<<<---- سنگسار ---->>>

مدیر انجمن: شورای نظارت

قفل شده
New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 11 بار

Re: <<<---- سنگسار ---->>>

پست توسط paradiseman2006 »

مقررات حکم سنگسار در فقه سنتی چنین است. هر جرمی از دو طریق احراز یا اثبات می شود

▪ بینه

▪ اقرار.(در مورد جرم زنا آبستن شدن نیزاز راههای اثبات است که برخی مباحث آن به نوعی ذیل دو شیوه دیگر قرار می گیرد).

اثبات جرم زنای محصنه از طریق بینه نیازمند وجود مدارک شرایطی است :

ـ همسردار بودن

ـ و دسترسی به او داشتن

ـ عاقل

ـ بالغ بودن

ـ مختار بودن و عمل را بدون اکراه و اجبار انجام دادن

ـ آگاهی به حکم

ـ آگاهی به موضوع

ـ ادعای عدم آگاهی به حکم یا موضوع در صورتی که احتمال صدق ادعا برود بدون شاهد، سوگندمتهم پذیرفته می شود (ماده 66 ق. م)

ـ شهادت چهار مرد

ـ هر چهار نفربایدعادل باشند.

ـ عدالت آنها احراز شده باشد

ـ جرم را همزمان مشاهده کرده باشند.

ـ همزمان شهادت دهند و اگر همزمان مشاهده نکرده یا اینکه یک نفر کمی دیرتر برای شهادت نزد قاضی برسد هر چهار نفر شلاق می خورند.

ـ تمام کیفیات و جزییات شهادت چهار نفر باید مطابق هم باشد و اگر مثلاً یک نفر یا دو نفر از مکان و زاویه متفاوتی خبر دادند جرم اثبات نمی شود

ـ شهود باید از روی اختیار و رغبت آمده باشند و هیچ اکراهی در کار نباشد

ـ شهادت آنها باید این گونه باشد که عمل زنا را طبق اصطلاح فقهی کالمیل فی المکحله دیده باشند یعنی به گونه ای که میله سرمه دان در سرمه دان قرار گرفته و نخی از میان آن عبور نکند.

تمام شرایط شانزده گانه فوق باید توامان محقق باشد تا جرم ثابت شود درحالیکه روش های اثبات(به ویژه بند اخیر) به گونه ای است که کشف جرم از طریق بنیه را تعلیق به محال می برد وشاید از ابتدای خلقت تا روز قیامت هم ن توان با این روش چنین جرمی را ثابت کرد. چنانکه برخی فقها هم اثبات آن را محال دانسته اند (جزیری، ص 71) پرسشی که مطرح می شود این است که پس چرا چنین مجازات سنگینی مقرر شده است. پاسخی که به نظر می رسد این است که 14 قرن پیش دیدگاه عمومی درباره این جرم چنان بود که امکان نفی صریح آن وجود نداشت لذا قانونگذار به شیوه ای عمل کرده است که اثبات آن غیرممکن شود و از سویی قبح شدید عمل را که جامعه بدان حساس بود نشان دهد و بگوید اگر چنین جرمی ثابت شود آنقدر شنیع است که استحقاق چنین مجازاتی را دارد.

اما روش دیگر اثبات جرم،اقرار است. این روش نیز به همان دشواری است زیرا اولا کسی داوطلب اقرار به چنین جرمی که در افکار عمومی آنقدر شنیع است نخواهد شد. بلوغ، عقل، اختیار، قصد و صراحت 5 شرط صحت اقرار هستند.علاوه براین بر فرض اینکه کسی اقرار کند، توصیه این است که حاکم شرع اقرار او را حتی الامکان نپذیرد. روایت است که در صدر اسلام مردی نزد پیامبر آمد و اقرار به زنا کرد. پیامبر او را از اقرار نهی کردو فرمود تو چنین نکرده ای. آن مرد باز هم بر اقرار خود اصرار ورزید و پیامبر باز هم او را نهی و طرد کرد وافرادی را مامور کرد در قبیله او بررسی کنند که آیا عقل این مرد کامل است بلکه به این بهانه از اجرای حکم سرباز زندکه همه شهادت دادند او عاقل است .آن مرد باز هم نزد پیامبرآمدواصرار کرد وسرانجام بار چهارم پیامبر ناچار شد اقرار او را بپذیرد. (با فرض صحت روایت) این قضیه نشان می دهد که اگر استثنایا فردی پیدا شد که اقرارکرد باید تا جایی که ممکن است اقرار او پذیرفته نشود. نکته کلیدی اینجاست که آن فرد در فضای آزاد و بدون اکراه و اجبار و نه در زندان یا فشار یا بازجویی و تهدید اقرار کرده بود. بنابراین نفس اینکه شخصی در غیر از فضای باز و آزاد اقرار کند می توان اقرار او را مصداق شبهه گرفت و مردود شناخت. بر فرض اینکه استثنایا فردی پیدا شد و بر اقرار خود اصرار ورزید باز هم باید راه فرار او را باز گذاشت.
New Member
New Member

تعد افرادی که به مهمترین رکن زندگی زناشوئی یعنی همان صداقت ، عفت و پاکدامنی پایبند نیستند وبه بدترین حالت ممکن دست به خیانت به همسر و خانواده خود میزنند و چنان قبح و ظاهر و آشکار در ملع عام عمل زنا را طوری انجام میدهند که چهار شاهد همزمان با دقت کامل موضوع را شهادت میدهند و بایستی سنگسار شوند از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است این در حالی که سالیانه حدود سی هزار کشته در جادهها و هزاران خودکشی که بدون سئوال و جواب به جهنم میروند، هزاران سکته قلبی و مغزی بخاطر مشکلات زندگی، هزاران کشته بخاطر جنگهای مذهبی بین شیعه و سنی و......داریم که کسی بفکر علاج آن نیست وما در الفبای زندگی روز مره گیر هستیم در بسیاری از مشکلات دست و پا میزنیم و قادر به حل آن نیستیم شخصی پیدا میشه و میگه مشکل اساسی ما سنگسار چند حیوان پستر حیوان است.

صورت مسئله رو کسی پاک میکنه که در زندگی دچار ناکامی شده و برای فرار از این مشکلات سعی در ایراد گرفتن از دیگران داره و حتی کارو بجائی میرسونن که میگن اصلا سر منشع همه گناهان ما خود خداست(البته منظورم شما نیستید).

پیامبران ما با این بحثها پیامبر نشدن اونا با اعمال صالح و صداقت خیرخواهی و دوری از گناه که انسان معمولی هم از اونا سر درمیاره و میتونه به اون عمل کنه پیامبر شدن و قوم بنی اسرائیل بخاطر گیرهای فراونی که میدادمورد نفرین خدا قرار گرفتن.
(با اجازه من از بحث خارج میشم، به امید رستگاری)
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 308 بار
سپاس‌های دریافتی: 45 بار

پست توسط dingo »

سلام
ممنون از مطالبت
گفتی باید از رسول اطاعت کنیم چون خدا گفته اطاعت از رسول اطاعت از من است. چرا خدا این حرفو زده چون رسول هر چی را که خدا تو قران بهش گفته به مردم ابلاغ کرده و چیزی بهش اضافه نکرده پس رسول اکرم احکام کلی قران را تبیین می کند مثلا تو قران گفته نماز بخوانید پیامبر راه نماز خواندن را به ما یاد می دهد نه یه حکم کلی را ایجاد کند.
در مورد این هم که گفتی فقط نباید به قران تکیه کنیم ایا حدیثی معتبر از پیامبر هست که به صراحت گفته باشد زناکار را سنگسار کنید.
اینکه گفتی تو تورات هم این مسئله امده ایا تورات که در زمان دستخوش نیات انسانی شده معتبر است و چرا خود یهودیان و مسیحیان به ان عمل نمی کنند. و چرا تو قران نیامده ایا هر دو این کتاب کتاب الهی نیستند؟
New Member
New Member

بنده تخصصی در این بحثهای حوزوی ندارم و فقط دو نظر تقریبا متفاوت را در این موضوع بیان کردم تصمیم نهائی با خودتونه، منظور اصلی من از سخنانم این بود که اولا با اینگونه موضوعات از کتب معتبر استفاده کنید و سطحی با موضوع برخورد نکنید که به انحراف کشیده میشود چراکه نظرات غیر کارشناسی و صلیغه ای باعث گمراهی انسان میشود و باری بهر جهت اساسا ره به ترکستان است مثل شطرنجبازیکه همت یادگیری اصولی وکلاسیک را ندارد وبنا به هوش و توان خود سعی در حرفه ای شدن داره که هیچوقت به هدفش نمیرسه ثانیا انرژیت گفتم بزار روی مسائل کاربردیتر وساده فهمتر ثالثا بعضی احکام با توجه به گذشت زمان وتحریف احادیث هیچگاه نمیتوان به نتیجه نهائی رسید گروهی علما میگویند درسته گروهی میگویند غلطه و همیشه اینگونه مسایل وسیله برای بهانه جوئی و اختلافه و اینگونه مسایل نیز در دین و احکام زیاده مثلا وضو گرفتن که پیامبر بارها جلو انظار وضو گرفته ولی سنیها یکجور وضو میگیرند و شیعه ها جور دیگه (از نظر من این مهم که باید وضو گرفت و در مورد زنا هم بشدت مخالف این فعل هستم و اصلا برام مهم نیست چه بلائی سرشون میارن)برای همین میگویند هرکسی موظف به فتوای مجتهد خود عمل کنه چراکه نمیشود همه مجتهد شوند مثل اینکه همه نمیتونند دکتر و مهندس شوند، طبق تجربه من کسانی در زندگیشون موفق میشوند که یک کاری رو بصورت تخصصی پیش میگیرند ودرمورد کارهای دیگر از متخصصین اون رشته تبعیت میکنند. در نهایت اگه دلت برای زناکاها میسوزه میتونی به فتوای علمائی که مخالف سنگسار هستند بپیوندی. دینگو جان خود دانی!!؟؟
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 219 بار
سپاس‌های دریافتی: 467 بار

پست توسط soldier young »

دقیقا بنده هم همین نظر را دارم که کسی که اطلاعات کافی در مورد مطلبی ندارد نباید راه حل ارائه دهد و همین طور دیگران را هم از سوال کردن منع نکند تا بتوانند جواب شبهات خود را با پرسیدن و جواب گرفتن از علما بدست اورند.
==========================================================
و شبهه اخری که به ذهن بنده در زمینه زناکاران و حکم سنگسار می رسد این است که خدا در طول تاریخ به گفته قران قوم لوط را به سبب لواط سنگسار کردند و قوم ثمود را به دلیل سرپیچی از حکم خدا و از بین بردن ایت الهی خداوند هلاک فرمودند و یا قوم شعیب را به سبب کم فروشی عذاب کردند ولی هیچ قومی را خدا به سبب عمل زنا در طول تاریخ نابود نکردند.
البته نکته اخر این را بگویم شخصا شیعه 12 امامی هستم و ارزوی اینجانب پاکی دنیا از هر گناهی حتی کوچکترین گناه است ولی شبهاتم از روی ترسی است که مبادا برای از بین بردن یک گناه(زنا) خود دست به گناه بزرگتری بزنیم(قتل نفس).
چون خداوند در قران فرموده هر کس نفسی را بدون دلیل موجه به قتل برساند مانند ان است که تمام مردم جهان را به قتل رسانده است پس اگر فقط یک هزارم درصد احتمال داشته باشد این حکم اشتباه باشد باید در پی کشف درستی این حکم پر تلاش باشیم چون خدا در قران فرموده همه شما از عملی که انجام می دهید سوال خواهید شد و هیچ کس بار عمل دیگری را به دوش نمی کشد پس هرکس باید خود نسبت به درستی اعمالی که در این دنیا انجام می دهد مطمئن باشد که در پیشگاه خدا هیچ عذری موجه نیست مثل پیروی کردن از دیگران که دلیل انجام کاری اشتباه نمی باشد.
New Member
New Member

بنده بشما جسارتا، باید و نباید را تعیین نکردم فقط نظر خودم را گفتم و از اینکه به این نتیجه رسیدید که سئوالات تخصصی را از عالم آن رشته سئوال کنید بسیار خوب است ولی برکسی که شارع امر نیست و مسئولیتی و تخصصی ندارد تکلیف و گناهی بجهت اجرای حکمی نیست، که پشت این امر خطیر و ظریف علمای بسیاری نشسته و بحثهای فروان شده و اکثریت به اتفاق با این حکم موافقندو شما علی الظاهر دایه مهربانتر از مادر شده اید و کاتلیکتر از پاپف، بازهم میگم بخواب زده را بیدار نتوان کرد،و من مطمئنم شما هم این نظر را در مورد من دارید. اگر قومی را خداوند بخاطر کم فروشی و اسرار در آن کلا بهلاکت برسونه، قیاس کنید زنای محصنه که شرایط اثبات و اجرای حکمش که قبلا گفته شد، چیست؟ بنده حکم نمیکنم ولی حدس قریب به یقین حکم سنگسار صحیح است و واجب تراز اینها وجود داره که به آن پرداخت ( علی ظاهر بحث ما جدل شده از خوانندگان مطالب عذر خواهی میکنم)
New Member
New Member

از طرفی شما چرا روی موضوعات ایرشادی تلاش نمیکنید تا کار به اونجا نرسه که بخواهند کسی را مجازات کنند؟ که پیشگیری به از درمان. چرا از غرب ایراد نمیگیری که در برنامه هایی همچون پارسی وان لاقیدی را ترویج میکنه؟ و خیلیها بجای تبلیغ دین اسلام آب در آسیاب دشمن میریزند وبا ایجاد شبهات سعی در بزرگنمای و ضعف دین و در نتیجه دلسردی عوام را دارند.
قفل شده

بازگشت به “پرسش و پاسخ”