سلام
یه موضوع یه مدته ذهن منو مشغول خودش کرده چرا که اکثر جاهایی که مربوط به جوانان هست این حدیث زده شده .
فکر کنم تقطیع حدیث بوده ، چون من چیز دیگه ای شنیده بودم از یکی از استادای حدیثمون ، بعد دیدم فقط یه قسمت از این حدیث رو
میگن ، احتمال دادم که تقطیع شده ، تاجایی هم که اطلاع دارم تقطیع حدیث و آیه درست نیست .
اگه به کتابهایی که درمورد ازدواج هست مراجعه کرده باشید در ابتدای کتابها هم این حدیث نوشته شده که :
پیامبرصلى الله عليه و آله و سلّم :
النِّكاحُ سُنَّتِى، فَمَن رَغِبَ عَن سُنَّتي فَلَيسَ مِنّي .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم :
ازدواج سنّت من است ؛ پس هر كه از سنّت من روى گرداند از (امّت) من نيست .
بحار الأنوار : 103 / 220 / 23
منتخب ميزان الحكمة : 252
سوال من اینجا بوجود اومد که ما باید به قرآن و سنّت عمل کنیم . حالا اگه کسی یکی از سنّت های حضرت ص رو انجام نداد ، از امّت
حضرت نیست .
ازدواج شرایط می خواد ، برای بعضی ها واقعا شرایطش بوجود نمیاد ، حالا اگه اون از بنده های باتقوا و پرهیزگار باشه و پاکدامن باشه ،
بازم از امّت حضرت نیست . چون اینجا نیومده بگه که اگه ازدواج نکرد و چه طوری بود از امّت من نیست .
من این حدیث رو اینطوری شنیدم که براتون نقل میکنم نمیدونم هم تا چه حدّی درسته ، شما بگید درسته یا نه ؟
روزی عده ای نزد حضرت رسول ص اومدن و گفتن که اصحاب شما از کار و زندگی و زن و بچه خود غافل شدن و در مسجد ماندن و
روزه میگیرن و نماز میخونن و قران میخونن و عبادت میکنن ، معتکف شدن و به زندگی عادی خودشون کار ندارن .
پیامبر ص هم وقتی اینو شنید گفتش که منم مثل بقیه هم روزه میگیرم هم غذا میخورم ، هم نماز میخونم هم کار میکنم ، هم قران
میخونم هم به زن و فرزندم می رسم ، زن و کار و ازدواج و زندگی عادی و ... اینا از سنّت من هست ، هر کس از سنّت من روی برگردانه ،
از امّت من نیست .
درسته که ازدواج از محبوبترین کارها نزد خداست . درسته که فردی که ازدواج میکنه نیمی از دینش رو کامل کرده .
درسته که کسی که ازدواج میکنه از خیلی از آسیب های اجتماعی در امان هست و خیلی از آسیب هایی هم که از جانب فرد مجرد به
اجتماع میرسه از جانب فرد متاهل نمی رسه .
و خیلی جنبه های مثبت دیگه ، ولی وقتی این حدیث رو فرد مجرد میخونه ، ته دلش می لرزه که چرا اینطوری شد ؟؟؟
یعنی واقعا از امّت رسول خدا ص اومده بیرون . خب اگه اومده بیرون باقی کارای دیگه رو هم انجام نده .......
حالا واقعا کسی که ازدواج نکنه ، البته با ایرادهای بی خودی نه ... با دلایل درست و منطقی ، از امّت به حساب نمیاد ؟؟؟
موفق باشید