بنام حضرت دوست 
[SIZE=170]امام حسن مجتبي عليه السلام مي فرمايند:
فاتقوا الله عباد الله ، واعلموا أنه من يتق الله يجعل له مخرجا من الفتن ويسدد في امره ويهييء له رشده .
اي بندگان خدا، پرهيزگار باشيد، و بدانيد که هر کس پرهيزگار باشد، خداونداو را به خوبي از فتنه ها وآزمايشها برآورد و در کارش موفق سازد و راه حق رابرايش آماده کند .
تحف العقول ص 224

القَريبُ مَنْ قَرَّبَتْهُ الْمَوَدَّةُ وَإ نْ بَعُدَ نَسَبُهُ، وَالْبَعيدُ مَنْ باعَدَتْهُ الْمَوَدَّةُ وَإ نْ قَرُبُ نَسَبُهُ.
بهترين دوست نزديك به انسان آن كسى است كه در تمام حالات دلسوز و با محبّت باشد گرچه خويشاوندى نزديك نداشته باشد.و بيگانه ترين افراد كسى است كه از محبّت و دلسوزى بعيد باشد گرچه از نزديك ترين خويشاوندان باشد.
تحف العقول : ص 234، س 3

عجبت لمن يتفکر في مأکوله کيف لا يتفکر في معقوله فيجنب بطنه ما يوذيه، ويودع صدره ما يرديه .
تعجب مي کنم از کسانيکه در غذاي جسم خود فکر مي کنند ولي در امور معنوي و غذاي جان خويش تفکر نمي کنند. شکم را از طعام مضر حفظ مي کنند ولي در روح و روان خويش افکارپليد و پستي را وارد مي کنند .
بحارالانوار ج 1 ص 218
مَنْ قَرَءَ الْقُرْآنَ كانَتْ لَهُ دَعْوَةٌ مُجابَةٌ، إ مّا مُعَجَّلةٌ وَإ مّا مُؤ جَلَّةٌ.
كسى كه قرآن را با دقّت - قرائت نمايد، در پايان آن - اگر مصلحت باشد - دعايش سريع مستجاب خواهد شد و اگر مصلحت نباشد در آينده مستجاب مى گردد.
دعوات الرّاوندى : ص 24، ح 13

اتعظوا عباد الله بالعبر واعتبروا بالاثر وازدجروا بالنعيم وانتفعوا بالمواعظ
اي بندگان خدا از عبرتها پند گيريد، و از اثر گذشتگان متوجه شويد، و به وسيله نعمتها از نافرماني خدا باز ايستيد، و از پندها سود بريد .
تحف العقول ص 239

ما تشاور قوم الا هدوا الي رشدهم .
هيچ مردمي با هم مشورت نکند مگر اينکه به درستي هدايت شوند
تحف العقول ص 236
ايها الناس انه من نصح لله وأخذ قوله دليلا هدي للتي هي أقوم، ووفقه الله للرشاد وسدده للحسني .
اي مردم هر کس براي خدا اخلاص ورزد و سخن او را راهنماي خود قرار دهد به راهي که درست تر و استوارتر است هدايت ميشود و خداوند او را براي آگاهي و هوشياري توفيق داده و به عاقبت خوش کمک کرده است .
تحف العقول ص 229