امام زمان با شمشیر می جنگه؟

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 88 بار
سپاس‌های دریافتی: 557 بار

پست توسط پاسخ جو »

[align=center]به نام خدا  

با سلام و تحیت ؛

M_N00 نوشته شده:
منظور این دوستمون اصالة الظهور بود.اما باید بگیم که این اصل ها زمانی حجت و معتبر میشه که مجتهد قرینه یا دلیلی بر خلاف اون پیدا نکنه.

شاید بشه برای اینکه کلمه سیف رو به مطلق سلاح سرایت داد(به علاوه یک دلیل دیگر که در آخر خواهم گفت) بگیم که اگه حضرات معصومین میخواستن در اون زمان از سلاحهای پیشرفته ای که درآینده خواهد آمد تعبیر میکردند برای عرب آنزمان با آن کمی و پیشرفت آن روزگار ها قابل فهم نبوده که از این نمونه در روایات به چشم میخوره،مثلا دیده شده که پیامبر اکرم به جای استفاده از میکروب از نام شیطان استفاده کرده اند،و غیره که دیگر معصومین هم به همین دلیل از کلمات غیر از اصل کلمه استفاده میکردند.

ظاهرا شما هم دلیلی و قرینه ای بر خلاف ظاهر ادعا شده ، ارائه نفرمودید ، جز یک شاید ... ( که دلیل مستندی در پی نداشت )

لذا کماکان ظهور روایت حجت است .

همچنین در هیچ یک از کتب اصولی ، تشرفات افراد حجت شمرده نشده است !!

امامی که از در شان او فرموده اند از پدر و مادر به انسان مهربان تر است هیچگاه یک بیگناه را با گناهکاران عذاب نمیکند و از بین نمیبرد که نمونه این سخن در جنگهای حضرت علی به چشم میخورد.

ما هم به همین دلیل که حضرت مهربان هستند گفتیم که اقتضا می کند از راه های عادلانه تری استفاده کنند .

در کتاب القطره آمده است که:
مالک اشتر دید در جنگ ها دقت کرد که او هنگام جنگ از دم تا پس همه را به درک واصل میکند در حالی که حضرت علی(ع) یکی درمیان یا بیشتر آنان را به هلاکت میسپارد. دلیل را از حضرت علی(ع) جویا شد.
حضرت فرمودند: من تا هفت نسل او را مینگرم اگر مومنی در پشت او باشد او را رها میکنم.

این سخن نیز دقیقا تایید عرایض ماست ، چرا که این ماجرا در زمان جنگ با شمشیر واقع شده و مدعای ما را تقویت می کند .

همچنین نتیجه ای که در زیر گرفتید ، مُنتَج صحیحی از فرض بالا نیست ، چرا که بالا فرض بر جنگ با شمشیر بود اما در نتیجه زیر شما عدالت در سلاح گرم را

ادعا نمودید که مرتبط و منطقی نیست .

با توجه به این مطلب کجا امکان دارد تا در رد سیف به معنای سلاحهای امروزی بگوییم چون مستلزم این میشود که انسانهای زیادی کشته میشوند،خیر اگر حضرت صلاح دیدند و نظر کردند و شهری رو(بعد از اتمام حجت بر آنان)خالی از مسلمان و محب و مومن و همه رو کافر و ملحد و غیر قابل هدایت یافتند چه اشکالی دارد که از مثلا بمب هسته ای استفاده کند.

کاملا دلیل قرآنی بر این امر وجد دارد . فساد در ارض و افساد در همه مخلوقات ، ربطی به مجازات انسان ندارد و از ارتکابش از معصوم محال است .

بمب هسته ای فقط انسان ها را که از بین نمی برد ؛ حتی سایر بمب های معمولی ، علاوه بر انسان به طبیعت و سایر مخلوقات نیز صدمه می زند و

مفسدین فی الارض ( چه معنوی چه مادی ) در قرآن نکوهیده هستند .

لذا اگر صلاح بدونند مطمئنا خیلی کارهای دیگه هم می تونند بکنند که از عقل ناقص ما خارج هست و بهتره برای حضرت تعیین تکلیف نکنیم . :D

بنابراین این سخن نمیتواند دلیل بر رد شمول دادن کلمه سیف به مطلق سلاح شود.

بر فرض قبول ...! شما نیز دلیل و حجت محکمی بر شمول کلمه سیف به مطلق سلاح ارائه ندادید ، جز چند شاید و اما و اگر ... :D

بگذریم ..

به نظرم بحث بر سر این مسائل منفعت عملی برای ما ندارد ؛ بهتر است ببینیم صاحب ما چه انتظاری از ما دارند و وظیفه ما در این دوران چیست ؟

اگر به دنبال این باشیم ، رضایت او را نیز در پی خواهد داشت . إن شاء الله

یا مهدی(عج) :razz:

-----------------------------

یک نکته هم باقی ماند ، حدیث آخری که نقل شد کامل نبود (البته بنابر منابع معتبر) . متن کاملش :

« ارتد الناس بعد رسول الله الا ثلاث »

( نقل دیگر : ... الا ثلاثة نفر ، سلمان و ابوذر و المقداد )
چو مي بيني که نابينا و چاه است ... اگر خاموش بنشيني گناه است !
Member
Member
سپاس‌های ارسالی: 9 بار
سپاس‌های دریافتی: 27 بار

پست توسط M_N00 »

سلام خدمت همه دوستان گرامی.
و به خصوص خدمت دوست گرامیمون جناب پاسخ جو.
همچنین در هیچ یک از کتب اصولی ، تشرفات افراد حجت شمرده نشده است !!

دوست خوبم سخن شما سالبه به انتفاء موضوع هست چراکه موضوع در کتابهای اصولی در مورد اخبار و روایات،حجج و امارات و ظنون و خبر واحد و غیره هست و در این موضوع اصلا بحثی نمیکنند.
و نیز موضوع مورد بحث ما نیز در کتابهای اصولی مطرح نشده.

و در مورد صحبتتون درباره کلمه شاید: درسته که از شاید استفاده شده ولی مثالی که آورده شده(که مثال های بیشتری نیز بود ولی به دلیل عدم تطویل ذکر نشد) این شاید را هر چه بیشتر محکمتر میکنه.

و نیز صحبت شما در مورد تشرفات میرسونه که تشرفات را معتبر نمیدانید،حال بماند که این تشرف از چه شخصیت عظیمی نقل شده، و این اصلا درست نیست چون تشرفات یا از افراد عادی نقل شده یا از بزرگان که غالبا در خلال تشرفات بزرگان مسائل مهمی از ناحیه حضرت نقل شده(برای نمونه این حضرت صاحب الزمان بودند که در هنگامی که یکی از بزرگان در حال قرائت دعای ندبه بودند و به کلمه (بروحه)رسیدند،حضرت فرمودند : این از ما نرسید بلکه (به) از ناحیه ماست،و دلیل بیان حضرت به خاطر این بوده که در این قسمت دعا مسئله معراج پیامبر بیان شده و اگر حضرت این کلمه رو تصحیح نمیکردند استفاده میشد که پیامبر معراج روحانی داشتند نه جسمانی،حال اگر نخواهیم حجت دعا را برای همه قبول کنیم بالاخره منجر به استفاده بعضی از انسانها بر رد معراج جسمانی پیامبر میشد.)

اگر شما سری به زندگانی آیة الله مقدس اردبیلی که چه شخصیت عظیمی بودند میخوانید که وقتی که ایشون در برخی مسائل فقی یا غیره راهی را پیدا نمیکردند به خدمت حضرت صاحب الزمان تشرف پیدا میکردند و جواب را از ناحیه حضرت دریافت میکردند.

و این 2 نمونه از نمونه های تشرفات این چنینی بود(با صرف نظر از تشرفاتی که صرف دیدن حضرت بوده که غالبا برای عوام مردم رخ داده).

بنابراین معتبر ندانستن تشرفات اصلا قابل قبول نیست بخصوص اگر ناقل آنها شخصیت های بزرگی باشند، که این بزرگان نیز در طول حیات خودشان اجازه نقل اینها را از طرف شاگردان مخصوصشان به دیگران نمیدادند و همه این تشرفات پس از رحلت این بزرگان نقل شده.

و گر من اشتباه نکنم قصد شما این بود که بیان کنید حضرت فقط با شمشیر قیام میکنند لا غیر و میخاستید از کلمه سیف چنین استفاده ای رو ببرید که ما مطلب را خدمت شما عرض کردیم.
والسلام علی من اتبع الهدی.
Member
Member
محل اقامت: اصفهان
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار
تماس:

پست توسط KH.I.A.2500 »

پاسخ جو نوشته : کاملا دلیل قرآنی بر این امر وجد دارد . فساد در ارض و افساد در همه مخلوقات ، ربطی به مجازات انسان ندارد و از ارتکابش از معصوم محال است .
بمب هسته ای فقط انسان ها را که از بین نمی برد ؛ حتی سایر بمب های معمولی ، علاوه بر انسان به طبیعت و سایر مخلوقات نیز صدمه می زند و مفسدین فی الارض ( چه معنوی چه مادی ) در قرآن نکوهیده هستند .
,

:-o اول يک سوال خودم دارم : آيا حضرت علي ( ع ) و امام حسين ( ع ) با اسب به ميدان جنگ نمي رفتند ؟ آيا نميدانستند که اسبهايشان زخمي خواهند شد ؟ قطعا اين احتمال را ميداده اند . پس چرا حيوانات بي گناه را با علم بر اينکه ممکن است زخمي يا حتي کشته شوند به جنگ ميبردند ؟

_______

مطلب ديگر آنکه ممکنه اصلا تا آن زمان اتفاقاتي بيافته که استفاده از سلاحهاي مدرن ممکن نباشد . يک مثال سطحي و ساده ميزنم : در حال حاضر از نفت و گاز استفاده هاي فراواني ميشود . اما فرض کنيد سال ديگه همين موقع , ذخاير نفت و گاز در همه دنيا تمام شود . چه خواهد شد ؟ اول حمل و نقل از بين ميره و همه در کمال ناباوري بايد با چهاپايان و دوچرخه و از اين قبيل رفت و آمد کنند . تقريبا همه جا خاموشي حکمفرما ميشه و هزاران محروميت ديگه . ( البته اين فقط يک مثاله , لطفا در مثال مناقشه نکنيد ) .
پس در آن زمان هم به نوبه خودش ميتواند به طور طبيعي اتفاقاتي بيافتد که استفاده از اين سلاحها ممکن نباشد .
*** اينها همه فقط احتمال هستند و بس ***

ممکن هم هست به صورت معجزه وار اين سلاحها از کار بيافتند که براي خدا کاري ندارد و دوستان توضيحاتي در اين باره دادند .

البته همانطور که ميدانيم يک بمب ميتواند تعدادي درخت , حيوان , خانه هاي مردم و ... را نابود کند و علاوه بر آن ضرباتي بر بيت المال وارد کند . ولي چه مانعي دارد که مثلا از يک بمب ( غير از اتمي و شيميايي ) در مناطق جنگي و دور از مناطق مسکوني استفاده شود ؟ يعني در جايي که همه به قصد جنگ و خونريزي آمده اند ؟

تا اآنجا که عقل محدود من که در اين زمانه زندگي ميکنم قد ميدهد , من فکر نميکنم ضرورتي بر از کار افتادن سلاحها باشد . البته احتمالش وجود دارد ولي من که نميتوانم صد در صد قبول کنم .
Member
Member

پست توسط M_N00 »

سلام علیکم
و بالاخص دوست گرامی KH.I.A.2500
ضمنا نميدانم وقتي امام زمان ( عج ) ميتواند طي الارض ( درست نوشتم ؟ ) کند چه نيازي به ابر دارد ؟

من قصد ندارم و صلاح هم نمیدونم زیاد درباره این مسئله بحث بشه،ولی همین قدر خدمت شما عرض کنیم که مقام طی الارض پایین تر از مقام حرکت و سوار بر ابرهاست.
اگر کسی 40 روز فکر گناه نکنه(که عدم تفکر گناه بالاتر از انجام خود گناه هست)به او طی الارض داده میشه.(به نقل از آیةالله شاه آبادی.)
خدا به ما وعده داده که نميگذارد کسي در قرآن دست ببرد

کاملا درسته.
ولي تضميني در مورد صحت روايات به ما نداده .

برای پی بردن به صحت روایت چند راه وجود دارد.
یکی از این راه ها مضمون خود روایت هست،بنابراین در برخی مواقع خود روایت سند بر صحت روایت هست،چرا که غیر معصوم توان گفتن چنین سخنی را ندارد.(شما اگر به زبان عربی آشنا باشید بهتر عرض بنده رو درک میکنید)مانند دعاهای به نقل از معصومین در مفاتیح.

شما میتونید برای بیشتر روشن شدن این مطلب به کتاب القطره(قطره ای از فضائل 14 معصوم)رجوع کنید.
شما در اصفهان سکونت دارید؟اگه دارید بفرمائید تا برای خرید کتاب راهنمایتون کنم.

با اينحال آيا از << امامان و يا پيغمبر ( ص ) >> روايتي وجود دارد که در مورد سلاحهاي جنگ آخرزمان چيزي در آن گفته شده باشد ؟

تا آنجا که اطلاع دارم خیر.دلیل هم باید همان دلیلی باشد که قبلا عرض شد.

البته باید عرض کنم که هدف از بیان داستان جناب میرغیاث و آیةالله میرجهانی احتمال دادن ظهور حضرت با سلاح های پیشرفته بود نه دلیل قطعی[color=Font Color]   که در نزد بعضی این احتمال صفر بود.
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 88 بار
سپاس‌های دریافتی: 557 بار

پست توسط پاسخ جو »

به نام خدا

KH.I.A.2500 نوشته شده:
:-o اول يک سوال خودم دارم : آيا حضرت علي ( ع ) و امام حسين ( ع ) با اسب به ميدان جنگ نمي رفتند ؟ آيا نميدانستند که اسبهايشان زخمي خواهند شد ؟ قطعا اين احتمال را ميداده اند . پس چرا حيوانات بي گناه را با علم بر اينکه ممکن است زخمي يا حتي کشته شوند به جنگ ميبردند ؟

با سلام :razz:

به نکته خوبی اشاره کردید ؛ اما توجه بیشتری در این زمینه لازم است ، آن هم اینکه استفاده از اسب و بهره گیری از آن دستور خداوند است در قرآن ؛

یعنی اسب را در کنار سایر سلاح های جنگی بر می شمرد و اجازه استفاده از آن را می دهد :

سوره مبارکه انفال :

وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدْوَّ اللّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِن دُونِهِمْ لاَ تَعْلَمُونَهُمُ اللّهُ يَعْلَمُهُمْ

وَمَا تُنفِقُواْ مِن شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنتُمْ لاَ تُظْلَمُونَ (60)

هر نيرويى در قدرت داريد، براى مقابله با آنها ( دشمنان)، آماده سازيد! و (همچنين) اسبهاى ورزيده (براى ميدان نبرد)،

تا به وسيله آن، دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد! و (همچنين) گروه ديگرى غير از اينها را، كه شما نمى‏شناسيد

و خدا آنها را مى‏شناسد! و هر چه در راه خدا (و تقويت بنيه دفاعى اسلام) انفاق كنيد، بطور كامل به شما بازگردانده مى‏شود، و به شما ستم نخواهد شد! (60)

اما منظور ما از مثالی که زدیم در مورد سلاح هسته ای ، همین بود که ضرری که به طبیعت و حتی نسل های بعدی بشر می زند بسیار زیاد است .

و معنای حقیقی فساد نیز همین است : خروج چیزی از حالت اعتدال ( خواه کم باشد یا زیاد ) [ : مفردات راغب ، ذیل ماده فسد ]

یعنی وقتی در حالت اعتدال جنگ ، اسبی کشته و زخمی شود و یا یک گیاه کوچک زیر پای اسب از بین برود ، این را فساد فی الارض نمی گویند بلکه حالت

طبیعی جنگ است . اما وقتی بمبی در جایی منفجر شود که تا نسل ها بعد نیز اثر آن در انسان های بعدی بماند ، خروج از اعتدال است !

(مثل مناطقی که بمب های شیمیایی یا هسته ای در آنها استفاده شد و نیاز به نامبری نیست )  

لذا مثال ما ناظر به این مسئله بود .

که اشاره دوستمون هم دقیقا موید این مسئله بود :

M_N00 نوشته شده:حضرت امام علی (ع) فرمودند: من تا هفت نسل او را مینگرم اگر مومنی در پشت او باشد او را رها میکنم.

یعنی معیار فساد کاملا در نزد معصوم معلوم و روشن است .

اما بهترین نتیجه عملی این بحث همین است که اعتراف کنیم نمی دانیم . قطعا اتفاقاتی در آن زمان خواهد افتاد که از دایره علم و عقل ما خارج است ؛

-----------------------------------------------------------------------------------

چرا که در نزد بعضی این احتمال صفر بود.

نکته دیگر هم در مورد فرمایش عزیزمون بود که اشاره ای به تشرفات کردند . لازم به ذکر است که شخصیت والای علمای اعلام هیچ گونه جای تردیدی برای

ما ندارد و فوق راس ما جای دارند . اما چون حیطه بحث در دایره علم اصول بود ، حجیت اقوال مختلف مورد نقل و نقد قرار گرفت .

و این در نزد ما به هیچ عنوان احتمالش صفر نیست ، که چنین رخ داده باشد ؛ اما بحث بر سر احتمال وقوع نبود بلکه بر سر حجیت بود .

فقط همانطور که عرض شد و شما هم متذکر شدید ، دلیل قطعی لازم است تا بتوان برای هر طیف مخاطبی آن را عرضه کرد .

موفق و سربلند باشید :razz:
چو مي بيني که نابينا و چاه است ... اگر خاموش بنشيني گناه است !
Member
Member

پست توسط M_N00 »

سلام خدمت عزیران
همین بود که ضرری که به طبیعت و حتی نسل های بعدی بشر می زند بسیار زیاد است .

دوست عزیزم فرض مسئله هم همین بود که چنین ضرری حاصل نشه،
اما 2 عبارت در سخنتون:
طبیعت : صاحب طبیعت که خود حضرت هستند و نفع و خیر رساندن حضرت به مونین و شیعیانشان با از بین بردن انسانهای غیر قابل برگشتی که بودنشان هیچ خیری در بر نداره از نظر عقلی از طبیعت بالاتره.ثانیا درخت و بیشه و جنگل کجا،مقام والای انسانی کجا که دیگر در آن لحظه همه سر به تعظیم او فرود میآورند.

نسل: فرض ما در جایی بود که دیگر قرار نیست مومنی از صلب چنین افرادی خارج گردد.و سخن شما سالبه به انتفاء موضوع است.

و معنای حقیقی فساد نیز همین است : خروج چیزی از حالت اعتدال

دوست عزیز این یکی از مصادیق این موضوع هست نه به طور جامع.

اما بهترین نتیجه عملی این بحث همین است که اعتراف کنیم نمی دانیم

چرا بگوئیم نمیدانیم، بگوئیم 2 احتمال وجود دارد که....
البته با نظر کردن به قرائن نقلی و عقلی.

شما اگر دقت کنید اول فرمودید:
چرا که در توضيحش ذکر کردند که تمام سلاح هاي روز دنيا در اون وقت از کار ميفته و جنگ تن به تن و با شمشير و امثال اون انجام ميشه .

و این توضیح متن عین روایت نیست.
و بعد فرمودید:
اما احتمال بعدي که بعضي از دوستان هم اشاره کردند ، يعني وجود مجاز و استعاره در اين احاديث خيلي ضعيف هست .

بخاطر اينکه مجاز يا استعاره وقتي محقق ميشه که قرينه اي در کلام وجود داشته باشه ، اما در اينجا ظاهر کلام واضحه و براي ما حجت هست ، و هيچ قرينه اي نيز بر وجود مجاز يا استعاره وجود نداره !

و غرض ما هم :
1- بیان این قرائن بود نه بیشتر.
2-بیان عادلانه بودن احتمال دوم(چون از ظاهر سخن شما(البته من)استفاده میشد که در ظهور غیر از حالت شمشیر یا عدالت رخ نمیده یا ضعیفه.)اگر منظور شما بیان چنین مطلبی نبود من از شما عذر میخام.
ارسال پست

بازگشت به “پرسش و پاسخ”