اگر چه اکثر فرزندان حضرت فاطمه علیهاالسلام طبق قانون وراثت، انسانهاىشریف و بزرگوار و خدمتگزارند و در میدان علم و عمل به کمالات عالى نائلمىگردند و تاریخ پرافتخار شیعه نشان مىدهد که این عزیزان پرچم زعامت ورهبرى و مرجعیت را در اعصارى در اختیار داشته و دارند، ولى در برابر آنانساداتى که در اثر تاثر از محیط و دوستان و همنشینان نامناسب ره به بیراهرفته و نام و قداست فرزندى فاطمه علیهاالسلام را در اذهان عمومى مخدوشساختهاند کم نیستند. در اینجا این سوال پیش مىآید که: آیا آن دسته ساداتو فرزندان فاطمه که مسیر انحراف و فساد و بدمستى را بر مسیر اجدادطاهرینشان بگمارند، در این صورت آنان نیز کیفر و آتش جهنم نخواهند دید؟!اگر جواب مثبت باشد و چنین تفکر غلط بر جامعه حاکم گردد که اینگونه افرادمنحرف با سادات پاکسرشت و پرهیزگار در پیشگاه خدا تفاوتى ندارند، عدلالهى و صراحت صدها آیهى قرآنى و احادیث اهلبیت علیهمالسلام را نادیدهگرفتهایم، زیرا قرآن و سنّت و سیره، همگى حاکى از تقدّم پرهیزگاران وپاداش اهل عمل و کیفر و عذاب منحرفان است و سید و غیر سید و عرب و عجمو... تفاوتى ندارند. قرآن مجید هرکسى را با عملش مىسنجد، (لنا اعمالنا ولکم اعمالکم) و هر شخصى را در گرو اعمالشان مىشناسد. (کل امرء بما کسبرهین. کل نفس بما کسبت رهینه). و به زن و مرد و صاحب هر نژادى پاداش یکسانعطا مىکند. (من عمل صالحا من ذکر او انثى...) و متخلفان را عادلانه بهکیفر مىرساند و هیچ تبعیض و روابط موهوم در میان نخواهد بود. (من یعملسوءاً یجزبه و لایجد له من دون الله ولیّا و لانصیرا) و فقط اصل اساسى درپیشگاه خدا بر مبناى تقوا استوار است. (ان اکرمکم عنداللَّه اتقیکم) وهیچگونه قوم و خویشى با پیامبران بدون عمل صالح کارساز نخواهد بود و دراین رابطه، پسر پیامبر الواالعزم از صف بندگان الهى رانده مىشود و ارتباطاو با پدرش منفصل مىگردد (یا نوح انه لیس من اهلک، انّه عمل غیر صالح) وعموى پیامبر خدا مورد نفرین و لعنت پروردگار عالم قرار مىگیرد. (تبت یداابىلهب و تبّ...) آرى هرچه انسان به پیامبر صلى اللَّه علیه و آله وفاطمه علیهاالسلام و شخصیتهاى الهى نزدیکتر باشد، به همان نسبت تکلیف ومسئولیتش سنگینتر خواهد بود و بر همین اساس پروردگار عالم بر زنان پیامبرهشدار داده و مىفرماید: اگر شما خلافى را مرتکب شوید، دو کیفر خواهیددید، یکى در سزاى اعمال، دیگرى به جهت اینکه دامن رسول خدا را لکهدارکردهاید. (یا نساء النبى من یات منکنّ بفاحشه مبیّنه یضاعف لها العذابضعفین...) یادآورى این نکته ضرورى است، که آیات قرآن مجید در هر مورد نازلشود و شان نزول آن هرچه باشد، در تکلیف و دستورات آن، همگان یکسانند.بنابراین از این آیات نتیجه مىگیریم که سادات و فرزندان صالح حضرت فاطمهبسیار گرامى بوده، ولى آن دسته افرادى که از نسبت و نسب خود سوءاستفادهکنند، مثل سایر مردم در پیشگاه خدا کیفر خواهند دید. هشدار پیامبر صلىاللَّه علیه و آله به بنىهاشم در کوه صفا از امام صادق و امام باقرعلیهماالسلام در دو حدیث جداگانه آمده است: لما فتح رسولاللَّه صلىاللَّه علیه و آله مکه قام على الصفا فقال: یا بنىهاشم! یا بنىعبدالمطلب! انى رسولاللَّه الیکم، و انى شفیق علیکم و ان لى عملى و لىرجل منکم عمله، لاتقولوا: ان محمداً منا و سندخل مدخله، فلا واللَّه مااولیائى منکم و لامن غیرکم الا الممتقون. الا فلا اعرفکم تاتونى یومالقیامه تحملون الدنیا على رقابکم و یاتى الناس، یحملون الآخره، الا و انىقد اعذرت الیکم فیما بینى و بینکم، و ان لى عملى و لکم عملکم. رسول خدا پساز تسلط بر شهر مکه خویشاوندان خویش را از بنىهاشم و بنىعبدالمطلب درکوه صفا جمع کرد و خطاب به آنان فرمود: من پیامبر خدا هستم در میان شما وبه شما دلسوزم و از روى دلسوزى مىگویم که عمل من براى خودم و عمل شمابراى خودتان خواهد بود. چنین تصور (غلط) نکنید که بگویید: محمد از ما استو ما هم با او خواهیم بود. سوگند به خدا من از شما جز پرهیزگاران رانمىگزینم، و چنانچه در فرداى قیامت شماها با گناه و دیگران با عمل صالحبیایند، اصلاً شماها را نخواهم شناخت. بدانید که من با این سخنان اتمامحجت نموده و گفتنیها را گفتم. من در گرو اعمالم و شما نیز در گرو اعمالتانخواهید بود. چنانچه توجه مىفرمایید این حدیث، تمام خیالهاى خام برخىتصورات غلط را مردود مىشناسد و سادات و بنىهاشم و بنىعبدالمطلب را درصورتى که عمل صالح نداشته باشند، نفى مىکند و ارتباط و پیوند قرابتى رامنفصل مىداند. در این رابطه حضرت امام سجاد علیهالسلام مىفرمایند: راىنیکوکاران بنىهاشم دو پاداش و گناهکارانشان نیز دو کیفر و عذاب خواهندنمود. (لمحسننا کفلان من الاجر و لمسیئنا ضعفان من العذاب) و در دو حدیثجداگانه از امام صادق و امام رضا علیهاالسلام سوال نمودند: اینکه پیامبرخدا صلى اللَّه علیه و آله فرمودهاند: «آتش بر فرزندان فاطمه علیهاالسلامحرام است» چگونه است؟حضرات در جواب فرمودند: مراد از این حدیث فرزندانبلاواسطه فاطمهاند و آنان حسن و حسن و زینب و امکلثوم علیهمالسلاممىباشند. (نعم عنى بذلک الحسن والحسین و زینب و امکلثوم. المعتقون منالنّار هم ولد بطنها...) غیر از فرزندان بلاواسطه فاطمه، که آن هم فرزندانبىنظیر و پرهیزگارترین افرادند، بقیه سادات با دیگران تفاوتى ندارند وهرکس به سزاى اعمالش خواهد رسید. تفکّرات موهوم زیدالنّار در زمانولایتعهدى حضرت امام رضا علیهالسلام، برادرش زید در مدینه بر ضدّ خلیفهىعباسى (مامون) قیام کرده و عدهاى را کشته و خانههایى را به آتش کشیده وجمعى را به اسارت گرفت و به زیدالنّار موسوم شد. مامون سپاهى را به آن شهراعزام نموده و سرانجام زید را شکست داده و دستگیر نمودند. محاکمه زید بهامام رضا واگذار شد، حضرت او را شدیداً توبیخ کرده و فرمود: اى زید! حدیثمعروف پیامبر خدا که «فرزندان فاطمه علیهاالسلام در آتش نمىسوزند» تو رافریب ندهد، این حدیث مخصوص حسن و حسین علیهمالسلام و فرزندان بلاواسطهفاطمه علیهاالسلام است اگر بنا باشد که موسى بن جعفر علیهالسلام با عملصالح به بهشت رود و تو با گناه، نتیجهاش این است که فضیلت تو از پدرمعصومت بیشتر باشد. این را بدان که تو آن وقت از ما اهلبیت هستى که مطیعخدا باشى و چنانچه چنین نباشى از ما نیستى. چنانچه در این حدیث آمده است،زید به نسبت خود افتخار مىکرد (یقول نحن نحن و یفتخر علیهم) و چنین تصورمىنمود که او با داشتن خلاف باز هم اهل بهشت است، و امام رضا این توهمغلط را محکوم نموده و صریحاً فرمود: با این ویژگى اهل بهشت نیستى، حتّىپیوند ارتباطى زید را به اطاعت خدا و عمل صالح مشروط کرد. بنابراین آنگروه افرادى که خود را به فاطمه علیهاالسلام نسبت مىدهند و در عمل، خلافآن حرکت مىکنند، بدون تردید مثل سایر مردم کیفر و عذاب متناسب خواهنددید.
منبع : پایگاه اهل بیت (ع)
احترام انتساب به حضرت زهرا (سلام الله علیها)
مدیر انجمن: شورای نظارت
ارسال پست
تعداد پست ها:1
• صفحه 1 از 1
ارسال پست
تعداد پست ها:1
• صفحه 1 از 1
بازگشت به “فاطمة الزهراء (سلام الله علیها)”
پرش به
- بخش داخلی
- ↲ قوانين و اخبار سايت
- ↲ سوال ، پيشنهاد و انتقادها
- ↲ سرویس میزبانی وب - ETEGHADAT Web Hosting
- گنجینه ثـقلیـن
- ↲ قرآن مجید
- ↲ متن و ترجمه قرآن کریم
- ↲ تفسیر
- ↲ علوم قرآنی
- ↲ اهل بيت (عليهم السلام)
- ↲ پيامبر اکرم (صلّي الله علیه و آله و سلّم)
- ↲ اميرالمومنين علي (علیه السّلام)
- ↲ فاطمة الزهراء (سلام الله علیها)
- ↲ امام حسن مجتبی (علیه السّلام)
- ↲ امام حسین (علیه السّلام)
- ↲ امام زین العابدین (علیه السّلام)
- ↲ امام محمد باقر (علیه السّلام)
- ↲ امام جعفر صادق (علیه السّلام)
- ↲ امام موسي کاظم (علیه السّلام)
- ↲ امام رضا (علیه السّلام)
- ↲ امام جواد (علیه السّلام)
- ↲ امام هادی (علیه السّلام)
- ↲ امام حسن عسکری (علیه السّلام)
- ↲ صاحب الزمان (عجّل الله تعالي فرجه الشّریف)
- ↲ حديث
- ↲ نهج البلاغه
- ↲ صحیفه سجادیه
- ↲ خطابه غدیر
- ↲ ادعيه و زيارات
- ↲ علوم حدیث
- اصـول ديــن
- ↲ خدا شناسی
- ↲ عدل
- ↲ پیغمبر شناسی
- ↲ امام شناسی
- ↲ مهدویت (عج)