صفات الشيعة با ترجمه 30 حديث 41 -
حديث 41-
(1) عبد اللَّه گويد امام صادق فرمود: كسى كه بشش چيز باور كند مؤمن است: بيزارى و دورى از گردنكشان و ستمگران و اقرار بولايت (سلطنت معمرى خاندان پيغمبر و يا محبت آنان) و باور به رجعت و حلال شمردن متعه و حرام شمردن مار ماهى و بر روى موزه مسح نكشيدن.
حديث 42-
(1) مسعده پسر صدقه گويد بامام صادق عليه السّلام عرض شد چرا مؤمن بچيزى سخت و تند مىشود فرمود براى آنكه رفعت و عزت كتاب خدا در دل او است و ايمان خالص در قلب او نهفته و او خداوند را مىپرستد و فرمانبر او و مصدق پيغمبر او است عرض شد چرا مؤمن بچيزى بخل ميورزد فرمود براى آنكه روزى را از راه حلال بدست مىآورد و پيدا كردن حلال مشكل است او دوست ندارد از بدست آورده حلال خود دورى كند براى آنكه مىداند پيدا كردن حلال كار بس دشوارى است و اگر خشمگين شود نابجا نخواهد بود عرض شد نشانههاى مؤمن چيست فرمود چهار چيز است خواب او مانند خواب غريق و غذا خوردنش مانند آدم بيمار و گريه او مانند گريه شخص مادر مرده و برپا خاستن او مانند برخاستن مردم هراسانست كه از جاى خود مىجهند عرض شد چرا مؤمن زناشوئى ميكند فرمود براى نگهداشتن خود از نزديكى با كسانى كه بر او حلال نيستند و براى اينكه شهوات ديگر را آرزو ننمايد و هنگامى كه بحلال دست يافت به آن مىسازد و خود را با آن از ديگران بىنياز مىكند (1) سپس فرمود در مؤمن سه خصلت است كه در جز او گرد نخواهد آمد بخدا و به آنچه خدا دوست دارد و بآنچه خدا دشمن دارد دانا است و باز هم فرمودند زور مؤمن در دل او است آيا نمىبينيد كه او بدنى لاغر و پيكرى ناتوان دارد چون شبها را بيدار و روزها را روزهدار است و اضافه فرمود: مؤمن در نگهدارى دين خود از كوههاى استوار پابرجاتر است براى آنكه از كوه كم كم با برخورد باد و باران سائيده و تراشيده مىشود ولى كسى ياراى آن ندارد از دين مؤمن چيزى بكاهد و اين براى بخلى است كه بدين خود دارد تا او را از دست ندهد.
اللهم عجل لولیک المهدی المنتظر الفرج السلام علیک یا بقیة الله یا خلیفة الرحمن یا امام الانس والجان السلام علیک یا عین الحیات السلام علیک بجوامع السلام خذ بأیدینا «آقا دست مارا بگیر» یا أبانا إستغفر لنا ذنوبنا انا کنا خاطئین یا أیها العزیز مسنا و أهلنا الظر و جئنا ببضاعة مزجاة فأوف لنا الکیل و تصدق علینا إن الله یجزی المتصدقین اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهمو أهلک عدوهم من الجن و الإنس من الأولین و آلآخرین
صفات الشيعة با ترجمه 31 حديث 43 -
حديث 43- (2) امام صادق عليه السّلام فرمود آيا شما را خبر ندهم كه چرا مؤمن را مؤمن ناميدند براى ايمانى كه مردم در دارائى و جان خود بآنان دارند آيا شما را خبر ندهم كه مسلمان كيست مسلمان كسى است كه مردمان از گزند دست و زبان او آسوده باشند آيا مهاجر را بشما معرفى نكنم مهاجر كسى است كه از بديها دورى كند و از آنچه خداوند روا ندانسته پرهيز نمايد.
حديث 45- (2) حباب واسطى گويد امام صادق عليه السّلام فرمود براى مؤمن چه اندازه زشت است خواهشى داشته باشد كه در راه بجا آوردن آن خواهش خوار گردد.
اللهم عجل لولیک المهدی المنتظر الفرج السلام علیک یا بقیة الله یا خلیفة الرحمن یا امام الانس والجان السلام علیک یا عین الحیات السلام علیک بجوامع السلام خذ بأیدینا «آقا دست مارا بگیر» یا أبانا إستغفر لنا ذنوبنا انا کنا خاطئین یا أیها العزیز مسنا و أهلنا الظر و جئنا ببضاعة مزجاة فأوف لنا الکیل و تصدق علینا إن الله یجزی المتصدقین اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهمو أهلک عدوهم من الجن و الإنس من الأولین و آلآخرین
معاویه بن عمار می گوید: به امام صادق ـ علیه السلام ـ گفتم:
شخصی احادیث و احكام شما را در میان مردم تبلیغ می كند و در دل شیعیان شما آن ها را جای می دهد و مردی هم از شیعیان
شما تنها به عبادت می پردازد كدام یك از این دو برترند؟
امام پاسخ داد: كسی كه احادیث ما را در دل شیعیان ما جای می دهد از هزار عابد برتر است.
34.قال الامام العسكری لِشیعتِه ـ علیه السلام ـ :
اِتقوا اللهَ و كونو زیناً لنا و لا تكونوا شیناً، جَرُّو اِلینا كُلَّ مودَه و ادفعو عَنّا كُلَّ قبیحٍ فَانه ماقیل فینا مِن حُسُن فنحن اهلُه و ما قیل فینا
من سوءٍ فما نَحن كذالك ... .2
امام عسكری ـ علیه السلام ـ به شیعیانش فرمودند:
تقوای الهی را رعایت كنید و مایه زینت و افتخار ما باشید نه سبب ننگ و شرم. هر مودت و دوستی را به سوی ما جلب كنید و از ما
در برابر هر زشتی دفاع كنید، زیرا هرچه از زیباییها درباره ما گفته شود ما اهل آن هستیم و هرچه از بدیها درباره ما گفته شود
ما چنین نیستیم.
35.قالَ أمِیرِ الْمُؤمِنِینَ ـ عَلَیْهِ السَّلامُ ـ لِقَنْبَرَ:
یا قَنْبَرُ اَبْشِر و بَشِّر وَ اسْتَبْشِرْ فَوَ اللهِ لَقَدْ ماتَ رَسُولُ اللهِ ـ صلی الله علیه و آله ـ وَ هُوَ عَلی اُمَّتِهِ ساخِطٌ إلّا الشِّیعَه
(و هو ساخط علی جمیع الامه الا الشیعه) 3
امیر المؤمنین ـ علیه السلام ـ به قنبر فرمود:
ای قنبر بشارت باد تو را و بشارت ده به دیگران و خوشحال باش كه پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ
از دنیا رفت در حالی كه بر امت خود خشمناك و ناراحت و آزرده خاطر بود جز از شیعه.
36.عَنْ أبِی عَبْدُ اللهِ ـ عَلَیْهِ السَّلامُ ـ :
ألا وَ إنَّ لِكُلِّ شَیْءٍ جَوهَراً و جَوهَرُ وُلْدِ آدَمَ مُحَمَّدٌ ـ صلی الله علیه و آله ـ وَ نَحْنُ وَ شِیعَتُنا بَعدنا حبَّذا شیعَتَنا ما أقْرَبَهُمْ مِنْ عَرْشِ اللهِ