یک دنیا سوال در مورد اسلام

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Member
Member
محل اقامت: تهران - تجریش
سپاس‌های ارسالی: 51 بار
سپاس‌های دریافتی: 94 بار
تماس:

Re: یک دنیا سوال در مورد اسلام

پست توسط seraj33 »

ensasn نوشته شده:ممنون
اما فعلا جدای از قرآن.یعنی اول باید نبوت پیامبری محمد به من ثابت بشه
یه چیزی هست.اگه بخوام درست ببینم.یه معجزه هم کافیه..همین شق القمر که در موردش حرف زده شد.تا حدی باور دارم.البته فعلا به موضوع بنخوردم که بتونه خلافشو ثابت کنه.و یا رفع شده
خوب یعنی این همه آدم تو این همه سال.یکروز وقت نداشتن در مورد این موضوع تحقیق کننو بفهمن خدا یه پیامبری فرستاده که قرراره یه حرفایی بزنه از طزیقش؟مثلا مسیحی ها و دین دار ها که دیگه با خدا هستند.چی؟
واسم خیلی جالبه...

در مورد تحقیق نکردن و به عبارتی دوگه پوشیده شدن این مسائل برای یه عده و ... ، باید بگم این بیشتر سوال ماست! ، و البته چرا اش هم معلومه!
می خواستم یه مستند خیلی با حال رو بهتون معرفی کنم اما دیدم الان یه ذره موقع خوبی برای دیدن اون نیست!
ولی در کل مسلما عقائد و دستورات قرآن منفعت بسیاری از ظلم طلبان جهان رو در خطر قرار می ده! ، به جای این سوال می تونین چیزای دیگه ای هم بپرسین ، مثلا این که چرا تو دنیا بین این همه دین و ... ، همه جهان مستبد علیه اسلام با هم متحدند؟ و...
راستی در مورد با خدا بودن مسیحی ها هم!!! ، ...
 اللهم عجل لولیک الفرج...    
Member
Member
محل اقامت: تهران - تجریش
سپاس‌های ارسالی: 51 بار
سپاس‌های دریافتی: 94 بار
تماس:

پست توسط seraj33 »

ensasn نوشته شده:سر این موضوع خیلی بجث کردم.اما به نظرم این تناقضه که یه جاش گفته حق زنو مرد برابره..بعد چند جا به مرد یه حق بیشری داده شده.که قبول ندارم این نابرابری نیست..من بافرهنگی بزرگ شدم که کملا برابری رو لمس کردم.و ابدا نمیشه به این رفتارها کفت برابری..
البته ایندلیل نمیشه قرآن حرفه خدا نباشه.اما شک بر تحریف هست...یا..
خوب وارد حاشیه نمیشم.به این مسائل رسیدیم..میگم دیدمو..از همه ممنون

به قول خودتون اگه وارد حاشیه نشیم درست تره ، ولی برای اینکه واقعا اون مسئله ای که ذکر شد ، که کتابی 1400 سال پیش انقدر دقیق و اینگونه بی تناقض به وجود اومده خودش می تونه حجت رو برای خیلی ها تموم کنه و انسان رو به حقانیت این کتاب راهنمایی کنه ، اشاره ای کوچیک به اون سوالتون بکنیم بد نیست.
در قرآن همونطور که می دونین زن و مرد و سیاه و سفید و ... همه رو با هم از نظر انسانیت و برتری و مقام برابر می دونه ، و می فرماید که فقط تقوا است که برتری رو بین انسانها میاره ، اما این مسئله با تفاوت وظیفه زن و مرد و یا تفاوت حق ارث آنها و... هیچ ربطی به هم ندارند! همانطور که با تفاوت های روحی و جسمی آنها ربطی ندارد.
مثال برای این موضوع متعدد وجود دارد! ، مثلا رنگ سیاه و قرمز ، این دو رنگ هیچ کدام برای ما برتری ذاتی ندارند ، و این هیچ ربطی به استفاده رنگ سیاه در عزا و رنگ قرمز در شادی هم ندارد.
اما در مورد اینکه چرا باید این تفاوت ها وجود داشته باشد هم!!!! ، مسلما خدا به آنچه نیاز ماست آگاه تر است.
 اللهم عجل لولیک الفرج...    
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 13 بار
سپاس‌های دریافتی: 8 بار

پست توسط ensasn »

Seyyed Ali نوشته شده:باسمه تعالی
درود بر دوستان

دوست عزیز ensasn, قبل از هر بحثی پیرامون شبهات شما با محوریت اثبات نبوت عامه و نبوت خاصه و اثبات وحی و قرآن و عدم تحریف قرآن لازم است عرض کنم بر هر انسانی لازم است که اصول دین و اعتقادات خود را با دلیل بپذیرد یعنی با ابزاری که در وجودش در وجود خود شکی ندارد یعنی عقل اثبات معارف حیاتی و مهم یعنی اعتقادات را انجام دهد و بعد به آنها ایمان بیاورد تا اهل سعادت و نجات بشود.

اما اثبات عقلی اعتقادات شامل توحید (جزء‌اش عدل)، نبوت (جزءاش امامت) و معاد:

قبل از هر اعتقادی انسان باید با دلیل بپذیرد که عالم صانعی دارد و پروردگاری بحث پیرامون اثبات حق تعالی با براهین عقلی قبلا در انجمن انجام شده و برای جلوگیری از اطالهٔ کلام از تکرار دوباره خودداری می‌کنیم محال بودن عقلی دور و تسلسل، ظاهرا ساده و البته برهانی قدرتمند و خدشه‌ناپذیر است که ثابت می‌کند رابطه‌ای علت و معلولی به لحاظ وجودی بین موجودات هست و همه به جزء حق تعالی معلول و در وجود وابسته به علت تامه یعنی الله هستند.
..
.
.
.

سلام
دوست گرامی من تا تقریبا نیمی از حرفاتون رو به دید خودم قبول دارم.خدا و اونچه که شما بهش میگین معاد رو قبول دارم.از نظر عقلی کاملا واضحه ...اما میرسم به جایی که مشا میگی خدا واسه ما پیامبری میفرسته یا کتابی و اگه اینکارو نکنه روز قیامت نمیشه از ما جواب بخواد.من با این صحبت و طرز فکر بعضی انسانها کاملا مخالفم.خدا در وجود ما عقل گذاشته و قلب..خیلی از مسایلی که دینهای موجود میکگن.مثله راستگویی.تهمت نزدن..کمک به بقیه و ...خیلیها..همش با عقل و قلب به اسنان ثابت میشه و کسایی دنبال این اصلها نیستند که میخوان خودشونو گول بزنن یا توجهی نمیکنند...واسه همین قبول ندارم نیاز به پیامبر باشه یا کتابی...اما بحث میره سر جایی که به گفته دوست محترمم seraj33[url=seraj33-u8763/]seraj33-u8763/[/url] یه کسی میاد و ادعای پیامبری میکنه..خوب مممکنه باشه..ممکنه نباشه..من خودم بدون اینکه به دینی یا پیامبری اعتقاد داشته باشم.زندگی کردم.همیشه سعی کردم کسی رو ناظر اعمالم بدونم.وقتی قلبم بهم دستوری میده.به عقلم رجوع کنم.از خدا کمک بخوام و کار درست رو انتخاب کنم...و ...هیپچ وقت هم نیاز به کتابی نداشتم..اما رسید به جایی که مردم دینداری دیدم..هر دینی..فکر کردم شاید دینی هست.شاید خدا یه حرفای خاصی هم با بنده هاش داشته...اصل کل دینها یکیه به نظرم...به جز احکامشون..خوب من اول باید میدیدم چرا دینی باشه...دوست محترمم یه حرف شاید ساده زدن اما من اون رو بارها تکرار کردم و واسم دلیل شد بیشتر دنبال دینها باشم.و فعلا اسلام..گفتن..همین خدا که قبول دارم اگه حرفی بزنه باید گوش کنیم؟منم دیدم به نظرم آره..بعد کقتن کسی ادعا پیامبری کنه.که حرفی از جانب خدا داره.باید ببینیم راست میگه یا نه؟؟...منم قبول درام اینو..پس واسه هیمنه جدای از خیلی بحثها.میخوام بدونم محمد که این ادعا رو داشته .درست بوده یا نه..این که همیهش نیاز به راهنماستو قبول دارم.اما ما این راهنمارو داریم...حتی بدون کتاب..اما میرسیم واسه مسایل جزیی که هر عقلی یه چیزی میگه.
از اینجا به بعد آره..شاید خدا..شابد...خواسته حرفی بزته..دستوری بده..منم دارم همینو بررسی میکنم..
وساه توضیحاتتون.ممنون تصویر
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

seraj33 نوشته شده:
در مورد تحقیق نکردن و به عبارتی دوگه پوشیده شدن این مسائل برای یه عده و ... ، باید بگم این بیشتر سوال ماست! ، و البته چرا اش هم معلومه!
می خواستم یه مستند خیلی با حال رو بهتون معرفی کنم اما دیدم الان یه ذره موقع خوبی برای دیدن اون نیست!
ولی در کل مسلما عقائد و دستورات قرآن منفعت بسیاری از ظلم طلبان جهان رو در خطر قرار می ده! ، به جای این سوال می تونین چیزای دیگه ای هم بپرسین ، مثلا این که چرا تو دنیا بین این همه دین و ... ، همه جهان مستبد علیه اسلام با هم متحدند؟ و...
راستی در مورد با خدا بودن مسیحی ها هم!!! ، ...

خوب ممنون اما من انسانهای ظالم..که انسانیتی هم ندارند یا انسانهای بیخیالو اینها منظورم نیست..من دیدم کسی رو بخواد درست بره..راه خدارو..اما اسلام رو قبول نداشته باهش.در تاریخم کم نبودند یقینا این انسانها.یا دینی رو.اینجا واسم سواله..

""راستی در مورد با خدا بودن مسیحی ها هم!!!'''--خوب این یعنی چی؟منظورتون رو نمیفم.
من مسیحی ای دیدم که از خیلی از شیعه ها یا مسلمونها رفتارهای خداپسندانه داره.و در هیمن سرزمینم شیعه هایی دیدم .و رفتارهایی ازشون دیدم که یادآوریش حالم رو خراب میکنه..من منظورم اون دسته از دیندارها بود.که خدا رو دوست دارند .با خدا هستند.کاری به مسلمون و مسیحی و هر کی که اسم این دین رو داره به یدک میکشه اما بی خداست ندارم..
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

seraj33 نوشته شده:دوباره سلام!!!
اینجا چه خبر هایی که نشده!!
من اول از همه معذرت می خوام که یه مدت نتونستم وقت بزارم و ادامه بحث رو بکنم :o ، و...
اما دوم اینکه من الان چی باید بگم!!!!!؟؟؟؟ ، راستش من از این پست های آخر شما خیلی چیزی نفهمیدم ، شما پیامبری پیامبر اسلام رو پذیرفتین یا؟...؟
من به شدت امیدوارم که بعد از اینکه جواب سوال بالا رو فهمیدم سرع بتونم ادامه صحبت رو بکنیم و خلاصه بتونم وقت بزارم...
اما الان هم نسبت به پست های بالا نکته هایی رو می ذارم که انشاءالله کمکتون کنه.(البته اینا فقط چند تا نکته اس ، از بحث اصلی خارج نشیم)
:

شما لطف میکنین وقت میگذارین.نیاز به عذر خواهی نیست..ممنونم
خوب دوست محترمم من این داستان رو میتونم بگم قبول دارم..اینکه کسی ادعاییکرده و برای اثباتش معجزاتی داشته..قرآن رو کاملا نه..هنوز شبهه هاییدارم..اما شق القمر..چون تقریبا با منابع بهم ثابت شده.تا حالا به نکته ایبرنخوردم.پس فعلا عقلم اونرو پذیرفته..
فقط فقط هیمن واسم سواله که چرا بقیه اینرو باور نکردند یا...نمیدونم.که دلیلم نمیشه واسه نپذیرفتن این معجزه

پس فعلا فرض بر این بگذارین که یه معجزه باعث شده من فکر کنم کسی از طرف خدا آمده .میخوام بدونم چی میخواد بگه..خدا چی داشته بگه که نگفته و الان ایشون میخواد بگه..و..
البته من در مورد محمد دارم تحقیق میکنم.و زندکی نامه ایشون رو میخونم.به نکات ظریف و قشنگی هم برخوردم.شاید تاثیر داشته..در هر صورت در مورد ایشون بگین یا حرفاشون نمیدونم..شما بهتر میدونین الان از کجا شروع کنیم دوباره بهتره..پس پیشنهاد بدین از کجا/؟؟

در ضمن من باید یه تشکر ویژه کنم ازتون واسه معرفی این داستان.خیلی ممنونم..خیلی.
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

seraj33 نوشته شده:
به قول خودتون اگه وارد حاشیه نشیم درست تره ، ولی برای اینکه واقعا اون مسئله ای که ذکر شد ، که کتابی 1400 سال پیش انقدر دقیق و اینگونه بی تناقض به وجود اومده خودش می تونه حجت رو برای خیلی ها تموم کنه و انسان رو به حقانیت این کتاب راهنمایی کنه ، اشاره ای کوچیک به اون سوالتون بکنیم بد نیست.
در قرآن همونطور که می دونین زن و مرد و سیاه و سفید و ... همه رو با هم از نظر انسانیت و برتری و مقام برابر می دونه ، و می فرماید که فقط تقوا است که برتری رو بین انسانها میاره ، اما این مسئله با تفاوت وظیفه زن و مرد و یا تفاوت حق ارث آنها و... هیچ ربطی به هم ندارند! همانطور که با تفاوت های روحی و جسمی آنها ربطی ندارد.
مثال برای این موضوع متعدد وجود دارد! ، مثلا رنگ سیاه و قرمز ، این دو رنگ هیچ کدام برای ما برتری ذاتی ندارند ، و این هیچ ربطی به استفاده رنگ سیاه در عزا و رنگ قرمز در شادی هم ندارد.
اما در مورد اینکه چرا باید این تفاوت ها وجود داشته باشد هم!!!! ، مسلما خدا به آنچه نیاز ماست آگاه تر است.

موافقم وارد حاشیه نشیم.اما خوب یه چیزی گفته میشه.بعد اسنان دوست داره دیدشو بگه..
رنگ سیاه و سپید متفاوتند .برتری ذاتی ندارند..و اینکه چرا تو شادی قرمز استفاده میشه..دلیل این نیست که برتره..واسه رنگ..مراسم ها و احساس انسانها مهم نیست.مهم اینه که وجود داشته بشه.شاید هم استفاده بشه....اما واسه انسان مهمه باهاش برخوردی نشه.محدود نشه .به نظرم شیعه تا حدی حق زن رو به نام قرآن از ون میگیره..من نگفتم چرا تفاوتها هست..من میگم هست بین زنو مرد.مسلما هست.اما برخورد هم باید متفاوت باشه.مسلما..اما نه چیزی که قرآن گفته..همه جای دنیا زن توانش کمتر از مرده..مسلما کار سنکین خاصی نمیتونه انجام بده..بدیهی ست..اما دلیل نمیشه زن محدود بشه.یعنی به نظرم زن طوری آفریده نشده که نیاز باشه باهاش رفتارهایی بشه که قرآن میگه..
بازم میزارم صحبتام واسه یعد.که وارد حاشیه هم نشیم..ممنون در هر صورت
Junior Member
Junior Member

پست توسط ensasn »

Seyyed Ali نوشته شده:باسمه تعالی
.
.
.
من با بقیه کاری ندارم در طول تاریخ توانستند یا نه گرچه می‌دانم ندانستند ولی چون بحث عقلی و بر مبنای برهان هست استناد به تاریخ و کتب مقدس نمی‌کنم ولی می‌دانم بگویم هر انسانی در اعجاز قرآن و حقانیت آن شک دارد خود دست به کار شود و اگر می‌تواند یک آیه مثل آن بیاورد!!!!!!! اگر امروزه به صفحات و جلد قرآن هتک حرمت می‌شود نشان از عجز یک سیستم فکری است که تا به حال از طریق علمی نتوانسته بر اعجاز قرآن غلبه کند چون اثر هر کس نشان دارایی اوست و قرآن نشان و اثر خداوند است چون خداوند بی نهایت است در کمالات لذا اثر او هم بی نهایت است.

این هم اثبات قرآن و نبوت خاصه از طریق صرف برهان و دلیل عقلی.

در مورد اینکه من بیارم همچچین آیه ای رو..حرفتون درست نیست.من کسی هستم که به عربی آشنا نیستم.قرآن رو یکبار کامل نخوندم.و خیلی چیزهای دیکه..من منظورم انسان آگاهی هست..یعنی دانشمندان مسیحی که در مورد قرآن هم تحقیق زیادی داشتند..که عربی هم میدونند.واقعا تلاشی نکردند؟یانتونستند/؟؟
در مورد بی احترامی به قرآن من واقعا متاسفم.انسان کافیه اسنان باشه تا بدونه نباید به اعتقاد کسی توهین کرد.هر چند قبول نداشته باشیم.اما باز دلیل نمیشه که قرآن از طرف خدا باشه..
راستش در این مورد خیلی حرفها دارم اما وارد حاشیه میشم.این توضیحو دادم که بگم مخالف بی احترامی به هر کتابی هستم که حتی یک نفر در دنیا اون رو قبول داره..
ممنونم
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های دریافتی: 16 بار

پست توسط گل پسر »

786

سلام

بزرگوار قبل از اینکه ادامه بحث قرآن را بگذارم در رابطه با دعوت به تحدی که در قرآن صورت گرفته این نکته حائز اهمیت است که تاجایی که حقیر اطلاع دارم دانشمندان ژاپنی و آمریکایی با در اختیار داشتن بعضی آشنایان با زبان عربی سعی در ساختن چنین جملاتی کرده اند اما نتوانسته اند و حتی بعضاً خودشان هم مسلمان شده اند متأسفانه نام ایشان را به خاطر ندارم اگر یافتم در اختیارتان می گذارم. اما حتی خود اعراب هم نتوانسته اند چنین جملات پر مفهومی بیاورند.

به بیان دیگر قرآن تنها کلماتی که در کنار هم چیده شده باشند نیست ، قرآن مفاهیم عمیقی دارد حتی حروف آن هم با ترتیب و نظم خاصی در کنار هم قرار داده شده اند مثلاً بَ در قرآن یک مفهوم دارد بِ یک مفهوم دارد بُ هم یک مفهوم دارد بعد خود حروف هم به همین منوال مثلاً همزه و ب و حتی نقطه تحت ب هر کدام مفهوم خاصی دارند که وقتی با هم ترکیب می شوند هدف گوینده روشن می شود یعنی اینطور نیست که فقط جملاتی سرهم بندی شده باشد. به همین دلیل است که می گویند قرآن دارای بطونی است که با تدبر در آن به دست می آیند. یعنی تنها ظاهر نیست.

حالا شما ببینید از دید من و شما، دو نفر انسان عادی یک فردی که بخواهد نمونه آن را بیاورد باید چقدر بینش و آگاهی داشته باشد تا بتواند یک جمله بسازد بعد این یک جمله ، حداقل همین چند نکته را که الان گفتیم در خود داشته باشد و بعد این جمله ، دارای بطون باشد یعنی بتواند از گذشته و آینده و حال خبر بدهد مفاهیم خاصی علوم مختلف را در خود داشته باشد و ... .

امیدوارم توانسته باشم کمکی در این خصوص بکنم.
Junior Member
Junior Member

پست توسط گل پسر »

اما برگردیم به بحث قرآن به عنوان یک منبع اجتهادی؛

قرآن قطعی الصدور است

به طوری که قبلاً اشاره کردیم ، آیات قرآنی به مرحله تواتر لفظی رسیده اند. تواتر عبارت است از اینکه متنی یا معنایی با مضمونی از چند طریق نقل شده باشد به طوری که موجب قطع و یقین باشد(یعنی تبانی بر کذب محال است) و آیات قرآن چنین است بدین معنا که هر آیه و جمله و کلمة آن را عدة زیادی یک بار یا چند بار از پیغمبر شنیده اند ، برخی به حافظه سپرده و برخی نوشته اند. نویسندگان وحی تعداد زیادی بوده اندکه به نام بعضی از آنها پیشتر اشاره کردیم، بسیاری از مسلمانان قرآن را به مقدار زیادی از بر داشته اند و برخی تمام آن را و در موقع جمع آوری و تدوين چنانکه نوشته شد به دستور خليفه اول هر کس هرچه نوشته از قرآن داشت به زيدبن ثابت داده و او با تطبیق آنها قرآن را جمع آوری کرد و سپس در مجمع عام مسلمانان ، در مسجد بر مردم خوانده و اگر اختلافی بوده رفع کرده است.

در این باره به نمونه ای از دقت که در جمع آوری قرآن شده است ، اشاره می شود : عمربن خطاب که خود کاتب وحی بوده است این آیه را چنین می خواند « و السابقون الاولون من المهاجرین و الانصار الذین اتبعوهم باحسان» به رفع کلمه انصار بدون « واو » بين آن کلمه و « الذين» . زید به هنگام جمع آوری قرآن بر او ایراد گرفت که از پیغمبر شنیده و نوشته است « والذین » و چون بین آن دو اختلاف روی داد به نسخه های دیگر مراجعه شده و بخصوص از حافظان قرآن رفع اختلاف را خواست. ابی بن کعب روایت زید را تأييد کرده و اختلاف رفع شده است. به طوری که ملاحظه می شود چنان دقتی به کار رفته که یک « واو » کم یا زیاد نشود.

به طور خلاصه بین مورخان ، اصولیین ، فقها و همة مسلمانان مسلم است که قرآن به نحو تواتر لفظی از پیغمبر اسلام به مسلمانان رسیده و تهیه و جمع آوری شده است و چون تواتر لفظی موجب قطع و یقین است ، لذا قرآن قطعی الصدور است.

محقق قمی در کتاب قوانین الاصول در این باره می نویسد : گفته اند که قرآن متواتر است و آنچه به صورت آحاد نقل شده باشد قرآن نیست، زيرا نقل قرآن از جهات مختلف و متعدد مورد نیاز و لزوم بوده است و چنین چیزی معمولاً به صورت متواتر نقل می شود و سپس خود اظهار نظر می کند که تواتر قرآن فی الجمله مسلم است و نیز مسلم است که واجب است طبق آنچه امروز به نام قرآن به ما رسيده عمل کنيم.

در رابطه با اين موضوع باید به يک نکته اشاره کرد که آنچه متواتر است آیات و کلمات قرآن است ولی قرائات هفتگانة قرآن همه به تواتر نرسيده اند و در اين مورد گفتار صاحب قوانين و صاحب کفايه می تواند بهترين مؤيد باشد. مضمون گفتار آنها این است که اگر منظور از تواتر قرآن تواتر قرائت های هفتگانه یا دهگانة آن است که همه آنها به تواتر از پیغمبر(ص) رسيده باشد، قبول اين ادعا مشکل است ولی اگر منظور این است که جایز باشد به هر یک از آن قرائت ها قرآن را تلاوت و به آن عمل کرد این عقیده درست است.
Junior Member
Junior Member

پست توسط گل پسر »

قرآن ظنی الدلاله است

با اينکه قطعی است که قرآن کلام خداست و مسلم است که تمام آیات و کلمات آن گفته پیغمبر خداست با این همه دلالت تمام آيات قرآن قطعی نیست بلکه دلالت بعضی از آنها قطعی و دلالت بعضی دیگر ظنی است زیرا چنانکه قرآن خود گویاست (منه آیات محکمات هن ام الکتاب و اخر متشابهات ، آیه هفتم سوره آل عمران) در آن محکم و متشابه ، ناسخ و منسوخ ، عام و خاص ، مطلق و مقيد ، مجمل و مبين وجود دارد و از این رو دلالت آن در تمام موارد نمی تواند قطعی باشد.

صاحب معالم این مطلب را امری واضح دانسته و در ضمن بحث از حجیت خبر واحد می نویسد : و لوضوح ... کوی الکتاب ظنی الدلاله و در بحث از جواز تخصیص قرآن به خبر واحد می نويسد : عام الکتاب و ان کان قطعی النقل کلنه ظنی الدلاله و محقق قمی در قوانين در همین بحث چنین می نویسد : الکتاب و ان کان قطعی الصدور و لکنه ظنی الدلاله .

بنابراین ، استنباط از قرآن و استناد به آن برای اثبات احکام و مسائل در این زمان ، منحصر و مختص است به فقها و مجتهدین و مفسرین که به زبان قرآن آشنا هستند ، نص و ظاهر و مجمل و مأول آن را می شناسند و محکم و متشابه آن را می دانند و جز ایشان را کسی شایسته و روا نیست که به قرآن استدلال کند مگر به گونه نقل و حکایت از اینان.

اینکه می بینیم یا می شنویم که برخی با بضاعت مزجات علمی یا حتی بدون اندک آشنایی با علوم اسلامی به آيات قرانی متوسل می شوند تا عقيده و نظریه ای را به اثبات رسانند ، باید دانست که اینان از حد خود تجاوز کرده اند مگر اینکه این این کار به استناد عقیده مفسرین و فقیهان باشد.
ارسال پست

بازگشت به “پرسش و پاسخ”