روح چیست؟

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 227 بار
سپاس‌های دریافتی: 154 بار

روح چیست؟

پست توسط kiuhnmgtrdcv »

در تفسير عياشي از محمد بن مسلم از ابي جعفر (امام باقر) ـ عليه السلامـ روايت كرده است كه گفت: من از حضرت از معناي آيه و نفخت فيه من روحيسؤال كردم فرمود: خداوند روحي را خلق فرموده و از آن در آدم ـ عليه السلامـ دميد.
در همان كتاب از ابي بصير از ابي عبدالله ـ عليه السلام ـ روايت كردهاست كه در ذيل آيه شريفه و نفخت فيه من روحي... فرمود: خداوند موجودي راخلق كرد و روحي را هم آفريد، آنگاه به فرشته اي دستور داد آن روح را دركالبد بدمد، نه اينكه بعد از نفخ، چيزي از خداي متعال كم شده باشد و ايناز قدرت خدا است.[4]
منبع:http://www.tebyan-hamedan.ir/andishe/archives/post_522.php
روایت بالا به این معنی است که ما از همان روح هستیم ؟پس تکلیف ان روحی که از ان در کالبد ما دمیده شده چی میشه؟
وقتی لیوانی از پارچ اب پر میکنیم ابی که در لیوان هست از همان ابی که پارچ هست و این اب همان خاصیت های ان اب داره
ابی که در لیوان هست میتونه کثیف بشه ولی باعث نمیشه ابی که در پارچ هست هم کثیف بشه
میشه در مورد روح هم همین طوری فکر کرد؟
------------چرا عده ای با سانسور چهره شیعه را زشت میکنند؟ ایا مولا علی هم چنین می کرد؟
اگر کسی اسم شیعه یدک میکشه ولی کار نادرستی انجام میده گناهش بیشتر است
(من در مورد صحت مطالبی که در این مدت نوشتم هیچ مسولیتی قبول نمیکنم اگر با نوشته های خودم هم باعث رنجش کسی شدم از او پوزش می طلبم)
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 52 بار
سپاس‌های دریافتی: 137 بار

Re: روح چیست؟

پست توسط حامد صارم »

ای کاش سوال را بیشتر توضیح می دادی

اگر منظورت اینه که آن روحی که روح ما از آن جدا شده (بر فرض که ایت کلام صحیح باشد) گناهان ما فقط روحی که در کالبد ما می باشد را آلوده می کند معنی ندارد به واسطه فعل ما روحی دیگر آلوده شود
Iron
Iron

پست توسط kiuhnmgtrdcv »

سلام بسیار ممنونم از جوابتون
تکلیف ان روحی که از ان در کالبد ما دمیده شده چی میشه؟
خدا در ایه ای دیگه از قران میگه که "در شب قدر فرشتگان و روح نازل میکنیم و ..."
این روح همان روح هست؟
Senior Member
Senior Member

پست توسط حامد صارم »

سلام تصویرتصویر
اگر منظور از این همانی عینیت آن دوست قطعا اشتباه است تصویرتصویر
اگر منظور سنخیت بین آندو است ممکن است اینگونه باشد و مشکلی هم پیش نمی آید - والله یعلم -تصویرتصویرتصویر
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 9 بار

پست توسط شکیبا »

من يقين دارم كه بعضي روح هاخيلي زيبا هسند در مدت زمان كوتاه شايد كمتز يك ثانيه با چشم دنيايي حرف مي زنند اينقدر سريع كه وقتي مي روند مي فهميم كه بودندواقعا آدم عاشق دنيايشان مي شود و يقين دارم كه به فرمان خداوند هستند ببخشيد من فلسفي بلد نيستم بنويسم اما آنجه را كه بارها ديدم صادقانه نوشتم
Iron
Iron

پست توسط kiuhnmgtrdcv »

فکر میکنم یکی از فرق های بین روح ما و ان روحی که از ان در بدن ما دمیده شده این هست که روح ما در کالبد قرار داره و در دنیای دیگه هم در کالبد مثالی قرار داده میشه ولی ان روح در کالبدی قرار نداره
اگر منظور از روح خودمان باشیم (یعنی روح = من) در اینصورت ان روحی که از ان در بدن ما دمیده شده و در کالبدی هم قرار نداره یک ویژگی داره و ان اینه که از ان روح من ها متولد میشه چون "من" با "من" دیگران فرق داریم یعنی از ان روح "من" ها متولد میشه بنظرتون این چیزی که گفتم درسته؟
------------چرا عده ای با سانسور چهره شیعه را زشت میکنند؟ ایا مولا علی هم چنین می کرد؟
(من در مورد صحت مطالبی که در این مدت نوشتم هیچ مسولیتی قبول نمیکنم اگر با نوشته های خودم هم باعث رنجش کسی شدم از او پوزش می طلبم)
Senior Member
Senior Member

پست توسط حامد صارم »

نمی دونم چه جوری به این نتیجه رسیدی که از اونها روح متولد می شه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فقط می تونم بگم که هم سنخ آن هست
این را بگم که قبل از نفخه روح روح خلق شده بود هر چند فلاسفه قبول ندارند
Iron
Iron

پست توسط kiuhnmgtrdcv »

"خداوند روحي را خلق فرموده و از آن در آدم ـ عليه السلامـ دميد."
منظور من اینه که ویژگی این روحی که در کالبدی قرار داده نشده اینه که از این روح ، روح های مختلف در بدن های انسانها دمیده میشه
من فکر میکنم منظور از روح همان "من" هست یعنی ما انسانها "من" خودمان از همان روحی که در کالبدی قرار ندارد گرفتیم
بنظرتون این چیزی که گفتم درسته؟
Senior Member
Senior Member

پست توسط حامد صارم »

من فکر میکنم منظور از روح همان "من" هست یعنی ما انسانها "من" خودمان از همان روحی که در کالبدی قرار ندارد گرفتیم

در روایات دیگر هست که مومن 4 روح غیر مومن 3 روح حیوانات دو روح و معصومین 5 روح دارند حالا کدام روح همان "من" است
ولی یکی از روح های ما از همان روح که در روایت عیاشی آمده بود گرفتیم
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 9 بار

پست توسط شکیبا »

با سلام من يك بار به طور معجزه آسا از مرگ نجات پيدا كردم در آن لحظه كسي از درونم و از وجودم با خوشحالي تمام آماده سفر بود صدايش در وجودم غالب گشت آخ جون دارم راحت ميشم دارم ميرم خودم متعجب بودم باور كنيد شادماني ان جنبه از وجودم را هيچ گاه فراموش نمي كنم من ديگري در وجودم بود كه ابتدا نمي پذيرفت اما آن شادماني بر وجودم غالب شدم و يك و.جود گشتم كه اماده سفر بوددر حالي كه به گناهانم فكر مي كردم همان صدا با حالت شوق مرا آرام مي كرد من صدايي با گوشم نمي شنيدم صدا از درونم بودو من لحظه اي تسليم شدم اما...ادامه اش را نمي نويسم چو.ن ضرورتي نميبينم من نه علم فلسفه بلدم نه با اين چراها كار دارم سعي مي كنم بيشتر به چگونه فكر كنم اما يقين دارم يك جنبه از وجود ما هست كه جايگاه حقيقيش را جاي ديگر مي داندعاشق رفتن به جاي ديگر است مسير را هم خوب بلد است من اسم او را روح مي گذارم و شوقش را براي رفتن با دست پر يقين دارم
ارسال پست

بازگشت به “پرسش و پاسخ”