جرعه اي از معرفت رمضان

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 1973 بار
سپاس‌های دریافتی: 813 بار

Re: جرعه اي از معرفت رمضان

پست توسط اسماني »

تصویر 
[HIGHLIGHT=#205867]دعاي روز يازدهم 

اَللهم حَبّب لي فيه الاحسان و كَرّه اِلَيّ فيه الفسوق و العصيان و حرّم عَليّ فيه السخط و النيران
بِعونك يا غياث المستغيثين

خدايا در اين روز بر من احسان را محبوب بدار و گناه را برايم ناپسند دار و خشم و آتشت را از
من دوربدار به ياري تو اي فرياد رس بي پناهان
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پاداش نيكوكاري

1.پاداش دنيايي "لِلّذين أحسنوا في هذه الدنيا حَسَنَهٌ"
براي كساني كه احسان ميكنند در همين دنيا پاداشي است. 1

2.پشتيباني الهي "اِنَّ اللهَ لَمَعَ المُحسنين" خدا هر آينه با نيكوكاران است. 2

3.دوستي خداوند "پس خداوند به آنها (نيكوكاران) ثواب دنيا و پاداش نيك آن جهان را داد و خدا
نيكوكاران را دوست دارد.3
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[COLOR=#92d050]  شرايط نيكوكاري  

ـدوري از منّت بر فرد مقابل علي (ع) فرمود: احسان با دوري از منّت گذاشتن كامل مي شود. 4

ـفرق نگذاشتن [COLOR=#17365d]علي(ع) فرمود: نيكوكار كسي است كه همگان را مورد احسان قرار دهد.5 

نيكي با نيكي "و أذا حُيّيتُم بِتَحية فَحَيّوا بِأحسن مِنها " 
هرگاه با نيكي اي مورد لطف قرار گرفتيد ،با نيكي برتر آن را پاسخ گوئيد.6
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
  احسان 
روزي "انس" نزد امام حسن مجتبي(ع) نشسته بود كه كنيزكي از كنيزان امام وارد شد و شاخه گلي

را به امام هديه داد . امام گل را گرفت و لبخندي زد و فرمود:تو آزاد هستي!

انس عرض كرد يا بن رسول الله آن كنيز فقط يك شاخه گل به شما هديه داد و شما او را آزاد مي كنيد؟

حضرت فرمود: خدا فرموده است "هرگاه با نيكي اي مورد لطف قرار گرفتيد با نيكي بهتر جواب دهيد"

اين كنيز ميخواست به من احسان كند و من نيزبه او احسان كردم و بهترين احسان به او آزاديش است.7
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
1.زمر/10
2.عنكبوت/69
3.آل عمران/148
4.غررالحكم حديث2241
5.همان باب حسن
6.مناقب آل ابيطالب ج4ص18

[COLOR=#9bbb59]اَلّلهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبِ اُمورَنا خَيرًا 
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(12)

پست توسط اسماني »

تصویر 
[HIGHLIGHT=#ebf1dd]دعاي روز دوازدهم 

اللهم زيّني فيه بالستر و العفاف واسترني فيه بلباس القنوع والكفاف و احملني فيه علي العدل
و الانصاف و آمنّي فيه مِن كل ما اَخاف بعصمتك يا عصمة الخائفين

خدايا! در اين روز پوشش مرا عفت و پاكدامني گردان و لباس قناعت و بسندگي را بر من بپوشان و بر

ميانه روي و انصاف وا دارم و از هر چه كه از آن ميترسم در امان دار به نگهداريت اي نگه دارنده خائفين

***ــــــــــــــــــــــ***
  آموزه اخلاقي  
اهميت پاكدامني

1. نشانه مؤمنين 
[COLOR=#1f497d]"والّذين هُم لِفروجهم حافظون"مومنين كساني هستند كه پاكدامني پيشه ميسازند.1 

.عفت عمومي "[اي پيامبر] به زنان با ايمان بگوچشمان خود را[ از نامحرم] ببندندو پاكدامني 
[COLOR=#953734]  [COLOR=#953734]ورزند و  [COLOR=#953734]زينتهايشان را جز براي شوهرانشان آشكار نسازند.2 

3.  عفت پيشگي بر جوان مجرد 
"كساني كه وسيله ي زناشوئي و ازدواج بر آنان فراهم نيست بايد عفت پيشه كنند تا خدا آنان را از
فضل خود بي نياز گرداند".3

***ـــــــــــــــ***[COLOR=#548dd4]  
فردي خدمت رسول خدا آمد وگفت فلاني چشم چران است و همواره به زنان نامحرم نگاه مي كندو
حتي اگر امكان گناه هم برايش فراهم باشد ،ازآن رويگردان نيست .پيامبر(ص) ناراحت شد وخواست
كه ان شخص را نزد ايشان بياورند. وقتي او را نزدپيامبر (ص) آوردند برخي دوستانش ميانجي شدند
تا بتوانند او را نجات دهند يكي گفت "اي رسول خدا او از شيعيا ن شماست و شماو علي بن ابيطالب
را بسيار دوست مي دارد و بادشمنان شما نيز دشمن است "
پيامبر(ص) رويش را از آنان برگرداند و فرمود::نگو او از پيروان ماست ،هرگز چنين نيست و اين ادعاي
دروغي است زيرا پيرو ما كسي است كه از ما پيروي كند و اين كاركه او انجام مي دهد
هرگز از كردار ما نيست."4
ــــــــــــــــــــــ
1.مومنون/5
2.نور/31
3.نور/33
4.بحارالانوارج 103ص207

[SIZE=170][COLOR=#9bbb59]اَلّلهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبِ اُمورَنا خَيرًا   
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(13)

پست توسط اسماني »

تصویر 

[HIGHLIGHT=#c6d9f0]دعاي روز سيزدهم 

اَللهم طَهّرني فيه مِن الدَنس و الاقذار و صَبّرني فيه عَلي كائنات الاقدار و وَفقني فيه للتّقي و
صُحبة الابرار بِعونك يا قرّة عَين المساكين

پروردگارا مرا در اين روز از پليدي و زشتي ،پاك دار و بر مقدرات خود صبور كن و مرا در اين روز به
پرهيزگاري و همنشيني با خوبان موفق بدار به ياريت اي نور ديده بيچارگان
ـــــــــــــــــــــــــــــ
شكيبايان

[COLOR=#974806]ــ دستمايه سترگ خاشعين  
"و از شكيبايي و نماز مدد گيريد به درستي كه اين كار بزرگ و دشوار است مگر براي خاشعان"1

پناه بردن به خدا در مصائب
[COLOR=#974806]"و مژده بده به بردباران كه هنگامي كه مصيبتي بر آنان وارد مي شود ،مي گويند همه از خدائيم 
[COLOR=#974806]و  [COLOR=#974806]به [COLOR=#974806] سوي او باز مي گرديم.2 

ــسه نشانه بزرگ شكيبايان
پيامبر اكرم(ص) فرمود: نشانه صابر سه چيز است؛

اول آنكه كسل و تنبل نشود،دوم آنكه بيتابي نكندو سوم آنكه به درگاه خداوند شِكوه ننمايد.

زيرا اگر سست و بيحال شود حق راضايع مي كند و چون بيحوصله شود شكر به جا نمي آورد

و آنگاه كه لب به شكوا از خدايش گشايد ،از امر حق سرپيچي مي كند3
ـــــــــــــــــــــــــ

روي خود گر ترش سازي از بلا خويش را از صابران مشمر هلا!

در بلا وقتـــي كه صابر نيستي نـــزد اهل صدق شاكـــر نيستي

بي شكايت صبر تو باشد جميل با كسي كم كن شكايت اي خليل!
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
1.بقره/45
2.بقره156
3.علل الشرايع

ميلاد كريم اهل بيت(ع) مبارك
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(14)

پست توسط اسماني »

تصویر 
[HIGHLIGHT=#b7dde8]دعاي روز چهاردهم 

اَللهم لا تؤاخذني فيه بالعثرات و اقلني فيه مِن الخطايا و الهفوات ولا تجعلني فيه غرضاً لِلبلايا
و الافات بعزتك يا عزّ المسلمين

خدايا مرا به لغزشهايم باز خواست مكن و در اين روز از اشتباهاتم درگذر و هدف گرفتاري و بلاها

قرار مده به ارجمندي ات اي عزت مسلمين
***ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ***
     بنده نوازي پروردگار 

"و رَحمَتي وَسِعَت كُلِّ شَيءٍ" رحمت من همه چيز را در بر گرفته است.  

ـــ مردي اعرابي از پيامبر(ص) سؤال كرد:در روز رستاخيز چه كسي حساب خلق را محاسبه مي كند؟ 
حضرت فرمود:خداي بلند مرتبه
اعرابي گفت:به پروردگار كعبه سوگند كه نجات يافتم .پيامبر(ص) فرمود:اي اعرابي چگونه چنين است؟
عرض كرد:كريم هرگاه قدرت [بر انتقام] يابد گذشت مي نمايد. 2

ـــ بنده نوازي جاهل براي عبرت دانايان
ابي عبدالله (ع) فرمود:خداوند روزي مردمان نادان را گسترش مي دهدتا خردمندان پند گيرند و

بدانند كه در دنيا چيزي با تلاش وچاره انديشي [بدون خواست پروردگار ]به دست نمي آيد.3
***ــــــــــــــــــــ***
مولاي مهربان
"مالك دينار "در محله اي زندگي ميكرد كه در همسايگي او جواني فاسق و فاجر بود.
اهل محل از دستش آسايش نداشتند ،نزد مالك آمدند و شكايت كردند . مالك آن جوان را طلبيد و
گفت كه همسايه ها از دستت ناراحتند و بايد از اينجا بروي . جوان گفت من جايي نميروم ملك خودم
است و اختيارش را دارمتصویر مالك گفت شكايت تو را نزد حاكم مي برم جواب داد ؛او خود ازمن بدتر است
و مرا بيشتر از شمارعايت مي كند. گفت تو را نفرين مي كنم تصویر

جوان گفت؛خداي من از شما مهربانتر است .مالك شب هنگام نماز دست به آسمان بلند كرد
تا او را نفرين كند كه ناگهان
هاتفي ندا در داد:"اي مالك!كاري به آن جوان نداشته باش از اولياي خداست"

مالك متحير شد تصویرو زود استغفار كرد و به خانه جوان رفت . گفت آمده ام از شما عذرخواهي كنم و
آنچه را شنيده بود به جوان گفت.

مرد جوان به گريه افتاد و گفت :چطور خداي من اين قدر مهربان است و با فرد بي سروپائي مثل من
اين گونه مي كند؟! همانجا توبه كرد و مسير زندگيش را با همان يك جمله كه شنيد تغيير داد .

بعد از آن ديگر كسي آن جوان را نديد تا اينكه مالك به حج رفت و در طواف كعبه چهره زار و نحيف
جوان را ديد كه پرده خانه خدا را گرفته و جان داده است.!4
ــــــــــــــــــــــــــــ
1 اعراف/156
2 مجموعه ورّام ج1 ص9
3 فروع كافي،ج5 ص82
4 مصابيح القلوب ص72

ميلادكريم اهلبيت،امام حسن مجتبي(ع) مبارك
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(15)

پست توسط اسماني »

تصویر  [HIGHLIGHT=#8064a2]دعاي روز پانزدهم  
 اَللهم ارزقني فيه طاعة الخاشعين و اشرح فيه صدري بِانابَة المُخبتين بِامانك يا امان الخائفين 
 بارخدايا در اين روزبندگي فروتنان را به من ده و سينه ام رابه توبه فرتنان وسعت ده،اي پناه خائفين 
  *****ـــــــــــــــــــــــ*****     فروتني  
  فروتني با مؤمنين "و اخفض جَناحَك لِلمؤمنين" بال خويش را بر مؤمنين بگستران(تواضع كن)1  
  فروتني با زيردستان "واخفض جَناحك لِمَن اتَّبَعَك مِن المؤمنين"     بال خود را بگستر در مقابل مؤمناني كه از تو اطاعت مي كنند.2 
 فروتني با عموم افراد[COLOR=#974806]"ودرزمين با تكبر راه مرو كه خداوند انسان خودپسند فخرفروش رادوست ندارد"3  
  *****ــــــــــــــــــــــ*****     از تكبر   توهم خود بزرگ بيني  علي(ع) ميفرمايد: در شگفتم از انسان متكبري كه ديروز نطفه اي بود و فردا جنازه بدبوئي است.4 
 تكبرمايه كينه توزي  امام باقر(ع) : "از تكبر بپرهيز به درستي كه فراخواننده كينه است و از درِآن ،سختيها به  سوي فرد راه مييابد و چقدر مدتش كم و زوالش سريع خواهد بود 5 
 تكبر مايه خشم خدا  "هر كس با تكبر روي زمين راه برودزمين از زير و بالايش او را لعن مي كند."6 
  *****ــــــــــــــــــــــــــ*****  تنديس خاكساري   "ملا احمد مقدس اردبيلي" در سفر بود . يكي از زوار كه او را نمي شناخت به ملا احمد گفت اين  
 لباسهاي مرا ببر كنار آب بشوي و بيار.ملا احمد قبول كرد و جامه هاي آن مرد را شست و آورد .دراين 
 هنگام مرد ملا را شناخت وازخجالت سرش را پائين انداخت.و مردم هم او را توبيخ كردن.مقدس   اردبيلي فرمود:چرا او را ملامت ميكنيد طوري نشده است كه حق برادران مومن بر يكديگر بيش   ازاين حرفهاست.7  ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ  1.حجر/88  2. شعرا 215  3. لقمان/18  4.بحار الانوار ج75 ص94  5 .مستدرك الوسايل ج2 ص30  6.نور الثقلين ج4  7.سيماي فرزانگانص295 
   آموز اگر طالب فيضي هرگزنخوردآب زميني كه بلنداست تصویر 
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(16)

پست توسط اسماني »

تصویر 

[HIGHLIGHT=#fbd5b5][HIGHLIGHT=#c6d9f0][HIGHLIGHT=#e5b9b7][HIGHLIGHT=#b8cce4]دعاي روز شانزدهم    

اَللهم وَفّقني فيه لِموافقة الابرار و جَنّبني فيه مُرافقة الاشرار و آوني فيه بِرحمتك الي دار القرار
بِالهيتك يا اله العالمين

خداوندا در اين روز مرا به موافقت نيكان موفق كردان و از همنشيني بدان دور بدار و با مهربانيت در
جايگاه آرامش پناه ده به معبوديت تو اي معبود جهانيان

تعريف دوستي 
1. معناي رفيق
علي(ع) ميفرمايد: دوست به اين دليل رفيق ناميده شده است كه به تو در صلاح دينت سود
مي رساند پس هركس به تو ياري رساند رد صلاح دين ،او رفيق دلسوز توست.1

2. معناي صديق
علي(ع) ميفرمايد:دوست به اين دليل صديق ناميده شده كه در مورد نفس تو و عيبهايت ،به تو
راست مي گويد .پس هركس اينگونه رفتار كرد به آن آرام گير،بدرستي كه او صديق است.2

[COLOR=#548dd4] همنشينان خوب 
علي (ع) مي فرمايد:
در همنشيني با؛
1.بردباران حلم و بردباريت زياد مي شود.
2.دانشمندان خوشبخت مي شوي
3.فقرا و نيازمندان شكرگزاريت زياد مي شود
4. دور انديشان خردت كامل و نفست شريف و نادانيت از بين ميرود
5.عاقلان زندگاني روح تداوم مي يابد.[COLOR=#000000]3 

و مولا فرمود:
باعاقلان همنشيني كن و بر نفس غلبه نما،تااينكه باساكنان عرش الهي همنشين گردي[COLOR=#000000]4 

ويژگي دوست خوب

سخن از دوستي و همنشين خوب شد .از رسول خدا(ص) پرسيد:"اي پيامبر خدا دوستان خوب چه
كساني هستند؟

حضرت كوناه وپرمعنا پاسخ دادند:
آن كسي كه ديدارش تو را به ياد خدا بيندازد و
سخنش بر دانش تو بيفزايد
و رفتار او آخرت و ترس از روز جزا را به ياد تو بياورد.5
ــــــــــــــــــــــــ
1.غررالحكم ج3ص79
2.همان
3.همان ص356،7،372
4.همان ج4ص204
5.بحارالانوار ج74ص186

[SIZE=170] الهي و ربي من لي غيرك 
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(17)

پست توسط اسماني »

تصویر 
[HIGHLIGHT=#8db3e2]دعاي روز هفدهم 

اَللهم اهدني فيه لِصالح الاعمال و اقض لي فيه الحوائج و الآمال يا مَن لا يَحتاج الي التفسير و السؤال
يا عالما في صدور العالمين صل علي محمد و آله الطاهرين

خدايا در اين روز به شايسته ترين اعمال راهنمائي كن و آرزوها و حاجتهاي مرا بر آورده ساز اي كسيكه
احتياج به بيان و در خواست نداري اي دانابه آنچه كه در سينه هاست بر محمدو آل پاكش درود فرست.

حقيقت زندگي دنيا
ماهيت واقعي دنيا
"بدانيد كه همانا زندگاني دنيا بازيچه و سرگرمي و زينت و فخرفروشي بين خودتان و زياد كردن مال
و فرزندان است ....و زندگاني دنيا جز كالاي فريبنده نيست." 1

مار خوش خط وخال
علي(ع) مي فرمايد: مَثل اين دنيا به مَثل ماري است كه پوستي نرم دارد ولي در درونش زهري
كشنده است .مردم نادان به آن رو مي آورند و خردمندان هوشمند از آن دوري مي كنند. 2

سراي گذر
علي(ع) مي فرمايد" دنيا سراي گذر است و آخرت سرايي است كه در آن مي مانند و مردم در دنيا دو
گروهند "گروهي خود را فروخته به بند آن مي كشند و گروهي ديگر خود را خريده و آزاد مي سازند. 3

ساده زيستي خاندان نبي
پيامبر(ص) خستگي راه و مسافرت طولاني را از ياد برد و مانن هميشه تصميم گرفت خستگي اش را
با ديدار دخترش برطرف سازد . پايمبر(ص) داخل خانه فاطمه(س) شد اصحاب دم در منتظر شدند
طولي نكشيد كه پيامبر (ص) با چهره اي درهم كشيده بيرون آمد و به مسجد رفت.

فاطمه(س) اندكي وسايل خانه و لوازم زينتي براي خانه و خود خريده بود وپيامبر با ديدن آنها خانه را
ترك كرد ه بود.فاطمه(ص9 كه نمي توانست ناراحتي پدرش را ببيند ،آنچه را خريده بود داخل كيسه
گذاشت و براي پدر فرستاد .فاطمه(س) گفته بود"سلام مرا به پيامبر خدا برسانيد و بگوئيد
من اين وسايل را مي فروشم و در راه خدا مصرف ميكنم .

هنگامي كه فرستاده نزد پيامبر(ص) آمد و پيام را رساند ،ايشان خوشحال شدند و فرمودند:
"فاطمه وظيفه خود را انجام داد .پدرش به فدايش باد"

سپس فرمودند"دنيا و زينت هاي آن براي محمد(ص) و خاندان او قرار داده نشده است . اگر دنيابراي خدا
به اندازه پرپشه اي ارزش داشت ،كافران در دنيا حتي يك جرعه آب هم نمي نوشيدند"
سپس از جايش برخواست و به خانه فاطمه(س) رفت.4
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
1.سوره حديد/20
2. شرح نهج البلاغه ابن ابي حديدج18
3.بحار الانوار ج78ص4
4.بحار الانوار ج43ص20

سبحانك يا لا اله الّا انت [COLOR=#548dd4]الغوث الغوث خَلِّصنا مِن النّار يا رب 
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(18)

پست توسط اسماني »

تصویر 

[HIGHLIGHT=#c4bd97]دعاي روز هجدهم 

اَللهم نَبّهني فيه لِبركات اسحاره و نَوّر فيه قلبي بِضياء انواره و خُذ بِكل اعضائي الي اتّباع آثاره
بِنورك يا منوِر قلوب العارفين

اي خدا در اين روز مرا به بركت سحرخيزي هوشيار كن و دلم را به روشنائي آن روشن نما و
اعضايم را به پيروي از آثار آن وادار به روشنائي تو اي روشني بخش دل عارفان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فضيلت شب زنده داري
ــدستيابي به مقام محمود
و پاسي ازشب رازنده بدار تا براي تو به منزله نافله اي باشد كه پروردگارت تورا به مقام محمود برساند.1

[COLOR=#76923c]ــرسيدن به رحمت الهي  
"[آيا چنين كسي بهتر است] يا كسي كه در طول شب در سجده و قيام ،خدا را پرستش مي كند و
از آخرت مي ترسد و رحمت او را اميد دارد؟ "2
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آثار نماز شب
آثار دنيايي
ابي عبدالله (ع) فرمود:نماز شب ،صورت رانيكو و بدن رامعطر و روزي را ريزان و و جلب مي سازد و
اندوه را برطرف ساخته و چشم را روشني مي بخشد."3

آثار اخروي
نماز شب سبب خشنودي پروردگار و دوستي فرشتگان و سيره پيامبران و نور معرفت و پايه ايمان و
آسايش بدنها ،مايه برآورده شدن دعا و پذيرش اعمال بندگان و بركت روزي آنان و شفاعت كننده بين
نمازگزار و فرشته مرگ و چراغي در قبر و ... آنگاه كه قيامت برپا مي شود نماز سايه باني است بر
نمازگزار و پوششي است بين او و آتش و حجتي است براي مؤمن در پيشگاه خدا و وزنه اي است
در ترازوي اعمال ..."4
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
  غفلت ميهمان و عبادت ميزبان 
شبي براي حضرت علي(ع)مهماني رسيد .حضرت برايش طعامي آماده كرد و بعد از مدتي بستر براي
او پهن كرد تا بخوابد.
مرد غافل وارتا صبح خوابيد امّا حضرت آن شب را تا به طلوع آفتاب در محراب خود نشست و عبادت كرد.
صبح وقتي كه مرد از خواب بيدار شد حالت حضرت راديد و عرض كرد
"هيچ شبي براي من مثل تو در عبادت به صبح نرسيده است."
حضرت تبسمي كرد و فرمود":مرا نيز هيچ شبي مانند تو در غفلت به صبح نرسيده است."5
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1[SIZE=85].اسراء/79 
2.زمر/9
3.بحار الانوار ج84ص153
4.همان ج48ص68
5.مصابيح القلوب ص78

[HIGHLIGHT=#c3d69b] سبحانك يا لا اله الّا انت [COLOR=#548dd4]الغوث الغوث خَلِّصنا مِن النّار يا رب   
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(19)

پست توسط اسماني »

تصویر 

[HIGHLIGHT=#b8cce4]دعاي روز نوزدهم 

اَللهم وَفّر فيه حَظّي مِن بَرَكاتِهِ و سَهّل سَبيلي اِلي خَيراتِهِ و لا تَحرِمني قَبولِ حَسَناتِهِ
يا هادياً الي الحق المبين

پروردگارا !بهره ام را از بركات اين روز زياد فرما و راهم را به سوي خيرات و نيكي ها آسان نما و از
پذيرش خيرات آن محروم مدار اي راهنما به حقّ آشكار
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ**ـــــــــــــــــــــــــــــ
[COLOR=#953734]حقيقت انجام خيرات 
امام محمد باقر(ع) فرمود: به راستي خدا كار خير را بر مردم دنيا سنگين ساخته است همانند

سنگيني آن در ترازوي عملشان در روز رستاخيز و خداوند بلند مرتبه كار شرّ را بر مردم دنيا سبك

[COLOR=#974806]گردانيده همانند سبكي آن در ترازوي عملشان در روز رستاخيز.1 
ـــــــــــــــــــــــــــ**ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
  دلايل شتاب در خيرات 
1. بيم از جلوگيري شيطان از انجام خيرات
امام باقر(ع): هركس قصد انجام كار خيري را دارد پس بايد بشتابد زيرا هر كار خيري كه پس افتد
به راستي شيطان را در آن نظري است.2

2.امكان عنايت خاص خدا بر انجام خيرات
امام صادق(ع) : چون قصد انجام خيري كردي ،پس آن را به تأخير مينداز زيرا همانا كه خداوند چه
بسيار باشد كه از بنده اي در حال انجام خيري مطلع مي شود و مي گويد:به بزرگي و شكوهم
سوگند كه او را پس از انجام اين كار خير هرگز عذاب ننمايم. 3
ــــــــــــــــــــــــــــــــ**ــــــــــــــــــــــــــــــ
  ارزش شتاب در خيرات 
"صدقه حلواني" مي گويد در مسجد الحرام يكي از دوستانم دو درهم از من قرض خواست و من به
او گفتم پس از طواف به او خواهم داد. در حين طواف امام صادق(ع) را مشغول طواف ديدم . امام
دستش را به جهت كمك خواستن روي شانه من گذاشت و هر دو به طواف پرداختيم .طواف من به
پايان رسيد ولي به جهت كمك به امام ترجيح دادم ايشان را همراهي كنم .دوستم كناري نشسته
بود و به خيال اينكه من قصد دادن قرض به او را ندارم. هر دور كه از جلوي او ردّ ميشدم با دست به
من اشاره ميكرد كه" دو درهم قرض بده".امام متوجه شد و من گفتم كه منتظر من است كه طوافم
تمام شود و به او قرض بدهم.
امام سريع دست از شانه ام برداشت و فرمود: مرا رها كن و برو حاجت او را بر آور.!
وقتي برگشتم ديدم طواف امام تمام شده است .
به من فرمود:"من اگر براي برآوردن حاجت كسي شتاب كنم بهتر است از اينكه هزار بنده را در راه خدا
آزاد و هزار نفر را براي جهاد در راه خدا بسيج كنم." 4
ــــــــــــــــــــــــــــــ
1.اصول كافي ج4 ص426
2.همان ص427
3.همان
4.روضه كافي /كليني /ج2ص322

[HIGHLIGHT=#c3d69b] سبحانك يا لا اله الّا انت [COLOR=#953734]الغوث الغوث خَلّصنا مِن النار يا رب  
Iron
Iron

Re: جرعه اي از معرفت رمضان(20)

پست توسط اسماني »

تصویر 
[HIGHLIGHT=#b2a2c7]دعاي روز بيستم 

اَللهم افتح لي فيه ابواب الجنان واغلق عَنّي فيه ابواب النيران و وَفّقني فيه لِتِلاوةِ القرآن
يا مُنزِلَ السكينة في قلوب المؤمنين

خدايا! در اين روز درهاي بهشت را به رويم بگشا و درهاي جهنم را به رويم ببند و توفيق خواندن
قرآن را به من عنايت كن اي فرود آورنده آرامش در دل مؤمنين
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

همنشيني با قرآن 

رهبري قرآن پيامبر(ص) فرمود: بر شما باد قرآن !پس قرآن را پيشوا و راهنماي خود قرار دهيد.1

برتري قرآن پيامبر(ص): برتري قرآن بر ساير سخنها مانند برتري خداست بر آفريدگانش.2

جامعيت قرآن
علي(ع) : هر كه مي خواهد دانش پيشينيان و آيندگان را فرا گيرد در قرآن تفكر كند و دقيق شود. 3

شيريني گفتار قرآن
علي(ع) :كتاب پروردگار پاك و بلند مرتبه را فراگيريد كه همانا آن دلنشينترين سخن و رساترين پندهاست .درآيات آن تفكر كنيد كه همانا قرآن بهار دلهاست و از نورانيتش شفا بخواهيد كه
همانا قرآن شفاي دلهاست وتلاوتش رانيكو داريد كه برترين قصه ها در آن است.4

[COLOR=#548dd4]كفاره گناهان پيامبر(ص) :بر تو باد قرائت قرآن زيرا كه خواندن آن كفاره گناهان و پوششي از آتش دوزخ 
و ايمني از عذاب خداست.5
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
  قاري ولايت ناپذير 
  كميل بن زياد ،علي(ع) را به سوي منزل ايشان همراهي ميكرد .از كنار خانه اي گذشتند كه از 
     تلاوت قرآن بلند بود .صوت آن شخص به اندازه اي دلنشين وزيبا بود كه كميل به حالش 
    .    دردل خود آفرين گفت.امام(ع)متوجه حالت كميل شد و بدون پرسشي فرمود: 
 "اي كميل !قرآن خواندن او تو راگول نزند ؛چون او اهل دوزخ است . چه بسيارند فارياني كه قرآن آنها را 
  ميكند بزودي آنچه گفتم را مي بيني." 
  تعجب كرد و به فكر رفت. 
  گذشت تا اينكه خوارج بر ضد علي(ع) شورش كردند و درجنگ بسياري از آنان كشته شدند پس 
     كش جنگ علي(ع) كميل را فراخواند و باشمشيرش به سر يكي از خوارج اشاره كرد و فرمود  :
 "اين همان كسي است كه تو به صوت قرآنش غبطه ميخوردي "كميل كهگويي به دريايي از ايمان به  
     رهبر خويش دست يافته بود ،دست امام خويش را بوسيد و از گفته خود استغفار كرد.6 

1 كنز العمال ح4029
2 بحارالانوار ج92ص18
3 كنز العمال ح 2454
4 تحف العقول ص150
5 بحار الانوار ج92ص17
6 اصول كافي ج2 ص606

[SIZE=170][COLOR=#9bbb59] [HIGHLIGHT=#b2a2c7][HIGHLIGHT=#8064a2]اَلّلهُمَّ اجْعَلْ عَواقِبِ اُمورَنا خَيرً  

ارسال پست

بازگشت به “ماه مبارک رمضان”