ماورای ماده ---> چرا خدا ؟
مدیر انجمن: شورای نظارت

-
- سپاسهای ارسالی: 41 بار
- سپاسهای دریافتی: 72 بار
Re: ماورای ماده ---> چرا خدا ؟
سلام
سوئ تفاهم به وجود آمده است
کسی نمی گوید چون ما ورائ ماده فهمیده نمی شود پس خدا انجاست بلکه بر هانها ی متکلمین ما را به این مطلب می رسانند که خداوند ماده و مادی نیست و ما سوی الله جز ماده چیزی نیست
پس دلایل براهین هستند (مثل برهان حدوث )
سوئ تفاهم به وجود آمده است
کسی نمی گوید چون ما ورائ ماده فهمیده نمی شود پس خدا انجاست بلکه بر هانها ی متکلمین ما را به این مطلب می رسانند که خداوند ماده و مادی نیست و ما سوی الله جز ماده چیزی نیست
پس دلایل براهین هستند (مثل برهان حدوث )

-
- محل اقامت: اصفهان
- سپاسهای ارسالی: 456 بار
- سپاسهای دریافتی: 371 بار
سارا/سینا نوشته شده:بر هانها ی متکلمین ما را به این مطلب می رسانند که خداوند ماده و مادی نیست و ما سوی الله جز ماده چیزی نیست
کی چنین چیزی گفته؟رو چه حسابی میگید ما سوی الله ماده اند؟مگه هر معلولی ماده هست؟
در کوچه های شهر و در انظار مردمان
دیوانه وار نعــــره زنــــم رو به آسمـــان
آن دم که خواست حب علی از دلم رود
ای خالق جهان به دمی جان من ستان
[External Link Removed for Guests]

-
سلام
ظاهرا قبول داریید که اگر هر معلولی ماده با شد اشکال شما وارد نیست
در جواب
بله هر معلولی ماده است و فقط خداوند است که ماده نیست
تذکر :
در آرائ متکلمین حتی ملائکه هم جسم لطیف هستند
در روایات چیزی به اسم تجرد ندارییم
به این نکته دقت کنید که در هیچ آیه یا روایتی از خدا تعبیر به علت یا از مخلوقات به معلول نشده است
یا علی
ظاهرا قبول داریید که اگر هر معلولی ماده با شد اشکال شما وارد نیست
در جواب
بله هر معلولی ماده است و فقط خداوند است که ماده نیست
تذکر :
در آرائ متکلمین حتی ملائکه هم جسم لطیف هستند
در روایات چیزی به اسم تجرد ندارییم
به این نکته دقت کنید که در هیچ آیه یا روایتی از خدا تعبیر به علت یا از مخلوقات به معلول نشده است
یا علی

-
- سپاسهای ارسالی: 23 بار
- سپاسهای دریافتی: 71 بار
- تماس:
باسمه تعالی
جسم لطیف یعنی اینکه احکام کلی جسمانیت شامل جسم لطیف هم میشود؟
جسم لطیف یعنی اینکه احکام کلی جسمانیت شامل جسم لطیف هم میشود؟
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزیاش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزیاش نشده است.
فرازی از فرمایشات استاد علامه حسن زادهٔ آملی

-
آره بابا جون شامل میشود
اما در روایات جسم تعریف شده
و ما سوی الله هم جسم خوانده شده
اما در روایات جسم تعریف شده
و ما سوی الله هم جسم خوانده شده

-
- سپاسهای ارسالی: 23 بار
- سپاسهای دریافتی: 71 بار
- تماس:
باسمه تعالی
آقای محترم،
اگر جسم لطیف به گفتهٔ شما از قوانین کلی جسمانیات پیروی میکند این شبهات پیش میآید. مثلا اول اینکه هر جسمی صورتی دارد و جوهری مبرهن و مجرب است که با فساد صورت جسم جوهر وی هم فاسد میشود مثلا اگر فرض کنیم روح انسان جسم است حالا به گفتهٔ شما لطیف به هر حال جسم است چطور با در نظر گرفتن جسم بودنش می تواند ابدی بودن آن را اثبات کرد؟
شبهه دیگر اینکه جسمانیات محدودیت دارند یعنی از ظرف و حدود خاصی پیروی میکنند اما چرا انسان هر چه بیشتر علم کسب میکند به جای اینکه ظرفیتش کمتر شود بلکه بیشتر می شود؟
شبهه دیگر با جسمانی خواندن مجردات این است که جسمانیات و ماده تابع و متصرم در زمان و مکان هستند چرا افرادی در خواب خبر از آینده میدهند؟
و شبهات کثیر دیگر.
آقای محترم،
اگر جسم لطیف به گفتهٔ شما از قوانین کلی جسمانیات پیروی میکند این شبهات پیش میآید. مثلا اول اینکه هر جسمی صورتی دارد و جوهری مبرهن و مجرب است که با فساد صورت جسم جوهر وی هم فاسد میشود مثلا اگر فرض کنیم روح انسان جسم است حالا به گفتهٔ شما لطیف به هر حال جسم است چطور با در نظر گرفتن جسم بودنش می تواند ابدی بودن آن را اثبات کرد؟
شبهه دیگر اینکه جسمانیات محدودیت دارند یعنی از ظرف و حدود خاصی پیروی میکنند اما چرا انسان هر چه بیشتر علم کسب میکند به جای اینکه ظرفیتش کمتر شود بلکه بیشتر می شود؟
شبهه دیگر با جسمانی خواندن مجردات این است که جسمانیات و ماده تابع و متصرم در زمان و مکان هستند چرا افرادی در خواب خبر از آینده میدهند؟
و شبهات کثیر دیگر.
قسم به جان خودم آن کس که فهم مطالب تمهید القواعد و شرح قیصری بر فصوص الحکم و فتوحات مکیه (اثر محی الدین ابن عربی) و مصباح الانس و اشارات و تنبیهات و شفاء (اثر ابن سینا) و اسفار (اثر ملاصدرا) روزیاش نشده فهم تفسیر انفسی آیات قرانی و جوامع روایی روزیاش نشده است.

-
سلام
دوست فاضل من، جناب سارا سینای عزیز
لطفا ماده را تعریف کنید.
لطفا جسم را تعریف کنید
لطفا جسم لطیف را تعریف کنید
فرق جسم لطیف و جسم غیر لطیف چیست؟
پیشاپیش سپاسگزارم
دوست فاضل من، جناب سارا سینای عزیز
لطفا ماده را تعریف کنید.
لطفا جسم را تعریف کنید
لطفا جسم لطیف را تعریف کنید
فرق جسم لطیف و جسم غیر لطیف چیست؟
پیشاپیش سپاسگزارم

-
divone110سلام 
در اجسامی که پیرامون ما هستند اگر دقت کنیم حالت های آنها با هم فرق می کند مثلا باد از شیشه رد نمی شود ولی نور رد می شه اب حالتهای مختلفی به خودش می گیره ولی سنگ نه
همه اینها اشتراکی دارند به اسم جسم اما با تفاوتهایی زیاد
تفاوت بین جسم لطیف و کثیف از همین قسم است اما هردو در جسم بودن مشترک اند
اما تعریف جسم
تعاریف و تقسیماتی فلاسفه دارند مثل جسم تعلیمی و یا تقسیم ان به دوجزئ ماده و صورت که به فرموده امام صادق مصدق فی القول والفعل روحی له الفدائ" کل ما لم یخرج من هذا البیت فهو زخرف" تمام حرفاشون مزخرفه
اما تعریف بسیار بسیار بسیار دقیق حضرت امام صادق صلوات الله علیه :
کل ما جری علیه اثر الترکیب لجسم
اما دفع توهمات:
برادر عزیز سید علی جان
اولا این اشکالات بر فرض وارد بودن آنها بر مبنای تعاریفی است که فلاسفه ارائه داده اند و ما التزامی در تبعیت از ایشان نداریم
ثانیا جسم متشکل از ماده و صورت است (طبق توهم فلاسفه ) حال همین جسم یا جوهر است یا عرض
ثالثا:چرا با فساد ماده جوهر از بین می رود حال انکه قوام جسم به جوهرش است
رابعا :هرچه که ابدی باشد لازم می اید که ماده نباشد؟ منظور شما این است که خداوند هیچ وقت نمی تواند یک جسم را تا ابد نگه دارد ؟
خامسا: ظرفیت در مورد انسان یک اصطلاح عرفی است و خود شما می گویید ظرفیتش بیشتر می شود پس خودتان برای علم ظرفی از مکان قائل شدید
سادسا : خبر از اینده لزوما سیر در اینده نیست مثلا من از اینده خبر می دهم که امام زمان ظهور خواهد کرد آیا لازمه اش این است که در اینده سیر کرده باشم ؟

در اجسامی که پیرامون ما هستند اگر دقت کنیم حالت های آنها با هم فرق می کند مثلا باد از شیشه رد نمی شود ولی نور رد می شه اب حالتهای مختلفی به خودش می گیره ولی سنگ نه
همه اینها اشتراکی دارند به اسم جسم اما با تفاوتهایی زیاد
تفاوت بین جسم لطیف و کثیف از همین قسم است اما هردو در جسم بودن مشترک اند
اما تعریف جسم
تعاریف و تقسیماتی فلاسفه دارند مثل جسم تعلیمی و یا تقسیم ان به دوجزئ ماده و صورت که به فرموده امام صادق مصدق فی القول والفعل روحی له الفدائ" کل ما لم یخرج من هذا البیت فهو زخرف" تمام حرفاشون مزخرفه
اما تعریف بسیار بسیار بسیار دقیق حضرت امام صادق صلوات الله علیه :
کل ما جری علیه اثر الترکیب لجسم
اما دفع توهمات:
برادر عزیز سید علی جان
اولا این اشکالات بر فرض وارد بودن آنها بر مبنای تعاریفی است که فلاسفه ارائه داده اند و ما التزامی در تبعیت از ایشان نداریم
ثانیا جسم متشکل از ماده و صورت است (طبق توهم فلاسفه ) حال همین جسم یا جوهر است یا عرض
ثالثا:چرا با فساد ماده جوهر از بین می رود حال انکه قوام جسم به جوهرش است
رابعا :هرچه که ابدی باشد لازم می اید که ماده نباشد؟ منظور شما این است که خداوند هیچ وقت نمی تواند یک جسم را تا ابد نگه دارد ؟
خامسا: ظرفیت در مورد انسان یک اصطلاح عرفی است و خود شما می گویید ظرفیتش بیشتر می شود پس خودتان برای علم ظرفی از مکان قائل شدید
سادسا : خبر از اینده لزوما سیر در اینده نیست مثلا من از اینده خبر می دهم که امام زمان ظهور خواهد کرد آیا لازمه اش این است که در اینده سیر کرده باشم ؟

-
توجه: بنده چند سوال پرسیده بودم.
دوست من
وقتی در تاپیک «چرا به خدا ایمان داشته باشیم» با سوال مواجه شدم با روش فلسفه به پاسخگوئی اقدام کردم،حال بماند که موفقیتی در پی داشت یا خیر اما اینک تمنا دارم شما همان پرسشها را با روش خود پاسخ دهید.به این صورت باروش شما بهتر آشنا خواهیم شد
دوست من
وقتی در تاپیک «چرا به خدا ایمان داشته باشیم» با سوال مواجه شدم با روش فلسفه به پاسخگوئی اقدام کردم،حال بماند که موفقیتی در پی داشت یا خیر اما اینک تمنا دارم شما همان پرسشها را با روش خود پاسخ دهید.به این صورت باروش شما بهتر آشنا خواهیم شد