اصولیون یا اخبارین؟

مدیر انجمن: شورای نظارت

قفل شده
Member
Member
سپاس‌های ارسالی: 134 بار
سپاس‌های دریافتی: 32 بار

Re: اصولیون یا اخبارین؟

پست توسط mohhammad$adeq »

)در مورد اون عزیزی که گفت اصول مورد قبول فقها از روایات ایمه است لطفا مستدل بحث کیند بهتره[/quote]

مستدل صحبت شده بود. کمی به مطالب گذشته برگردید متوجه خواهید شد به عنوان نمونه بحث علینا القاء الاصول و علیکم التفریع رو دنبال کنید.

2)با توجه به اینکه گفتید اخباری ها عقل رو قبول ندارند
1))العقل ما عبد به الرحمن و...(1)
2))معصوم میفماید بنا عبد الله...(بوسیله ی ما الله عبادت میشه)(2)
نتیجتا اگر بخواهیم دیدمون رو روایی کنیم
عقل پیروی از معصومه
و پیروی از معصوم هم با خواندن اخبار ایمه اطهار ممکنه

ببینید وقتی می گوییم اخباریون عقل را قبول ندارند منظور ما تعریفی از عقل است که اصولیان مطرح کرده اند که تعریف رو هم بیان کردیم.(این تعریف رو از کجا آوردن؟)

و در صورت تقلید دیگر عبوسا قمطریرا چه معنا دارد؟؟اگر دقت میکردید متوجه میشدید که منظور من این بود که خودمون هیچ روایتی نخونیم(خیلی واضح بود)
وضعیت شما از دو حال خارج نیست:
یا قدرت استخراج احکام را دارید
یا ندارید

اگر دارید که تقلید حرام استچرا؟
ا.

در مورد مطالعه کتاب هایی که فرمودید نه تنها اشکالی ندارد بلکه بسیار مفید است به شرط اینکه منجر به این نشود با دیدن یک روایت بخواهید طبق آن عمل نمایید.

آ
عده ای میگویند در مجلس امام حسین علیه السلام آروم باشید! قمه نزنید! زنجیر نزنید! سینه نزنید! داد نزنید!
و عده ای بر عکس.
یا اصلا مباحث ساده تر، بلوغ دخترها.
آقای صانعی میفرمایند از 15 سالگی دخترها بالغ میشوند.(اینهم از عجایب آخرالزمان<1روایتی بیارید که بگه دختر13یا 15 بالغ میشه>
و عده ای بر عکس.
پس خیلی هم از اون عقل استفاده نمیکنند.[/quote]

اما در مورد علم رجال:

تازه بگذریم که علم رجال مبتنی بر احادیث است!تمامش یا بعضیش؟ و جوابی که hamid1635 عزیز در صفحات پیش داده بودند هیچ چیز را مشخص نمی کرد.
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 31 بار
سپاس‌های دریافتی: 17 بار

پست توسط hamed123 »

آقای mohhammad@adeq سلام،
فرمایشات شما نشان دهنده این است که اطلاعات خوبی در مورد مسائل مذهبی دارید.
ولی مطمئن هستم که از امکاناتی که سایت برای شما پیش بینی کرده تا بتوانید حرفتان را بهتر بفهمانید، هیچ اطلاعی ندارید!

مثلا آن جاهایی که نوشته است «نقل قول» یعنی یک نفر دیگر این حرف را زده است. شما به این مسأله دقت نکرده اید بنا براین متوجه نشدم روی صحبت شما با کیست.
یا اینکه مثلا شما نباید وسط نقل قول چیزی بنویسید! چون نقل قول است.
و اینکه قبل از ارسال متن خود از پیش نمایش استفاده کنید.

پیشنهاد میکنم از این قسمت برای یادگرفتن اینگونه مسائل استفاده کنید.
announces/topic-t385.html
Member
Member
محل اقامت: مشهد
سپاس‌های ارسالی: 22 بار
سپاس‌های دریافتی: 101 بار

پست توسط hamid1635 »

در علم رجال احادیث صحیح را از احادیث ضعیف یا اشتباه جدا میکنیم.
و از احادیث صحیح برای مثلاً اعتقادات (یا امور مهم) استفاده میکنیم.

سؤال:
1. اگر احادیثی که با تحقیق در مورد رجال آنها به این نتیجه میرسیم که صحیح هستند، در واقع غلط بودند! چه کنیم؟
(نمی توان گفت که ممکن نیست چون وقتی در احادثی که به دلیل اشاعه جمع آوری شده بودند ممکن است اشتباه سندی وجود داشته باشد، پس احادیث رجالی و تاریخ رجال نیز ممکن است اشتباه باشد!)

تکلیف را مشخص کنید یا احادیث و تاریخ میتوانند اشتباه سندی داشته باشند یا نمی توانند.

درست است که احتمال حدیث غلط هم در احادیثی که از نظر رجال صحیح هستند وجود دارد اما احتمال ضعیفی است و این همان گمان است و اگر حضور ذهن داشته باشید خدمت شما عرض کردم دلیلی که برای حجیت خبر واحد اصولیان می آورند برای همین است که با توجه به ظن و گمان آور بودن احادیث (چون احتمال کذب و دورغ بودن می رود) آنها حجت هستند.
اما دلیل حجیت مطلبی است که نیاز به بحث مفصل دارد
پس شد چون خبر واحد ظن آور است یعنی احتمال خلاف دارد اما با این حال حجت است (یعنی دستور داریم به همین اخبار عمل کنیم)

ببینید وقتی می گوییم اخباریون عقل را قبول ندارند منظور ما تعریفی از عقل است که اصولیان مطرح کرده اند که تعریف رو هم بیان کردیم.(این تعریف رو از کجا آوردن؟)

تعریف اگر اشکالی دارد بفرمایید اگر ندارد هیچ
نیاز نیست تعاریف از جایی آورده شود .

اگر دارید که تقلید حرام استچرا؟

چون زمانی می توانید به شخص دیگر رجوع کنید که قدرت به دست آوردن احکام را ندارید و الا چرا باید به شخص دیگر رجوع کنید و حال آنکه او فهمی دارد و شما نیز فهمی و فهم او فقط برای افرادی حجت است که متخصص نیستند پس رجوع متخصص به متخصص حجیت ندارد.

آقای صانعی میفرمایند از 15 سالگی دخترها بالغ میشوند.(اینهم از عجایب آخرالزمان<1روایتی بیارید که بگه دختر13یا 15 بالغ میشه>

من در مورد بلوغ دختران:
در اینکه در چه سنی دختران به بلوغ می رسند کمی اختلاف است اما مشهور امامیه همان نه سال را می گویند و بعضی 10 ساله را ذکر کرده و مستند کرده اند به این حدیث:
«أن أمير المؤمنين عليه السلام قال: لا توطى‌ء جارية لأقل من عشر سنين، قال: فإن فعل فعيبت ضمن»‌ جواهر الكلام في شرح شرائع الإسلام، ج‌26، ص: 40‌

اما در مورد سن 13 یا 15 سال من حدیثی ندیدم
اینو دیگه باید از آقای صانعی پرسید
حالا آقای صانعی به کنار چون جزو مراجع تایید شده نیستند.
Junior Member
Junior Member

Re: اصولیون یا اخباریون؟

پست توسط hamed123 »

بسم الله الرحمن الرحیم
طبق صحبتهای شما به این نتیجه میرسیم که اعتماد کردن و ظن و گمان داشتن در دوران غیبت ناگزیر است.
hamid1635 نوشته شده:درست است که احتمال حدیث غلط هم در احادیثی که از نظر رجال صحیح هستند وجود دارد اما احتمال ضعیفی است و این همان گمان است

حرفهای شما را قبول دارم ولی احتمال غلظ بودن احادیثی که از نظر رجال صحیح هستند احتمال ضعیفی نیست.
مگر به تمام احادیثی که در مورد رجال آمده است نمیتوان شک کرد؟
یک مثال در این رابطه میزنم:
مثلا در حال بررسی حدیث A هستیم.
راوی حدیث A، فردیست به اسم a، که او از فردی به نام b و او از فردی به نام c حدیث را نقل کرده است که او از امام معصوم علیه السلام حدیث را شنیده است. (البته این راویان قطعاَ خیلی بیشتر از این هستند)
برای فهمیدن صحت حدیث A باید ابتدا فرد a را بررسی کنیم و برای اینکار احادیثی که در مورد فرد a در اختیار داریم و همچنین تاریخ را زیر نظر میگیریم.
خوب به عنوان مثال 5 حدیث و یک جمله تاریخی در مورد این فرد پیدا میکنیم. (البته این احادیث قطعاَ تعداد بیشتری دارند)
برای فهمیدن اینکه احادیث و همچنین جمله تاریخی در مورد فرد a صحیح است باید راویان آنها را مورد بررسی قرار دهیم!
و همچنین احادیثی که در مورد راویان راوی a نقل شده اند باید بررسی کنیم و خیلی نمیتوان به این فکر کرد چون این کار را باز هم باید ادامه دهیم ...
نکته مهم این است که این کار تقریبا بی انتها را باید در مورد آقای b و همچنین آقای c تکرار کنیم تا بفهمیم این حدیث درست است یا نه.
البته باید عرض کنم که در هر یک از این مراحل هر نقصی باشد در واقع حدیث ضعیف است.

شما درست فرمودید اینجا دور اتفاق نمی افتد ولی یک تسلسل یا یک روند تقریبا بی انتها؛ چرا.

حالا شاید شما بفرمایید که اصولیون راه دیگری دارند! که در جواب میگویم هر راهی با دید ایشان غیر از این راه اشتباه است، مگر دنبال حدیث صحیح نیستید؟
و شاید بگویید که آری تمام اینکارها را انجام میدهیم.
که در جواب میگویم در این راه ظن و گمان بیداد میکند. و نتیجه غلط گرفتن در آن احتمال ضعیفی نیست.

خوب حالا که شما خود دچار ظن و گمان هستید چرا میگویید:

hamid1635 نوشته شده:راهی که اصولیان پیشنهاد می کنند مراجعه به رجال است.
مگر در قرآن ما را نهی از عمل به ظنون نکرده است؟
لاتقف ما لیس لک به علم
ان الظن لایغنی من الحق شیئا
با اینکه می دانیم در احادیث دروغ وجود دارد و یقین نداریم که مثلا این حدیث را ائمه گفته اند می شود ظن و گمان و طبق قرآن نباید به آن عمل کرد.

این چه اشکالی است که به اخباریون میگیرید؟
Member
Member

پست توسط hamid1635 »

حرفهای شما را قبول دارم ولی احتمال غلظ بودن احادیثی که از نظر رجال صحیح هستند احتمال ضعیفی نیست.
مگر به تمام احادیثی که در مورد رجال آمده است نمیتوان شک کرد؟
یک مثال در این رابطه میزنم:
مثلا در حال بررسی حدیث A هستیم.
راوی حدیث A، فردیست به اسم a، که او از فردی به نام b و او از فردی به نام c حدیث را نقل کرده است که او از امام معصوم علیه السلام حدیث را شنیده است. (البته این راویان قطعاَ خیلی بیشتر از این هستند)
برای فهمیدن صحت حدیث A باید ابتدا فرد a را بررسی کنیم و برای اینکار احادیثی که در مورد فرد a در اختیار داریم و همچنین تاریخ را زیر نظر میگیریم.
خوب به عنوان مثال 5 حدیث و یک جمله تاریخی در مورد این فرد پیدا میکنیم. (البته این احادیث قطعاَ تعداد بیشتری دارند)
برای فهمیدن اینکه احادیث و همچنین جمله تاریخی در مورد فرد a صحیح است باید راویان آنها را مورد بررسی قرار دهیم!
و همچنین احادیثی که در مورد راویان راوی a نقل شده اند باید بررسی کنیم و خیلی نمیتوان به این فکر کرد چون این کار را باز هم باید ادامه دهیم ...
نکته مهم این است که این کار تقریبا بی انتها را باید در مورد آقای b و همچنین آقای c تکرار کنیم تا بفهمیم این حدیث درست است یا نه.
البته باید عرض کنم که در هر یک از این مراحل هر نقصی باشد در واقع حدیث ضعیف است.

شما درست فرمودید اینجا دور اتفاق نمی افتد ولی یک تسلسل یا یک روند تقریبا بی انتها؛ چرا.

حالا شاید شما بفرمایید که اصولیون راه دیگری دارند! که در جواب میگویم هر راهی با دید ایشان غیر از این راه اشتباه است، مگر دنبال حدیث صحیح نیستید؟
که در جواب میگویم در این راه ظن و گمان بیداد میکند. و نتیجه غلط گرفتن در آن احتمال ضعیفی نیست.

دوست عزیز من جواب این حرف شما رو دفعه قبلی هم دادم اما شما حرف خودتون رو تکرار می کنید
خدمت شما عرض کردم برای توثیق یا تضعیف یک راوی یک راه حدیثی است که البته بسیار اندک است بر خلاف تصور شما که فرمودید زیاد است.
اما راه اصلی برای جرح و یا تعدیل کلمات افراد متخصص رجال است مثل نجاشی، شیخ طوسی ، علامه حلی، اردبیلی و افراد دیگر

این متخصین برای بدست آوردن حال آن شخص سعی و تلاش فراوان کرده اند و در نهایت می گویند مثلا زرارة بن اعین: امامی عدل ثقة
و مثلا فلانه ضعیف، کذاب و ...
پس اصلا نه دوری لازم می آید نه تسلسلی
پس لطفا این حرف خودتون رو اینقدر تکرار نفرمایید.

پس طبق مثال شما راوی a برای اینکه بفهمیم ثقه است یا نه به کتاب رجال نجاشی مراجعه می کنیم میبینم گفته ثقة و دیگر لازم نیست روایت های مختلف را ببینیم

این چه اشکالی است که به اخباریون میگیرید؟

اشکال بسیار واضح بود.
قرآن می گوید حق ندارید به چیزی که برای شما گمان می آورد عمل کنید و روایات و اخبار احاد همگی خبر واحد هستند پس حق عمل کردن ندارید
اشکال تا اینجا واضح است.
اصولیان برای عمل به خبر واحد دلیل های متعددی دارند اما سوال اینجا بود که اخباریه چه دلیلی بر حجیت خبر واحد دارند؟؟؟

شما که مدافع نظریه اخباریه هستید دلیل اقامه کنید.
Member
Member
سپاس‌های ارسالی: 26 بار
سپاس‌های دریافتی: 76 بار

پست توسط reza141414 »

سلام...
آقا از این بحث خیلی استفاده کردم...
امیدوارم از ادامه بحث دو طرف خسته نیشن...چون خیلی ها از این بحث دران استفاده میکنن...
اگه وارد بحث نمیشم اینه که حیفم میاد سوال من یا نوشته من بحث رو از موضوعش خارج کنه...
در پناه امام عصر
Junior Member
Junior Member

پست توسط hamed123 »

بسم الله الرحمن الرحیم

حمید جان، هم بحث عزیز، سلام.

در کمال احترام، درست است که شما به زعم خودتان بارها جواب من را داده اید ولی در یک بحث درست من باید جواب شما را بفهمم.
واین تکرار سؤال چیز های زیادی را مشخص کرد که قبلا نبود.

خوب بنده عرض کردم:

شما اولین حالتی که حقیر پیش بینی کرده بودم را انتخاب کردید. (با صحبت هایی که در پست قبلی فرمودید)
من هم همان جوابی را میگویم که در پست قبلی عرض کرده بودم.

دید شما نسبت به احادیثی که شیخ کلینی «اعلی الله مقامه الشریف» این است که ممکن است اشتباه باشد! ولی هر چیزی که نجاشی یا شیخ طوسی یا علامه حلی گفته باشند درست است؟ تصویر عجب!

مگر شیخ کلینی رحمه الله در مورد احادیثی که جمع آوری کرده تلاش فراوان نکرده است؟ که به او در مورد احادیث اعتماد نمی کنید ولی به نجاشی رحمه الله در مورد رجال اعتماد می کنید؟

خود شما فرمودید:
hamid1635 نوشته شده: اما راه اصلی برای جرح و یا تعدیل کلمات افراد متخصص رجال است مثل نجاشی، شیخ طوسی ، علامه حلی، اردبیلی و افراد دیگر

این متخصین برای بدست آوردن حال آن شخص سعی و تلاش فراوان کرده اند و در نهایت می گویند مثلا زرارة بن اعین: امامی عدل ثقة
و مثلا فلانه ضعیف، کذاب و ...

من با دید دوم شما یعنی اعتماد کردن به این بزرگان شیعه که دستگیره های اسلام به شمار میآیند مشکلی ندارم.
همچنین با شناختن رجال، که به فهم بهتر ما از دوران کمک میکند هم همچنین.

چیزی که از نظر من اشتباه است دقیقا فهم صحت احادیث از راه رجال است.
و این نظر اخباریون است.

ببخشید؛
چون باید برم، نمیتوانم جواب شما در مورد شؤالتان را بدهم.
ولی در اولین فرصت حتماَ خدمت میرسم.

عرض تسلیت یا ابا عبدالله، تهدمت والله ارکان الهدی.
Member
Member

پست توسط hamid1635 »

با سلام به شما دوست گرامی و عرض تسلیت بخاطر ایام شهادت حضرت امیر المومنین علیه السلام.

شما فرمودید:
دید شما نسبت به احادیثی که شیخ کلینی «اعلی الله مقامه الشریف» این است که ممکن است اشتباه باشد! ولی هر چیزی که نجاشی یا شیخ طوسی یا علامه حلی گفته باشند درست است؟ تصویر عجب!

مگر شیخ کلینی رحمه الله در مورد احادیثی که جمع آوری کرده تلاش فراوان نکرده است؟ که به او در مورد احادیث اعتماد نمی کنید ولی به نجاشی رحمه الله در مورد رجال اعتماد می کنید؟

من جایی در کافی ندیده ام که ایشان بفرمایند من فقط احادیث صحیح را جمع کرده ام یا به تعبیر بهتر خود مرحوم کلینی در کافی نفرموده است که من هر رواتی که آورده ام راوی آنها ثقه و مورد اطمینان است.
و الا مثل تفسیر علی بن ابراهیم چون تصریح می کند که من از غیر ثقه نقل نمی کنم نه تنها می گویند روایت های او صحیح است بلکه هر کسی که علی بن ابراهیم از او نقل کرده هم توثیق شده و در سایر احادیثی که در تفسیر علی بن ابراهیم نیامده باعث تصحیح روایت می شود.
اما کلینی نگفته من فقط از راویان ثقه نقل می کنم.
بله ایشان زحمت بسیار کشیده اند اما باعث توثیق نمیشود.

پس نظر رجالیون و اصولیان این است که اگر کسی که متبحر در علوم حدیث و رجال باشد و مورد اطمینان باشد اگر کسی را توثیق و یا تضعیف کرد حرف او را می پذیرند.
البته در اینجا نظریات دیگری نیز هست که اگر لازم شد ذکر خواهم کرد.

منتظر پاسخ شما به سوالات قبلی هستم.
هر موقع فرصت کردید پاسخ دهید ممنون میشم.
Junior Member
Junior Member

پست توسط hamed123 »

بسم الله الرحمن الرحيم

متأسفانه چون براي پست قبلي وقت زيادي نداشتم يک سري نکات را از قلم انداختم.

به نظرم نکته اي که کمک ميکند، هم بنده جواب شما را در مورد اخبار واحد بدهم، و هم رابطه مستقيم با بحث دارد، اين است که آيا ثقه بودن يا ضعيف بودن راوي چقدر در درست بودن احاديث نقش دارد؟

اين مثال را در پستهاي گذشته هم زده بودم:

ابو حريره ملعون حديثي را نقل ميکند. او دروغگوييست که هر دو فرقه به دروغگو بودنش اذعان دارند.
به نظر شما ممکن است که يک دروغگو تمام حرفهايش دروغ باشد؟
ممکن است تمام احاديثي که او نقل کرده است دروغ باشد؟
اگر اينگونه بود که هفته اول همه ميفهميدند او دروغگوست؟ شرط اينکه يک دروغگو به هدفش برسد اين است که مثلا 2 تا راست بگويد يک دروغ. برای اینکه تابلو نشود.

بنابراين ابوحريره حديث راست هم گفته است.
و بنابراين کسي حق ندارد به حديثي که نقل کرده است بي احترامي کند. چون ممکن است با هر درصدي که شما بگوييد کلام کعصوم باشد باشد.

و همينطور در مورد ثقه ها هم ممکن است دروغ هم گفته باشند. اصلا ممکن است نجاشي عليه الرحمه اشتباه کرده باشد. يا ممکن است اشتباه در کپي برداري اتفاق افتاده باشد.

دقت کنيد؛ اين موشکافي ها براي کسي که ميخواهد به حديثي معتقد شود که از 1400 سال پيش به اين زمان آمده، لازم است.
حتي به اين راحتي به نجاشي و از اين قبيل افراد هم نبايد اعتماد کند.
حتي جوابي براي اينکه اين احاديث ممکن است تحريف شده باشد هم ندارد.

عنايت بفرماييد؛ شما ميخواهيد بفهميد اين حديث صحيح است؟ يعني حضرت اين حديث را فرموده اند؟ خوب مشخص است که راستگويي ممکن است اين حديث را دروغ گفته باشد (به هر دليلي). و يا دروغگويي اين حديث را راست گفته باشد.
دروغگويي که خود را راستگو نشان ندهد که خيلي بايد کم عقل باشد! مگر اين که امام معصوم عليه السلام فرموده باشد که او دروغگوست.

پس نميشه به واسطه ثقه بودن راوی مطمئن شد، که فلان کلام از زبان مبارک امام معصوم عليه السلام حادث شده باشد.

1. يا بايد اعتماد کرد و قال الصادق را به ديده گذاشت.
2. و يا بايد فهميد که حديث صحيح است؟ يا نيست؟

راه دوم که امکان پذير نيست. همانطور که عرض شد.

شما بين اين دو حالت را انتخاب کرده ايد هم کمي اعتماد ميکنيد و هم کمي ميخواهيد بفهميد! و اون مقدار کم هم که چيزي را مشخص نميکند. همانطور که عرض شد.

ولي بنده به مصداق آيه قرآن حالت اول را انتخاب ميکنم.

سوره مبارکه بقره، آيه 142
يهدي من يشاء الي صراط مستقيم

در مورد خبر واحد هم با اين مقدمه عرض ميکنم که قابل قبول است، هر چند راويش خيلي به زعم اهل رجال مورد وثوق نباشد. نهایت در کنار بقیه احادیث قرارش میدهیم. ما معتقدیم احادیث زنجیری هستند جدا ناپذیر.
به دليل اينکه از نظر بنده علم رجال (با توجه به عرايض بالا) هيچ چيز را مشخص نميکند.

اما در مورد اصول کافی؛

hamid1635 نوشته شده:من جایی در کافی ندیده ام که ایشان بفرمایند من فقط احادیث صحیح را جمع کرده ام یا به تعبیر بهتر خود مرحوم کلینی در کافی نفرموده است که من هر رواتی که آورده ام راوی آنها ثقه و مورد اطمینان است.

شما حتماَ فرق حدیث دروغ را از حدیثی که از زبان معصوم نقل شده است را میدانید.
خیلی ما بین این دو فرق است.
شیخ کلینی اگر شک داشت که حدیثی دروغ است که آن را در کتابش نمیآورد!
و امام عصر علیه السلام هم اگر تمام احادیث این کتاب شریف را آسمانی نمیدیدند هم آن را تأیید نمیکردند! (الکافی کافا لشیعتنا)

مثل این میماند که دکتری یک مشت قرص به شما بدهد و بگوید بخور و بداند یکی از آنها آغشته به سمّ است!
خوب ممکن است من آن قرص سمّی را بخورم!

ضمن اینکه شما که به بزرگان اعتماد میکنید. بزرگان تفکر شما این کتاب شریف را تأیید کرده اند.

یا علی. تصویر
Member
Member
سپاس‌های ارسالی: 26 بار
سپاس‌های دریافتی: 76 بار

پست توسط reza141414 »

سلام حامد آقا...
طاعات و عبادات قبول...
فرمایشات شما رو خوندم... ما همجور که شما فرمودین به قال الصادق علیه السلام اعتماد میکنیم...و بر روی دیده میگذاریم...
چند نکته رو لازم به ذکر میدونم که دوستانی که این بحث رو دنبال میکنن بدونن بد نیست...
شاید واقعا خط مرزی دقیقی بین اصولیون یا اخباریون نشه کشید...
برای مثال بحث تحریف قرآن یا حجیت ظاهر قرآن...
عده ای از اصولیون نیز تحریف قرآن رو قبول دارن... و عده ای از اخباریون هم حجیت ظاهر قرآن رو قبول دارن...و بقیه اعتقادات ذکر شده هم به همین ترتیب...
مهم اینه که هر شخص استدلاهای هر دو طرف رو بشنوه و ببینه حق با کدوم طرفه...(ببینه حق با کدوم طرفه= کدوم شخص بیشتر به احادیث و آیات در کلامش استناد میکنه...)

بگذریم...

بجثی در مورد مسائل مستحدثه شد! مثلا اینترنت...
شما فرمویدن:
quote]شما از کجا میدانید که امام زمان علیه السلام از اینکه بنده از اینترنت استفاده میکنم راضی هستند؟
جالب اینکه یکسری از فقها بر عکس فهم شما را از احادیث دارند و میگویند استفاده از اینترنت حرام است! این چه فقهی است؟ این چه علمی است؟
[/quote]

چند اشکال به بحث شما وارده:
1. اگر حکم استفاده از اینترنت معلوم نباشد یعنی به دست ما نرسیده باشد آیا امام زمان از اینکه ما از اینترنت استفاده کنیم راضی خواهند بود یا خیر!!!
آیا در اینصورت حکم لایعلمون را ما نخواهیم نداشت! حکم لا یطیقون را نخواهیم داشت!!
2.خوب اکنون که حکم معلوم نیست وظیفه ما وقوف عند الشبه است؟ وقوف در این مورد استفاده کردن است یا استفاده نکردن؟
3.آیا امام معصوم آنان را که در اصلاب رجال هستند در احکام رها میکنند!!!
4.پس مصداق کل شی لک حلال چه میشود!!! کل شی لک مطلق چه میشود!!
آری درست است اگر امام زمان امر به حرام بودن بفرمایند آنگاه دیگر از حیطه کل شی خارج مشود اما تا زمانی که حضرات نهیی نفرموده اند میتوان آن را حرام دانست؟
وقتی شیخ صدوق در یک فتوا اشتباه میکند. از بقیه چه انتظاری میرود؟

البته این کلام نقض فرمایش خود شما در مورد گرد آورندگان احادیث هم هست...
اگر اینطور بود پس به وجود امام زمان علیه السلام چه احتیاجی است؟
بنده میگویم نمیشود امام زمان علیه السلام ظاهر نباشد و آب از آب تکان نخورد.

آیا حدیثی داریم که مولا این کلام شما را فرموده اند؟ یعنی فرموده اند با آمدن حضرت مشکلات فقهی حل خواهد شد!!!
مشکلات فقهی و اختلاف در زمان مولا امام صادق علیه اسلام نبود؟
آیا امام عصر خود روات احادیث را حجت بر ما قرار نداده اند!!!

با تشکر از شما
قفل شده

بازگشت به “پرسش و پاسخ”