نقد موسیقی

مدیر انجمن: شورای نظارت

ارسال پست
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 621 بار
سپاس‌های دریافتی: 602 بار

Re: نقد موسیقی

پست توسط علی اصغر حسین »

saeedmontazer عزیز که همه احادیث را حفظی حالا به سخنان این مرجع بزرگوار توجه کن شاید به نتیجه برسی:

سؤال: هر چه كه اسم موسيقى بدان اطلاق مى شود حرام است ؟

پاسخ: خير بلكه هر موسيقى كه مناسب مجالس لهو وعياشى است حرام است ، اما موسيقى هاى آرام و مارشهاى جنگى و موسيقيهائى كه معمولا در فيلمها پخش مى شود و امثال آن اشكال ندارد .

سؤال: حكم خريد وفروش وساخت واستماع به نى چيست ؟

پاسخ: اگرازآلات مختص لهو باشد ساخت واستفاده وآموزش ومعامله با آن حرام است واگرمشترك باشد ساخت ومعامله با آن اشكال ندارد واستفاده وآموزش محرم آن جائز نيست .

سؤال: موزيك وآهنگهاى غير شادى آفرين مثل آهنگ اول اخبار يا فيلم امام على (ع) اشكال دارد ؟

پاسخ: اگر مناسب مجالس لهو ولعب نباشد مانعی ندارد .

سؤال: آيا دراصطلاح فقهى موسيقى مترادف با غناست ؟

پاسخ: غنا کلامی است که مضمون ان باطل وبا اواز مخصوص مجالس لهو ولعب خوانده شود و موسيقى صداى آلات مخصوص است .

سؤال: می خواستم معنای مجلس لهو و لعب را توضیح دهید ؟

پاسخ: یعنی مجالس عیاشی ، خوشگذرانی و بزن و بکوب

سؤال: گوش دادن به موسيقی در صورتی که برای شخص تاثيری نداشته باشد يعنی از آن لذت نبرد فقد يک عادت برای شخص شده باشد چه حکمی دارد؟

پاسخ: اگر لهوی باشد جايز نيست حتی اگر از آن هيچ لذتی نبرد.

سؤال: آيا فرا گرفتن علوم موسيقی که هدف از آن برای لهو ولعب نباشد حرام است؟

پاسخ: اگر مستلزم نواختن يا گوش دادن به موسيقی مناسب مجالس لهو ولعب باشد جايز نيست.

سؤال: آيا والدين می توانند فرزندان خود را از گوش دادن به موسيقی روز ويا تراشيدن ريش منع کنند؟

پاسخ: حق دارند.

سؤال: آلات لهو حرام را توضيح دهيد ؟

پاسخ: الات لهو حرام وسیله ای است که شکل وهیئت ان (که معیار ارزش مالی ان است وبه جهت استفاده از ان نگه داری می شود) تنها برای موسیقی مناسب مجالس عیاشی تناسب دارد .

منبع: سایت آیت الله العظمی سیستانی دامت برکاته
تصویرتصویر
Old-Moderator
Old-Moderator
سپاس‌های ارسالی: 973 بار
سپاس‌های دریافتی: 1783 بار
تماس:

پست توسط سعید منتظر »

علی اصغر حسین نوشته شده:saeedmontazer عزیز که همه احادیث را حفظی حالا به سخنان این مرجع بزرگوار توجه کن شاید به نتیجه برسی:

پاسخ: خير بلكه هر موسيقى كه مناسب مجالس لهو وعياشى است حرام است ، اما موسيقى هاى آرام و مارشهاى جنگى و موسيقيهائى كه معمولا در فيلمها پخش مى شود و امثال آن اشكال ندارد .

پاسخ: اگرازآلات مختص لهو باشد ساخت واستفاده وآموزش ومعامله با آن حرام است واگرمشترك باشد ساخت ومعامله با آن اشكال ندارد واستفاده وآموزش محرم آن جائز نيست .

سؤال: موزيك وآهنگهاى غير شادى آفرين مثل آهنگ اول اخبار يا فيلم امام على (ع) اشكال دارد ؟

پاسخ: غنا کلامی است که مضمون ان باطل وبا اواز مخصوص مجالس لهو ولعب خوانده شود و موسيقى صداى آلات مخصوص است .

سؤال: گوش دادن به موسيقی در صورتی که برای شخص تاثيری نداشته باشد يعنی از آن لذت نبرد فقد يک عادت برای شخص شده باشد چه حکمی دارد؟

پاسخ: اگر مستلزم نواختن يا گوش دادن به موسيقی مناسب مجالس لهو ولعب باشد جايز نيست.

سؤال: آيا والدين می توانند فرزندان خود را از گوش دادن به موسيقی روز ويا تراشيدن ريش منع کنند؟

پاسخ: الات لهو حرام وسیله ای است که شکل وهیئت ان (که معیار ارزش مالی ان است وبه جهت استفاده از ان نگه داری می شود) تنها برای موسیقی مناسب مجالس عیاشی تناسب دارد .

خدا خیرت بده
منم 1 هفته ست دارم همینُ میگم دیگه تصویر

حالا دوستان اعتقاداتی باز بگن اون موسیقی که من گذاشتم مشکل داره, دیگه از مرجع تقلید هم سخت گیر تر هستید!؟

اگه اینطور باشه دینتون میشه دین سلیقه ای
 روزگاری‌ست که شیطان میگوید: انسان پیدا کنید ، سجده خواهم   [HIGHLIGHT=#FFFF00][HIGHLIGHT=#DBE5F1] +ـ+ـ+ـ+ـ+ـ+ـ+     [HIGHLIGHT=#FFFF00][HIGHLIGHT=#DBE5F1] +ـ+ـ+     [External Link Removed for Guests]  [External Link Removed for Guests][External Link Removed for Guests][External Link Removed for Guests][External Link Removed for Guests] 
Bronze
Bronze
سپاس‌های ارسالی: 71 بار
سپاس‌های دریافتی: 353 بار

پست توسط tartil »

سلام دوست عزیز نظر مرجع تقلید من اینه که موسیقی های غیر لهوی هم بنا بر احتیاط واجب حرام است

پس من سلیقه ای عمل نکردم

من فکر میکنم برای کاری که کردی باید جواب بدی ولی برا کاری که نکردی لازم نیست جواب بدی

گفتم

دوستان این نظر منه اگر میخوای نجات پیدا کنید موسیقی گوش ندید

چون که حالا اگر یک آهنگ گوش بدیم یا لهوی یا غیر لهوی یا تشخیص میدیم یا نه

بعد شاید بخواهیم برا این که گوش دادیم جوابگو باشیم

بخاطر همین هم من گوش نمیدم
. تالارهای گفتگوی توبه توبه کردن فقط برای آدمهای بد نیست [External Link Removed for Guests]
وبسایت قرآنی ترتیل [External Link Removed for Guests]
خبر خوان قرآنی مبین [External Link Removed for Guests]
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 39 بار
سپاس‌های دریافتی: 51 بار

پست توسط godlover »

علی اصغر حسین نوشته شده:saeedmontazer عزیز که همه احادیث را حفظی حالا به سخنان این مرجع بزرگوار توجه کن شاید به نتیجه برسی:

تصویر

اين شد ديدگاه اسلام در مورد موسيقي

يادتان باشد اسلام با زيبايي مخالفت ندارد بلكه زيبايي واقعي اسلام است موسيقي هم بخشي
از زيبايي طبيعت است كه انسان از آن در شعر ها ي خود استفاده مي كند
قرآن هم داراي نوعي موسيقي دلنشيني است كه من خيلي از آن لذت مي برم
طبيعت هم داراي موسيقي است آواز پرندگان شر شر آب و نالهي ملايم نسيم
خلاصه آنچه كه بضي از افراد مخالف دين به عنوان موسيقس توليد مي كنند كه شامل صداهاي خشن
و مطالب لهو است منظور اسلام بوده
البته اين نظر من هست ولي مي دانم كه نظر خيلي از صاحب نظران هم هست اگر بپرسيد
ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز
کان سوخته را جان شد و آواز نیامد

این مدعیان در طلبش بیخبرانند
آن را که خبر شد خبری باز نیاند

[url=http://www.navay_baran.mihanblog.com]www.navay_baran.mihanblog.com[/url]
Senior Member
Senior Member
سپاس‌های ارسالی: 217 بار
سپاس‌های دریافتی: 200 بار

پست توسط محی الدین14 »

الله الرحمن      

مختلف دوستان را مطالعه کردم ، و فکر می کنم نظرات اکثرا در دو طیف کاملا جدا از هم قرار دارد ( البته به جز چند تا از نظرات ، مخصوصا استفتای آخر).

ببینید فکر می کنم ما نمی توانیم ، بطور مطلق موسیقی را حرام اعلام کنیم ( هرچند که شنیده ام که برخی مراجع بکل موسیقی را (حتی صدای مارش اخبار را هم حرام اعلام کرده اند)) و تعیین مصداق غنا را من اینگونه متوجه شدم : موسیقی ای که انسان بتواند با آن حرکات موزون انجام دهد. تعیین مصداق غنا بطور مشخص به نظر من به شخص بر می گردد.
به طور واضح در مورد آن اشخاصی که مرجع تقلیدشان موسیقی را به طور کل حرام اعلام کرده اند ، دیگر جای بحثی باقی نیست. اما آنهایی که مرجعشان موسیقی غنا را حرام اعلام کرده است ، فکر می کنم مصداق غنا را باید تعیین کنند که در بالا اشاره شد.

یک نتیجه گیری کلی :  ببینید همیشه یادتون باشه:   ، وسیله را توجیه نمی کند.   یعنی شما نمی توانید بگویید ، فلان موسیقی چون محتوای عرفانی دارد من را به خدا نزدیک می کند . اگر هدف وسیله را توجیه می کرد حضرت علی علیه السلام در سقیفه به دروغ می فرمودند که من از سنت ابابکر و عمر پیروی می کنم و با این دروغ بلا شک حضرت به خلافت می رسیدند و می توانستند زیر گفته ی خود هم بزنند و به سنت آن دو ملعون عمل نکنند. پس فعل حضرت به ما نشان می دهد هدف ، وسیله را توجیه نمی کند. ما نمی توانیم به بهانه ی آرامش و تقرب به خدا موسیقی را بر خود حلال کنیم. اینها مکر های شیطان است . شیطان می داند از چه راهی برای هرکس وارد شود. حتی آن شعرهایی که انسان را به گریه می اندازد ، حتی اگر راجع به خود حضرات معصومین باشد.

اما تقوا یعنی انجام ندادن حرام ومعصیت و انجام دادن فعل واجب. ولی دوستانی که می خواهند سیر الی الله داشته باشند ، از آن چیزهایی که شبهه ی گناه آن می رود هم دوری میکنند و این را ورع می گویند یعنی مرتبه ی بالاتر تقوا . و اگر قرار باشد ما به همه ی خواسته های نفس جواب مثبت دهیم ، پس در مورد چه چیزهایی باید جلوی نفس را بگیریم. هر کسی می خواهد بجایی برسد باید کارهای بزرگتر و سختری انجام دهد. و این با دور کردن و سایل گناه آسان تر می شود و می توان گام به گام خود را محدودتر کرد . مثلا دوستانی که نعوذ بالله صدای زن گوش می دهند ابتدا از آن اجتناب کنند و ... به ترتیب . فراموش نکنیم کمک خواستن از ائمه ی طاهرین بیشترین کمک را به ما خواهد کرد.

دوستی فرموده اند ، هزار تا راننده تاکسی در روز آهنگ می گذارند من چگونه به آنها بگویم. من خودم هم با این مشکل مواجهم و حداقل امر به معروف و نهی از منکر ما می تواند هدفونی باشد که در گوش خود می گذارید(موبایل یا ام پی تری شخصیمان ) و لااقل قلبا با آن موافق نیستید و این پایین ترین مرتبه ی امر به معروف و نهی از منکر است . ولی اگر انسان بگوید ، قطعا ، حلاوتی که خداوند در دل انسان می اندازد بسیار محسوس و باعث خشنودی آقا امام زمان عج است. با هدفون گذاشتن حداقل از اثر وضعی آن آهنگ برای خودمان به دور هستیم ، هر چند شاید در مورد عدم نهی از منکر زبانی چوب بخوریم و شاید فردای قیامت دلیل ما برای حضرت رب الارباب موجه نباشد ، پس باید سعی کنیم زبانی هم بگوییم.  

[HIGHLIGHT=#b8cce4]   [U]اسئلک الدعا[/U] 

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)  

قال مولانا حسن بن علی علیه السلام : استعدّ لسفرك و حصّل زادك قبل حلول أجلك، و اعلم أنّك تطلب الدّنيا و الموت يطلب
ك

مهياى مسافرت (آخرت) شو، و توشه آن را پيش از رسيدن اجل فراهم نما، و بدان كه تو دنيا را طلب نمايى و مرگ تو را مى‏طلبد
New Member
New Member
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 24 بار

پست توسط Ahmad16 »

سلام
اولین پستم هستش تو سایت .
تاپیک بدی رو شروع نکردید و پست ها رو که دنبال کردم ، خوب بود .
به نظر من هر کسی به مرجع تقلید خودش در این مورد مراجعه کنه و از استفتائات ایشون استفاده کنه . ماشالله بعضی از دوستان توی این تاپیک خودشون صاحب نظر و فتوا شده بودن و همینطور فتوا می دادن .
بعضی از مراجع توی این بحث کمی تخفیفاتی قائل شدن ولی بعضی دیگه خیلی در مورد مقوله موسیقی سخت گیری کردن مثل آیت الله بهجت که مرجع خودم هستش .
درسته که خیلی از مراجع در مورد این بحث در خیلی جاها مشترکاتی با هم دارن ولی بهتره و احتیاط می گه که هر کسی به مرجع خودش رجوع کنه و من هم همینو می گم .
موفق باشید .
Iron
Iron
سپاس‌های ارسالی: 621 بار
سپاس‌های دریافتی: 602 بار

پست توسط علی اصغر حسین »

[FONT=Times New Roman]  : آيا نگهدارى آلات موسيقى جايز است؟  
[FONT=Times New Roman] 
[FONT=Times New Roman]   :

[FONT=Times New Roman] 
[FONT=Times New Roman]   بیم استفاده حرام باشد جایز نیست.   
[FONT=Times New Roman] 
مرجع عالیقدر آقای سیستانی

تصویرتصویر
New Member
New Member

پست توسط Ahmad16 »

دو پست رو قرار می دم از استفتائات آیت الله بهجت در این مورد : ( ببخشید که کمی زیاده ولی اگر کسی علاقه داره نظر این مرجع بزرگ رو بفهمه ، بخونه )

در مورد موسیقی :

معيار حرمت موسيقى

1756. آيا معيار حرمت موسيقى فقط مطرب و لهوى بودن آن است يا اين كه ميزان تحريك و تهييج آن هم تأثير دارد؟ و اگر باعث حزن و گريه شنونده شود، چه حكمى دارد؟

ج. مطرب بودن قيدى است كه در غنا مطرح است نه در موسيقى و اصل اطراب شأنى، معيار حرمت است و نيز هر تحريك و تهييجى كه سبب فرح يا حزن شود اما در موسيقى تلهّى (نواختن موسيقى لهوى) با آلات معدّه‏ى (دستگاه‏ها و ابزار ويژه‏ى موسيقى) مطلقا جايز نيست، بلكه استعمال آن‏ها در غير لهو هم بنابر احتياط واجب جايز نيست.

1757. 1) كدام موسيقى حرام است و آيا گوش دادن به آن براى رفع خستگى ناشى از كار يا افسردگى و مانند آن اشكال دارد؟

ج. آن‏چه مطرب است، از حيث غناى حرام است و از حيث لهو با آلات موسيقى، پس مطلقا حرام است و اگر استعمال آن‏ها در غير لهو باشد، بنابر احتياط جايز نيست.

2) رقص و آواز در مجالس عروسى كه زن‏ها و مردها جدا باشند، آيا اشكال دارد؟

ج. رقص خلاف احتياط است، آواز هم به غنا و غير غنا منقسم مى‏شود كه در صورت غنايى بودن حرام مى‏باشد.

ملاك حلّيت موسيقى

1758. مبانى فقهى حرمت موسيقى و معيار تعيين مصداق موسيقى مطرب چيست؟

ج. ملاك حرمت اطراب شأنى است كه معمولاً در زدن با آلات و ابزارهاى آن مطرب شأنى مى‏شود و علامت آن غلبه‏ى مقرونيّت آن‏ها با محرّمات ديگر است.

مجالس لهو و لعب

1759. منظور از مجالس لهو و لعب چه مى‏باشد؟

ج. مجالس لهو و لعب، مجالسى است كه مناسبت با مجالس اهل فسق و گناه دارد.

تفاوت موسيقى و ترانه سنتى و غير سنتى

1760. آيا فرقى بين موسيقى سنّتى و غيرسنّتى، ترانه به زبان محلى و يا زبان‏هاى ديگر و استفاده از نوار ضبط شده آن وجود دارد؟ خريد و فروش اين گونه نوارها چگونه است؟

ج. در حرمت موسيقى تفاوتى بين سنتى و غيرسنتى آن وجود ندارد و در صورت حرمت اصل موسيقى، خريد و فروش نوارهاى آن نيز حرام است.

آثار روحى موسيقى

1761. گوش كردن موسقى باعث چه تحولاتى در روح انسان مى‏شود؟ آيا حكم موسيقى تابع اين امور است؟

ج. گوش دادن موسيقى آثار منفى فراوانى در روح انسان دارد، ولى حكم شرعى آن داير مدار آن آثار نيست.

رابطه علم موسيقى با حكم فقهى آن

1762. هنر موسيقى، مبتنى بر اصول و قواعد علمى و تاريخى است، چرا افراد دين‏دار آشنا با موسيقى، مرجع تشخيص حكم آن قرار نگيرند؟

ج. مرجع تشخيص حكم در تمام احكام شرعى، مرجع تقليد جامع شرايط است كه بر فهم و استنباط نظر شارع قدرت دارد و در تشخيص موضوعات، به متخصصين و خبره‏ى آن مراجعه مى‏شود.

موسيقى درمانى

1763. آيا موسيقى درمانى جايز است؟

ج. استفاده موسيقى براى درمان نيز همانند موارد ديگر آن جايز نيست.

استفاده از موسيقى براى اغراض علمى و...

1764. آيا استفاده و آموزش موسيقى در مواردى مثل هنر و طبابت و افزايش شير دام و رشد گياه و... ، جايز است؟

ج. موارد استفاده از موسيقى موجب تغيير حكم شرعى آن نمى‏شود.

استماع، ساخت، فروش، تعليم و تعلّم موسيقى مطرب و آلاتش

1765. گوش دادن به آهنگ‏ها، ساخت، فروش، تعليم و تعلّم موسيقى و آلاتش چه حكمى دارد؟

ج. ظاهرا همه‏ى اين‏ها جايز نيست.

شنيدن موسيقى در خانواده

1766. در خانواده‏اى كه يك يا چند نفر از اعضاى آن موسيقى گوش مى‏كنند و بقيه با اجبار و قهرا صداى موسيقى به گوش آن‏ها مى‏خورد و امر به معروف و نهى‏ازمنكر آن‏ها فايده‏اى ندارد، چه حكمى دارد و گناه گوش كردن اين نوارها بالاخص در ماه محرم و صفر و رمضان به عهده كيست؟

ج. به گوش خوردن موسيقى، همانند شنيدن آن حرام نيست و گناه عمل حرام اعم از شنيدن موسيقى و... در ماه‏هاى حرام مضاعف است.

موسيقى و ياد خدا

1767. اگر شنيدن موسيقى و يا غنا انسان را به ياد خداوند متوجه كند، آيا شنيدن آن مانعى دارد؟

ج. انسان با عملى كه مورد رضاى خداوند نيست، نمى‏تواند به ياد خداوند باشد و چنين امورى نمى‏تواند موجب تغيير حكم شرعى موسيقى و غنا باشد.

ملاك جواز و عدم جواز نوارهاى ترانه و موسيقى

1768. آيا داشتن مجوز از وزارت ارشاد دليل بر مجاز بودن صداى خواننده يا ترانه‏ى او مى‏باشد؟

ج. مجوّز آن وزارت‏خانه، نمى‏تواند مجوّز شرعى براى نوارهاى موسيقى و ترانه باشد.

شنيدن موسيقى‏هاى صدا و سيما

1769. شنيدن موسيقى‏هايى كه از صدا و سيما پخش مى‏شود چه صورت دارد؟

ج. فرقى با موارد ديگر نمى‏كند و به طور كلّى شنيدن موسيقى مطرب حرام است و در فرض مذكور به هر نحو ممكن بايد از شنيدن آن اجتناب نمود.

تجليل از نوازندگان در رسانه عمومى

1770. تشويق و تجليل از بعضى نوازندگان و حرفه آن‏ها در بعضى روزنامه‏ها و مجالس و رسانه‏هاى خبرى ديگر و شركت در اين برنامه‏ها و تشويق آن‏ها چه حكمى دارد؟

ج. چون نواختن و شنيدن موسيقى مطرب حرام است، كليّه امورى كه به عنوان مقدمه يا ترويج آن محسوب مى‏شود نيز حرام است.

ديدن فيلم با آهنگ

1771. آيا كارتون‏هاى خارجى كه آهنگ‏هاى شاد دارند، حرام است؟

ج. اگر مطرب باشند، شنيدن موسيقى آن حرام است و در اين صورت ديدن فيلم، بدون آهنگ از اين جهت اشكالى ندارد.

شنيدن موسيقى بدون حالت طرب

1772. شنيدن نوارهاى ترانه خواننده زن و مرد و نواختن ارگ يا آهنگ‏هاى راديو و تلويزيون، اگر به خود گوش دهنده آن حالت طرب دست ندهد، چه حكمى دارد؟

ج. چون ميزان در مطرب بودن اطراب شأنى است نه فعلى؛ بنابراين در فرض سؤال نيز شنيدن آن‏ها حرام است.

نى زدن

1773. نى زدن اگر موجب فساد نباشد، چه حكمى دارد؟

ج. نى از آلات مخصوص موسيقى است و اشكال دارد.

موسيقى حلال

1774. آيا موسيقى حلال نيز وجود دارد، موسيقى آرام چه وجهى دارد؟

ج. اگر با آلات و ابزار لهو باشد، صورت حلال ندارد.

شنيدن آهنگ‏هاى شاد براى شادابى روحى

1775. براى رفع خستگى روح و جانم آهنگ‏هاى شاد گوش مى‏كنم، زيرا خدا آزار رساندن به روح توسط خود انسان را محكوم مى‏كند، پس گمان نمى‏كنم رفع خستگى روح با آهنگ اشكالى داشته باشد؟

ج. موسيقى بزرگ‏ترين و بيشترين آسيب را به روح انسان وارد مى‏سازد و او را از قرب پروردگار متعال دور مى‏سازد، بنابراين شما كه نگران روح خود هستيد، بايد از شنيدن موسيقى حرام خوددارى نماييد.

عدم تأثير نوارهاى مبتذل

1776. برخى مى‏گويند نوارهاى ترانه روى ما تأثير منفى ندارند، آن‏ها را چگونه ارشاد كنيم؟

ج. ملاك حرمت تأثير فعلى نمى‏باشد، بنابراين در اين صورت نيز آن‏ها نبايد موسيقى گوش كنند.

شنيدن ترانه‏ى غمگين

1777. آيا شنيدن ترانه‏ى غمگين جايز است؟

ج. تفاوتى با انواع ديگر موسيقى ندارد و غمگين بودن سبب حليّت نمى‏شود.

شنيدن ترانه‏ى ديگرى

1778. گوش دادن به صداى كسى كه ترانه‏اى را زمزمه مى‏كند، چه حكمى دارد؟

ج. اگر ترانه را به آن سبك بخواند، به صورتى كه به حالت غنا برسد، حرام است.

شنيدن اجبارى موسيقى مبتذل

1779. انسان اگر به اجبار به موسيقى مبتذل گوش كند، چه حكمى دارد؟

ج. اختيارا خودش نبايد گوش دهد و حكم به گوش خوردن موسيقى (سماع) با شنيدن آن (استماع) فرق مى‏كند.

شنيدن موسيقى در وسايل نقليه عمومى

1780. در صورتى كه در شرايط زمانى يا مكانى خاص، سوار اتومبيل عمومى باشيم كه چاره‏اى جز شنيدن ترانه و موسيقى نباشد، تكليف چيست؟

ج. خود انسان اختيارا نبايد گوش دهد، پس مى‏تواند به گونه‏اى خود را مشغول ذكر و يا امور ديگر نمايد كه شنونده‏ى موسيقى نباشد، هر چند صداى آن به گوش وى بخورد.

پخش آهنگ در مسجد و حسينيه

1781. حكم پخش كردن آهنگ‏هاى مذهبى در مساجد و حسينيه‏ها چه مى‏باشد؟

ج. انجام امورى كه موجب هتك حرمت مسجد مى‏شود، حرام است و گناه آن مضاعف است.

حكم دايره زدن

1782. آيا دايره زدن حلال است؟

ج. دايره نيز از آلات و وسايل طرب مى‏باشد و استعمال آن حرام است.

شكستن وسايل موسيقى

1783. حكم وسايل طرب و استفاده و خريد و فروش و ساختن و تعليم و تعلم آن‏ها از قبيل تار، سه تار، سنتور، تنبور، قانون، قيچك، كمانچه، نى، تنبك، دف، پيانو، ويولون، ويلا، كلارينت، فلوت، هورن، ترومپت، و سازهاى كوبه‏اى، چه صورتى دارد و خانه‏ها و مؤسسات و اشتغال و درآمد از اين راه چه حكمى دارد؟ شكستن آن‏ها ضمان‏آور است يا خير؟

ج. چون وسايل ذكر شده، ابزار و آلات ويژه لهو مى‏باشند اشتغال و درآمد آن‏ها و كلّ امور مذكور حرام است و از بين بردن صورت و شكل ظاهرى آن‏ها واجب است و در اين خصوص ضمانى ندارد.

كسب از طريق آموزش نوازندگى

1784. آيا از لحاظ شرعى نواختن موسيقى و آموزش و فراگيرى آن، شغل و درآمد آن حلال محسوب مى‏شود؟

ج. اشتغال و كسب درآمد از چنين حرفه‏هايى حرام است.

آموزش خوانندگى و نوازندگى

1785. يادگيرى خوانندگى يا نوازندگى موسيقى توسط جوانان و نوجوانان چه حكمى دارد؟

ج. حرام است.

اجرت تكثير نوارهاى مبتذل

1786. آيا گرفتن اجرت براى تكثير نوارهاى صوتى كه محتوى امور حرامى هستند، جايز است؟

ج. خير، حرام است.

خريد و فروش آلات و وسايل موسيقى

1787. خريد و فروش اسباب مشتركه موسيقى، چه حكمى دارد؟

ج. خريد و فروش آلات لهو، مثل تار و حتى سازهاى كوچك حرام است؛ مگر اين كه منفعت مشروع و حلالى از آن برده شود و معامله براى آن منفعت حلال واقع شود كه بنابر اظهر در اين صورت معامله صحيح است.

آلات موسيقى در مجالس اهل بيت ـ عليهم‏السّلام ـ

1788. استفاده از طبل، سنج و شيپور در مراسم عزادارى چه حكمى دارد؟

ج. خلاف احتياط است.

مصونيت از مفاسد عمل حرام

1789. آيا مى‏توان به استناد اين كه از مفسده حرام مثل رقص و قمار و شراب و غنا مصونيت دارم، مرتكب حرام؟

ج. هر عمل حرامى داراى مفسده است، چه فرد آن را درك نمايد و چه متوجه آن نشود؛ بنابراين در هر صورت از چنين اعمال حرامى بايد پرهيز نمود.
New Member
New Member

پست توسط Ahmad16 »

در مورد غنا :

تعريف غنا

1790. غنا چيست؟ آيا غنا فقط شامل صداى انسان است يا اين كه شامل صداهاى حاصل از آلات موسيقى هم مى‏شود؟

ج. غنا، كشيدن صدا و گردش آن در حنجره است، به گونه‏اى ويژه كه طرب‏آور بوده و به علت شدّت شادمانى به واسطه خيال وصول به محبوب و يا حزن و اندوه به واسطه خيال فراق و دورى او، موجب سبكى در انسان گردد؛ و علامت آن مناسبت داشتن با مجالس اهل فسوق مى‏باشد و صداهاى حاصل از آلات و ابزار، حكم جداگانه‏اى دارد كه در مسأله‏ى 20 از مسايل متفرقه رساله و نيز در باب موسيقى همين كتاب ذكر شده است.

معيار حرمت غنا

1791. آيا معيار در حرمت غنا، كيفيت آهنگ است يا محتواى آن؟

ج. در غنا، كيفيت آهنگ معيار حرمت است.

آوازخوانى زن براى شوهر

1792. آيا جايز است زن براى شوهر خود آواز بخواند؟

ج. آواز اگر غنا است، جايز نيست.

خواندن اشعار با مضامين فاسد

1793. خواندن اشعارى كه داراى مضامين فاسد و لغو و هجو است با آواز يا ساده چه حكمى دارد؟

ج. خواندن آن اشعار ملازمت با غنا ندارد و مى‏تواند تحت عنوان ديگرى هم حرام باشد.

آوازخوانى زن براى مرد اجنبى

1794. گوش دادن به صداى زن نامحرم براى مرد، در صورتى كه اشعار مذهبى بخواند و موجب مفسده هم نباشد، چه حكمى دارد؟

ج. با عدم غنا و لذّت بردن جايز است؛ اگرچه احتياط در اجتناب است.

هم‏خوانى زنان با مردان

1795. هم‏خوانى زنان با مردان و شنيدن هم‏خوانى آن‏ها چه حكمى دارد؟

ج. كلاًّ اشكال دارد.

شنيدن صداى تلاوت قرآن زن توسط مرد

1796. هنگامى كه در مراسم صبحگاهى مدرسه يكى از خواهران قرآن را با صوت تلاوت مى‏كند، دبيران مرد صداى وى را مى‏شنوند، آيا به طور كلّى تلاوت قرآن توسّط خواهران در صورت شنيدن نامحرم گناه است؟

ج. اشكال دارد.

قرائت قرآن به صورت شاد

1797. آيا خواندن قرآن به صورت شاد حرام است؟

ج. اگر به حدّ غنا نباشد، جايز است.

خوانندگى زنان

1798. آيا خوانندگى زنان حرام است؟

ج. اگر به حدّ غنا باشد يا صداى آن‏ها را نامحرم بشنود، حرام است.

گوش دادن به آواز زن نامحرم

1799. گوش كردن به آواز زن نامحرم، چه حكمى دارد؟

ج. اشكال دارد، هر چند با ريبه هم نباشد.
Junior Member
Junior Member
سپاس‌های ارسالی: 39 بار
سپاس‌های دریافتی: 51 بار

پست توسط godlover »

:lol:
اي كاش خود امام زمان يا حضرت خضر يه روزي بيان به اين سوالات جواب بدند
ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز
کان سوخته را جان شد و آواز نیامد

این مدعیان در طلبش بیخبرانند