پیروی از سنت

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 6 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار

پیروی از سنت

پست توسط vahidsc »

سلام
راستش یه سوالی داشتم
دین اسلام دینی هست که انسان را به تفکر دعوت کرده و از تقلید کورکورانه بر هزر داشته است
با این اوصاف ما چرا باید به طور کورکورانه به زندگی شخصی همچون حضرت محمد نگاه کنیم
آنچه را منتقل شده است را انجام دهیم
کاها با دلایل کاملا مسخره و مزهک دلایل علمی (!!!!) برای سنت بیاوریم
و هر آنچه را که به هیچ گونه نمی توانیم دلایلی برای آن پیدا کنیم را بر پای غلم ناقص خود بگذاریم
در پایان مواردی از سنت های پیامبر را از کتاب سنن النبی ضمیمه ی گفتارم می کنم
1 . امام صادق فرمود رسول خدا دوست می داشت که زمستان دخول و خروجش از خانه در شب جمعه باشد ( بقیه ی هفته چی ؟؟؟!!!)
2 . علی فرمود : گروهی از اصحاب پیامبر آمیزش با زنان ، غذا خوردن در روز و خوابیدن در شب را بر خود حرا کرده بودند ام سلمه این موضوع را به رسول خدا خبر داد ، آن حضرت به سوی آن صحاب فرمود : آیا به زنان بی رغبت شده ایدبا آنکه من ......... و در روز غذا می خورم و در شب می خوابم ؟ و هر کس که از سنت من پیروی نکند از من نیست
3 . بکر بن محمد می گوید : از امام صادق درباره ی ازدواح موقت پرسیدم فرمود : دوست ندارم که مسلملنی بمیرد در حالی که سنتی از رسول خدا مانده باشد و او بدان عمل نکرده باشه ( اسلام مخالف تقلید کوکورانس ؟؟؟؟!!!! )
4 . محمد بن فیض می گوید به امام صادق گفتم : وقتی کسی بیمار می شود پزشکان او را از خوردنیها پرهیز می دهند حضرت فرمودند ولی خاندان ما فقط از خرما پرهیز می کنیم و با سیب و اب یرد معالجه می کنیم گفتم چرا از خرما پرهیز می کنید فرمود زیرا رسول خدا علی را در زمان بیماریش از آن پرهیز داد ( دوای همه ی بیماری ها یکیه ؟؟!!! اگه هم الان علاج ها فرق می کنه به علت نقص در علم بشره )
با تشکر فراوان از شما به خاطر توجهتون
موفق باشید
اگه یه مقدار تند حرف زدم پیشاپیش از شما معذرت می خوام
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 3085 بار
سپاس‌های دریافتی: 5884 بار
تماس:

Re: پیروی از سنت

پست توسط محمد علي »

به نام خدا

سلام به دوست عزیزم

امیدوارم طاعات و عبادات شما قبول باشه تصویر

پیروی از سنت و گفتار معصومین (ع) و پیامبر اکرم (ص) امری نیست که مسلمانان از خود در آورده باشند . بلکه دستور خداوند در قرآن است :

ما آتاکم الرسول فخذوه و ما نهاکم عنه فانتهوا (هرچه پیامبر بر شما آورد انجام دهید و هرچه شما را از آن نهی نمود رها کنید) حشر:7

پس امر الهی است که از سنت پیامبر پیروی کنیم . اما این سوال شاید پیش بیاید که آیا پیامبر از خودش حرفی می زند و یا کاری می کند ؟

و ما ینطق عن الهوی ، ان هو الا وحی یوحی (این پیامبر از روی هوی و هوس حرفی نمی زند و هرچه میگوید وحیی است که بر او می شود)نجم:3و4

پس هر کاری از پیامبر صادر می شود از جانب خدای متعال دستور رسیده است . او نیز چون خالق ماست و بر همه ابعاد وجودی ما آگاه است

و از طرفی رحمتش آنچنان گسترده است که مخلوق خود را تنها نمی گذارد و بدون راهنمایی و راهنما رها نمی کند لذا بهترین حالت های زندگی را

برای پیامبرش معرفی نموده تا به ما بیاموزد .

بر اساس آیات بالا پیروی از پیامبر برای رسیدن به کمال و سعادت حقیقی واجب است . اما اگر در مواردی که شما در بالا مثال زدید مثلا کسی

راه دیگری برگزیند موجب عقاب خداوند نخواهد بود ، اما اگر ضرری به او رسید باید فقط خودش را سرزنش کند . چون راه خود را رفته است .

پس این مسئله پیروی ، تقلید کورکورانه نیست ، بلکه شما با آگاهی و معرفت به اینکه خالقتان کیست و برای هدایت شما چه کرده

با عقل و برهان خود از او پیروی می کنید و این اوج اختیار است .

آیات دیگری که در این زمینه باز به ما کمک می کنند :

لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة (به حق برای شما در رسول خدا اسوه ای نیکو است ) احزاب:33

قد کانت لکم اسوة حسنة فی ابراهیم و الذین معه (در حضرت ابراهیم و پیروان حقیقی او نیز برای شما سرمشق نیکویی است ) ممتحنة : 4

حتی در این آیه نشان می دهد که انسان موجودی است که سرمشق پذیر و الگو پذیر است . لذا خداوند سایر بندگان خود را نیز اسوه قرار می دهد

تا در اعمال نیک به ایشان اقتدا کنیم .

پس با شناخت پروردگار و نیز دنیای درونی انسان ها و ظرایف خلقتش خصوصا در الگو پذیری ، می فهمیم که خداوند بهترین الگوها را به او معرفی کرده است تصویر

موفق باشیدتصویر
[External Link Removed for Guests]

Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 6 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار

پست توسط vahidsc »

با سلام خدمت شما دوست عزیز
همونطور که در آیه اشاره شده آنچه که پیامبر برای شما آورده تاکید می کنم آنچه که برای شما آورده نه هر آنچه که می کند در این مورد بیشتر اذهان طرف قران می رود
در آیه ی دوم هم گفتار پیامبر مطرح است نه اعمالشان
در آیه ی بعد هم ایشان به عنوان الگو و مطرح شده اند آیا این بدین معنی ست که هر چه که ایشان انجام می دادند را بدون تفکر انجام داده و چون فرستاده ی خداست آن را موجه بدانیم
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 3085 بار
سپاس‌های دریافتی: 5884 بار
تماس:

پست توسط محمد علي »

عزیزم سلام

ما آتاکم / اگر با زبان عربی آشنایی داشته باشید "اطلاق" دارد یعنی هر آنچه که برای شما می آورد (چه قرآن ، چه سخن ، چه عمل )

هرچه انجام داد . اذهان ممکنه به هر سمتی بره ؛ برای ما تفسیر آیه حجت است که در تفسیر آن معصومین پیروی از سنت را معنی کرده اند .

این از عمل .

گفتار هم که گفتیم .

وقتی با دقت عرایض بنده رو نخونی همین میشه . من کی گفتم بدون تفکر ؟

پس با شناخت پروردگار و نیز دنیای درونی انسان ها و ظرایف خلقتش خصوصا در الگو پذیری ، می فهمیم که خداوند بهترین الگوها را به او معرفی کرده است

یعنی وقتی فکر کردی و به این شناخت رسیدی ، در مقام بندگی همه چیو از خالقت می پذیری . فکر کردن مال قبل از اعتقاده . وقتی اعتقاد پیدا کردی

و به توحیدش اقرار پیدا کردی . به هر آنچه فرستاده عمل می کنی و در احکام دیگه چون و چرا مطرح نیست .

پس فکر کردن چیز بدی نیست . اما هرچیو که آدم دلیلشو نفهمه زود نباید بزنش توی دیوار !!

چون فرستاده خداست او را موجه بدانیم

فکر کنم این حرف نشونه ضعف در توحید هست . چون خدا هر بی سر وپایی رو به عنوان فرستاده خودش انتخاب نمی کنه . حتما قبلش پرورش و تربیتش می کنه .

موفق باشی

ارسال پست

بازگشت به “پرسش و پاسخ”