سلام خسته نباشید
ببخشید یه سوال برای من پیش اومده
توی گوگل هم چیز زیادی دربارش پیدا نکردم
می خواستم بدونم با توجه به اهمین فراوان شب قدر چطور ممکن است که روز آن توسط محدثان به طور دقیق تعیین نشده باشد در حالیکه حتی ریز ترین موارد زندگی شخصی پیامبر همچون میزان آب مصرفی در غسل و پوشانیدن سر در هنگام قضا هاجت را نیز از قلم اینان جا نیفتاده است
شب قدر ؟؟؟!!!
مدیر انجمن: شورای نظارت

-
- سپاسهای ارسالی: 2988 بار
- سپاسهای دریافتی: 5531 بار
- تماس:
Re: شب قدر ؟؟؟!!!
« بسم الله الرَّحمن الرَّحیم »
با سلام
در مورد این سوال لازم می دانم این نکته را عرض کنم که شب قدر توسط معصومین (ع) هم برای ما دقیق مشخص نشده است
تا محدثین و سایر علما بتوانند آن را تعیین کنند .
حتی روایات بسیاری هم هستند که در آنها اصحاب ائمه (ع) هم این سوال رو از ایشان پرسیدند ولی اهل بیت (ع)در جواب ، شب
خاصی رو مشخص نکردند و حتی در برخی روایات در جواب فرموده اند که چه باکی دارید که کار خیری را در دو شب انجام بدید !
شاید یکی از دلایلش هم این باشد که اگر کسی اون یک شب رو درک می کرد ، به شبهای دیگه اهمیتی نمی داد و اگر کسی هم
اون یک شب رو درک نمی کرد از شبهای دیگر هم ناامید می شد .
.
با سلام
در مورد این سوال لازم می دانم این نکته را عرض کنم که شب قدر توسط معصومین (ع) هم برای ما دقیق مشخص نشده است
تا محدثین و سایر علما بتوانند آن را تعیین کنند .
حتی روایات بسیاری هم هستند که در آنها اصحاب ائمه (ع) هم این سوال رو از ایشان پرسیدند ولی اهل بیت (ع)در جواب ، شب
خاصی رو مشخص نکردند و حتی در برخی روایات در جواب فرموده اند که چه باکی دارید که کار خیری را در دو شب انجام بدید !
شاید یکی از دلایلش هم این باشد که اگر کسی اون یک شب رو درک می کرد ، به شبهای دیگه اهمیتی نمی داد و اگر کسی هم
اون یک شب رو درک نمی کرد از شبهای دیگر هم ناامید می شد .
.

-
- سپاسهای ارسالی: 6 بار
- سپاسهای دریافتی: 8 بار
با سلام
ببخشید می خواستم بدونم که اگر که شب قدر تنها یک شب است چرا باید ظشخص شب دیگری را نیز شب زنده داری کند که گاها مسبب شود که بعضی تنها یک شب را بیدار بمانند که احتمال اینکه آن شب قدر نباشد وجود دارد ( یعنی واقعا در این صورت عدم انجام مستحب بر گردن آن امام و معصوم نیست ؟؟؟!!!)
ببخشید می خواستم بدونم که اگر که شب قدر تنها یک شب است چرا باید ظشخص شب دیگری را نیز شب زنده داری کند که گاها مسبب شود که بعضی تنها یک شب را بیدار بمانند که احتمال اینکه آن شب قدر نباشد وجود دارد ( یعنی واقعا در این صورت عدم انجام مستحب بر گردن آن امام و معصوم نیست ؟؟؟!!!)

-
- تماس:
« بسم الله الرَّحمن الَّرحیم »
اینکه باعث چه چیزهایی شود به معصوم (ع) بر نمی گردد بلکه به تنبلی ما بر می گرده که همه چیز را اماده و راحت الحلقوم می خواهیم .
این از لطف معصوم (ع) است که دو شب را معرفی کردند (به دستور فرستاده خدا = دستور خدا) و این را به عهده گرفتند که در هر کدام
برای تان راحت تر بود (21و23) برای شما حکم شب قدر را خواهد داشت و اگر یکی را نتوانستید از دیگری نا امید نشوید.
به این معنی نیست که یکی براتون مستحب حساب میشه . بلکه هر دو حکم قدر رو براتون خواهد داشت .
اینکه باعث چه چیزهایی شود به معصوم (ع) بر نمی گردد بلکه به تنبلی ما بر می گرده که همه چیز را اماده و راحت الحلقوم می خواهیم .
این از لطف معصوم (ع) است که دو شب را معرفی کردند (به دستور فرستاده خدا = دستور خدا) و این را به عهده گرفتند که در هر کدام
برای تان راحت تر بود (21و23) برای شما حکم شب قدر را خواهد داشت و اگر یکی را نتوانستید از دیگری نا امید نشوید.
به این معنی نیست که یکی براتون مستحب حساب میشه . بلکه هر دو حکم قدر رو براتون خواهد داشت .

-
- سپاسهای ارسالی: 6 بار
- سپاسهای دریافتی: 8 بار
سلام
در صورتی که هرکدام را گرفتیم برای ما شب قدر باشد من حرف را پس می گیرم
فقط ممکنه یه حدیث در ابن مورد به من بگید + منبعش
با اتشکر
در صورتی که هرکدام را گرفتیم برای ما شب قدر باشد من حرف را پس می گیرم
فقط ممکنه یه حدیث در ابن مورد به من بگید + منبعش
با اتشکر

-
- تماس:
.
« بسم الله الرحمن الرحیم »
[FONT=Times New Roman]قَالَ كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) فَقَالَ لَهُ أَبُو بَصِيرٍ : جُعِلْتُ فِدَاكَ اللَّيْلَةُ الَّتِي يُرْجَى فِيهَا مَا يُرْجَى ؟
فَقَالَ فِي إِحْدَى وَ عِشْرِينَ أَوْ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ .
[FONT=Times New Roman]
[FONT=Times New Roman]قَالَ : فَإِنْ لَمْ أَقْوَ عَلَى كِلْتَيْهِمَا ؟
[FONT=Times New Roman]
[FONT=Times New Roman]فَقَالَ : مَا أَيْسَرَ لَيْلَتَيْنِ فِيمَا تَطْلُب
راوی می گوید نزد امام صادق (ع) بودم که ابوبصیر از ایشان پرسید : جانم به فدای شما ، ان شبی که امید میرود شب قدر باشد کدام است ؟
حضرت فرمودند در شب21 یا 23 .
ابوبصیر پرسید : اگر هردو را نتوانستم ؟
فرمودند : هرکدام از دوشب که برایت آسان تر بود (برای انجام اعمال شب قدر)
فَقَالَ فِي إِحْدَى وَ عِشْرِينَ أَوْ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ .
[FONT=Times New Roman]
[FONT=Times New Roman]قَالَ : فَإِنْ لَمْ أَقْوَ عَلَى كِلْتَيْهِمَا ؟
[FONT=Times New Roman]
[FONT=Times New Roman]فَقَالَ : مَا أَيْسَرَ لَيْلَتَيْنِ فِيمَا تَطْلُب
راوی می گوید نزد امام صادق (ع) بودم که ابوبصیر از ایشان پرسید : جانم به فدای شما ، ان شبی که امید میرود شب قدر باشد کدام است ؟
حضرت فرمودند در شب21 یا 23 .
ابوبصیر پرسید : اگر هردو را نتوانستم ؟
فرمودند : هرکدام از دوشب که برایت آسان تر بود (برای انجام اعمال شب قدر)

-
- سپاسهای ارسالی: 219 بار
- سپاسهای دریافتی: 467 بار
علت مشخص نبودن شب قدر:
به امير مؤ منان على (عليه السلام ) گفتند: ما را از شب قدر آگاه كن . فرمود: خالى از اين نيستم كه آن را بدانم . شك ندارم كه خداوند به خاطر كمك كردن و مهلت دادن به شما آن را از شما مى پوشاند، چون اگر آن را به شما اعلام مى كرد، در همان شب عمل مى كرديد و در غير آن شب ، عبادت را ترك مى كرديد. (به نظرم جواب کامل تر از ان است که غیر معصوم دست به ان ببرد)
میزان مهم بودن این شب در میان اولیاء خدا:
فاطمه(س) نمىگذاشت كسى از اهل خانه در شبهاى قدر به خواب رود به آنان غذاى كم مىداد و از روز قبل براى احیاى شب قدر آماده مىشد و مىفرمود: محروم كسى است كه از بركات این شب محروم باشد.
به امير مؤ منان على (عليه السلام ) گفتند: ما را از شب قدر آگاه كن . فرمود: خالى از اين نيستم كه آن را بدانم . شك ندارم كه خداوند به خاطر كمك كردن و مهلت دادن به شما آن را از شما مى پوشاند، چون اگر آن را به شما اعلام مى كرد، در همان شب عمل مى كرديد و در غير آن شب ، عبادت را ترك مى كرديد. (به نظرم جواب کامل تر از ان است که غیر معصوم دست به ان ببرد)
میزان مهم بودن این شب در میان اولیاء خدا:
فاطمه(س) نمىگذاشت كسى از اهل خانه در شبهاى قدر به خواب رود به آنان غذاى كم مىداد و از روز قبل براى احیاى شب قدر آماده مىشد و مىفرمود: محروم كسى است كه از بركات این شب محروم باشد.