سلام دوستان
سوال من این است که فطرت چیست؟
از بین رفتنی نیست: «لا تبدیل لخق الله» و اکتسابی هم
همه انسانها به زیبایی علاقه دارند ولی به نظر من فکرهای مختلف باعث میشه افراد مختلف زیبایی در چیزهای مختلف ببینند
همه به عدالت تمایل دارند ولی تلقی های مختلف از عدالت باعث میشه که انسانها در یک چیز یکسان قانون های مختلفی وضع کنند و ان را عدالت بنامند
بنابراین میشود نتیجه گرفت که فطرت انسان عقل را تایید میکند و از عقلش پیروی میکند
اما براستی فطرت چیست؟ فطرت انسان به خوبی تمایل دارد و از بدی بیزار است اما هر کس باتوجه به فکر خود خوبی و بدی در چیزی تفسیر میکند
ولی چرا بعضی از انسانها دانسته برخلاف فطرت خود عمل میکنند؟
چرا فرعون با انکه میدانست خدا نیست ادعای خدایی میکرد ؟ شاید در جواب بگویید برای اینکه دیگران مطیع خودش کند اما من میپرسم برای چی دوست داشت دیگران مطیع خودش کند؟ چرا انسان خودخواهی را فدای خداخواهی میکند؟
یا چرا بعضی ها دانسته یک چیز درست به نادرست تبدیل میکنند؟ مگر فطرت انسان از عقل تبعیت نمیکند و تحریف یک امر نکوهیده نمیداند؟چرا بعضی ها فطرت خود را زیر پا له میکنند؟
فطرت چیست؟
مدیر انجمن: شورای نظارت

-
- سپاسهای ارسالی: 227 بار
- سپاسهای دریافتی: 154 بار
فطرت چیست؟
------------چرا عده ای با سانسور چهره شیعه را زشت میکنند؟ ایا مولا علی هم چنین می کرد؟
اگر کسی اسم شیعه یدک میکشه ولی کار نادرستی انجام میده گناهش بیشتر است
(من در مورد صحت مطالبی که در این مدت نوشتم هیچ مسولیتی قبول نمیکنم اگر با نوشته های خودم هم باعث رنجش کسی شدم از او پوزش می طلبم)
(من در مورد صحت مطالبی که در این مدت نوشتم هیچ مسولیتی قبول نمیکنم اگر با نوشته های خودم هم باعث رنجش کسی شدم از او پوزش می طلبم)

-
Re: فطرت چیست؟
ببنید این یک موضوع مهم هست در قران کریم داریم که خدا در ایه ای که درست یادم نیست میگوید که شیطان اعمالشان(کارهای بدشان) در نظرشان زیبا جلو داد یعنی هیچ انسانی سمت بدی نمیرود بلکه جای خوبی و بدی با هم اتشباه میگیره یعنی فکر میکنه این کار بدی که میکند خوب است و ان کار خوبی که انجام نمیدهد بد است؟ اما سوال من این است که چرا بعضی ها با انکه میدانند کاری خوب است انرا انجام نمیدهند و با انکه میدانند کاری بد است ان را انجام میدهند؟
به نظر من کسی هم که به سمت بدی میرود ان کار در نزدش بدی محسوب نمیشود و کار خوبی است
شاید یکی از دلایلش توبه باشد شاید فکر کنه که این کاری که میکنم عیبی نداره و خدا مرا میبخشد یا ان کار بد انقدر هم بد نیست در این مورد حضرت علی میفرماید به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به بزرگی کسی نگاه کنید که او را نافرمانی میکنید
ولی من هنوز جواب سوالم را نگرفتم چرا انسانها فطرت خود را دانسته عوض میکنند؟
به نظر من کسی هم که به سمت بدی میرود ان کار در نزدش بدی محسوب نمیشود و کار خوبی است
شاید یکی از دلایلش توبه باشد شاید فکر کنه که این کاری که میکنم عیبی نداره و خدا مرا میبخشد یا ان کار بد انقدر هم بد نیست در این مورد حضرت علی میفرماید به کوچکی گناه نگاه نکنید بلکه به بزرگی کسی نگاه کنید که او را نافرمانی میکنید
ولی من هنوز جواب سوالم را نگرفتم چرا انسانها فطرت خود را دانسته عوض میکنند؟
------------چرا عده ای با سانسور چهره شیعه را زشت میکنند؟ ایا مولا علی هم چنین می کرد؟

-
Re: فطرت چیست؟
من فکر میکنم جواب سوالمو پیدا کردم
کسی که کار بدی انجام میدهد و برخلاف فطرتش عمل میکند دو حالت بیشتر ندارد:
1-نمی داند و جای خوبی و بدی با هم اشتباه گرفته
2-میداند و جای خوبی و بدی با هم اشتباه گرفته در این حالت یا مجبور شده ان کار انجام بده یا این کار خودش انتخاب کرده
مثلا فرعون میدانسته خدا نیست و این ادعای برخلاف فطرت اوست ولی فکر میکرده که کار خوبی میکند(با توجه به نوع فکری که داشته) چون به این ترتیب دیگران او را برتر از خود میدانند(برتر بودن در فطرت انسان هست)
فطرت از عقل پیروی میکند ولی از عقل ناقص هم پیروی میکند پس در مورد دوم بجای میداند بهتر است بگوییم اشتباه میداند
یعنی در هر دو حالت انسانها براساس فطرتشان تصمیم گیری میکنند پس سوال اینکه بگویییم کسی بر خلاف فطرتش عمل میکند کلا اشتباه هست
بلکه باید بپرسیم چرا بعضی از انسان ها اشتباه فکر میکنند و جای خوبی و بدی اشتباه میگیرند؟
کسی که کار بدی انجام میدهد و برخلاف فطرتش عمل میکند دو حالت بیشتر ندارد:
1-نمی داند و جای خوبی و بدی با هم اشتباه گرفته
2-میداند و جای خوبی و بدی با هم اشتباه گرفته در این حالت یا مجبور شده ان کار انجام بده یا این کار خودش انتخاب کرده
مثلا فرعون میدانسته خدا نیست و این ادعای برخلاف فطرت اوست ولی فکر میکرده که کار خوبی میکند(با توجه به نوع فکری که داشته) چون به این ترتیب دیگران او را برتر از خود میدانند(برتر بودن در فطرت انسان هست)
فطرت از عقل پیروی میکند ولی از عقل ناقص هم پیروی میکند پس در مورد دوم بجای میداند بهتر است بگوییم اشتباه میداند
یعنی در هر دو حالت انسانها براساس فطرتشان تصمیم گیری میکنند پس سوال اینکه بگویییم کسی بر خلاف فطرتش عمل میکند کلا اشتباه هست
بلکه باید بپرسیم چرا بعضی از انسان ها اشتباه فکر میکنند و جای خوبی و بدی اشتباه میگیرند؟