خداي من ....!! [FONT=Microsoft Sans Serif]خدای من! با نعمتت مرا آغاز كردى؛ [FONT=Microsoft Sans Serif] پیش از آن كه چیزى به یادآمدنى باشم [FONT=Microsoft Sans Serif]و از خاكم آفریدى و سپس در صلبها جایم دادى؛ [FONT=Microsoft Sans Serif] ایمن از سختىهاى دوران و رفت و آمد سالیان و روزگاران [FONT=Microsoft Sans Serif] و من در دهلیزهاى تاریخ و زوایاى قرون، [FONT=Microsoft Sans Serif] هماره از صلبى به رحمى كوچ مىكردم [FONT=Microsoft Sans Serif] و این لطف و احسان تو بود كه مرا در زمان حكام كفر [FONT=Microsoft Sans Serif] و در زمان عهدشكنان پیامبرْ ناشناس، [FONT=Microsoft Sans Serif] لباس خلقت نپوشاندى و در وجود نیاوردى؛ [FONT=Microsoft Sans Serif] بلكه زمانى روح آفرینش در من دمیدى [FONT=Microsoft Sans Serif] كه بستر هدایت را از پیش گسترده بودى [FONT=Microsoft Sans Serif] و جاده سعادت را هموار كرده بودى.
[FONT=Microsoft Sans Serif] [FONT=Microsoft Sans Serif]تو مرا از آبى ریختنى سرشتى [FONT=Microsoft Sans Serif] و در ظلمات سه گانه میان گوشت و پوست و خون، [FONT=Microsoft Sans Serif] سكنایم دادى. [FONT=Microsoft Sans Serif] نه مرا در كار خلقتم گواه گرفتى [FONT=Microsoft Sans Serif] و نه كارى از آفرینش را بر دوش من گذاشتى [FONT=Microsoft Sans Serif] و سپس، مرا تمام و كمال، بىهیچ عیب و نقص، [FONT=Microsoft Sans Serif] بر هودج هدایت نشاندى و به سوى دنیا گسیل داشتى [FONT=Microsoft Sans Serif] و مرا در گهواره كودكى با دستهاى [FONT=Microsoft Sans Serif] ملاطفتت حفظ كردى [FONT=Microsoft Sans Serif] [FONT=Microsoft Sans Serif]و از میان غذاها، شیرى خوشگوار برایم برگزیدى [FONT=Microsoft Sans Serif] و دلهاى پرستاران را بر من مهربان كردى [FONT=Microsoft Sans Serif] و مهربانى مادران را به كفالت من گماشتى [FONT=Microsoft Sans Serif] و مرا از شر جن و انس در امان داشتى [FONT=Microsoft Sans Serif] و مرا در مسیر تعادل از پرتگاههاى زیادى [FONT=Microsoft Sans Serif] و كاستى محافظت كردى. [FONT=Microsoft Sans Serif] [FONT=Microsoft Sans Serif]پس تو بزرگ و عزیز و بلند مرتبهاى؛ [FONT=Microsoft Sans Serif] اى بخشندگى محض واى مهربانى تمام! [FONT=Microsoft Sans Serif] خدایا! من شهادت مىدهم با تمامى وجودم، [FONT=Microsoft Sans Serif] از قله حقیقت ایمانم و از بلنداى بناى محكم یقینم، [FONT=Microsoft Sans Serif] با خلوص و صراحت توحیدىام [FONT=Microsoft Sans Serif] و از اعماق پوشیده ضمیرم، [FONT=Microsoft Sans Serif] با بندبند رگهاى دیدگانم و روشنایى چشمانم [FONT=Microsoft Sans Serif] با چینها و چروكهاى صفحه پیشانىام، [FONT=Microsoft Sans Serif] با آن چه زمین از من مى شناسد و حمل مىكند، [FONT=Microsoft Sans Serif] با خواب و بیدارىام، [FONT=Microsoft Sans Serif] با حركت و سكونم و با ركوع و سجودم؛ [FONT=Microsoft Sans Serif] خداى من! با همه اینها شهادت مىدهم [FONT=Microsoft Sans Serif] كه اگر در عمرى جاودانه سر كنم [FONT=Microsoft Sans Serif] و تمام هم و غم و تلاشم را بر شكرگزارى [FONT=Microsoft Sans Serif] یكى از نعمتهاى تو بگذارم، نمىتوانم. [FONT=Microsoft Sans Serif] [FONT=Microsoft Sans Serif]خداى من! [FONT=Microsoft Sans Serif] حتى شكر یكى از نعمتهاى تو را نمى توانم؛ [FONT=Microsoft Sans Serif] مگر باز به لطف و عنایت و توفیق تو [FONT=Microsoft Sans Serif] كه آن نیز شكرى تازه و جاودانه مىطلبد [FONT=Microsoft Sans Serif] وثنایى تازهتر و ماندگارتر. [FONT=Microsoft Sans Serif] [FONT=Microsoft Sans Serif]آرى معبودم! اگر من و تمام خلق شمارندهات، [FONT=Microsoft Sans Serif] همت كنیم و حرص بورزیم كه نعمتهاى [FONT=Microsoft Sans Serif] قدیم و جدید تو را نه سپاس بگزاریم كه بشناسیم [FONT=Microsoft Sans Serif] و در شماره آوریم، نمىتوانیم؛ محال است بتوانیم. [FONT=Microsoft Sans Serif] و چگونه بتوانیم؛ [FONT=Microsoft Sans Serif] در حالى كه خودت در كتاب ناطقت [FONT=Microsoft Sans Serif] و اخبار صادقت گفتهاى: [FONT=Microsoft Sans Serif] «وَ اِنْ تَعُدّوا نِعْمَةَ اللّهِ لا تُحْصوها؛ [FONT=Microsoft Sans Serif] اگر بخواهید نعمتهاى خداوند را بشمارید، نمىتوانید». [FONT=Microsoft Sans Serif] [FONT=Microsoft Sans Serif] خدایا! مرا آزرمناك خویش قرار ده، [FONT=Microsoft Sans Serif] بدانسان كه انگار مىبینمت [FONT=Microsoft Sans Serif] و مرا آن گونه حیامند كن كه گویى [FONT=Microsoft Sans Serif] حضور عزیزت را احساس مىكنم. [FONT=Microsoft Sans Serif] از دعاى عرفه امام حسین علیهالسلام،
قال رسول الله صلى الله عليه و آله [COLOR=#ccffcc][COLOR=darkorchid]ان للجنة بابا يدعى الريان لا يدخل منه الا الصائمون. رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: براى بهشت درى استبنام (ريان) كه
[COLOR=darkorange]از آن فقط روزه داران وارد مىشوند. [COLOR=#40ffa0]معانى الاخبار ص 116
اعمال مستحبي ماه مبارك رمضان شب بیست يكم : هشت رکعت ( چهار تا دو رکعتی)، هر رکعت بعد از حمد هر سوره که یک .
وقايع ماه مبارك رمضان شهادت مظلومانه مولي الموحدين [COLOR=navy]حضرت علي عليه السلام
كسي كه طعم زبان عسل نمي فهمد توهرچه هم بخواني غزل ؛ نمي فهمد حكايت نرود ميخ اهني درسنگ ؛ مخوان كه سنگ ضرب المثل نمي فهمد حديث عاشقي به پايان نمي رسد اما... دريغ ودرد كه اين را اجل نمي فهمد
[COLOR=#NaNNaNNaN]نكته ها..... [COLOR=#NaNNaNNaN] كليد پيروزي بر
[COLOR=#NaNNaNNaN]روزه يك حركت كاملاً ارادي است و انسان به خواست خود اموري را ترك ميكند كه در اثر اين مقاومت در برابر خواستهها روح را چنان تقويت ميكند كه يك ملكه در وجودش شكل ميگيرد و با اين حالت نفساني ميتواند دستورات حق تعالي را اجرا كند و پيرامون محرّمات الهي نرود.
[COLOR=#NaNNaNNaN]كسي كه خود را تسليم موانع ننمايد و ثابت قدم و پايدار بماند [COLOR=#NaNNaNNaN]در كارهاي بزرگ موفق ميشود و پيروزي را در آغوش ميگيرد: [COLOR=#NaNNaNNaN] سكوني بدست آور اي بيثبات [COLOR=#NaNNaNNaN]كه بر سنگ كردان نرويد نبات [COLOR=#NaNNaNNaN] همه حكما، عرفا و ادبا و حتي اقشار معمولي جامعه بر اين باورند كه اراده [COLOR=#NaNNaNNaN]و ثبات در رأي كليد پيروزي است اما براي ايجاد اين خلق نيكو [COLOR=#NaNNaNNaN]يك تمرين و ورزش اخلاقي لازم است.
[COLOR=#NaNNaNNaN]روزه دار اين تمرين را به خوبي انجام ميدهد و امروزه علماي روان شناس اهميت امساك را در تقويت اراده به عنوان يك اصل علمي پذيرفتهاند و به آنان كه محتاج ثبات در كارها هستند توصيه ميكنند از امور عادي و امكاناتي كه در اختيارشان است يك مقداري پرهيز كنند و در دم به خواهشهاي نفساني پاسخ مثبت ندهند.
[COLOR=#NaNNaNNaN]اصولاً انسان در مقابل محيط طبيعي ضعيف خلق گرديده و زود تسليم عادات و آداب متداول ميگردد و هر قدر اراده ضعيفتر باشد بشر زودتر تحت تأثير فضاي پيرامون قرار ميگيرد. به تدريج آنقدر در ضعف اراده پيش ميرود كه هر چند حق را با دو چشم خويش ببيند به آن اعتنا نميكند. [COLOR=#NaNNaNNaN]عزم و اراده چه در امور مادي و چه در مسايل فرهنگي و روحاني براي يك جامعه چون خون براي حيات انسان ضرورت دارد، در اجتماعي كه آدمهاي فاقد اراده و يا دچار ضعف تصميمهاي مهم برنامه ريز هستند هيچ گونه تحرك، توسعه و تعالي ديده نميشود روزه ميتواند اين ضايعه مهم را درمان كند و ارادههايي را پرورش دهد كه بتوانند جامعهاي را از زوال و سقوط حتمي برهانند زيرا روزه دار با خواهشهاي خويش در نبرد است، در برابر غرائز مقاومت ميكند و در شدايد و سختيها استقامت ميورزد،
[COLOR=#NaNNaNNaN]اين خصلت جان را از قيد سلطه هوسها و خواهشهاي پليد ميرهاند، حضرت علي(ع) فرمودهاند: افضل الناس من جاهد هواه و اقوي الناس من غلب هواه؛ (9) بهترين مردم كسي است كه با هواي نفس ميستيزد. و نيرومندترين آنان فردي است كه بر آن غلبه يابد. (10)
[COLOR=#NaNNaNNaN]پس روزه داران هم بهترين مردم و هم نيرومندترين افرادند، [COLOR=#NaNNaNNaN]بر اثر پژوهش هايي كه در نظام جسمي و رواني روزه داران صورت گرفته اين واقعيت آشكار گشته است بدن آدمي بر اثر يك ماه روزه داري مقاومت ويژهاي بدست ميآورد و ميتواند در هنگام بيماريها و عوامل استرسزا پايدارتر باشد.
[COLOR=#NaNNaNNaN]انسانهاي روزه دار درد را بهتر تحمّل ميكنند و دوره بيماري در آنان كوتاهتر است، زخمهاي روزه داران زودتر التيام مييابد، ترشح هورمونهاي رشد، كورتيزول، اپي نفرين و گلوكانون در اين اشخاص بهتر صورت ميگيرد و در نتيجه زودتر از ديگران به ساحل آرامش و سلامتي رواني دست مييابند. (11)
[COLOR=#NaNNaNNaN]التماس
كسي كه طعم زبان عسل نمي فهمد توهرچه هم بخواني غزل ؛ نمي فهمد حكايت نرود ميخ اهني درسنگ ؛ مخوان كه سنگ ضرب المثل نمي فهمد حديث عاشقي به پايان نمي رسد اما... دريغ ودرد كه اين را اجل نمي فهمد