یک دنیا سوال در مورد اسلام

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های دریافتی: 16 بار

Re: یک دنیا سوال در مورد اسلام

پست توسط گل پسر »

786

بزرگوار با اجازه شما مبحث قرآن را طی چند روز آينده به یک نتیجه ای می رسانیم بعد سؤالات شما را در اين خصوص پاسخ می گویم ؛

جمع آوری قرآن

اگرچه به هنگام نزول قرآن دبيران وحی آن را می نوشتند لکن در زمان حيات پيامبر(ص) و حتی تا چند سال پس از آن قرآن نوشته و در دست مردم مسلمان نبوده. بيشتر مسلمانان بی سواد بوده اند و به گاه ضرورت یا تمايل به دانستن قرآن به مسجد پیغمبر می رفتند و ایشان بر آنها قرآن می خواندند و مردم می شنیدند. برخی که دارای حافظه قوی بودند قسمت هایی از قرآن را حفظ می کردند و حتی افرادی پيدا شدند که تمام قرآن را از بر داشتند که مشهورتر از همه: عبدالله بن مسعود ، سالم بن معقل، معاذبن جبل، ابی بن کعب، زيدبن ثابت، ابوزيد و ابوالدرداء می باشند. آنها که با سواد بودند قسمت هایی از قرآن را نوشته همراه خود داشتند(در تاریخ اسلام آوردن عمر می خوانیم که او قسمتی از قرآن را در منزل خواهرش يافت و خواند و پسندید و برای اسلام آوردن نزد رسول خدا رفت. کتاب حيات محمد، تأليف محمدحسين هيکل، چاپ دوم، ص 156) ولی قرآن به صورت کامل و نوشته در دست مسلمانان نبود.
پس از وفات پیامبر(ص) شورش های متعددی برپا شد که خليفة اول ناچار به جنگ شد. در اين جنگ ها و بخصوص در جنگ یمامه تعداد بسیاری از حافظان وقاریان قرآن کشته شدند. اين امر ياران پيامبر را نگران ساخت که مبادا با کشته شدن حافظان قرآن در این شورش ها و جنگ های آينده ، قران دستخوش کم و زیاد و اختلاف گردد. از آن میان عمربن خطاب به ابوبکر که در آن وقت خليفه و جانشین پیامبر شده بود ، پیشنهاد کرد که قرآن جمع آوری و نوشته شود و به صورت کتابی تدوين گردد.
ابوبکر ابتدا با این پيشنهاد مخالفت می کرد، ولی سرانجام براثر اصرار عمر و صلاحدید بزرگان اصحاب پيامبر، قانع می شود که اين کار « بدعت بد» در دین نیست و کار خیری نیک و سودمند است و به زیدبن ثابت که یکی از نویسندگان وحی بوده و تمام قرآن را از بر داشته مأموريت می دهد که قرآن را تدوين کند و از مسلمانان نیز می خواهد که هر کس آيه يا سوره ای نوشته از قرآن دارد به زید تحويل دهد.
زید نوشته های متفرق و پراکنده قرآن را که بر پوست ، پاره استخوان ، سنگ ، چوب خرما و غیره نوشته شده بود جمع و با هم تطبیق کرده و سپس در مسجد بر مسلمانان خوانده و تمام آیات و کلمات قرآن را با « تواتر قطعی » جمع آوری نموده و بر کاغذ یا چرم نوشته و به خلیفه ابوبکر داده است. پس از ابوبکر به عمر رسیده و هنگامی که عمر در بستر مرگ بود چون هنوز جانشین او معلوم نبود قرآن را به دخترش حفصه ، بيوه پیغمبر می سپارد که پس از تعیین خلیفه به او بدهد.

عقیده شیعه در این مسأله

آنچه گفته شده مشهور بین مورخان است ولی در تفسیر نمونه (جلد اول، چاپ دوم ، صص4 و 5 ) آمده است که : مدارک و شواهدی در دست است که قرآن در زمان پیغمبر (ص) و به فرمان او ، به وسيله علی (ع) و به همین صورت گرد آمده است و بعيد نیست روایات دیگری هم که می گوید : قرآن در زمان ابوبکر یا عمر یا عثمان جمع آوری شده ، به خاطر فضيلت سازی برای آنها بوده است و در ادامه مطلب چنين آمده است که : « اما قرآنی که علی (ع) جمع آوری کرد تنها قرآن نبود، بلکه مجموعه از قرآن و تفسیر و شأن نزول آن بود».
به نظر می رسد ، با توجه به آنچه در میان شیعه مشهور است که قرآن علی(ع) در نزد اهل بيت (ع) دست به دست گشته و به دست عامه نرسيده، آنچه را قبلاً در مورد جمع آوری قرآن گفته شد نيز بتوان قبول کرد و بدين طریق بین روایات مختلف جمع نمود.

مصحف عثمان

به طوری که توضيح داده شد، فضل و افتخار جمع آوری و تدوين قرآن از آن زيدبن ثابت ، ابوبکر و عمر است. ولی می شنویم که می گویند « مصحف عثمان، قرآن عثمان » و يا اينکه « عثمان قرآن را جمع آوری کرده است» . این مطلب به جای خود درست است و منافات با آنچه گفته شده ، ندارد.
توضيح آنکه در زمان پيغمبر ، ابوبکر و عمر کلماتی از قرآن به قرائت های متفاوتی خوانده می شد ولی مسلمانان آن زمان همه عرب بودند. اختلاف قرائت به منزلة اختلاف لهجه تلقی می گرديده و در معنای جملات تغییری نمی داد. در زمان عمر که اسلام از جزیره العرب خارج می شود و بخصوص در زمان خلافت عثمان که اسلام در میان مردم غیرعرب گسترش پیدا می کند اختلاف قرائت قرآن زیادتر می شود و حتی موجب مشاجره و مناقشه بین تازه مسلمانان می گردد که هر کس قرائت خود را درست و جز آن را غلط می شمارد.
حذیفه بن یمان یکی از اصحاب پیامبر(ص) که در لشکر اعزامی به آذربایجان بواه روزی شاهد صحنه ای از این مشاجرات بوده و برای اینکه مبادا اين مسأله موجبی برای اختلاف در قرآن و بین مسلمانان شود ، به مدينه بر می گردد و به عثمان خلیفه وقت آنچه را دیده گزارش می دهد. عثمان مسأله را بر مسلمانان عرضه می کند و سرانجام تصمیم می گیرند که همه نسخه های قرآن جمع آوری شود و از روی نسخه موجود نزد حفصه که وصف آن گذشت نسخی دیگر نوشته و بین مسلمانان توزیع گردد. عثمان این متن را از حفصه که وصف آن گذشت نسخی دیگر نوشته و بین مسلمانان توزیع گردد. عثمان این متن را از حفصه گرفت و دستور داد که جز آن متون دیگر را از بین ببرند تا اختلافی در قرآن پدید نیاید و از آن نسخه هایی با نقطه گذاری و قرائت معین تهیه کرده به شهرهای مهم اسلامی فرستاده است و از اينجا قرآن به « مصحف عثمان » مشهور و کار جمع آوری قرآن به او نسبت داده شده است.

اعراب قرآن

قرآن بی اعراب بوده و اولین قرآن با اعراب به وسیله ابوالاسود دُئِلی در زمان خلافت معاویه تهیه شد. ( محقق قمی ، از جلال الدین سیوطی، قوانين ، جلد اول ، چاپ عبدالرحيم، صفحه 405).

ادامه دارد ...
Member
Member
محل اقامت: تهران - تجریش
سپاس‌های ارسالی: 51 بار
سپاس‌های دریافتی: 94 بار
تماس:

پست توسط seraj33 »

سلام.
توضیح در مورد سوره روم و پیش بینی قرآن:
آیات آغازین سوره روم بدین شرح است:
الم (۱) غُلِبَتِ الرُّومُ (۲) فِي أَدْنَى الْأَرْضِ وَ هُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَيَغْلِبُونَ (۳) فِي بِضْعِ سِنِينَ لِلَّهِ الْأَمْرُ مِنْ قَبْلُ وَ مِنْ بَعْدُ وَ يَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ (۴)
بِنَصْرِ اللَّهِ يَنْصُرُ مَنْ يَشاءُ وَ هُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ (۵) وَعْدَ اللَّهِ لا يُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ (۶)
الم1/روم شکست خورد2/در نزدیک ترین زمین و آنها پس از شکست خوردن بزودی پیروز می شوند3/در چند سالی (3 الی 10) ، از براى خداست امر چه قبل (از پيروزى روم) و چه بعد و در آن روز (پيروزى روم) خرسند شوند مؤمنان.4/بيارى خدا، يارى كند هر كه را كه خواهد و او غالب مهربان است.5/و (اين پيروزى) وعده خدا است و نمى‏شكند خدا وعده‏اش را و لكن بيشتر مردم نميدانند.6/

که داستان از این قرار است: هنگامی که سپاه فارس که زرتشتی بودند بر سپاه روم که مسیحی و اهل کتاب بودند پیروز شد مشرکین قریش از این رویداد خرسند شدند و به مسلمانان می گفتند دیدید آنها هم که اهل کتاب بودند شکست خوردند...
که در این هنگام این آیات نازل شد ، که به صورت خیلی محکم و بدون تردید -مخصوصا با توجه به اینکه آن مسئله را وعده خدا میشمارد و می گوید که خدا خلف وعده نمی کند - پیش بینی میکند که تا قبل از 10 سال روم بر فارس پیروز خواهد شد ، و بعد از آن مومنین خوشحال می شوند ، که این پیش بینی پیامبر 9 سال بعد اتفاق می افتد و پیروزی روم با پیروزی مسلمین در جنگ حدیبیه هم زمان می شود.

البته پیش بینی پیامبر و قرآن تنها در مورد این موضوع نبود مثلا داستان خورده شدن عهدنامه توسط موریانه خود به تنهایی می تواند نشانه ای محکم بر ادعای نبوت پیامبر اسلام باشد.
 اللهم عجل لولیک الفرج...    
Member
Member
تماس:

پست توسط seraj33 »

اما در مورد توضیح شماره 2 و داستان های پیامبران پیشین که باید بگم از این نوع داستان ها در قرآن بسیار زیاد است ، برای مثال به سوره یوسف رجوع کنید و داستان حضرت یوسف را بخوانید.
اما همونطور که گفته شد ، اعجاز قرآن در اینجاست که تاریخ اینگونه می گوید که پیامبر اسلام قبل از آمدن وحی به هیچ وحه نزد استادی سواد و ... نیاموخته ، و طبق تاریخ ایشان بی سواد بودند تا آمدن وحی. که اگر اجازه دهید تحقیق تاریخی مربوط به این قضیه رو به خودتون بسپرم اگر دلیل اول براتون کفایت نمی کنه.
در ضمن صحت این داستان های نقل شده هم -به جز اختلافاتی که در آن قرآن ادعا میکند که ادیان و تاریخ تحریف شده اند - با توجه به تاریخ و کتب پیامبران پیشین آشکار و واضح است.
 اللهم عجل لولیک الفرج...    
Member
Member
تماس:

پست توسط seraj33 »

در مورد 3 :
بله حق با شماست ، اشتباه از من و جمله بندی من بود ، به طوری زیبا و دقیق صفات مخلوق را مطابق با فطرت انسان بیان می کند که نشان گر آن است که این سخنان از آدم عادی ای برنیامده! ، و مسلما آوردن این گونه صفات به این دقیقی و زیبایی برای یک انسان دروغ گو که به دروغ ادعای پیامبری می کند ممکن نیست!...

در مورد 4:
اولا فکر می کنم که دلایل بالا به اندازه کافی برای اثبات اعجاز آن معجزه بوده و لی از آنجا ای که خود بحث بلاغت مخصوصا در زمان ظهور اسلام در سرزمین عرب جزو معجزات اصلی قرآن است:
اولین مسئله در مورد اعجاز بلاغت قرآن باز هم این مسئله است که این قرآن توسط فردی آورده شده که تا آن زمان سوادی نیاموخته بوده ، و این قرآن در زمانی نازل شده که پیامبر در انبوهی از اعرابی بودند که تمام هنرشان در زمینه شعر گفتن بود ، و با اضافه کردن آن مسئله تحدی و به مبارزه طلبی فرآن به این مسئله میرسیم که وقتی در آن زمان که تمام افتخارات عده زیادی از اعراب بلاغت کلامشان و شعر سرایی آنها بوده ، کسی ادعایی در مقابل قرآن و برتری جویی نسبت به آن نکرده ، مسلما این گفته ها از مردی که تا آن زمان سواد هم نداشته می تواند اعجازی بس دندان شکن و حجتی بزرگ بر صداقت حرف هایش باشد.

و اما در مورد مسئله تحدی ، اولا نکته ای که کاملا آشکار است این است که اگر کسی تا کنون ادعایی در این مورد می نمود مسلما توسط مشرکین و مخالفین اسلام آنقدر این ادعا علم میشد که گوش فلک را هم کر می کرد. ، نکته دوم هم این است که به قول معروف من گشتم نبود نگرد نیست!!! ، من که واقعا نمی توانم باور کنم که همچین چیزی آمده باشد و ما حتی اسمی از آن را نشنیده باشیم. و نکته سوم این است که ابتدا آیه ای که نازل شد می گفت که فأتو بمثله ، که مانند آنرا بیاورید ، سپس وقتی در زمان پیامبر کسی ادعایی در این رابطه نکرد آیه آمد که اگر هنوز شک دارید سوره ای مانند سوره های آن بیاورید و سپس آیه ، و باز در کنار هم گذاشتن این نکته با ادعای اعراب در آن زمان که تمام ادعایشان شعر ثرایی ، بلاغت و کلامشان بود ، به مبارزه بر نخواستن این گروه که تاریخ بر این صحه می گذارد...

-در مورد زیادی سوال و اینها هم ، نه خواهش می کنم ، اگر واقعا بخواهید به صورت حق گرایانه همینطور که تا اینجا پیش آمده اید ، در ادامه هم حق گرایانه هر چه را که بر شما اثبات شد از دل بپزیرید جواب دادن به این سوالات کوچک ترین خدمتی است که من می تونم به شما بکنم.-
یا علی
 اللهم عجل لولیک الفرج...    
Member
Member
تماس:

پست توسط seraj33 »

در ضمن پیشنهاد میکنم که داستان شق القمر و داستان خورده شدن عهد نامه توسط موریانه و اطلاع پیامبر از آنرا هم اگر مطلع نیستید سرچ کنین و بخونین و اگر هم مایل بودید بگین تا لینکشو براتون بزارم.
و اینکه این معجزه هایی که گفته شد ، به این معنی است که اگر آدمی تنها یکی از آنها را می دید بر او اتمام حجت شده بود و یکی از آنها برای اثبات رسالت پیامبر (صلی الله علیه و آله) کفایت می کرد ، پس پیشنهاد می کنم که اگر تنها یکی از آنها بر شما اثبات شد دیگر در مورد بقیه آنها بحث نکنیم ، فقط آنها را برای داشتن اطلاعات بیشتر بخوانید تا به شرح و اثبات بقیه عقاید بپردازیم. ، و واقعا فکر می کنم با آوردن این همه نشانه اگر آدمی تمامی قطعات پازل را کنار هم بگذارد ،به راحتی بر استواری و محکمی عقیده نبوت پیامبر پی می برد.
یا علی.
 اللهم عجل لولیک الفرج...    
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 13 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار

پست توسط ensasn »

seraj33 نوشته شده:در ضمن پیشنهاد میکنم که داستان شق القمر و داستان خورده شدن عهد نامه توسط موریانه و اطلاع پیامبر از آنرا هم اگر مطلع نیستید سرچ کنین و بخونین و اگر هم مایل بودید بگین تا لینکشو براتون بزارم.
و اینکه این معجزه هایی که گفته شد ، به این معنی است که اگر آدمی تنها یکی از آنها را می دید بر او اتمام حجت شده بود و یکی از آنها برای اثبات رسالت پیامبر (صلی الله علیه و آله) کفایت می کرد ، پس پیشنهاد می کنم که اگر تنها یکی از آنها بر شما اثبات شد دیگر در مورد بقیه آنها بحث نکنیم ، فقط آنها را برای داشتن اطلاعات بیشتر بخوانید تا به شرح و اثبات بقیه عقاید بپردازیم. ، و واقعا فکر می کنم با آوردن این همه نشانه اگر آدمی تمامی قطعات پازل را کنار هم بگذارد ،به راحتی بر استواری و محکمی عقیده نبوت پیامبر پی می برد.
یا علی.

اول از همه خیلی رو راست بگم اولین باره که حس خوبی در این مدت در باره قرآن دارم..
یه نکته هست اینکه قرار بود اثبات پیامبری محمد باشه بحث اما باز قرآن شد
این اشکالی نداره ها.اما یه سوال دارم یعنی اینکه شما میگین نشانه ی پیامبری ایشون قرآنه.و برای همینه فعلا در مورد اثبات قرآن بحث میشه؟؟

در مورد سواد نداشتن پیامبر چشم.حتما تحقیق میکنم.و اگه به نتیجه ی خاصی رسیدم اینجا هم میزارم
اگه گفتم سند تاریخی .منظورم نوشته ی کسانی غیر از مسلمین بود که ببینم اونها هم تاریخو طوری قبول دارند که قرآن گفته یا نه..
خوب تنها چیزی که باعث شده اینروزها حس خوبی به این کتاب داشته باشم اینه که بعضی آیه هاش یه ریتم خاصی داره.که شما بهش میگین بلاغت .اما چون تو شعر عرب تخصصی ندارم پس نمیتونم صد درصد بهش تکیه کنمو بگم این کافیه..بعد از اون پیش بینی ها میمونه که آدم به فکر میبره..درسته یک دلیل داشته باشم.ثابت میشه این کتاب بهم..راستش الان با کسایی برخورد داشتم که کسیایی رو بشناسن که بتونن از راه نادرست پیش بینی هایی کنن یا یه معجزاتی به قول خودشون نشون بدن.که باعث میشه این سوال واسم پیش بیاد که پس اینها هم میتونن ادعای پیامبری کنن.با اینکه با لطمه زدن به خودشون یا کارای عجیبی به این توانایی رسیده باشن.اما مهم نتیجست و اینکه مردم چی رو میبینن..و باور میکنن
شاید نتونم منظورم رو واضح برسونم.اما دارم جمع بندی میکنم تو ذهنم و سعی میکنم طوری بیان کنم که شمام اذیت نشید
ببینید.در مورد پیامبری پیامبر...اینکه به فرض خدا یه حرفایی با بنده هاش داشته که واسه اینکار یه نماینده انتخاب میکنه..این نماینده باید یه سری نشانه داشته باشه..یه سری مشخصات..فعلا در مورد نشانش داریم حرف میزینیم..نشانش چند تا مشخصه ی خاص داره که اون رو متمایز میکنه و میگه از طرف خداست..خوب فعلا توی این مشخصه ها به نظرم هیچ چیز ملموس تر از همین پیش بینی و معجزات نیس واسم ....که تو همین مورد همین سوال که بالا مطرح کردمو دارم..
یک چیزی هست که نمیتونم بهش شک کنم اگه صحت داشته باشه.اونم داستان موریانه هست..خوب شاید باورش واستون سخت باشه اما دوست دارم این داستان درست باشه.و نمیدونم چرا..اما میشه اگه یه کتابایی دیدین(چه مسلمانها نوشته باشن چه غیر اونها) که این داستانو تصدیق کنه.بهم معرفی کنین/؟
یک دنیا سپاس تصویر
اینروزها به انسانهایی بر میخورم که وقتی میگن شیعه هستن خیلی امیدوار میشم به این مذهب... تصویر
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

اگه دلایل دیگه به غیر قرآن برای اثبات پیامبری پیامبرتون دارید.لطف کنین بگین ممنون میشم
آخرین ويرايش توسط 2 on ensasn, ويرايش شده در 0.
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

[quote="گل پسر"]786

بزرگوار با اجازه شما مبحث قرآن را طی چند روز آينده به یک نتیجه ای می رسانیم بعد سؤالات شما را در اين خصوص پاسخ می گویم ؛

جمع آوری قرآن

اگرچه به هنگام نزول قرآن دبيران وحی آن را می نوشتند لکن در زمان حيات پيامبر(ص) و حتی تا چند سال پس از آن قرآن نوشته و در دست مردم مسلمان نبوده. بيشتر مسلمانان بی سواد بوده اند و به گاه ضرورت یا تمايل به دانستن قرآن به مسجد پیغمبر می رفتند و ایشان بر آنها قرآن می خواندند و مردم می شنیدند. برخی که دارای حافظه قوی بودند قسمت هایی از قرآن را حفظ می کردند و حتی .
.
.
.

دوست عزیز از وقتی که گذاشتید ممنون.این اطلاعات در کنار توضیح دوستتون بهم کمک میکنه.اگه سوال خاصی داشتم اگه اشکال نداشته باشه میپرسم.
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

گل پسر نوشته شده:786

جمع آوری قرآن

اگرچه به هنگام نزول قرآن دبيران وحی آن را می نوشتند لکن در زمان حيات پيامبر(ص) و حتی تا چند سال پس از آن قرآن نوشته و در دست مردم مسلمان نبوده. بيشتر مسلمانان بی سواد بوده اند و به گاه ضرورت یا تمايل به دانستن قرآن به مسجد پیغمبر می رفتند و ایشان بر آنها قرآن می خواندند و مردم می شنیدند. برخی که دارای حافظه قوی بودند قسمت هایی از قرآن را حفظ می کردند و حتی افرادی پيدا شدند که تمام قرآن را از بر داشتند که مشهورتر از همه: عبدالله بن مسعود ، سالم بن معقل، معاذبن جبل، ابی بن کعب،
.
.
.

ادامه دارد ...

دوست عزیز از وقتی که گذاشتید ممنون.این اطلاعات در کنار توضیح دوستتونبهم کمک میکنه.اگه سوال خاصی داشتم اگه اشکال نداشته باشه میپرسم.
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

داستان شق القمر رو خوندم.یه شبهه هایی واسم پیش اومدکه شکر خدا توی همون مقاله پاسخ داده شده بود
اگه لطف کنین جواب سوالهایی که پرسیدمو بدید
من هم باز هم در مورد این داستان فکرمیکنم تا دیگه سوالی نمونه.البته همین یک مورد هم اگه کامل اثبات شه واسم کافیه فعلا/ ممنون میشم
ارسال پست

بازگشت به “پرسش و پاسخ”