
سپاس‌های دریافتی: 635 بار

پست توسط MAHDIYAR »

از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با طلاب و روحانیون 22 آذر 1388

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: تشریح حوادث عاشورا و ذکر مصیبت لازم است و عده ای از موضع روشنفکری نگویند که چه نیازی به ذکر مصیبت و گریه است.

ایشان درخصوص عزاداری سنتی خاطرنشان کردند:
انجام عزاداری به شکل متعارف آن و حرکت بصورت

دستجات سینه زنی و بلند کردن علم و ذکر مصیبت موجب بیشتر شدن

ارتباطات عاطفی مردم خواهد شد .

منبع: [External Link Removed for Guests]
فَمَنْ اتبَعَ هُدايَ فَلايَضِلُ وَ لا يَشقَي( طه/123)
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 205 بار
سپاس‌های دریافتی: 29 بار

پست توسط SAMAN2283 »

.........................................................................
آخرین ويرايش توسط 1 on SAMAN2283, ويرايش شده در 0.
New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 3 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار

پست توسط comet0 »

آدم عاقل اصلا وارد این قضایا نمیشه که بخواد تعیین تکلیف کنه
کجا توصیه به علم شده؟
عقلای حاضر بنگرید عزای امامان ما در مصیبت جد بزرگوارشون چگونه بوده است. چرا که هر کس از آنان عقب بیفتد و یا سبقت بگیرد خطا کرده است.
والسلام
ارسال پست

بازگشت به “دیگر گفتگو ها”